Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • stimpy, 07 oktober 2020

  Spataderen

  Bij mijn vorige zwangerschap had ik flink last van spataderen,mijn hele benen en schaamlippen zitten onder. Nu zou ik ze weg laten halen, maar ben niet helemaal volgens planning zwanger geraakt. Mijn vorige zwangerschap had ik er zo veel last v aan dat ik eind van de dag echt moest liggen om de pijn te verlichten. Ik ben nu 6 weken zwanger en na mijn werk vanavond (werk in de zorg),merk ik dat mijn benen zwaar en vermoeid zijn en pijnlijk. Draag mijn steunkousen al wel en op een "vrije dag waarin ik rust en activiteit kan afwisselen heb ik minder last. Is er een andere manier om de pijn en het vermoeide gevoel te verlichten? Zijn die 7urige diensten eigenlijk gewoon al te lang en heeft het ook met het tillen enz te maken Ik hoop dat ik deze zwangerschap met wat minder pijn door kan komen.

  Sanne Bokkers, 07 oktober 2020

  Goedemiddag,

  Door de druk van de baarmoeder en de verweking van de vaten krijg je in de zwangerschap meer klachten. 

  Na 7 uur werken is het logisch dat je benen vermoeider zijn. Het is belastender. Rust nemen is hierin goed. Het kan geen kwaad om dit te doen maar je moet zelf aanvullen of het haalbaar is en de pijn draaglijk. Anders moet er op het werk naar oplossingen gekeken worden. 

  Steunkousen zijn goed om te laten aanmeten en eventueel kan je spatadermassage doen. Dit heeft vaak wel effect maar ook vaak kortdurend. Verder is het mogelijk om curanol zalf op de aderen te smeren. Dit kan ook verlichting geven. 

  Bij heel veel klachten zou je ook eens kunnen informeren naar het weg laten halen van de spataderen al wordt dit vaak afgeraden in de zwangerschap. 

  Heel veel sterkte! 

  Groet Sanne Bokkers

 • anai-1528719, 27 juni 2020

  Vlieg op salade

  Goedenavond Sanne,   Ik heb vanavond een salade opgegeten en op die salade zat een vlieg. Ik vond het zonde om de salade weg te gooien en heb hem dus opgegeten. Nu lees ik op internet dat een vlieg echt een enorme verspreider is van bacteriën en parasieten. Moet ik mij voor mijn zwangerschal zorgen maken hierover of niet? Ik ben op dit moment 24 weken zwanger. Ik hoor het graag. Mvg, Claire

  Sanne Bokkers, 01 juli 2020

  Beste Claire,

  Dit is geen probleem gelukkig! Die beesten zitten overal he met dit weer? Gelukig kan dit geen kwaad!

  Goede zwangerschap!

  Groet Sanne Bokkers

 • mari-1454122, 17 juni 2020

  Onzeker door

  Hoi, ik ben 5 weken zwanger, vorig jaar heb ik een missed abortion gehad en het heeft een jaar geduurd dat ik opnieuw zwanger ben. Ik probeer postief er in te staan en mezelf wat moed in te praten en te genieten dat het nu een nieuwe zwangerschap is, maar ik heb wat bruine afscheiding gehad, en een paar dagen later is dit licht bruin. Kort daarvoor heb ik wat menstruatie achtige pijn, wat daarna weer afzakt. En is de gekleurde afscheiding weer weg. Zolang het geen rood bloedverlies is, is het gewoon goed toch? Mijn angst dat het weer mis gaat, zit me hoog. Ik krijg met 7 weken een echo, maar de dagen duren lang. Kun je mij nog wat advies of tips geven?

  Sanne Bokkers, 01 juli 2020

  Goedemorgen,

  Vervelend die onzekerheid he? Maar heel goed voor te stellen! Een beetje bruine afscheiding komt heel vaak voor en is niks om je zorgen over te maken. Veranderd het naar rood dan moet je aan de bel trekken. Menstruatie achtige buikpijn komt ook door veranderingen in de baarmoeder en dat is een goed teken! 

