Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • d.br-1447966, 06 mei 2019

  zwanger na een miskraam

  Hai hai, Ik heb 11 april met 9 weken een miskraam moeten opwekken met pillen omdat het maar 6 weken was en geen hartje. De pillen werkte meteen en ik was het in een dag kwijt. Een week later was met de echo te zien dat alles schoon was en mijn baarmoederhals gesloten. Ik heb een paar dagen daarna een eisprong gemerkt en nu heb ik sinds vanmorgen een licht streepje met een predictor early test. Ik heb wel wat bruinige afscheiding met afvegen gehad gisterochtend en vanmorgen. Kan dit innesteling zijn? Kan ik al zwanger zijn?

  Sanne Bokkers, 08 mei 2019

  Goedenavond,

  Je kan de miskraam als eerste dag laatste menstruatie rekenen. Dan zou je dus nu krap 4 weken zijn. Dit zou dus kunnen met die early test. Bruine afscheiding kan van innestelen zijn inderdaad. 

  Ik zou over een paar dagen nog eens testen om een duidelijkere test uitslag te hebben!

  Hoop op het beste! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • N.Be-962530, 21 april 2019

  Resusfactor negatief c en antistoffen

  Goedemorgen, Helaas ben ik 1 van die zeldzame gevallen. Bij mij is resusfactor negatief gevonden en ik maak antistoffen aan. Ik heb wel 100 vragen en het enige waar ik aan moet denken is het overlijden regelen. Ik ben op dit moment 13 weken en 4 dagen zwanger. Dinsdag moet mijn man bloed laten prikken, maar mijn vraag is, stel we hebben dezelfde bloedgroep, waar komen de antistoffen dan vandaan? Stel we hebben niet dezelfde bloedgroep, betekent dat dan dat de baby eigenlijk geen kans van leven heeft? Hoop dat jij mij er wat meer over kan vertellen! Albast bedankt! Groetjes Nadia

  Sanne Bokkers, 08 mei 2019

  Beste Nadia,

  Wat vervelend zeg! Inmiddels zijn er misschien al meer dingen duidelijk. Maar toch nog de antwoorden op je vraag; De antistoffen kunnen van een eerdere zwangerschap komen (ook van miskraam) of van een bloedtransfusie. Het is niet zo dat de baby geen kans van leven heeft! 

  Hoop dat het naar omstandigheden goed gaat! Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • mamn-1424263, 08 maart 2019

  Rhesus c negatief

  Hoi Sanne, Ik heb tehoren gekregen dat mijn bloedgroep O positief is en Rhesus factor c negatief is. Ik lees op internet veel erover maar er bestaat geen prik op het moment dat mijn baby wel bloedarmoede heeft. Maar wat zijn dan wel de vervolg stappen na het bloedonderzoek? Groetjes Ess

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

  Beste Ess,

  Op de website van de RIVM vind je goede informatie hierover; https://www.rivm.nl/bloedonderzoek-zwangeren/welke-aandoeningen/antistoffen-tege...

  Na het bloedonderzoek zijn er geen vervolgstappen nodig als er geen antistoffen gevonden worden. Indien dit wel het geval is dan zal het kindje extra in de gaten worden gehouden. Dit is erg zeldzaam.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • nikk-1401581, 17 februari 2019

  Suzette

  Beste Sanne, Ik ben nu 32 weken zwanger. Het gelukkig goed, maar ik maak me nu flinke zorgen. Ik heb vanmiddag en snachts dat ik telkens bij afvegen na het plassen een klein druppeltje bloed op het wc papier (per keer met afvegen of deppen). Zelf heb ik geen buikkrampen en m'n kindje is gewoon flink aan het schoppen. Laatst ben ik nog naar het ziekenhuis geweest en daar hadden ze m'n bloed en urine getest en deze waren prima. Daarnaast hebben ze een echo gemaakt en ook daar was alles goed. Is het toch verstandig om af te wachten of juist meteen het ziekenhuis te bellen? Dit is m'n eerste kindje en ben best wel bang. Help me alsjeblieft. Suzette

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

   

  Beste Suzette,

  Bij bloedverlies en onrust altijd bellen! 

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Famke1987, 08 februari 2019

  Zwanger na curettage?

  Beste Sanne, 7 januari heb ik een curettage gehad. Hartje van de baby was na 9 weken gestopt met kloppe en had curettage met 12 weken. Mijn vraag is of ik nog steeds zoveel HCG in mij urine kan hebben om een positieve zwangerschapstest te hebben (curettage is nu 5 1/2 week geleden). Had 3 weken na de curettage wat slijm met roze bloed. In het ziekenhuis zeiden ze dat dit een menstruatie was. Heb nu een positieve zwangerschapstest, wat kan het zijn? Bij voorbaat dank voor het antwoord. Vriendelijke groet

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

  Goedenavond,

  HCG kan zeker nog even aanwezig zijn in het lijf. Het zou dan afnemend moeten zijn. Na 5 1/2 week zou ik verwachten dat het wel uit de urine zou zijn. Ik zou even 2 weken afwachten en kijken wat er dan uitkomt. 

  Succes! 

