Veilige babykamer? Denk ook aan kindveilige raamdecoratie

veilige-babykamer-kindveilige-raamdecoratie-tips

Je wilt natuurlijk dat je kleintje in een veilige kamer slaapt. Je meubels zijn kidsproof, het bedje veilig, maar heb je ook gedacht aan kindveilige raamdecoratie? Zo kan een onschuldig lijkend loshangend touwtje voor gevaarlijke situaties zorgen. Weten waarop je moet letten? Hier vind je tips en oplossingen.

Samen met Veneta.com 

Veiligheid moet altijd het uitgangspunt van de babykamer zijn. Meubilair moet zonder twijfel aan de veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen die niet direct voor de hand liggen:

  • De temperatuur van een gezonde babykamer ligt tussen de 16 en 18 graden. Verwarm en ventileer goed!
  • Vermijd dat je baby in de tocht slaapt, dit resulteert in ziekte.
  • Zorg voor minimaal stikgevaar dus geen loshangende koorden van lampen of rolgordijnen. Houten jaloezieen en plissegordijnen van Veneta.com beschikken over een kindveiligheidssysteem. Deze koorden schieten los wanneer er een bepaalde druk op komt.
  • Beschermplaatjes voor stopcontacten, je wilt natuurlijk niet dat je kleine zichzelf bezeert.

Kindveilige raamdecoratie

Op alle raamdecoratie van Veneta.com zit een kindveiligheidsysteem. Kinderen zijn van nature ontzettend nieuwsgierig en gaan het liefst zo vaak mogelijk op ontdekking. Zo zal een loshangend touwtje al snel de aandacht van je kleine trekken. Om te voorkomen dat ze verstrikt raken in trekkoorden van jaloezieën of kettingen van rolgordijnen, biedt Veneta.com een koordhouder. Deze wordt in of op het kozijn gemonteerd, naast je raamdecoratie. Het loshangende koord kan op deze manier gemakkelijk om de koordhouder gewikkeld worden om ongelukken te voorkomen.

Veiligheidskoordknop

Niet alleen jaloezieën en rolgordijnen kennen een kindveiligheidssysteem, ook bij plisségordijnen wordt aan de veiligheid gedacht. Er is standaard een veiligheidskoordknop bevestigd aan elke jaloezie en elk plisségordijn. Wanneer er plotselinge druk op de koorden komt te staan, klapt deze knop vanzelf open, wat een stuk veiliger is in de babykamer.

Naast de veiligheidssystemen kun je zelf het volgende doen om verstrikking in trekkoorden of kettingen bij je kind te voorkomen:

  • Houd de trekkoorden en kettingen buiten het bereik van kinderen.
  • Plaats bedden, wiegjes en ander meubilair buiten het bereik van de trekkoorden en kettingen.
  • Knoop de trekkoorden of kettingen niet aan elkaar vast.
  • Zorg ervoor dat de trekkoorden of kettingen geen lussen kunnen vormen of in de knoop raken.

Blijf op de hoogte!

Zit jij volop in de inspiratiefase en kun je wel wat extra inspiratie, tips & informatie over leuke acties gebruiken? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Veneta.com vol leuke inspiratie!

Gerelateerde artikelen