Profiel Suzan Tuinier

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • ande-989678, 16 maart 2017

  Vitamine D met zonnige vakantie

  Hallo, Mijn dochter wordt op 8 april 2017 twee jaar en zelf ben ik 20 weken zwanger. Binnenkort gaan we lekker een weekje op vakantie naar Egypte. Mijn dochter geeft ik dagelijks een vitamine D pilletje en zelf slik ik elke dag Davitamon Compleet Mama Plus Omega-3 Visolie. Ik vroeg mij af omdat we binnenkort naar een zonnige bestemming gaan misschien wel te veel vitamine D binnen krijgen of we wel deze pillen in die week moeten slikken. Kunt u mij antwoorden of mijn dochter en ik door moeten slikken van deze pillen of juist moeten stoppen voor een week. Graag hoor ik van u. Vriendelijk bedankt. Ande van der Velden

  Suzan Tuinier, 22 mei 2017

  Beste Ande,

  Wat een goede vraag! Als je naar een zonnig land gaat dan maakt je lichaam inderdaad wat meer vitamine D aan. Maar het mooie is: je lijf kan dat goed zelf dosering. Het is niet zo dat je na een hele dag zonnen teveel vitamine D aanmaakt, de product stopt gewoon op een gegeven moment. Ik raad je aan om gewoon door te gaan met het geven van vitamine D. Het blijft dan immers een goede vaste gewoonte. Als kinderen 4 jaar worden kun je stoppen met het geven van extra vitamine D. Groet, Suzan Tuinier

 • reve-1108296, 20 november 2015

  Vitamine en misselijkheid

  Beste Suzan, Ik ben nu in mijn zesde week en slik "davitamon mama" tijdens het ontbijt, ter aanvulling, echter tegenwoordig komt hij er halverwege de ochtend weer net zo hard uit. Heeft het dezelfde werking wanneer ik dit 's-avonds zou innemen of helpt het juist de dag door? En kan ik anders gewoon een nieuwe nemen wanneer ik hem kwijt bent?

  Suzan Tuinier, 20 november 2015

  Oh jee, wat een narigheid. Ik hoop dat de misselijkheid snel minder wordt. Probeer een licht ontbijtje eventueel terwijl je nog op bed ligt, soms helpt dat. De vitamines kun je op een ander moment nemen, dat is geen enkel probleem en maakt voor de opname niets uit! Groetjes, Suzan Tuinier www.vitamine-info.nl

 • Kruips, 07 juli 2015

  Vitamine D van vibovit en K van davitamon

  Sinds wij zijn begonnen met vitamine D en K heeft ons ukkie last van haar darmen. Kan het zijn dat ze hier zo heftig op reageert? En zoja, welke altenatieven zijn er? Ze vindt het spul ook ontzettend smerig. Dank alvast

  Suzan Tuinier, 10 juli 2015

  Beste vragenstelster,

  Ik kan me de gezichten van mijn kindjes ook nog goed herinneren als ze een lepeltje met vitamines kregen. Ze zijn er niet aan gewend en in vergelijking met borstvoeding is het niet lekker. Ik neem aan dat je borstvoeding geeft, vanwege vitamine K. Het is wel super belangrijk om extra vitamines te geven. Vitamine K voorkomt bloedingen en vitamine D is essentieel voor sterke botten.

  Misschien geef je af en toe een flesje met gekolfde melk? Daarin kun je de vitamines druppelen. Je zou ook een ander soort kunnen proberen met een zoet smaakje (aquosum).

  Groet, Suzan Tuinier

   

 • ...mama..., 13 mei 2015

  vitamine b12 en levenloos kindje

  Goedenavond, Ik vraag mij af of u weet of er een verband bestaat tussen vitamine b12 tekort en miskramen? Alvast bedankt voor uw reactie!

  Suzan Tuinier, 20 mei 2015

  Beste vragenstelster,

  Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat een tekort aan vitamine B12 vroeggeboorte kan veroorzaken. Maar er is meer onderzoek nodig om hier duidelijkheid over te krijgen. Bij verdenking van een B12 tekort is het verstandig om de huisarts te vragen de bloedwaarde te bepalen (B12 waarde en de MMA-waarde) dan is een tekort vast te stellen.