   

   

 • Marianneoctaviana, 20 januari 2019

  Paar dagen lichtroze bloedverlies bij afvegen vanaf 5 dgn voor NOD

  Hoi Sanne Ik ben erg onzeker ik heb in sept 2018 mijn zwangerschap moeten afbreken bij 23+6 ivm chromosoomafwijking bij onze dochter :( nu ben ik mogelijk alweer bijna 4 weken zwanger.. heb zaterdagochtend test gedaan deze was zeer licht positief. Echt een tuurstreep.. Ik ga morgen weer testen. Ik heb sinds vrijdag al kleine beetjes roze en af en toe hele kleine beetjes bloedverlies bij Het afvegen, het is heel weinig.. heb ook wat krampjes en wat branderig gevoel.. plassen gaat soms ook moeizaam. Kan het innesteling zijn? Of heb ik ws een uwi? Hoelang mag je bloedverlies hebben van de innesteling ? Ik had mogelijk 7/8 januari m’n eisprong. Heb regelmatige cyclus van ongeveer 28 dagen . Hopelijk heb je wat hoop voor mij dat het geen miskraam word. Groetjes marianne

  Sanne Bokkers, 21 januari 2019

  Beste Marianne,

  Wat spannend allemaal! Wat een verdrietig verhaal over jouw vorige zwangerschap. Hoop dat het nu allemaal anders gaat! 

  Een beetje roze afscheiding en krampen kan inderdaad te maken hebben met een innesteling. Dit kan enkele dagen aanhouden. Het is verstandig met de klachten die je hebt ook even een blaasontsteking te laten uitsluiten. 

  Verder afwachten wat er gaat gebeuren. Mocht je meer bloedverlies krijgen en krampen zoals een menstruatie dan lijkt het een miskraam te worden. Voor nu is het verder echt te vroeg er meer over te kunnen zeggen. Wat je nu verteld kan er wel echt allemaal bij horen. 

  Hoop het aller aller beste voor jullie! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • MariekeHeerink, 11 januari 2019

  Vaginale afscheiding

  Hallo, Ik ben 30 weken zwanger, en heb sinds een paar dagen veel meer vaginale afscheiding, opzich niet erg maaaarr het ruikt enorm zoet! Soms is het kleurloos en soms wit.. Nou heb ik afgelopen nacht ook 3 kwartier lang af en aan 'weeën' gehad. Ik wist niet want me overkwam. Ter informatie: Dit is mijn tweede zwangerschap, en net zo als bij de eerste heb ik minder vruchtwater. Groetjes

  Sanne Bokkers, 21 januari 2019

  Beste,

  Afscheiding komt meer voor in de zwangerschap. Ook is de geur vaak anders. 

  Het is verstandig met deze informatie even de verloskundige te bellen. Zij kan wat meer uitvragen en informatie geven. Het is verstandig dat zij van deze situatie af weet. 

  Succes! 

  Sanne Bokkers

   

   

 • chel-747787, 03 november 2018

  Licht bloed.

  Hey ik ben morgen 40 weken zwanger. Dacht vanmorgen een stukje van mn slijmprop te hebben verloren. Nou ga ik net naar de wc en veeg ik af en is het heel licht roze. Het lijkt dus niet direct op bloed maar meer bloed en urine gemengd met elkaar echt heel licht. Als ik een stukje wc papier in de vagina duw hetzelfde maar niet echt bloed in mijn urine. Is dit nog van mijn slijmprop of moet ik de verloskundige bellen?

  Sanne Bokkers, 05 november 2018

  Goedemorgen,

  Dit is bij 40 wkn niet gek inderdaad. Je kan wat licht bloedverlies hebbenw at met de slijmprop vermengt is. Als het meer gaat worden zou ik altijd even de verloskundige bellen.

  De verloskundige bellen bij twijfel of vragen is altijd goed! 

  Goede bevalling en kraamtijd!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • luca-95756, 25 oktober 2018

  Vruchtwater

  Beste Sanne, Ik heb een nogal gecompliceerde zwangerschap, nu 19 wkn, vanaf het begin al bloedverlies door een hematoom. Gister met de echo (kindje doet het super) zagen ze ook dat de placenta laag ligt en bloed voor de uitgang, ook zagen ze met een beweging van het kind vlokjes in het vruchtwater wat ws stolseltjes (bloed) waren. Nu ik erover na denk wordt ik onzeker, ik neem aan dat als het levensbedreigend was geweest ik wel was doorgestuurd? Kunnen kleine bloedvlokjes kwaad in de vruchtzak? Mvg, Wilma Visser

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Beste Wilma,

  Wat een vervelende en spannende situatie zeg! 

  Het is lastig om op jouw vraag precies antwoord te geven. Dan zou ik meer informatie over de gehele situatie nodig hebben. 

  Als de placenta nog laag ligt bij 32 wkn dan word je in ieder geval doorverwezen naar het ziekenhuis. 

  Indien de vlokjes in het vruchtwater zorgwekkend zouden zijn dan zou je inderdaad doorverwezen zijn. Het is goed om met jou vraag gewoon nog een keer de verloskundige te bellen! Zij hebben alle informatie.

  Hopelijk verloopt de 2e helft van de zwangerschap beter! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • gadu-1412339, 23 oktober 2018

  Weinig vruchtwater

  Ze zeiden tijdens de 20weken echo dat het geen kwaad kon weinig vruchtwater.voor de rest was alles ok met de baby moet ik mij druk maken??

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Goedemorgen,

  Als er werd gezegd dat het geen kwaad kon dan zal het niet té weinig zijn geweest maar enkel wat minder dan gemiddeld. En dat kan inderdaad geen kwaad. Als het wel té weinig was geweest dan had men dit benoemd en was er verder actie op ondernomen.

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's