Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • chel-747787, 03 november 2018

  Licht bloed.

  Hey ik ben morgen 40 weken zwanger. Dacht vanmorgen een stukje van mn slijmprop te hebben verloren. Nou ga ik net naar de wc en veeg ik af en is het heel licht roze. Het lijkt dus niet direct op bloed maar meer bloed en urine gemengd met elkaar echt heel licht. Als ik een stukje wc papier in de vagina duw hetzelfde maar niet echt bloed in mijn urine. Is dit nog van mijn slijmprop of moet ik de verloskundige bellen?

  Sanne Bokkers, 05 november 2018

  Goedemorgen,

  Dit is bij 40 wkn niet gek inderdaad. Je kan wat licht bloedverlies hebbenw at met de slijmprop vermengt is. Als het meer gaat worden zou ik altijd even de verloskundige bellen.

  De verloskundige bellen bij twijfel of vragen is altijd goed! 

  Goede bevalling en kraamtijd!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • luca-95756, 25 oktober 2018

  Vruchtwater

  Beste Sanne, Ik heb een nogal gecompliceerde zwangerschap, nu 19 wkn, vanaf het begin al bloedverlies door een hematoom. Gister met de echo (kindje doet het super) zagen ze ook dat de placenta laag ligt en bloed voor de uitgang, ook zagen ze met een beweging van het kind vlokjes in het vruchtwater wat ws stolseltjes (bloed) waren. Nu ik erover na denk wordt ik onzeker, ik neem aan dat als het levensbedreigend was geweest ik wel was doorgestuurd? Kunnen kleine bloedvlokjes kwaad in de vruchtzak? Mvg, Wilma Visser

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Beste Wilma,

  Wat een vervelende en spannende situatie zeg! 

  Het is lastig om op jouw vraag precies antwoord te geven. Dan zou ik meer informatie over de gehele situatie nodig hebben. 

  Als de placenta nog laag ligt bij 32 wkn dan word je in ieder geval doorverwezen naar het ziekenhuis. 

  Indien de vlokjes in het vruchtwater zorgwekkend zouden zijn dan zou je inderdaad doorverwezen zijn. Het is goed om met jou vraag gewoon nog een keer de verloskundige te bellen! Zij hebben alle informatie.

  Hopelijk verloopt de 2e helft van de zwangerschap beter! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • gadu-1412339, 23 oktober 2018

  Weinig vruchtwater

  Ze zeiden tijdens de 20weken echo dat het geen kwaad kon weinig vruchtwater.voor de rest was alles ok met de baby moet ik mij druk maken??

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Goedemorgen,

  Als er werd gezegd dat het geen kwaad kon dan zal het niet té weinig zijn geweest maar enkel wat minder dan gemiddeld. En dat kan inderdaad geen kwaad. Als het wel té weinig was geweest dan had men dit benoemd en was er verder actie op ondernomen.

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • acht-1064033, 17 oktober 2018

  hartje luisteren

  Vanmiddag probeerde mijn verloskundige het hartje van de baby te zoeken. Ik ben precies 12 weken. Is het normaal dat ze het hartje nog niet kon vinden? Ze vertelde er weinig over. Alleen dat ik over een week weer mocht komen. Dus de vraag is het normaal dat je bij 12weken bij de verloskundige geen hartje kunt vinden of horen? Gr ilona

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Beste Ilona,

  Dat is vervelend! Het kan zeker zijn dat je bij 12 weken nog niet het hartje kan vinden. Dit komt vaker voor. Eventueel kan er met een echo eerder gekeken worden. 

  Hoop dat je een goede controle gaat hebben volgende week! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Jennyjager, 17 oktober 2018

  Pijnlijke anus

  Hallo, het is vandaag precies 6 weken geleden dat ik ben bevallen van een prachtige zoon! De bevalling duurde 6 uur en ik had bijna een totaal repetuur.. nou is het daar onder aardig geheeld. Maar ik blijf last houden van mijn anus, vooral bij het na toilet gaan en daarna weer gewoon zitten. Het geeft een drukkend/ schaafwond achtig gevoel. Ontlasting doet geen pijn, en zit geen bloed bij. Wat zou het kunnen zijn?

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Goedemorgen,

  Gefeliciteerd met jouw zoon!

  Vervelend van de klachten. Het kan te maken hebben met het herstel van de bekkenbodem. Vooral bij lang staan kan het dan nog druk geven. Het kan handig zijn de gynaecoloog/verloskundige nog even te laten kijken bij de nacontrole. 

  Een afspraak maken bij een bekkenbodemtherapeut kan wijs zijn om te kijken of het een probleem is van de bekkenbodem. 

