De innesteling berekenen

De innesteling berekenen

Heb je het vermoeden je dat je zwanger bent? Dan is het handig om te berekenen wanneer je innesteling plaatsvindt. Hierdoor kun je bepalen of eventuele kramp, pijn of bloedverlies te herleiden is naar de innesteling. Ook is het leuk om te weten vanaf welk moment je Ć©cht zwanger bent en je baby ontstaan is.

De innesteling

Vlak na de bevruchting van de zaadcel begint de eicel zich te delen. Dit klompje cellen reist via de eileider naar de baarmoeder, om zich vervolgens in te nestelen in het slijmvlies van de baarmoederwand. De innesteling vindt ongeveer 8 dagen na de bevruchting plaats en kan mogelijk een innestelingsbloeding veroorzaken. Na de innesteling begint je lichaam met het aanmaken van het hormoon HCG. Dit is het hormoon wat een zwangerschapstest kan meten.

Je innestelling berekenen

De innesteling gebeurt zoā€™n vijf dagen voor de dag waarop je volgende menstruatie zou beginnen. Dit kan per persoon en per cyclus enkele dagen variĆ«ren. Je kan het moment van de innesteling ook bepalen door negen dagen op te tellen bij de datum van je laatste eisprong. De innesteling vindt rond deze datum plaats. Via berekenen.nl kan je dit makkelijk en snel uitrekenen.

Als innestelen niet lukt

Het lukt een bevruchte eicel niet altijd om zich in te nestelen. De kans op een succesvolle innesteling is onder andere afhankelijk van je leeftijd. Als het de bevruchte eicel niet lukt om in te nestelen, wordt het automatisch afgestoten en volgt er een normale menstruatie. Volgens schattingen lukt het ongeveer de helft van de bevruchte eitjes om zich in te nestelen.

In uitzonderlijke gevallen nestelt de eicel zich in buiten de baarmoeder. Dit is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan niet voldragen worden en kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid.