Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • NadiaNatelie, 22 december 2020

  Dood vruchtje?

  Hallo, Ik ben vandaag bij de verloskundige geweest en die zei me dat voor hoe ver ik moest zijn (6 weken) het te klein was en het waarschijnlijk al is gestopt. Nu heb ik al tijden een onregelmatige cyclus. Ik had vorige week een digitale clearblue test gekocht en die gaf aan 2-3(15 december) Een andere test gaf een lichte streep(14 december), terwijl vandaag kreeg ik wel 2 dikke heldere strepen. Ookal is je vruchtje (missed abortion?) al enige tijd "dood", blijft dan je HcG stijgen ondanks het niet meer groeit of neemt dit af? Ik wil eigenlijk de digitale test morgen opnieuw doen om te kijken of ik misschien een fout heb gemaakt waardoor hij aangaf dat ik langer zwanger zou zijn dan ik misschien ben, aangezien ik ook een onregelmatige cyclus heb wat dus wel mogelijk zou kunnen zijn. Maar ik kan nergens iets vinden over het HcG hormoon wanneer je een dood vruchtje zou kunnen dragen. Groetjes, onbezorgd...

  Sanne Bokkers, 23 december 2020

  Goedenavond,

  Wat een vervelende situatie! 

  Het HCG neemt toe tot 16 weken maar kan best nog lang in de urine aanwezig blijven nadat er geen groei meer is. Het opnieuw doen van een test heeft geen zin omdat het HCG in het bloed aanwezig blijft en zelfs nog kan toenemen. Ook als het niet goed zou zijn... 

  Om zekerheid te krijgen is het verstandig de echo na 1-2 weken te herhalen. Super lastig want je wil het natuurlijk zo snel mogelijk zeker weten! 

  Ik weet de situatie natuurlijk niet precies. Het is altijd verstandig met vragen en onduidelijkheden de verloskundige te bellen! 

  Heel veel sterkte! 

  Groet Sanne

 • Bloem-489443, 17 december 2020

  miskraam

  Hallo Sanne, wij hebben helaas een miskraam gehad, we waren bijna 6 weken we wilde heel graag nog een kindje maar ik moest hier heel erg aan wennen toen het eenmaal zo ver was stond ik te trillen op mijn benen van de spanning later werd mijn angst groter voor verandering ik was mezelf helemaal kwijt en heb ik een paar keer flink lopen huilen we wilde dit kindje graag maar ik snapte er niks van waar mijn blijdschap was ik heb er een keer s'nachts zo erg (heftig) om lopen huilen daarna ging ik naar het toilet en zag tot mijn grote schrik een drupje bloed een week later liep het niet goed af ik heb een groot schuld gevoel en ben bang dat ik het kapot hebt gehuild, kan dat? als meisje had ik vroeger na een flinke huil bui ook wel eens dat mijn menstruatie eerder op gang kwam daar moet is steeds weer aan denken.

  Sanne Bokkers, 23 december 2020

  Goedenavond,

  Ach wat heftig een miskraam. Heel veel sterkte voor jullie! 

  Weet dat je zeker niet de eerste bent die wisselende gevoelens heeft als ze zwanger is. Je leven staat dan ook écht even helemaal op zijn kop! 

  Door veel verdriet en heel hard huilen kan je écht geen miskraam krijgen! Maak je geen zorgen dat je er zelf iets aan kan doen! 

  Heel veel sterkte!

  Groet Sanne Bokkers

 • shan-1581930, 06 december 2020

  Bloed verlies

  Hallo mijn vraag is, ik bloed nu al 2 dagen lijkt wel of ik ongesteld ben en had ook wat bloed propjes ik vind dit heel eng ik heb morgen pas een afspraak met de verloskundige

  Sanne Bokkers, 23 december 2020

  Goedenavond,

  Ik denk dat je inmiddels de echo hebt gehad bij de verloskundige. Hoop dat het goed was. Het is altijd goed om in dit soort situaties jouw verloskundige te bellen!