  Ja en dat wachten duurt lang! Probeer bezig te blijven! Blijf in beweging en zoek afleiding!

  Ik wens jou een hele goede zwangerschap en duim voor je!

  Groet Sanne Bokkers

 • lisa-1545082, 14 juni 2020

  Bloed en geen kwaaltjes

  Goedemiddag. Vrijdag middag verloor ik na harde ontlasting wat bloed in het toilet. Het bloed was rood. Daarna had ik nog enige tijd rood bloed verlies bij afvegen.. maar later werd het bruin. Dit hield aan tot za avond. Tevens zijn mijn zwangerschapskwaaltjes. Misselijk, moe heid en zeer pijnlijke borsten sinds vrijdag ochtend helemaal over. En ook niet meer terug gekomen. Moet ik mij zorgen maken? Ben trouwens 8 weken en 2 dagen Mvg

  Sanne Bokkers, 15 juni 2020

  Goedemiddag,

  Het bloedverlies past inderdaad bij het hebben van ontlasting. De baarmoedermond is heel goed doorbloed waardoor je wat bloedverlies kan hebben bij druk geven op ontlasting. Als het nu bruin bloedverlies is en er is geen buikpijn dan zou ik mij geen zorgen maken. 

  Zwangerschapskwaaltjes kunnen vaker minder worden. Wel goed deze combinatie in de gaten te houden en eventueel jouw verloskundige te bellen. Ik weet niet of je bijvoorbeeld al een echo hebt gehad. Wij passen hierop eventueel het moment van de echo aan. Bespreek het even!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • faiza4, 05 mei 2020

  4 weken zwanger maar lichte bloed verlies

  Hoi, Ik heb een vraagje. Ik ben ongeveer 4 weken zwanger en heb last van lichte krampen. Ik heb ook lichte/ roze en soms bruin bloed verlies tijdens het plassen of afvegen, maar soms ook in mijn onderbroek en als ik ga bewegen . Dit heb ik al 3 dagen. Wat kan het betekenen ? Moet ik me hier zorgen maken?

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  lichte krampen in de onderbuik kunnen helemaal bij een vroege zwangerschap horen. Licht roze bloed kan er ook bij horen. De baarmoedermond is goed doorbloed en er hoeft maar iets te gebeuren en dan kan je wat bloedverlies krijgen. Als het meer gaat worden, helderrood en een hoeveelheid zoals een menstruatie dan is het minder positief. Het is altijd goed om jouw verloskundig zorgverlener op de hoogte te brengen! 

  Sterkte en hopelijk een goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • iris-1499660, 29 april 2020

  Ongesteldheid na doodgeboorte

  Hallo Sanne, Op 28 februari 2020 ben ik na 18 weken zwangerschap bevallen van onze dochter Maud. Door triploidie had ze helaas geen levenskans. Ik ben nog niet eerder ongesteld geworden. Nu heb ik vervolgens bij toeval mijn eisprong gevonden door middel van een ovulatietest, de test was positief op 21 april 2020. Op 26 april had ik wat bloedverlies (weinig en helder rood) en de volgende dagen alleen iets in de ochtend. Sinds vanochtend is dit helemaal gestopt. Nu vraag ik me af of ik dit kan zien als eerste menstruatie zo vlak na de eisprong? Of kan dit een innestelingbloeding zijn of iets anders? Ik heb verder geen zwangerschap symptonen nog. Hartelijke groet, Iris

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Beste Iris,

  Wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte voor jullie!

  Dit zou inderdaad heel vroeg na een ovulatie zijn. Over het algemeen heb je na 2 weken een menstruatie en ook een innesteling. Het zou wel kunnen aangezien hormonaal nog niet alles op de rit hoeft te zijn... Even afwachten wat de komende tijd gaat gebeuren.

