Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • Martilde, 19 maart 2020

  Corona

  Hallo, Mag je zwanger nu werken met het coronavirus? Kom in contact met veel mensen

  Sanne Bokkers, 21 maart 2020

  Yep je mag gewoon werken! 

  Groet Sanne

 • cind-1359644, 09 maart 2020

  Voelt zich niet goed

  Goede dag ben 13 weken zwanger Maar houd gewoon bijna tot niks binnen Voel me enorm zwak en verward .. wat kan ik besre doen me verloskundige is al gesloten

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond,

  Het is goed om steeds kleine beetjes te eten en te drinken. Medicatie kan bij de huisarts gevraagd worden. 

  De verloskundige kan jouw urine bekijken of er afvalstoffen in zitten. En indien nodig kan zij jouw verwijzen naar het ziekenhuis. 

  Goed om hen gewoon even te bellen op hun 06 nummer!

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • evy-1520990, 28 februari 2020

  Roze afscheiding en zeurderig gevoel

  Beste Sanne, Op dit moment ben ik 8 weken en ongeveer 2 dagen zwanger. Afgelopen maandagochtend zag ik bij het plassen dat er roze afscheiding op het toiletpapier zat. Mijn hart stond stil.. vooral omdat ik vorig jaar december bij 7 weken een miskraam heb gehad. De roze afscheiding verdween gelukkig in de middag. Vanmorgen zag ik weer roze afscheiding op het toiletpapier en heb ik tevens een zeurderig/ stekend gevoel links onderin mijn buik. Het voelt alsof ik elk moment ongesteld kan worden. De roze afscheiding is tevens een beetje bruinig en ik ben bang dat het fout gaat. Is dit normaal en maak ik mij druk om niks? Er is van alles op het internet te lezen (geen goed idee.. ik weet het) en dat maakt mij absoluut niet gerust. Groetjes, Evy

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond Evy,

  Wat vervelend!

  Roze afscheiding komt vaak voor in de zwangerschap. Als het wat ouder is is het bruinig. Een kwart van de zwangerschappen krijgen te maken met wat bloedverlies en dit hoeft niet altijd te betekenen dat het mis gaat gelukkig! 

  Heb je al een echo gehad? Waren hier bijzonderheden? 

  Goed om contact te leggen met jouw verloskundig zorgverlener!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • anke-87, 27 februari 2020

  Rhesus C negatief

  Hoi Sanne, Bij mijn vorige zwangerschap bleek ik rhesus c negatief te zijn en antistoffen aan te maken tegen het bloed van mijn baby. Hierdoor moest ik onder controle bij de gynaecoloog en heb ik meerdere echo’s en bloedcontroles gehad. Gelukkig alles goed gegaan maar mij is verteld dat dit bij elke nieuwe zwangerschap weer het geval zou zijn. Nu willen wij heel graag weer een kindje maar is mijn vraag: wat zijn de risico’s, wat is het ergste dat kan gebeuren en hoe groot is die kans? Ik hoop dat je wat meer duidelijkheid kan geven.. Met vriendelijke groet, Anne

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond Anne,

  Het klopt dat de antistoffen in het bloed aanwezig blijven. Of het weer problemen gaat opleveren heeft ook te maken met andere bloed uitslagen en de situatie van de vorige keer. Het is verstandig om voorafgaand aan de zwangerschap een afspraak te maken bij de gynaecoloog om dit door te spreken!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • kari-1517736, 24 februari 2020

  Vitamine D

  Hoi Sanne, Ik heb super dom gedaan. Ik heb bij het Kruidvat het verkeerde potje vitamine d gepakt .50mcgr in plaats van 10 mcgr. Ik zag dit pas vandaag. Ik slik nu al bijna een maand 5x de aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Is dit gevaarlijk voor mijn kindje (nu 6 weken zwanger). Wat te doen? Stoppen met vitamine D slikken? Of overgaan op lagere dosering?

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond,

  Dit is niet schadelijk. Ik zou nu over gaan op de normale dosering. 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • esra66, 22 februari 2020

  Hoofdpijn

  Beste sanne, Ik ben 23 weken zwanger en altijd lage bloeddruk gehad tot nu met de zwangerschap. Sinds twee weken heb ik gewoon letterlijk elke dag hoofdpijn wat tot me ogen drukt en nek. Gaat gewoon hele dag ook niet over terwijl ik denk gaat wel over.wat kan het zijn? Zou het kunnen zijn dat ik hoge bloeddruk heb?

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Het is belangrijk veel te drinken in deze situatie. Minimaal 2 liter water per dag. Geen koffie of thee met theïne. 

  Vaak is dit een hormonale hoofdpijn. Het controleren van de bloeddruk is altijd goed te doen in deze situatie. Vaker heb je dan ook andere klachten. 

