Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • Lisa-1254471, 10 oktober 2019

  Harde buiken

  Hoi ik ben 26 weken zwanger van een tweeling en alles gaat goed. Ik heb wel last van harde buiken ( dat had ik bij mijn 1e ook) Ze zeggen dat je dan teveel doet maar ik heb ze ook vooral in de nacht en in de avond als ik al enige tijd rust. Ze doen geen pijn en duren niet lang. Moet ik ergens extra op letten? En is dit snachts ook normaal?

  Sanne Bokkers, 14 oktober 2019

  Hallo,

  Harde buiken mogen er zijn maar niet met regelmaat en ze mogen ook geen pijn doen. Daarnaast is het belangrijk om op een toename te letten. Als ze toenemen dan zou ik contact opnemen met het ziekenhuis waar je onder zorg bent. 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Nonn, 04 oktober 2019

  Bang! verkeerd gegeten

  Momenteel ben ik 6 weken en 3 dagen zwanger. Vanmiddag heb ik 4 plakjes balkenbrij op. Nu kom ik er achter dat dit niet mag. Ik ben nu ontzettend bang dat ik iets gedaan heb wat ontzettend schadelijk is voor mijn zwangerschap. Kan ik hier iets tegen doen of is het afwachten hoe de verder ontwikkeling nu zal zijn van de kleine? Ben echt bang en onzeker op dit moment. Voel me zo rot. Alvast hartelijk dank voor je tijd en moeite!

  Sanne Bokkers, 14 oktober 2019

  Beste,

  Balkenbrij mag gewoon gegeten worden in de zwangerschap! 

  Een tip is de zwangerhapp te instaleren op je telefoon! 

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • judi-1424252, 03 oktober 2019

  Rhesus c negatief

  Goedemiddag, Afgelopen jaar ben ik bevallen van een zoontje. Tijdens de zwangerschap kwam naar voren dat ik rhesus c negatief ben. Tijdens de zwangerschap zijn er geen antistoffen ontstaan, maar dat kan natuurlijk wel nog tijdens/na de bevalling gebeurd zijn. Heeft het nut om nogmaals de prik uit week 27 te laten uitvoeren om te weten of ik antistoffen heb? Zodat ik dat weet vóór een eventuele tweede zwangerschap? En heb je meer kans op een miskraam als je c-antistoffen hebt? Alvast bedankt voor het antwoord!

  Sanne Bokkers, 03 oktober 2019

  Hallo,

  Het heeft geen zin deze prik te herhalen aangezien je er geen actie op hoeft te ondernemen. Bij een volgende zwangerschap gaat er weer naar gekeken worden. Er is niet meer kans op een miskraam bij c-antistoffen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • mera-1485632, 23 september 2019

  zwanger na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

  Hallo, Ik ben weer zwanger nadat ik 3 maanden geleden ben geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Na de operatie is tegen ons gezegd dat bij een volgende zwangerschap dat ik een vroege echo moet. Toen ik vandaag het ziekenhuis belde om een afspraak te maken voor de echo zeiden ze dat ik pas met 7 weken een echo krijg.. Klopt dat wel? Vorige keer lag ik met 6,5/7 week in het ziekenhuis met een gescheurde eileider en bloedingen in mijn buik.. Alvast bedankt, Meral

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Beste Meral,

  Nee dit is te laat inderdaad. Het advies is nu rond 5-6 weken een echo te doen. Je kan hier enkel op zien of er een vruchtzakje in de baarmoeder zit en niet of het hartje klopt bijvoorbeeld. 

  Ik zou nogmaals het ziekenhuis bellen.

  Het beste voor jou en een goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • henr-684835, 01 september 2019

  Meeroken

  Dag, Ik ben nu 27 weken zwanger en vergeet het steeds te vragen aan mijn verloskundige . Mijn buren roken ontzettend veel buiten, ik ga vaak naar binnen als ik het ruik en als ik binnen zit doe ik de deur dicht. Maar ik blijf aan het lopen en blijf vaak ook wel zitten, kan het in de buitenlucht ook kwaad? Alvast bedankt voor het antwoord

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Goedemorgen,

  Oh dat is vervelend steeds de rooklucht om je heen! Het kan minder kwaad dan binnen roken. Het vervliegt buiten meer. Hoeveel teer, nicotine enz er bij jou nog binnen kormt weet ik niet. Als dit af en toe is zou ik mij er zeker geen zorgen om maken!

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • d.br-1447966, 25 augustus 2019

