Beïnvloeden van het geslacht

Beïnvloeden van het geslacht

Specifieke tijdstippen, standjes en bepaalde voeding. Het zou allemaal van invloed kunnen zijn op de bepaling van het geslacht van toekomstige baby's. Het is aan jou hoe serieus je dergelijke adviezen neemt.

Op dieet ...

Er wordt ook gezegd dat wat je eet van invloed is op de geslachtsbepaling. Wil je een jongen dan zou je veel zout, vlees en koolhydraten moeten eten. Voor een meisjeswens zou het tegenovergesteld gelden, zoutloos dus.

Conceptietabel

De Chinezen vertrouwen op een eeuwenoude conceptietabel, die gebaseerd is op de leeftijd van de moeder en op de maand dat je zwanger raakt. En deze tabel zou ook nog eens in bijna 90% van de gevallen kloppen... Nieuwsgierig? Kwestie van even Googlen op Chinese conceptiekalender.

Astroconceptiemethode

De Tsjechische arts Dr. Eugen Jonas ontwikkelde de zogenoemde Astroconceptiemethode. Daarbij gaat hij ervan uit dat vrouwen niet alleen een biologische, maar ook een kosmische vruchtbaarheidscyclus hebben. Het tijdstip waarop je vruchtbaar bent, is volgens hem medeafhankelijk van de stand van de maan op het ogenblik van jouw eigen geboorte. Bovendien zou je dankzij deze methode het geslacht van je toekomstige kind voor de conceptie kunnen bepalen. Belangrijk bij deze methode is dat je exact weet wanneer je zelf geboren bent. Aan de hand daarvan kun je jouw optimale dagen (laten) berekenen. Daarvoor wordt al snel veertig euro gevraagd. Gratis uitrekenen kan ook, al is deze site wel in het Duits.

Vergaande techniek

Maar de techniek is nog veel verder. Zo is het inmiddels mogelijk - bijvoorbeeld als er sprake van chromosoomgebonden erfelijke aandoeningen - vóór de innesteling van een embryo te kijken of daarvan sprake is.

Reacties (1)

afbeelding van nynke83
4 juni 2012
Voor de lol Chinese conceptie kalendertest gedaan: klopt bij mij niet. Kan toch ook eigenlijk niet aangezien de man toch voor het geslacht zorgt via zijn deel....