  Sterkte! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • cind-1535646, 29 november 2020

  Harde borst

  Hallo Vorige week ben ik bevallen en de borstvoeding is nu zo’n drie dagen goed op gang. 1 van mijn borsten is keihard maar niet pijnlijk, wat zou dit kunnen zijn??

  Sanne Bokkers, 23 december 2020

  Goedenavond,

  Allereerst gefeliciteerd! 

  Een harde borst kan te maken hebben met stuwing. Daarnaast kan er ook een melkkanaal dicht zitten.

  Het is goed de borst eeen keer leeg te maken. Een keer leegkolven is goed. Even opwarmen van te voren, masseren en dan kolven. Eventueel na een voeding. 

  Indien het zo blijft... Goed in de gaten houden of het niet rood gaat worden! Als dit wel het geval is dan is het goed contact op te nemen met jouw verloskundige.

  Succes!

  Groet Sanne Bokkers

 • stimpy, 07 oktober 2020

  Spataderen

  Bij mijn vorige zwangerschap had ik flink last van spataderen,mijn hele benen en schaamlippen zitten onder. Nu zou ik ze weg laten halen, maar ben niet helemaal volgens planning zwanger geraakt. Mijn vorige zwangerschap had ik er zo veel last v aan dat ik eind van de dag echt moest liggen om de pijn te verlichten. Ik ben nu 6 weken zwanger en na mijn werk vanavond (werk in de zorg),merk ik dat mijn benen zwaar en vermoeid zijn en pijnlijk. Draag mijn steunkousen al wel en op een "vrije dag waarin ik rust en activiteit kan afwisselen heb ik minder last. Is er een andere manier om de pijn en het vermoeide gevoel te verlichten? Zijn die 7urige diensten eigenlijk gewoon al te lang en heeft het ook met het tillen enz te maken Ik hoop dat ik deze zwangerschap met wat minder pijn door kan komen.

  Sanne Bokkers, 07 oktober 2020

  Goedemiddag,

  Door de druk van de baarmoeder en de verweking van de vaten krijg je in de zwangerschap meer klachten. 

  Na 7 uur werken is het logisch dat je benen vermoeider zijn. Het is belastender. Rust nemen is hierin goed. Het kan geen kwaad om dit te doen maar je moet zelf aanvullen of het haalbaar is en de pijn draaglijk. Anders moet er op het werk naar oplossingen gekeken worden. 

  Steunkousen zijn goed om te laten aanmeten en eventueel kan je spatadermassage doen. Dit heeft vaak wel effect maar ook vaak kortdurend. Verder is het mogelijk om curanol zalf op de aderen te smeren. Dit kan ook verlichting geven. 

  Bij heel veel klachten zou je ook eens kunnen informeren naar het weg laten halen van de spataderen al wordt dit vaak afgeraden in de zwangerschap. 

  Heel veel sterkte! 

  Groet Sanne Bokkers

 • anai-1528719, 27 juni 2020

  Vlieg op salade

  Goedenavond Sanne,   Ik heb vanavond een salade opgegeten en op die salade zat een vlieg. Ik vond het zonde om de salade weg te gooien en heb hem dus opgegeten. Nu lees ik op internet dat een vlieg echt een enorme verspreider is van bacteriën en parasieten. Moet ik mij voor mijn zwangerschal zorgen maken hierover of niet? Ik ben op dit moment 24 weken zwanger. Ik hoor het graag. Mvg, Claire

  Sanne Bokkers, 01 juli 2020

  Beste Claire,

  Dit is geen probleem gelukkig! Die beesten zitten overal he met dit weer? Gelukig kan dit geen kwaad!

  Goede zwangerschap!

