Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • faiza4, 05 mei 2020

  4 weken zwanger maar lichte bloed verlies

  Hoi, Ik heb een vraagje. Ik ben ongeveer 4 weken zwanger en heb last van lichte krampen. Ik heb ook lichte/ roze en soms bruin bloed verlies tijdens het plassen of afvegen, maar soms ook in mijn onderbroek en als ik ga bewegen . Dit heb ik al 3 dagen. Wat kan het betekenen ? Moet ik me hier zorgen maken?

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  lichte krampen in de onderbuik kunnen helemaal bij een vroege zwangerschap horen. Licht roze bloed kan er ook bij horen. De baarmoedermond is goed doorbloed en er hoeft maar iets te gebeuren en dan kan je wat bloedverlies krijgen. Als het meer gaat worden, helderrood en een hoeveelheid zoals een menstruatie dan is het minder positief. Het is altijd goed om jouw verloskundig zorgverlener op de hoogte te brengen! 

  Sterkte en hopelijk een goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • iris-1499660, 29 april 2020

  Ongesteldheid na doodgeboorte

  Hallo Sanne, Op 28 februari 2020 ben ik na 18 weken zwangerschap bevallen van onze dochter Maud. Door triploidie had ze helaas geen levenskans. Ik ben nog niet eerder ongesteld geworden. Nu heb ik vervolgens bij toeval mijn eisprong gevonden door middel van een ovulatietest, de test was positief op 21 april 2020. Op 26 april had ik wat bloedverlies (weinig en helder rood) en de volgende dagen alleen iets in de ochtend. Sinds vanochtend is dit helemaal gestopt. Nu vraag ik me af of ik dit kan zien als eerste menstruatie zo vlak na de eisprong? Of kan dit een innestelingbloeding zijn of iets anders? Ik heb verder geen zwangerschap symptonen nog. Hartelijke groet, Iris

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Beste Iris,

  Wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte voor jullie!

  Dit zou inderdaad heel vroeg na een ovulatie zijn. Over het algemeen heb je na 2 weken een menstruatie en ook een innesteling. Het zou wel kunnen aangezien hormonaal nog niet alles op de rit hoeft te zijn... Even afwachten wat de komende tijd gaat gebeuren.

  Nogmaals veel sterkte en hopelijk snel een betere tijd voor jullie.

  Vriendelijke groet, Sanne Bokkers

   

 • kayl-1530123, 15 april 2020

  Steken

  Beste Sanne, Op dit moment ben ik bijna 9 weken in verwachting maar heb pas de 28ste mijn eerste echo. Nu heb ik sinds vanmorgen wat meer steken in mijn zij / onderkant buik. Nu heb ik gelezen dat dat bandenpijn kan zijn maar het is echt veel meer dan de afgelopen dagen. Het is niet dat pijn pijn doet maar het is wel een vervelend gevoel. Het maakt me ook erg onzeker vandaar dat ik dit toch even wil navragen. Groetjes, K

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  Sorry voor dit late antwoord. Ik had niet eerder bericht gehad. Ik hoop van harte dat je inmiddels mooi nieuws hebt gehad bij de echo! Steken zijn wel echt normaal rond de 9 weken zwangerschap! Hopelijk een goede tijd!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

   

 • l.sa-1520051, 09 april 2020

  Bloedverlies uit baarmoeder, hartje baby klopt nog

  Beste Sanne, Dinsdag een echo en intake gehad bij de gynaecoloog. Echo zag er goed uit, was bijna 12 weken (11+4) baby bewoog lekker en het hartje klopte ook goed. Woensdag kreeg ik echter ineens last van een grote hoeveelheid bloedverlies. Ik heb de gynaecoloog gebeld en mocht naar de spoedpoli komen. Uit de echo bleek dat het hartje van de baby nog klopte maar toen ze met de eendenbek ging kijken waar het bloedverlies vandaan kwam was ze niet heel optimistisch. Het liep namelijk uit de baarmoeder zelf en ze gaf ook aan dat dit niet zo’n goed teken is. Helaas konden ze me verder helemaal niets vertellen behalve dat het geen garantie was dat als het hartje klopte het niet alsnog een miskraam zou worden. Als ik heftiger zou gaan bloeden met koorts of krampen die niet uit te houden zijn mocht ik weer bellen en anders als ik na 1 a 2 weken nog zou bloeden. Ik ben benieuwd of dit vaker voorkomt en het toch een andere oorzaak kan hebben? Word gek van onzekerheid. Heb eerder een missed abortion gehad bij 10 weken, waarvoor gecuretteerd en heb twee kinderen met een zo goed als probleemloze zwangerschap, waarvan de laatste met een keizersnede is geboren met 35+5 weken. Hoop dat jij me wellicht iets meer kan vertellen.

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  Excuus voor de late mail terug. Ik kreeg nu pas een bericht over deze vraag. 

  Hoop dat het inmiddels rustiger en duidelijker is geworden. Het is een lastige vraag die jij stelt. Het kan zo veel oorzaken hebben... baarmoedermond, rand van de placenta, hematoom enz... Afwachten is helaas echt het enige wat je kan doen! 

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Martilde, 19 maart 2020

  Corona

  Hallo, Mag je zwanger nu werken met het coronavirus? Kom in contact met veel mensen

  Sanne Bokkers, 21 maart 2020

  Yep je mag gewoon werken! 

  Groet Sanne

 • cind-1359644, 09 maart 2020

  Voelt zich niet goed

  Goede dag ben 13 weken zwanger Maar houd gewoon bijna tot niks binnen Voel me enorm zwak en verward .. wat kan ik besre doen me verloskundige is al gesloten

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond,

  Het is goed om steeds kleine beetjes te eten en te drinken. Medicatie kan bij de huisarts gevraagd worden. 

  De verloskundige kan jouw urine bekijken of er afvalstoffen in zitten. En indien nodig kan zij jouw verwijzen naar het ziekenhuis. 

  Goed om hen gewoon even te bellen op hun 06 nummer!

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • evy-1520990, 28 februari 2020

  Roze afscheiding en zeurderig gevoel

  Beste Sanne, Op dit moment ben ik 8 weken en ongeveer 2 dagen zwanger. Afgelopen maandagochtend zag ik bij het plassen dat er roze afscheiding op het toiletpapier zat. Mijn hart stond stil.. vooral omdat ik vorig jaar december bij 7 weken een miskraam heb gehad. De roze afscheiding verdween gelukkig in de middag. Vanmorgen zag ik weer roze afscheiding op het toiletpapier en heb ik tevens een zeurderig/ stekend gevoel links onderin mijn buik. Het voelt alsof ik elk moment ongesteld kan worden. De roze afscheiding is tevens een beetje bruinig en ik ben bang dat het fout gaat. Is dit normaal en maak ik mij druk om niks? Er is van alles op het internet te lezen (geen goed idee.. ik weet het) en dat maakt mij absoluut niet gerust. Groetjes, Evy

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond Evy,

  Wat vervelend!

  Roze afscheiding komt vaak voor in de zwangerschap. Als het wat ouder is is het bruinig. Een kwart van de zwangerschappen krijgen te maken met wat bloedverlies en dit hoeft niet altijd te betekenen dat het mis gaat gelukkig! 

  Heb je al een echo gehad? Waren hier bijzonderheden? 

  Goed om contact te leggen met jouw verloskundig zorgverlener!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • anke-87, 27 februari 2020

  Rhesus C negatief

  Hoi Sanne, Bij mijn vorige zwangerschap bleek ik rhesus c negatief te zijn en antistoffen aan te maken tegen het bloed van mijn baby. Hierdoor moest ik onder controle bij de gynaecoloog en heb ik meerdere echo’s en bloedcontroles gehad. Gelukkig alles goed gegaan maar mij is verteld dat dit bij elke nieuwe zwangerschap weer het geval zou zijn. Nu willen wij heel graag weer een kindje maar is mijn vraag: wat zijn de risico’s, wat is het ergste dat kan gebeuren en hoe groot is die kans? Ik hoop dat je wat meer duidelijkheid kan geven.. Met vriendelijke groet, Anne

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond Anne,

  Het klopt dat de antistoffen in het bloed aanwezig blijven. Of het weer problemen gaat opleveren heeft ook te maken met andere bloed uitslagen en de situatie van de vorige keer. Het is verstandig om voorafgaand aan de zwangerschap een afspraak te maken bij de gynaecoloog om dit door te spreken!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • kari-1517736, 24 februari 2020

  Vitamine D

  Hoi Sanne, Ik heb super dom gedaan. Ik heb bij het Kruidvat het verkeerde potje vitamine d gepakt .50mcgr in plaats van 10 mcgr. Ik zag dit pas vandaag. Ik slik nu al bijna een maand 5x de aanbevolen hoeveelheid vitamine D. Is dit gevaarlijk voor mijn kindje (nu 6 weken zwanger). Wat te doen? Stoppen met vitamine D slikken? Of overgaan op lagere dosering?

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond,

  Dit is niet schadelijk. Ik zou nu over gaan op de normale dosering. 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • esra66, 22 februari 2020

  Hoofdpijn

  Beste sanne, Ik ben 23 weken zwanger en altijd lage bloeddruk gehad tot nu met de zwangerschap. Sinds twee weken heb ik gewoon letterlijk elke dag hoofdpijn wat tot me ogen drukt en nek. Gaat gewoon hele dag ook niet over terwijl ik denk gaat wel over.wat kan het zijn? Zou het kunnen zijn dat ik hoge bloeddruk heb?

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Het is belangrijk veel te drinken in deze situatie. Minimaal 2 liter water per dag. Geen koffie of thee met theïne. 

  Vaak is dit een hormonale hoofdpijn. Het controleren van de bloeddruk is altijd goed te doen in deze situatie. Vaker heb je dan ook andere klachten. 

  Bel voor overleg even met de verloskundige. Zij kan meer informatie geven!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's