  Nogmaals veel sterkte en hopelijk snel een betere tijd voor jullie.

  Vriendelijke groet, Sanne Bokkers

   

 • kayl-1530123, 15 april 2020

  Steken

  Beste Sanne, Op dit moment ben ik bijna 9 weken in verwachting maar heb pas de 28ste mijn eerste echo. Nu heb ik sinds vanmorgen wat meer steken in mijn zij / onderkant buik. Nu heb ik gelezen dat dat bandenpijn kan zijn maar het is echt veel meer dan de afgelopen dagen. Het is niet dat pijn pijn doet maar het is wel een vervelend gevoel. Het maakt me ook erg onzeker vandaar dat ik dit toch even wil navragen. Groetjes, K

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  Sorry voor dit late antwoord. Ik had niet eerder bericht gehad. Ik hoop van harte dat je inmiddels mooi nieuws hebt gehad bij de echo! Steken zijn wel echt normaal rond de 9 weken zwangerschap! Hopelijk een goede tijd!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

   

 • l.sa-1520051, 09 april 2020

  Bloedverlies uit baarmoeder, hartje baby klopt nog

  Beste Sanne, Dinsdag een echo en intake gehad bij de gynaecoloog. Echo zag er goed uit, was bijna 12 weken (11+4) baby bewoog lekker en het hartje klopte ook goed. Woensdag kreeg ik echter ineens last van een grote hoeveelheid bloedverlies. Ik heb de gynaecoloog gebeld en mocht naar de spoedpoli komen. Uit de echo bleek dat het hartje van de baby nog klopte maar toen ze met de eendenbek ging kijken waar het bloedverlies vandaan kwam was ze niet heel optimistisch. Het liep namelijk uit de baarmoeder zelf en ze gaf ook aan dat dit niet zo’n goed teken is. Helaas konden ze me verder helemaal niets vertellen behalve dat het geen garantie was dat als het hartje klopte het niet alsnog een miskraam zou worden. Als ik heftiger zou gaan bloeden met koorts of krampen die niet uit te houden zijn mocht ik weer bellen en anders als ik na 1 a 2 weken nog zou bloeden. Ik ben benieuwd of dit vaker voorkomt en het toch een andere oorzaak kan hebben? Word gek van onzekerheid. Heb eerder een missed abortion gehad bij 10 weken, waarvoor gecuretteerd en heb twee kinderen met een zo goed als probleemloze zwangerschap, waarvan de laatste met een keizersnede is geboren met 35+5 weken. Hoop dat jij me wellicht iets meer kan vertellen.

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  Excuus voor de late mail terug. Ik kreeg nu pas een bericht over deze vraag. 

  Hoop dat het inmiddels rustiger en duidelijker is geworden. Het is een lastige vraag die jij stelt. Het kan zo veel oorzaken hebben... baarmoedermond, rand van de placenta, hematoom enz... Afwachten is helaas echt het enige wat je kan doen! 

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Martilde, 19 maart 2020

  Corona

  Hallo, Mag je zwanger nu werken met het coronavirus? Kom in contact met veel mensen

  Sanne Bokkers, 21 maart 2020

  Yep je mag gewoon werken! 

  Groet Sanne

 • cind-1359644, 09 maart 2020

  Voelt zich niet goed

  Goede dag ben 13 weken zwanger Maar houd gewoon bijna tot niks binnen Voel me enorm zwak en verward .. wat kan ik besre doen me verloskundige is al gesloten

  Sanne Bokkers, 10 maart 2020

  Goedenavond,

  Het is goed om steeds kleine beetjes te eten en te drinken. Medicatie kan bij de huisarts gevraagd worden. 

  De verloskundige kan jouw urine bekijken of er afvalstoffen in zitten. En indien nodig kan zij jouw verwijzen naar het ziekenhuis. 

  Goed om hen gewoon even te bellen op hun 06 nummer!

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's