  Sterkte! 

 • maki-1407010, 04 oktober 2018

  Rhesus c negatief

  Beste Sanne, Ik ben rhesus C negatief wat dat voor mijn kind kan betekent? Hoe groot is risico dat ik de antistoffen kan maken en hoe gevaarlijk ze zijn voor mijn baby. Wat kunnen ze veroorzaken? Groetjes. Paula

  Sanne Bokkers, 15 oktober 2018

  Beste Paula,

  Het risico op problemen hierbij is uiterst zeldzaam. Lees meer en uitgebreide informatie hierover in de folder van de RIVM.

  https://www.rivm.nl/dsresource?objectid=536e40a7-01a5-4350-aa7f-6146d618de25&typ...

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • lora-1388132, 22 september 2018

  Kraanwater Frankrijk

  Afgelopen week ben ik naar Frankrijk geweest regio Nouvelle-Aquitaine, departement lot-et-garonne. Ik heb daar gewoon kraanwater gedronken omdat men zei dat het veilig was. Het smaakte prima en ik werd er niet ziek van maar toen ik water in een fles had gedaan en de fles open draaide rook ik chloor...nu blijkt dat ze er chloor toevoegen om bacteriën te doden...is dit schadelijk voor de baby?

  Sanne Bokkers, 15 oktober 2018

  Nee het is prima dit te drinken. Dit zijn zeer kleine hoeveelheden. 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • lora-1388132, 12 september 2018

  Wat is het?

  Hallo Sanne, Het klinkt misschien niet zo smakelijk maar ik ben 20 weken zwanger en heb naar mijn idee normale witte en doorzichtige afscheiding. Het ruikt niet maar soms komen er groene 'stukjes' mee maar niet altijd.... Verder heb ik geen klachten...kan dit een bacteriële vaginose of schimmelinfectie zijn?

  Sanne Bokkers, 12 september 2018

  Beste,

  Afscheiding veranderd altijd in de zwangerschap. Inderdaad wittig, gelig en doorzichtig. Nu en dan wat groen is niet erg. Als het meer gaat worden of het gaat jeuken dan kan het een schimmelinfectie zijn. Voor nu even afwachten! 

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • mari-1376256, 03 september 2018

  Slaapproblemen

  Ik ben 23weken zwanger en ik had al voor Mn zwangerschap last van slaapproblemen. Daar slikte ik themazepam 20mg voor. Maar sinds ik zwanger ben gebruik ik het niet meer. Ik heb nu voor het eerst in die 23weken 1 slaappilletje ingenomen want ik slaap nu al 2weken slecht. Maar mijn vraag is kan dat kwaad voor het ongeboren kindje? Het is er maar bij 1 gebleven maar ik wist me voor de rest geen raad en wil ook een rustige nachtrust hebben. Ik hoop dat het voor de rest geen kwaad kan. Ik slik het voor de rest ook niet meer sinds ik weet dat ik in verwachting ben. Maar ik was tot einde raad en dacht vanavond ik neem er 1 in..alvast bedankt voor u reactie en antwoord. Met vriendelijke groet Mariska

  Sanne Bokkers, 12 september 2018

  Beste Mariska,

  Het is altijd verstandig medicatie alleen te nemen na overleg met arts/verloskundige. Themazepam kan in sommige gevallen gebruikt worden in de zwangerschap. 

  Vervelend dat je zo slecht slaapt! Neem goed rust, ontspanningsoefeningen, geen koffie, rondje lopen voor het slapen gaan, niet meer eten vlak voor het slapen, geen tv/telefoon gebruik op de avond... 

  Hoop dat dit nog wat gaat schelen! 

  Veel succes! 

  Groet Sanne

 • inge-1401657, 02 september 2018

  Vraag

  Ben vandaag 5 weken zwanger mAar heb last van steken kan niet een plekje aan wijzen lijkt wel overal. En had wat rood bij de afscheiding is dit normaal het is me eerste zwangerschap Groetjes

  Sanne Bokkers, 03 september 2018

  Beste Inge,

  Altijd spannend die eerste weken! 

  Steken in de buik kunnen komen door het groeien van de baarmoeder. Bij een miskraam krijg je meer krampen in de buik wat vaak heftiger is als een menstruatie. 

  Rode afscheiding komt vaker voor in de eerste periode. Als het een miskraam wordt dan is het vaak helder rood en gaat het steeds meer worden. .

  Hoop dat het hierbij blijft en alles weer rustig gaat worden! Anders altijd voor meer informatie jouw verloskundige bellen! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's