Onzekere periode

Onzekere periode

De eerste weken na je eisprong - en hopelijk de bevruchting - zijn ontzettend spannend. Je moet minstens twee weken wachten tot je een zwangerschapstest kunt doen en tot die tijd lijk je van alles te merken aan je lichaam. Het leven gaat gewoon door, maar je bent maar met één ding bezig: ben ik zwanger? Hoe kan je deze onzekere periode goed doorstaan?

Probeer je gedachten te verzetten. Let niet constant op je eigen lichaam. Want alles wat je voelt, wordt in je hoofd veel groter. Als je in gedachten al zwanger bent, is de teleurstelling alleen maar groter als later blijkt van niet.

De tijd gaat vanzelf voorbij, dan kan je het maar beter leuk besteden. Plan een gezellig uitstapje met vriendinnen, ga sporten of begin een nieuwe hobby. Houd jezelf bezig!

Ontspan. Onderneem dingen waar je energie van krijgt en blij van wordt. Probeer stress te vermijden, dat is fijner voor jezelf en de geeft je lichaam de juiste balans.

Ook als je eenmaal weet dat je zwanger bent, is die onzekere periode nog niet voorbij. Je hoopt dat alles goed blijft gaan en je zal extra alert zijn op bloedverlies. Probeer je te focussen op kleine mijlpalen, zoals de eerste echo. Als je het hartje hebt zien kloppen en de 12-wekengrens voorbij bent, wordt het wat rustiger. De misselijkheid en andere kwaaltjes worden minder waardoor je echt kunt gaan genieten van je zwangerschap!

Beeld: iStock.com/structuresxx