Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • sabje86, 16 januari 2018

  Vooweeen?

  Hallo Sanne, Momenteel 34+3 zwanger.4e zwangerschap. Gedurende de zwangerschap al veel bloedverlies en harde buiken gehad. Nu veilige termijn! Sinds vorige wk do.dag overdag en 's avonds veel last van (voor?)weeen. Cervixmeting 2 wk terug was weer langer, dus prima. Moet ik hier wat mee? kan ik gewoon afwachten? Zorgt dit voor verweking/ verdere ontsluiting? Alvast bedankt.

  Sanne Bokkers, 18 januari 2018

  Hallo,

  Voorweeën komen vaker voor rond dit termijn. Als ze toenemen in duur, frequentie en pijnlijkheid dan is het verstandig extra allert te zijn. Probeer een warme douche/bad te nemen en kijk of het hiermee afzakt. Indien het dan minder wordt dan is het vals alarm. Is er een toename altijd even bellen met jouw zorgverlener. 

   

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • cjveenendaal, 12 januari 2018

  Nub theorie

  Beste Sanne, Ik lees veel over de nub theorie maar ik kom er niet achter of ik nou een jongen of een meisje verwacht, na 2 jongens zou ik het zo ontzettend leuk vinden om een meisje te mogen verwelkomen maar ook een jongen is super welkom bij ons. Zou jij aan de hand van onze echo van 12 wkn (staat op mijn profiel) kunnen zien aan de nub wat het zou zijn? Ben zo ontzettend nieuwschierig maar krijg volgende echo pas weer bin 20 wkn Graag hoor ik van je Met vriendelijke groet, Cora

  Sanne Bokkers, 14 januari 2018

  Beste Cora,

  Helaas kan ik aan de hand van een foto hier echt geen uitspraak over doen. 

  Of een pretecho doen rond 15 wkn of nog even geduld! 

  Groet Sanne

 • Wietske1978, 12 januari 2018

  Zwanger ja of nee

  Hallo, Afgelopen 2 jaar een bbz en miskraam gehad. Nu erg onzeker daarover. Mijn menstruatie moet pas 20 januari komen maar heb nu al sinds 9 januari last van mijn borsten, lichte krampen die erg lijken op menstruatie pijn, en nu sinds vandaag ook erg misselijk, moet ook veel plassen. Ik durf nu niet te enthousiast te zijn maar denk dat ik zwanger ben, zal ik wachten tot 20 januari om een test te doen of zou ik dat aankomende week al eens kunnen doen. Mijn 1ste dag van mijn laatste menstruatie was 25 december. Wat is je advies??

  Sanne Bokkers, 14 januari 2018

  Beste,

  Begrijpelijk dat het spannend is! Ik zou echt wachten met een test doen! Rond 9 januari de zere borsten heeft waarsch te maken hormonale veranderingen rondom de ovulatie (eisprong). Je kan al kenmerken hebben maar een test is pas echt betrouwbaar vanaf 4 wkn na de eerste dag laatste menstruatie. 

  Sterkte met wachten! 

  Groet Sanne Bokkers

 • baby-871550, 09 januari 2018

  nub theorie

  goedenmiddag ben heel onzeker over me zwanger schap heb een nub theorie gehad van 13 weken daar gaven ze aan in het ziekenhuis het lijkt op een meisje en met de 20 weken ego zijde ze weer een jongen ga de fotos probere op me profiel te zeten van me zoontje en de baby van nu in me buik groetjes kim

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Beste Kim,

  De Nub is niet 100% betrouwbaar! Op de foto van jouw profiel kan ik het niet goed zien. Het lijkt denk ik meer een jongen maar het is niet duidelijk voor mij. Misschien kan je het nog aan jouw verloskundige vragen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • vale-1344231, 08 januari 2018

  Length of the baby

  Dear Sanne, I made my last echo at the end of week 15 and I have been told that the baby is long 10.1 cm from head to bottom and 17 cm including the legs. Is this a good length? In the Wij website at week 15 it says"11cm-90 grams"; I wonder if those 11 cm means from head to bottom or if they include the legs. Thank you in advance for your explanation. Kind regards, Valentina

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Dear Valentina,

  It's oke! Around 15 weeks it is 11 cm from head to bottom. Ofcourse there is some diversity. 

  Have a good pregnancy.

  Sanne Bokkers

 • mail-1349678, 30 december 2017

  borsten

  als je zwanger bent hoeveel worden je borsten dan normaal gesproken groter ,bij mij is het al meer dan 2 maten , ik had eerst een b en nu al dd!