  Vreemde maand

  Beste Sanne, Ik kan er deze maand geen peil aan vast knopen. Ik ben normaal heel regelmatig en tussen de 25 en 29 dagen. En eisprong rond de 12e dag ongeveer. Ik ben voor het laatst ongesteld geworden op 3 augustus. Nu dacht ik deze maand rond de 11e dag een eisprong te merken ik herken dat eigenlijk iedere maand en doe dan ook een ovulatie test en dat klopt altijd wel of 2 dagen erna maar dit keer had ik het niet gedaan een ovulatietest omdat mijn clearblue paars op was en temperaturen deed ik even niet aangezien ik 2x in 6 maanden een miskraam heb gehad en het dit keer het lost wilde laten even. Maar ja op deze manier lukt me dat niet echt want ik was toch nieuwsgierig en intussen was via de post de paars clearblue binnen en die gaf op dag 17 na nod ineens een knipperende smiley dus dacht ik dan heb ik zeker mijn eisprong nog niet gehad en heb ik hem nu wat later dan anders. Maar het gekke is nu dat het dag 22 is bijna 23 en de smiley nog steeds knippert en ik nog steeds geen vast heb gehad. Ik moet over 6 dagen alweer mijn nod krijgen. Dan is komt er of geen eisprong meer of ik heb wel ineens een hele lange cyclus. Ook ben ik nu maar weer sinds de 17e dag tegelijk met de ovulatietest mijn temperatuur gaan meten en die is de hele tijd constant tussen 36,84 en 36,97 terwijl ik dat normaal nooit zo heb voor een eisprong. Dan is het meestal 36,5 tot max 37,7. Dit heb ik pas altijd na mijn eisprong. Ik ben echt in de war nu en weet niet zo goed wat te doen en hiervan te denken. Ben bang helemaal geen eisprong krijg en mijn kans zo weer is verkeken. En ik misschien ineens onregelmatig ga worden omdat ik al wat ouder ben. Ik heb wel pijnlijke borsten en erg moe. Ik hoop dat jij me kan vertellen wat ik hiervan moet denken en doen. Bedankt vast. Liefs Diana

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Beste Diana,

  Het kan heel goed dat na 2 miskramen de cyclus even onregelmatiger is. 

  Mijn advies is het even een paar maanden aan te kijken om te zien wat er gebeurd. Na 1 cyclus kan je hier te weinig over zeggen. 

  Schrijf het een paar maanden op. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid! 

  Hoop dat je snel zwanger bent Diana!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • babe-1260104, 10 augustus 2019

  Wel of niet zwanger

  We zijn bezig om de tweede keer zwanger te raken. 8 juli jl ben ik voor het laatst ongesteld geweest. Nu heb ik 1 augustus wat bloedverlies gehad, ik denk zelf dat dit innestelingsbloeding is geweest. Dit heeft wel een paar dagen aangehouden. Maar totaal niet te vergelijken met menstruatie. Nu ben ik vijf dagen overtijd, terwijl ik dit nooit ben. Ik heb een paar testen gedaan maar die geven telkens negatief aan.

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Goedenavond,

  Even afwachten is het enige wat meer zekerheid moet gaan geven in deze periode. De test zal positief moeten gaan aangeven. Een menstruatie die minder heftig is komt vaker voor tussendoor. Het meest waarschijnlijke is dat het dus geen innesteling is geweest maar een menstruatie anders zou je verwachten dat de test positief is. 

  Ik hoop dat je snel zwanger bent!

  Vriendelije groet,

  Sanne Bokkers

 • elis-1449200, 09 augustus 2019

  Pijn/strak gevoel bovenbuik

  Ik ben 27weken zwanger en heb sinds afgelopen week last van de bovenkant van mijn buik. Ik lees nu ook vanalles over het hellp syndroom en zie dat daar ook pijn/strakke band gevoel in bovenbuik bij hoort. Mijn bloeddruk is goed rond 115/65 en verder geen klachten! Hoort bij het hellp syndroom altijd een hoge bloeddruk? En is pijn/strak gevoel in de bovenbuik normale zwangerschapskwaal?

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Goedenavond,

  Vervelend! Een strakke band om de buik aan de bovenkant kan inderdaad bij het HELLP syndroom horen. Maar kan ook komen door groei van de baarmoeder of darmen.

  Andere klachten bij zwangerschapsvergiftiging zijn;

  - hoofdpijn
  - vaag zien, lichtflitsen of sterretjes zien
  - misselijkheid en braken
  - vocht vasthouden. Hierdoor kunnen zwellingen ontstaan in de onderbenen, handen en gezicht. Maar: zwellingen van de handen en voeten komen ook vaak voor bij vrouwen die geen hoge bloeddruk hebben.

  Bij meerdere andere klachten is het advies zeker om even de verloskundige te bellen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • susa-1445948, 30 juli 2019

  Dwarsligging

  Hallo, Ik ben 30w+2 zwanger van ons eerste kindje en al twee controles hoor ik dat ons kindje dwars ligt (het hoofd links en de billen rechts). Hoe groot is de kans dat de baby ook zo dwars geboren wordt? Ik heb nl gelezen dat het dan automatisch een keizersnee wordt en een dwarsligging gevaarlijk is ivm de navelstreng. Hopelijk kun je me een beetje gerust stellen. Groetjes Susan

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Beste Susan,

  Bij dit termijn is het nog heel normaal dat een kindje dwarsligt. Er is nog voldoende ruimte in de buik om deze ligging aan te nemen. Ongeveer 4% van de baby's ligt bij 36 wkn in een afgeweken ligging (dwars of stuit). Dan kan er nog geprobeerd worden om de baby te draaien. Kortom een kleine kans dat de baby aan het einde nog verkeerd ligt.

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • JackAi, 25 juli 2019

  Vruchtwaterpunctie

  Beste Sanne, Er is geconstateerd dat ons kindje links een te groot nierbekken heeft en dat dat gepaard kan gaan met een chromosoomafwijking! Nu is ons een vruchtwaterpunctie aangeboden! Nu vragen wij ons alleen af wat de risico’s daar allemaal van zijn! Ik ben nu 31wkn zwanger! Ik hoor het graag!

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Wat een vervelende situatie. Mijn advies is om het goed in het ziekenhuis te bespreken. Neem rustig daar de kansen en risico's door om een goede keuze te kunnen maken. Dit geeft de beste informatie en zij kunnen direct helpen met het maken van de beslissing.

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's