Babynamen: top 10 & namenteller

Het is één van de leukste en meest lastige dingen om te doen tijdens je zwangerschap: een babynaam uitkiezen. Sommige aanstaande ouders hebben vanaf het begin een duidelijk beeld van het soort naam, voor anderen is het vooral een gevoel dat je erbij hebt. Weet je of je een jongen of meisje krijgt? Dat maakt het al iets makkelijker. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook heel leuk om twee favorietenlijstjes te maken!

In onderstaande top 10 van babynamen staan de meest populaire jongensnamen en meisjesnamen van dit moment. Zoek je een populaire jongens- of meisjesnaam? Dan staat hier dé naam misschien wel tussen. Wil je liever een unieke of originele babynaam, dan kun je beter ons complete overzicht van babynamen bekijken. (Bron: WIJ database, december 2018).

Top 10 jongensnamen

 1. Luuk
 2. Daan
 3. Levi
 4. Bram
 5. Sem
 6. Finn
 7. Milan
 8. Lucas
 9. Jesse
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen

 1. Tess
 2. Julia
 3. Sophie
 4. Emma
 5. Zoë
 6. Mila
 7. Lieke
 8. Evi
 9. Saar
 10. Lotte


Namenteller

Met de namenteller kun je zien hoe vaak de babynaam van jouw kind voorkomt in de database van WIJ. Je krijgt een overzicht van de afgelopen tien jaar. Zo kun je zien of de naam populairder is geworden, of juist niet! Vul de babynaam in, en geef aan of je de resultaten voor een jongen of meisje wilt zien.
Voornaam: