Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • leontine25, 23 juni 2017

  Haarspoeling

  Beste Sanne, Ik ben nu 5 weken zwanger. Volgende week ga ik trouwen en zou graag mijn haar nog kleuren. (Blond) Wat is daar het advies over nu het zo pril is?? Is een kleurspoeling beter of wordt het helemaal afgeraden in het begin?? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Leontien

  Sanne Bokkers, 23 juni 2017

  Beste Leontien,

  Wauw zwanger en trouwen! Gefeliciteerd! 

  Haar verven mag. Het is zelfs verboden verf te maken wat in de hoofdhuid trekt. Je kan het altijd nog even benoemen bij de kapper met daarbij de vraag fo ze geen vreemde producten gebruikt. 

  Fijne tijd! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • magd-1241067, 17 juni 2017

  Maagzuur

  I have problems with heartburn, after eating I feel heaviness in the chest, I tried Reenie it does not work for me, I read somewhere that a little bit of baking soda with water can help, but I Am fear that baking soda is not good for the baby , can I try it or beter not? Magda, Thank you in advance for your reply

  Sanne Bokkers, 19 juni 2017

  Hi Magda,

  There isn't enough research about the use of baking soda in pregnancy. I shouldn't use it. You can try Regla Ph or Graviscon. And try not to eat spicy and not to drink to much coffee/thee or carbonated drinks. 

  I hope this will help you! 

  Sanne

   

 • maai-222888, 09 juni 2017

  Spiraal en toch zwanger?

  Beste Sanne, Ik heb komende zomer 5 jaar mijn spiraal. De afgelopen weken heb ik vermoedens dat ik zwanger zou kunnen zijn omdat ik beweging voel in mijn buik. Ik weet hoe het voelt, ik heb al twee kinderen. Bij mijn jongste van 5 voelde ik al beweging bij 13 weken. Ik ben ook wel gegroeid en met name mijn buik. Een week terug heb ik mijn vermoedens uitgesproken bij de huisarts. Ze heeft gecontroleerd of mijn spiraal er nog zit en dat was zo. Door middel van kloppen op mijn buik constateerde ze geen groter wordende baarmoeder: dus niet zwanger. Prima dacht ik, dan is het maar duidelijk. Maar.. zonder er op te letten voel ik technologie steeds beweging met name als ik 's avonds rustig ga zitten of in bed lig. Voordat ik naar de huisarts was geweest had ik overigens ook al een test gedaan die negatief uit wees. Ik vind het heel vreemd. Om nou zomaar naar een verloskundige te bellen terwijl mijn huisarts zegt dat er niets aan de hand is? Groetjes Maaike

  Sanne Bokkers, 09 juni 2017

  Beste Maaike,

  Ik zou adviseren nogmaals een test te doen. Het is niet waarschijnlijk dat deze negatief is en dat je dan toch zwanger bent. Helemaal als de spiraal nog goed zit. Uiteraard zou je een verloskundige kunnen bellen om te vragen of ze een echo kunnen maken om jou helemaal gerust te stellen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • s.va-1293829, 28 mei 2017

  achtbaan

  Hi Sandra, Ik ben nu 9 weken zwanger en ik vroeg mij af of je dan wel gewoon in achtbanen mag? Ik lees veel op forums maar het is mij nou niet duidelijk of dit nou schadelijk kan zijn ofniet? Alvast bedankt

  Sanne Bokkers, 09 juni 2017

  Beste,

  Zo vroeg in de zwangerschap kan het geen kwaad! Als er een buik in de weg gaat zitten is het wellicht minder verstandig door plotselinge druk van stangen e.d. in de buik.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • smil-305099, 22 mei 2017

  Slecht slapen

  Hoi sandra. Ik ben zwanger van mijn derde kindje alleen slaap ik niet tot nauwelijks. Ik had dit bij mijn eerste zwangerschap van mijn tweeling ook. Wat kan ik hieraan doen. Ik ben nu net 6 weken zwanger.

  Sanne Bokkers, 22 mei 2017

  Beste,

  Wat vervelend zeg! Hierbij een aantal tips;

  - niet eten vlak voor het slapen gaan

  - niet op smartphone of tv kijken vlak voor slapen

  - geen koffie

  - rondje wandelen in de avond

  - sporten

  - eventueel kan Valeriaan geprobeerd worden

  - ga na waar de slapeloosheid door komt en praat hierover (spanning, stress enz) 

  Heel veel sterkte! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Leon-1031507, 09 mei 2017

  Kunt u mij aub helpen ?

  Beste Sandra, Ik ben zwanger van mijn 2e kindje. Gister had ik de 20 weken echo en die mevrouw vertelde dat ze 2 "atanomische" dingen had gezien 1 een klein plekje in het hartje en witte darmen. Dus ik heb de 18e een afspraak bij de gynaecoloog. Maar ik ben me zelf zo gek aan het maken doordat ik allerlei dingen op internet lees. Die mevrouw zei tegen mij had ik me echt geen zorgen hoef te maken en mijn verloskundige zei ook de kans dat er iets is is heel klein, maar volgends protocol moet ze me door sturen naar de gynaecoloog. groetjes Leo

  Sanne Bokkers, 10 mei 2017

  Beste Leo,

  Jammer dat de 20 wkn echo spanning geeft he? Wat ze gezien hebben zijn softmarkers. Ik kan alleen maar aansluiten bij wat de verloskundige en echoscopiste hebben gezegd. De kansen op bijzonderheden zijn niet groot maar wel iets verhoogd. Om deze reden verwijzen ze jou door naar de gynaecoloog. 

  Sorry meer duidelijkheid kan ik ook niet geven... Sterkte en succes met wachten... (wie weet kan de afspraak iets naar voren worden geschoven?)

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • magd-1241067, 02 mei 2017

  Werken zwanger

  Sorry my Nederlands is not so goed, so I will ask the question in english. I Am 21 weeks pregnant and work as kamermeisje in a hotel, so I clean rooms and make beds, I Only work now for 2 dans 3 hours, it is hard work so I Am constantly in fear that I will harm the baby. I dont lift hard things . Can my work Harm my baby? Thanks in advance, and sorry for the language Magda

  Sanne Bokkers, 02 mei 2017

  Hi Magda,

  You will not harm your baby by doing your work! It's no problem to work hard. It's also no problem to lift heavy things. It's important to be carefull with your own body. So be aware of how you lift. 

  I hope you have a good pregnancy!

  sanne Bokkers

 • Lillian1983, 29 april 2017

  Misselijkheid of maagzuur of iets anders?

  Hallo Sanne, Ik ben vijf weken zwanger en heb dagelijks last van een onaangenaam gevoel in mijn maagstreek (linkerkant net onder ribben). Het is 's ochtends het ergst en wordt minder als ik een banaan of iets van zuivel eet, maar dan telkens kleine hapjes. Echt misselijk ben ik echter niet en het is ook geen brandend gevoel. Is het maagzuur (heb ik nooit eerder gehad dus herken het niet) of toch een soort van misselijkheid?

  Sanne Bokkers, 02 mei 2017

  Hallo,

  Dit zou goed een soort misselijkheid kunnen zijn! Een beetje een ongemakkelijk gevoel bij de maag. Steeds kleine beetjes eten is goed inderdaad! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • evav-1286668, 12 april 2017

  Steekjes links boven schaamstreek

  Hallo, Ik ben nu 6 weken zwanger en voel dagelijks lichte steekjes links boven mijn schaamstreek? Ik ben erg bang voor een buiten baarmoederlijke zwangerschap. Kan dit kwaad? Groetjes Anna

  Sanne Bokkers, 14 april 2017

  Beste Anna,

  Lichte steekjes kunnen geen kwaad. Een buiten baarmoederlijke zwangerschap gaat vaak gepaard met ergere steken. Waarschijnlijk komen deze steken door de veranderingen in de baarmoeder. 

  Goede zwangerschap!

  Groet Sanne Bokkers

 • Svan-1280641, 02 april 2017

  Kramp

  Hoi ik ben nu 14 weken en een paar dagen zwanger . Heb alleen dagelijks last van wat krampen s avonds , je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. Is dit erg? Of een teken dat de dag te druk was? Alvast bedankt !

  Sanne Bokkers, 14 april 2017

  Hallo,

  Er gebeurd veel in de buik. Door het groeien kan er een krampend gevoel ontstaan. Ook kan het met het opschuiven van de darmen te maken hebben. Ik zou mij geen zorgen maken dat je te druk bent geweest. Dat moet kunnen bij 14 weken!

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's