  Bel voor overleg even met de verloskundige. Zij kan meer informatie geven!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Karin_Kraayenhof, 15 februari 2020

  Pijn in schaamstreek bij slapen

  Beste Sanne, Ik ben momenteel 34+1 en heb sinds een paar dagen dat ik eigenlijk niet echt meer op mijn zij kan liggen als ik ga slapen. Ik heb sinds week 18 bekkenklachten en slaap dus al heel lang met een kussentje tussen de knieën. Als ik nu in bed lig doet het ontzettend pijn onderin mijn buik en schaamstreek. Omdraaien in bed lukt bijna niet meer. Ik kan alleen niet te lang in 1 houding liggen en heb naast de bekkenklachten ook nog fibromyalgie. De bekkenfysio heeft oefeningen gegeven, maar ook deze doen meer kwaad dan goed momenteel. Dus ik doe ze liever niet. Ik slaap steeds slechter door de pijn en ga overdag wel even rusten, maar dan zijn dod pijnklachten er ook. Heeft u tips wat ik zou kunnen proberen? Of waar de pijn vandaan komt? Alvast bedankt voor de informatie. Met Vriendelijke Groet Karin

  Sanne Bokkers, 15 februari 2020

  Beste Karin,

  Super vervelend! Ik zou echt naar een fysiotherapeut gaan die gespecialiseerd is in het bekken. Zij kan misschien meer voor jou betekenen. Het lijkt echt vanuit het bekken te komen. Misschien in combinatie met indaling? 

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • marj-1480096, 14 februari 2020

  Aambeien?

  Beste Sanne, ik ben 34+6 dagen en heb een kleine uitstulping bij mijn anus. Of het echt een aambei is weet ik niet helemaal zeker. Het zit er al een paar maanden en is een klein flubbertje huid en doet over het algemeen geen pijn. Alle adviezen mbt aambeien heb ik opgevolgd. Ik eet vezelrijk, drink voldoende en zorg dat ik minimaal een half uur per dag rustig beweeg. Kan ik hier iets aan doen? En kan het kwaad tijdens de bevalling? Dank en groeten, Marjo

  Sanne Bokkers, 15 februari 2020

  Beste Marjo,

  Ik zou hier niks aan doen. Het kan absoluut geen kwaad. Als je pijn gaat ervaren dan is er medicatie voor mogelijk. Maar bij geen hinder zou ik de maatregelen nemen die je al neemt en verder afwachten hoe het gaat verlopen. 

  Succes met de laatste loodjes!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • elin-1409970, 13 februari 2020

  Bloedverlies

  Hallo Sanne. Ik zou vandaag 6 weken en 3 dagen zwanger zijn. Helaas vannacht krampen gekregen en nu helder rood bloedverlies. Met stolsels. Verloskundige vanmorgen gebeld. Die zei is te vroeg voor echo mag volgende week woensdag komen. Pff lange week. Nu las ik op internet heel slecht ik weet het. Dat het eventueel wel mogelijk is al echo. Nu twijfel ik toch gewoon wachten op woensdag eerder hadden ze geen plek zei ze. Ik ben wel nuchter erin en denk als het niet goed is dan liever zo en dat mijn lichaam het zelf doet en niet dat we keuze moeten maken. Hoe sta jij hierin. Groeten E

  Sanne Bokkers, 15 februari 2020

  Goedemiddag,

  Wat vervelend zeg! 

  In principe zou je bij dit termijn wel kunnen zien of er een hartje klopt of niet. MAAR er is een hele grote maar. Het kan zijn dat je minder ver zwanger bent. Dan hoef je dus nog niks te zien. En het kan zo zijn dat er nu nog een hartje klopt maar over een paar dagen niet meer. Het geeft dus geen zekerheid. Als je het vol blijft houden dan zou ik een week afwachten. Zet het bloedverlies door en krijg je meer krampen dan kan het goed zijn dat je een miskraam door aan het maken bent. 

  Bel dan weer met jouw verloskundige!

  Sterkte!

  Sanne Bokkers

 • JoeJoekes, 12 februari 2020

  Borstvoeding starten als je al weet snel te stoppen?

  Ivm behandeling met medicijnen, die ik zsm na de bevalling weer start, zal ik kunstvoeding gaan geven. Wel zou ik graag een klein beetje borstvoeding geven, zeker net na de bevalling, aangezien dat mij wel goed lijkt voor de baby. Nu heb ik ook vernomen dat het mogelijk is om prenataal te kolven. Misschien is het een idee om dan al een klein voorraadje melk aan te leggen. Alleen vraag ik me af of het verstandig is om voor zo'n korte periode (max 2 weken bijvoorbeeld) de borstvoeding zo actief op gang te brengen met kolven, als ik daarna weer direct moet afbouwen. Kan ik dan niet beter helemaal niet aan het verzamelen van borstvoeding beginnen? Of moet je sowieso een beetje afkolven, ook als je ervoor kiest kunstvoeding te geven vanaf het begin?

  Sanne Bokkers, 12 februari 2020

  Goedenavond,

  Lastige questie inderdaad! Alle beetjes helpen en inderdaad ook alleen de eerste weken. Wel is het na 2 weken volledig op gang en zal je waarschijnlijk wel even bezig zijn dit dan weer af te bouwen (denk aan weken). Als je bijvoorbeeld enkel direct na de bevalling aan gaat leggen breng je het niet heel erg op gang. De baby krijgt dan wat collostrum binnen (de eerste melk). Prenataal kolven is ook een optie maar het klopt dat je hiermee ook de voeding wel wat op gang gaat brengen. 

  De vraag die je jezelf moet stellen is; wat wil ik? Wat is het mij waard? Zie je het wel of niet zitten om lang bezig te zijn eventueel met de kolf? Dit kan ik natuurlijk niet voor jou invullen. Denk ook goed om jouw eigen draagkracht! 

  Om samen met jou een keuze te maken kan je natuurlijk ook in overleg met jouw verloskundige of met een lactatiekundige.

  Succes!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's