De trends voor babynamen in 2022

Trends voor babynamen in 2022

Een naam kiezen voor je baby: heel bijzonder, maar ook héél ingewikkeld. Ga je voor een vernoeming? Wil je een unieke naam? Of heb je gewoon nog echt geen idee? WIJ zet de trends voor babynamen van 2022 voor je op een rij. 

Top 10 babynamen jongens voor 2022

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

Top 10 babynamen meisjes voor 2022

 1. Sophie
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Milou
 6. Emma
 7. Yara
 8. Evi
 9. Nora
 10. Lotte

TIP! Benieuwd hoe vaak een naam voorkomt? Raadpleeg onze handige namenteller. Je krijgt een overzicht van de afgelopen tien jaar. Zo kun je zien of de naam populairder is geworden, of juist niet.

 

Andere trends voor babynamen 2022

Scandinavische namen 

Scandinavische namen winnen al jaren aan poulairiteit. Voor jongens is dat Finn: al sinds 2006 een naam die veel gekozen wordt voor jongetjes. Hij is dan ook te vinden in het lijstje voor populaire jongensnamen. Voor meisjes: Liv en Elin. Ze staan niet in het lijstje meest populaire namen, dus als je ervoor gaat, heb je alsnog een unieke naam. 

Stoere, korte babynamen 

Het is al een tijdje zo dat er veel voor stoere, korte namen wordt gekozen. Sophie, Mila en Julia, bijvoorbeeld. Voor jongens zijn de namen Noud, Mees en Bram geliefd. Grappig genoeg nemen de namen Zoë en Fleur (toch ook vrije stoere, korte namen) in populariteit ietsjes af. Andere korte jongensnamen die het goed doen zijn: Noah, Daan en Sem. In populairiteit zullen de meisjesnamen Evi en Emily weer stijgen en er zullen ook weer een hoop Tess, Milou en Emma's geboren worden. 

Unisex 

Een echte opkomende trend voor 2022 op het gebied van babynamen? Unisex-namen. Namen die zowel voor jongens als voor meisjes kunnen. Denk aan: Bobbie, Charlie, Anne, Fenn, Jessie, Jaimy, Sam en Bo. Leuk!

 

 

Jongensnamen met een -ij

Het was een tijdje wat minder, maar jongensnamen met een -ij komen weer helemaal terug. Stijn, Pepijn, Gijs en Thijs, bijvoorbeeld. 

Meisjesnamen die eindigen op een -a

Grappig genoeg zijn er veel ouders die kiezen voor een meisjesnaam die eindigt op een -a. Kijk maar naar de top 10: de helft daarvan eindigt op een -a. Andere populaire namen zijn: Eva, Nina, Anna, Olivia, Nova, Sofia, Ella en Lena.