Innestelingsbloeding

Innestelingsbloeding

Een innestelingsbloeding is licht bloedverlies dat ontstaat door het vruchtje dat zich in de baarmoederwand nestelt. Dit gebeurt ongeveer 7 dagen na de bevruchting. Sommige vrouwen voelen een licht zeurende pijn in de baarmoeder. Ongeveer 20% van de vrouwen krijgt een innestelingsbloeding. Net als bij een beginnende menstruatie verlies je wat bloed. Door het onlogische moment in de maand kan een innestelingsbloeding verward worden met een vroege menstruatie. Het is dus niet gemakkelijk te herkennen, omdat je als vrouw wel vaker wat tussentijds bloedverlies kunt hebben.

Even schrikken

Het kan best even schrikken zijn als je opeens bloedverlies hebt terwijl je op een zwangerschap hoopt. Een innestelingsbloeding heeft gelukkig niks met een miskraam te maken. Wel gaat het nog om een prille zwangerschap waarvan je niet zeker weet of het zich goed gaat ontwikkelen. Na het innestelen maakt het embryo het HCG hormoon aan, wat meetbaar is met een zwangerschapstest.

Twijfel?

Het kan zijn dat je misschien twijfelt of er bij jou wel sprake is van een innestelingsbloeding. Zo zou je ook tussentijds bloedverlies kunnen hebben bij de eisprong, doorbraakbloeding bij pilgebruik, te vroege menstruatie en helaas ook bij een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap.