Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • babe-1260104, 10 augustus 2019

  Wel of niet zwanger

  We zijn bezig om de tweede keer zwanger te raken. 8 juli jl ben ik voor het laatst ongesteld geweest. Nu heb ik 1 augustus wat bloedverlies gehad, ik denk zelf dat dit innestelingsbloeding is geweest. Dit heeft wel een paar dagen aangehouden. Maar totaal niet te vergelijken met menstruatie. Nu ben ik vijf dagen overtijd, terwijl ik dit nooit ben. Ik heb een paar testen gedaan maar die geven telkens negatief aan.

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Goedenavond,

  Even afwachten is het enige wat meer zekerheid moet gaan geven in deze periode. De test zal positief moeten gaan aangeven. Een menstruatie die minder heftig is komt vaker voor tussendoor. Het meest waarschijnlijke is dat het dus geen innesteling is geweest maar een menstruatie anders zou je verwachten dat de test positief is. 

  Ik hoop dat je snel zwanger bent!

  Vriendelije groet,

  Sanne Bokkers

 • elis-1449200, 09 augustus 2019

  Pijn/strak gevoel bovenbuik

  Ik ben 27weken zwanger en heb sinds afgelopen week last van de bovenkant van mijn buik. Ik lees nu ook vanalles over het hellp syndroom en zie dat daar ook pijn/strakke band gevoel in bovenbuik bij hoort. Mijn bloeddruk is goed rond 115/65 en verder geen klachten! Hoort bij het hellp syndroom altijd een hoge bloeddruk? En is pijn/strak gevoel in de bovenbuik normale zwangerschapskwaal?

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Goedenavond,

  Vervelend! Een strakke band om de buik aan de bovenkant kan inderdaad bij het HELLP syndroom horen. Maar kan ook komen door groei van de baarmoeder of darmen.

  Andere klachten bij zwangerschapsvergiftiging zijn;

  - hoofdpijn
  - vaag zien, lichtflitsen of sterretjes zien
  - misselijkheid en braken
  - vocht vasthouden. Hierdoor kunnen zwellingen ontstaan in de onderbenen, handen en gezicht. Maar: zwellingen van de handen en voeten komen ook vaak voor bij vrouwen die geen hoge bloeddruk hebben.

  Bij meerdere andere klachten is het advies zeker om even de verloskundige te bellen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • susa-1445948, 30 juli 2019

  Dwarsligging

  Hallo, Ik ben 30w+2 zwanger van ons eerste kindje en al twee controles hoor ik dat ons kindje dwars ligt (het hoofd links en de billen rechts). Hoe groot is de kans dat de baby ook zo dwars geboren wordt? Ik heb nl gelezen dat het dan automatisch een keizersnee wordt en een dwarsligging gevaarlijk is ivm de navelstreng. Hopelijk kun je me een beetje gerust stellen. Groetjes Susan

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Beste Susan,

  Bij dit termijn is het nog heel normaal dat een kindje dwarsligt. Er is nog voldoende ruimte in de buik om deze ligging aan te nemen. Ongeveer 4% van de baby's ligt bij 36 wkn in een afgeweken ligging (dwars of stuit). Dan kan er nog geprobeerd worden om de baby te draaien. Kortom een kleine kans dat de baby aan het einde nog verkeerd ligt.

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • JackAi, 25 juli 2019

  Vruchtwaterpunctie

  Beste Sanne, Er is geconstateerd dat ons kindje links een te groot nierbekken heeft en dat dat gepaard kan gaan met een chromosoomafwijking! Nu is ons een vruchtwaterpunctie aangeboden! Nu vragen wij ons alleen af wat de risico’s daar allemaal van zijn! Ik ben nu 31wkn zwanger! Ik hoor het graag!

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Wat een vervelende situatie. Mijn advies is om het goed in het ziekenhuis te bespreken. Neem rustig daar de kansen en risico's door om een goede keuze te kunnen maken. Dit geeft de beste informatie en zij kunnen direct helpen met het maken van de beslissing.

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Carly19, 25 juli 2019

  Dikke afscheiding

  Hallo Sanne. Gedurende mijn zwangerschap is mijn afscheiding vooral doorzichtig en vloeibaar geweest. Sinds gisteren heb ik ineens al 3x een dikkere, kleverige afscheiding gehad. Deze is gewoon helder van kleur en kun je uitrekken. Ik ben momenteel 30 weken zwanger en voel me verder goed. Met momenten wel een hardere buik, maar verder zonder krampen of pijn. Kan dit al de slijmprop zijn? En zo ja, hoe zit het dan met hygiëne en geslachtsgemeenschap?

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Beste,

  Dit kan geen kwaad. Afscheiding veranderd tijdens de zwangerschap. Geslachtsgemeenschap en bad kan gewoon!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • nien-1447828, 12 juli 2019

  Ferritine gehalte

  Hallo Sanne, Ik ben momenteel 37+4 weken zwanger en heb last van vervelende klachten. Nu is mijn hb gecontroleerd, die is 6.7. Dit is schijnbaar een normale waarde. Mijn ferritinegehalte is ug/L 7.3. Is dit een normaal gehalte, naar mijn weten is dit erg laag? Bedankt alvast, Nienke

  Sanne Bokkers, 16 juli 2019

  Goedenavond Nienke,

  Jouw Hb is inderdaad goed voor een zwangere. Jouw ferritine is aan de lage kant maar dit zou in principe geen klachten moeten geven. Het zegt namelijk wat over jouw ijzer voorraad. Die hoeft niet erg hoog te zijn als jouw Hb normaal is. Bij klachten die passen bij een laag Hb zou je ijzeredicatie kunnen overwegen. Het heeft alleen ook echt bijwerkingen. Ik zou eerst proberen of je je ook beter gaat voelen met roosvicee laxo en floradix 

  Sterkte!

  Sanne Bokkers

 • heid-1449428, 06 juli 2019

  Zwanger

  Ik ben 30 weken zwanger en heb sinds vanacht veel harde buiken en enorme druk aan de onderkant ben uiteindelijk in slaap gevallen maar vanmorgen toen ik opstond begonnen de harde buiken weer.... Wat zou dit kunnen zijn zeker omdat de druk aan de onderkant niet weg neemt

  Sanne Bokkers, 16 juli 2019

  Goedeavond,

  Harde buiken en druk op de onderkant kan komen doordat de baby aan het indalen is. Ook kan het zo zijn dat je een blaasontsteking hebt waardoor deze klachten. Het is verstandig even contact te leggen met jouw verloskundig zorgverlener!

  Hartelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Roos- 1379174, 05 juli 2019

  Achtbanen tijdens zwangerschap

  Hoi Sanne, Volgende week ben ik 7 weken zwanger en we hebben een dagje uit naar Walibi gepland. Is het verstandig om in de achtbanen te gaan? Zo niet, waar heeft dat dan mee te maken? Alvast bedankt Groetjes Roos

  Sanne Bokkers, 16 juli 2019

  Beste Roos,

  Achtbanen worden afgeraden als je verder in de zwangerschap zit ivm druk op de buik enz. In het begin van de zwangerschap waarbij de baby nog goed verstopt zit zie ik geen problemen! 

  Veel plezier!

  Vriendelijek groet,

  Sanne Bokkers

 • Dandee, 05 juli 2019

  Zwanger

  Goedendag Ik heb laatst de prikpil gezet en ben net daarvoor zwanger geraakt. Is dat schadelijk? Ook heb ik een operatie gehad, narcose gehad en zware pijnstillers (oxycodon en diclofinac) toen ik ongeveer 4.5 week zwanger was (wist het pas daarna). Wat voor invloed heeft dat?

  Sanne Bokkers, 16 juli 2019

  Goedenavond,

  Dat zal even schrikken zijn geweest! Hopelijk nu bijgekomen van het idee dat je zwanger bent. 

  Van Oxycodon zijn onvoldoende gegevens bekend, enkel op strikte indicatie gebruiken is het advies. Over Diclofenac zijn wel wat nadelen bekend. Dit alles hangt af van de hoeveelheid wat gebruikt is. Hoe minder hoge dosering hoe minder kans op de nadelen. Het is verstandig dit met jouw verloskundige of gynaecoloog te bespreken.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • AnzhiFS, 25 juni 2019

  Groene afscheiding

  Hoi Sanne, Ik ben nu 35.5 weken zwanger. Een paar weken terug had ik groene afscheiding waarvoor een vaginale anti schimmel capsule gekregen vd huisarts. Nu weer groene afscheiding. Kan dit veel kwaad voor mij/mijn baby? Wat te doen? Ben iets tegen het gebruik van medicatie op moment. Groeten Angela

  Sanne Bokkers, 02 juli 2019

  Beste Angela,

  Indien het een candida is (schimmel infectie) dan kan dit geen kwaad voor jou of de baby. Wel kan de baby spruw krijgen (schimmel in het mondje) dit kan problemen geven met voeden. Om die reden is het goed om dit wel te behandelen. Bij twijfel of het wel een candida is kan de huisarts ook een kweek laten maken. Passend bij candida is; witte korrelige afscheiding en jeukklachten. 

  Hopelijk is het snel verholpen!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's