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Goedemorgen,

  Hoe veel de borsten groeien is wisselend per persoon. Van niks tot heel veel! Valt dus niks van te zeggen! 

  Goede zwangerschap.

   

  Groet Sanne Bokkers

 • anne-1332072, 30 december 2017

  Harde buiken

  Beste Sanne, Ik ben nu 21 weken zwanger en heb elke dag verschillende keren een harde en pijnlijke buik. Dit heb ik al heel lang, maar nu hoorde ik een paar keer dat het dus niet mag omdat je dan ontsluiting hebt. Het advies is over het algemeen; rusten. Maar ik heb het al als ik douche, de vaatwasser uitruim etc. Ik kan werkelijk niets doen of het wordt hard en pijnlijk. Is het gevaarlijk, niet goed voor het kindje? Alvast bedankt! Groeten Anne

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Beste Anne,

  Harde buiken mogen voorkomen in de zwangerschap. Het is belangrijk dat ze niet regelmatig komen. Een paar per dag is prima. maar 10 per uur niet. Bij twijfel of toename in frequentie of pijnlijkheid altijd even voor de zekerheid de verloskundige bellen! 

  Groet Sanne Bokkers

 • paul-172129, 06 december 2017

  onzekerheid

  Goedemiddag, ik ben een 40 jarige vrouw, 16 weken +5 dgn zwanger van mijn 2e kindje. 4 weken geleden heb ik voor het laatst controle gehad bij mijn gynaecoloog en de uitslag van de test mbt downsyndroom was goed, kindje was goed qua lengte, voorzien van alle teentjes en vingertjes en ging goed tekeer qua bewegingen. Nu moet ik volgende week weer op controle komen, maar de onzekerheid is toegeslagen. Ik ben namelijk niet aangekomen in kg afgelopen weken en voelen kan ik het kindje ook nog niet. Om niet gek te worden heb ik een doppler besteld welke vrijdag binnen komt, zodat ik het hartje kan horen (hopelijk). Is mijn onzekerheid terecht of is het niet aankomen niet erg en is de kans op overlijden in deze periode van de zwangerschap niet veel voorkomend? Alvast bedankt voor het antwoord!

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Goedemorgen,

  Jouw vraag is al even geleden gesteld maar helaas zie ik hem nu pas. Excuses hiervoor. Toch nog een antwoord ookal heeft het misschien minder zin nu.

  Het is heel normaal om niet veel aan te komen rond de 17 wkn van de zwangerschap. Het is wisselend per persoon hoeveel kilo's er in de zwangerschap bijkomen. Geen reden tot zorgen! 

  Ook is het normaal dat je de baby nog niet voelt op dit termijn. 

  Kijk uit dat je niet te snel voor eigen dokter speelt met de doptone. Als je de baby namelijk later in de zwangerschap niet of minder voelt is het heel verstandig jouw verloskundige/gynaecoloog te bellen! 

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Plien23, 05 december 2017

  Rechter zij.

  Hoi Sanne, ik ben 32 weken zwanger, ikwerd net geknepen in mijn rechter zij onder mijn ribben en nu is t er best wel gevoelig,niet echt pijn zeurderige pijn.(was eigenlijk voor een lolletje) kwam dit kwaad voor de baby? Gr. Paulien

  Sanne Bokkers, 11 januari 2018

  Beste Paulien,

  Het kan zeker geen kwaad! Soms is de huid gevoeliger doordat er al spanning op staat. 

  Groet Sanne

 • smcr-1335782, 24 november 2017

  Nub echo

  Goedemiddag, Ik heb vandaag een nub echo laten maken en mijn verloskundige zei dat het naar beneden wees, dus misschien wordt het een meisje. Echter zou ik graag ook een mening van u willen. Zou u mij kunnen vertellen hoe mijn nub stand is? Ik heb een duidelijke foto van mijn echo toegevoegd. Alvast bedankt.

  Sanne Bokkers, 28 november 2017

  Nee helaas. Zoals eerder aangegeven kan ik hier echt geen uitspraak over doen aan de hand van een foto. Als je de echo zelf maakt kan je het beter zien en bepalen of je de goede hoek hebt. Uberhaubt is dit lastig om te zeggen en maar 75 % betrouwbaar! Toch nog even wachten tot 15 weken en dan een pretecho laten doen zou mijn advies zijn! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's