  Hartelijke groet,

  Suzan Tuinier

   

   

 • suwarni, 26 februari 2015

  vitaminetekort

  Beste Susan, Kort geleden ben ik erachter gekomen dat ik een vitamine D3 tekort heb; ik werd weer wat depressief en was ontzettend vermoeid. Bloedtest bleek mijn waarde 20 te zijn. Ik zit nu in mijn 8e week zwangerschap, slik al geruime tijd foliumzuur (al ver voor de zwangerschap) en krijg nu 10mcg vitamine D3 extra. Voor mijn gevoel is dit net niet genoeg om mijn waarde op 80 te krijgen. Helemaal gezien mijn getinte huidskleur en mijn vermoeidheidsklachten door de jaren heen; is mijn bezorgdheid terecht of is deze dosis idd voldoende? mvg

  Suzan Tuinier, 26 februari 2015

  Beste vragenstelster,

  Om de waarde nog wat sneller omhoog te krijgen kun je een hogere dosering nemen. Dat is veilig voor je ongeboren kindje en zelfs goed. Overleg met je arts wat de juiste dosering kan zijn. Neem nooit meer dan 100 microgram per dag.

  Hartelijke groet,

  Suzan Tuinier

   

   

 • mari-935888, 13 december 2014

  vitamine d

  Mijn kleintje wordt misselijk en krijgt kramp van vitamine d Wat kan ik hier mee ?

  Suzan Tuinier, 15 december 2014

  Beste vragenstelster,

  Wat een vervelend! Weet je zeker dat het door de vitamine D druppels komt?  Als de misselijkheid aanhoudt raad ik je aan om contact op te nemen met je huisarts. Er zijn overigens wel verschillende vitamine D druppels op de markt, wellicht kun je een ander soort gebruiken (bijvoorbeeld op olie basis). En die krampen horen er (tenzij het heel extreem wordt) wel een beetje bij de eerste drie maanden. Bij mijn kindjes werkte masseren altijd erg goed. Ik hoop dat het snel beter gaat!

  Groet, Suzan

   

 • mari-935888, 13 december 2014

  vitamine d

  Mijn kleintje wordt misselijk en krijgt kramp van vitamine d Wat kan ik hier mee ?

  Suzan Tuinier, 10 juli 2015

 • Birgit, 05 november 2014

  Vitamine D peuter

  In Nederland wordt geadviseerd kinderen tot 4 jr vitamine D te geven, terwijl bij vrienden in Zwitserland dit slechts tot 2 jr wordt aanbevolen. Vanwaar dit verschil ? Doen ze de kinderen in Zwitserland te kort of geven wij onze kinderen te veel wat schadelijk kan zijn voor hun gezondheid ?

  Suzan Tuinier, 15 december 2014

  Goede vraag! Het kan zijn dat er in Zwiterserland meer voedingsmiddelen worden verkocht waaraan vitamine D is toegevoegd. De Nederlandse Gezondheidsraad geeft tot 4 jaar aan als grens, omdat het onder die leeftijd zo kan zijn dat kinderen niet voldoende vitamine D binnenkrijgen via de voeding of via zonlicht. Hoe dan ook is er geen enkel risico op een teveel aan vitamine D als je je peuter 10 microgram per dag geeft.

  Groet, Suzan

   

 • beccaenstef, 20 augustus 2014

  foliumzuur

  hallo ik had een vraagje ben nu 9a 10 weken zwanger en slik 1x per dag een tablet foliumzuur mag je na tien weken ook nog een week extra doen of is dat zwaar afgeraden groeten

  Suzan Tuinier, 22 augustus 2014

  Beste vragenstelster,

  Het officiele advies is om tot de 10e week foliumzuur te slikken. Dit om het risico op een kindjes met een open ruggetje te verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat doorgaan met het slikken van foliumzuur positieve effecten heeft. Onder andere op het geboortegewicht, maar ook op het voorkomen van zwangerschapsvergiftiging. Het kan dus zeker geen kwaad om door te gaan met het slikken van foliumzuur. Denk je er ook aan om extra vitamine D te slikken? Je hebt dagelijks 10 microgram nodig.

  Groet,

  Suzan

  www.vitamine-info.nl

   

   

 • Steefje912, 12 augustus 2014

  krijg ik voldoende binnen?

  hallo, ik ben nu 6 a 7 weken zwanger en slik al 2 jaar Gravitamon. krjig ik nu alles waar ik extra rekening mee moet houden voloende binnen? dit mag ik toch de gehele zwangerschap door blijven slikken? of moet je echt stoppen na 10 weken? Groeten

  Suzan Tuinier, 12 augustus 2014

  Beste vragenstelster,

  Nu je zwanger bent zijn vitamines extra belangrijk. Vooral vitamine D en foliumzuur

  Het is in ieder geval nodig om foliumzuur te nemen tot de 10e week van de zwangerschap  (400 mcg per dag). Gedurende je hele zwangerschap heb je extra vitamine D nodig (10 mcg). In een multivitamine zitten deze vitamines. Het is een goede aanvulling naast je dagelijkse voeding.

  Groetjes,

  Suzan Tuinier

   

   

Pagina's