Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • Sanne2703, 17 november 2019

  Harde buiken

  Goedemiddag, Ik ben op dit moment 32+3 weken zwanger en heb regelmatig last van harde buiken. Soms zijn dit er wel 10/15 op een dag. Het begint onder de douchen, als ik erg actief ben, een volle blaas heb en regelmatig bij het opstaan. Hoort dit? Ik heb gedurende de zwangerschap ook zeer regelmatig roze afscheiding gehad ( alleen niet tussen de 20 en 30 weken). Het doet geen pijn maar alles voelt gewoon erg gespannen aan. Hoe vaak een harde buik is normaal rond dit termijn? Bedankt, Sanne

  Sanne Bokkers, 17 november 2019

  Beste Sanne,

  Bij harde buiken is het van belang dat het niet met regelmaat komt en dat het geen pijn doet. Zoals ik het lees is dit bij jou ook niet het geval dus dat is fijn! 

  Een volle blaas prikkelt de baarmoeder en kan ervoor zorgen dat hij hiervan aan gaat spannen en dus hard is. 

  Ook bij activiteit kan de baarmoeder gaan reageren. Daarnaast komen er meer harde buiken voor verder in de zwangerschap. Dit is ook een soort oefening van de baarmoeder. 

  Komt er toch regelmaat of gaat het zeer doen? Altijd even de verloskundige bellen!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • ines-1477784, 18 oktober 2019

  Safety at Work

  Hello, sorry for using English. I am expat and I have question about pregnant's safety at work.  Actually, I am working in the industry with machines and I am facing magnetic field every day, but I was not aware about the impact and risks on my pregnancy only yesterday. I am now on the 20th week pregnancy and my employer doesn't show any safety related awareness or information unfortunately. My question is do you think that my baby faced a problem now that previous months I was close to the machines? Do you think that I need to take some measures towards my employer' s lack of responsibility? Please advice. Thank you.

  Sanne Bokkers, 17 november 2019

  Hello,

  As far as I know there is no indiation that the magnetic field is harmful to living organisms. 

  Hope you have a good pregnancy!

  Sanne Bokkers

 • MamaLJ, 15 oktober 2019

  bekkenmeting

  Beste Sanne, Ik ben op dit moment 38 weken zwanger en heb een pelvimetrie(bekkenmeting) laten doen op verzoek van mijn gyneacoloog. Nu is er uit de uitslag gekomen dat mijn interspinale afstand 8.8 cm is. Mijn gyneacolooog zegt dat een natuurlijke bevalling niet mogelijk is maar ik heb hier mijn bedenkingen bij. Hier zijn verschillende redenen voor: 1. Zij heeft eerder in de zwangerschap aangegeven dat een bekkenmeting zinloos is en er eigenlijk pas vastgesteld kan worden tijdens de bevalling of het hoofdje past. 2. Het kindje ligt in de juiste positie en wordt op 3500 gram geschat bij de de geboorte. Er zijn verder geen complicaties. Tijdens de scan was het hoofdje 9.4 cm. 3. Bij de rest van de metingen scoorde ik boven het minimum. Het gaat dus echt alleen om de interspinale afstand. 4. Voordat ik de scan deed heeft zij gezegd dat als er 1cm (minimum 10) naast zit, het een wat lastigere bevalling zal zijn maar niet onmogelijk. Nu tijdens het consult had ze het opeens over 1 mm. De gyneacoloog veranderd steeds van haar verhaal, wat mij erg in de war maakt en er voor zorgt dat ik niet overtuigd ben dat een keizersnee de beste optie is. Mijn vragen zijn: - Hoe betrouwbaar is een bekkenmeting? -Hoeveel kan er verschoven worden in het hoofdje van de baby en het bekken tijdens de bevalling - Hoe belangrijk is die interspinale afstand? Is de baby daar bijvoorbeeld al voorbij als ze ingedaald is? - Hoe veel cm neemt het hoofdje van de baby vanaf de 38ste week nog toe? Mijn gyneacoloog zegt dat het hoofdje van een kind standaard 10 cm is. Alvast bedankt voor de reactie. Met vriendelijke groet, MAMALJ

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2019

  Beste Mama LJ,

  Het is inderdaad waar dat een bekkenmeting niet als betrouwbaar gezien wordt. Ze doen het om deze reden dan ook niet vaak. Er is waarschijnlijk een reden voor deze meting. Deze reden zal worden meegenomen in de beslissing tot het doen van een meting. Een combinatie van factoren kan leiden tot een advies voor een keizersnede ipv een vaginale bevalling. 

  Aangezien ik niet op de hoogte ben van jouw verdere dossier is het dus lastig om advies te geven.

  Bij twijfel overt het advies van jouw gynaecoloog zou ik een second opinion vragen bij een ander. Dan kan jouw totale dossier hierin worden meegenomen en direct alle vragen worden beantwoord. 

  Sterkte met de hele situatie!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Lisa-1254471, 10 oktober 2019

  Harde buiken

  Hoi ik ben 26 weken zwanger van een tweeling en alles gaat goed. Ik heb wel last van harde buiken ( dat had ik bij mijn 1e ook) Ze zeggen dat je dan teveel doet maar ik heb ze ook vooral in de nacht en in de avond als ik al enige tijd rust. Ze doen geen pijn en duren niet lang. Moet ik ergens extra op letten? En is dit snachts ook normaal?

  Sanne Bokkers, 14 oktober 2019

  Hallo,

  Harde buiken mogen er zijn maar niet met regelmaat en ze mogen ook geen pijn doen. Daarnaast is het belangrijk om op een toename te letten. Als ze toenemen dan zou ik contact opnemen met het ziekenhuis waar je onder zorg bent. 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Nonn, 04 oktober 2019

  Bang! verkeerd gegeten

  Momenteel ben ik 6 weken en 3 dagen zwanger. Vanmiddag heb ik 4 plakjes balkenbrij op. Nu kom ik er achter dat dit niet mag. Ik ben nu ontzettend bang dat ik iets gedaan heb wat ontzettend schadelijk is voor mijn zwangerschap. Kan ik hier iets tegen doen of is het afwachten hoe de verder ontwikkeling nu zal zijn van de kleine? Ben echt bang en onzeker op dit moment. Voel me zo rot. Alvast hartelijk dank voor je tijd en moeite!

  Sanne Bokkers, 14 oktober 2019

  Beste,

  Balkenbrij mag gewoon gegeten worden in de zwangerschap! 

  Een tip is de zwangerhapp te instaleren op je telefoon! 

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • judi-1424252, 03 oktober 2019

  Rhesus c negatief

  Goedemiddag, Afgelopen jaar ben ik bevallen van een zoontje. Tijdens de zwangerschap kwam naar voren dat ik rhesus c negatief ben. Tijdens de zwangerschap zijn er geen antistoffen ontstaan, maar dat kan natuurlijk wel nog tijdens/na de bevalling gebeurd zijn. Heeft het nut om nogmaals de prik uit week 27 te laten uitvoeren om te weten of ik antistoffen heb? Zodat ik dat weet vóór een eventuele tweede zwangerschap? En heb je meer kans op een miskraam als je c-antistoffen hebt? Alvast bedankt voor het antwoord!

  Sanne Bokkers, 03 oktober 2019

  Hallo,

  Het heeft geen zin deze prik te herhalen aangezien je er geen actie op hoeft te ondernemen. Bij een volgende zwangerschap gaat er weer naar gekeken worden. Er is niet meer kans op een miskraam bij c-antistoffen.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • mera-1485632, 23 september 2019

  zwanger na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

  Hallo, Ik ben weer zwanger nadat ik 3 maanden geleden ben geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Na de operatie is tegen ons gezegd dat bij een volgende zwangerschap dat ik een vroege echo moet. Toen ik vandaag het ziekenhuis belde om een afspraak te maken voor de echo zeiden ze dat ik pas met 7 weken een echo krijg.. Klopt dat wel? Vorige keer lag ik met 6,5/7 week in het ziekenhuis met een gescheurde eileider en bloedingen in mijn buik.. Alvast bedankt, Meral

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Beste Meral,

  Nee dit is te laat inderdaad. Het advies is nu rond 5-6 weken een echo te doen. Je kan hier enkel op zien of er een vruchtzakje in de baarmoeder zit en niet of het hartje klopt bijvoorbeeld. 

  Ik zou nogmaals het ziekenhuis bellen.

  Het beste voor jou en een goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • henr-684835, 01 september 2019

  Meeroken

  Dag, Ik ben nu 27 weken zwanger en vergeet het steeds te vragen aan mijn verloskundige . Mijn buren roken ontzettend veel buiten, ik ga vaak naar binnen als ik het ruik en als ik binnen zit doe ik de deur dicht. Maar ik blijf aan het lopen en blijf vaak ook wel zitten, kan het in de buitenlucht ook kwaad? Alvast bedankt voor het antwoord

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Goedemorgen,

  Oh dat is vervelend steeds de rooklucht om je heen! Het kan minder kwaad dan binnen roken. Het vervliegt buiten meer. Hoeveel teer, nicotine enz er bij jou nog binnen kormt weet ik niet. Als dit af en toe is zou ik mij er zeker geen zorgen om maken!

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • d.br-1447966, 25 augustus 2019

  Vreemde maand

  Beste Sanne, Ik kan er deze maand geen peil aan vast knopen. Ik ben normaal heel regelmatig en tussen de 25 en 29 dagen. En eisprong rond de 12e dag ongeveer. Ik ben voor het laatst ongesteld geworden op 3 augustus. Nu dacht ik deze maand rond de 11e dag een eisprong te merken ik herken dat eigenlijk iedere maand en doe dan ook een ovulatie test en dat klopt altijd wel of 2 dagen erna maar dit keer had ik het niet gedaan een ovulatietest omdat mijn clearblue paars op was en temperaturen deed ik even niet aangezien ik 2x in 6 maanden een miskraam heb gehad en het dit keer het lost wilde laten even. Maar ja op deze manier lukt me dat niet echt want ik was toch nieuwsgierig en intussen was via de post de paars clearblue binnen en die gaf op dag 17 na nod ineens een knipperende smiley dus dacht ik dan heb ik zeker mijn eisprong nog niet gehad en heb ik hem nu wat later dan anders. Maar het gekke is nu dat het dag 22 is bijna 23 en de smiley nog steeds knippert en ik nog steeds geen vast heb gehad. Ik moet over 6 dagen alweer mijn nod krijgen. Dan is komt er of geen eisprong meer of ik heb wel ineens een hele lange cyclus. Ook ben ik nu maar weer sinds de 17e dag tegelijk met de ovulatietest mijn temperatuur gaan meten en die is de hele tijd constant tussen 36,84 en 36,97 terwijl ik dat normaal nooit zo heb voor een eisprong. Dan is het meestal 36,5 tot max 37,7. Dit heb ik pas altijd na mijn eisprong. Ik ben echt in de war nu en weet niet zo goed wat te doen en hiervan te denken. Ben bang helemaal geen eisprong krijg en mijn kans zo weer is verkeken. En ik misschien ineens onregelmatig ga worden omdat ik al wat ouder ben. Ik heb wel pijnlijke borsten en erg moe. Ik hoop dat jij me kan vertellen wat ik hiervan moet denken en doen. Bedankt vast. Liefs Diana

  Sanne Bokkers, 24 september 2019

  Beste Diana,

  Het kan heel goed dat na 2 miskramen de cyclus even onregelmatiger is. 

  Mijn advies is het even een paar maanden aan te kijken om te zien wat er gebeurd. Na 1 cyclus kan je hier te weinig over zeggen. 

  Schrijf het een paar maanden op. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid! 

  Hoop dat je snel zwanger bent Diana!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • babe-1260104, 10 augustus 2019

  Wel of niet zwanger

  We zijn bezig om de tweede keer zwanger te raken. 8 juli jl ben ik voor het laatst ongesteld geweest. Nu heb ik 1 augustus wat bloedverlies gehad, ik denk zelf dat dit innestelingsbloeding is geweest. Dit heeft wel een paar dagen aangehouden. Maar totaal niet te vergelijken met menstruatie. Nu ben ik vijf dagen overtijd, terwijl ik dit nooit ben. Ik heb een paar testen gedaan maar die geven telkens negatief aan.

  Sanne Bokkers, 10 augustus 2019

  Goedenavond,

  Even afwachten is het enige wat meer zekerheid moet gaan geven in deze periode. De test zal positief moeten gaan aangeven. Een menstruatie die minder heftig is komt vaker voor tussendoor. Het meest waarschijnlijke is dat het dus geen innesteling is geweest maar een menstruatie anders zou je verwachten dat de test positief is. 

  Ik hoop dat je snel zwanger bent!

  Vriendelije groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's