  Groet Sanne Bokkers

 • mari-1454122, 17 juni 2020

  Onzeker door

  Hoi, ik ben 5 weken zwanger, vorig jaar heb ik een missed abortion gehad en het heeft een jaar geduurd dat ik opnieuw zwanger ben. Ik probeer postief er in te staan en mezelf wat moed in te praten en te genieten dat het nu een nieuwe zwangerschap is, maar ik heb wat bruine afscheiding gehad, en een paar dagen later is dit licht bruin. Kort daarvoor heb ik wat menstruatie achtige pijn, wat daarna weer afzakt. En is de gekleurde afscheiding weer weg. Zolang het geen rood bloedverlies is, is het gewoon goed toch? Mijn angst dat het weer mis gaat, zit me hoog. Ik krijg met 7 weken een echo, maar de dagen duren lang. Kun je mij nog wat advies of tips geven?

  Sanne Bokkers, 01 juli 2020

  Goedemorgen,

  Vervelend die onzekerheid he? Maar heel goed voor te stellen! Een beetje bruine afscheiding komt heel vaak voor en is niks om je zorgen over te maken. Veranderd het naar rood dan moet je aan de bel trekken. Menstruatie achtige buikpijn komt ook door veranderingen in de baarmoeder en dat is een goed teken! 

  Ja en dat wachten duurt lang! Probeer bezig te blijven! Blijf in beweging en zoek afleiding!

  Ik wens jou een hele goede zwangerschap en duim voor je!

  Groet Sanne Bokkers

 • lisa-1545082, 14 juni 2020

  Bloed en geen kwaaltjes

  Goedemiddag. Vrijdag middag verloor ik na harde ontlasting wat bloed in het toilet. Het bloed was rood. Daarna had ik nog enige tijd rood bloed verlies bij afvegen.. maar later werd het bruin. Dit hield aan tot za avond. Tevens zijn mijn zwangerschapskwaaltjes. Misselijk, moe heid en zeer pijnlijke borsten sinds vrijdag ochtend helemaal over. En ook niet meer terug gekomen. Moet ik mij zorgen maken? Ben trouwens 8 weken en 2 dagen Mvg

  Sanne Bokkers, 15 juni 2020

  Goedemiddag,

  Het bloedverlies past inderdaad bij het hebben van ontlasting. De baarmoedermond is heel goed doorbloed waardoor je wat bloedverlies kan hebben bij druk geven op ontlasting. Als het nu bruin bloedverlies is en er is geen buikpijn dan zou ik mij geen zorgen maken. 

  Zwangerschapskwaaltjes kunnen vaker minder worden. Wel goed deze combinatie in de gaten te houden en eventueel jouw verloskundige te bellen. Ik weet niet of je bijvoorbeeld al een echo hebt gehad. Wij passen hierop eventueel het moment van de echo aan. Bespreek het even!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • faiza4, 05 mei 2020

  4 weken zwanger maar lichte bloed verlies

  Hoi, Ik heb een vraagje. Ik ben ongeveer 4 weken zwanger en heb last van lichte krampen. Ik heb ook lichte/ roze en soms bruin bloed verlies tijdens het plassen of afvegen, maar soms ook in mijn onderbroek en als ik ga bewegen . Dit heb ik al 3 dagen. Wat kan het betekenen ? Moet ik me hier zorgen maken?

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Goedenavond,

  lichte krampen in de onderbuik kunnen helemaal bij een vroege zwangerschap horen. Licht roze bloed kan er ook bij horen. De baarmoedermond is goed doorbloed en er hoeft maar iets te gebeuren en dan kan je wat bloedverlies krijgen. Als het meer gaat worden, helderrood en een hoeveelheid zoals een menstruatie dan is het minder positief. Het is altijd goed om jouw verloskundig zorgverlener op de hoogte te brengen! 

  Sterkte en hopelijk een goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • iris-1499660, 29 april 2020

  Ongesteldheid na doodgeboorte

  Hallo Sanne, Op 28 februari 2020 ben ik na 18 weken zwangerschap bevallen van onze dochter Maud. Door triploidie had ze helaas geen levenskans. Ik ben nog niet eerder ongesteld geworden. Nu heb ik vervolgens bij toeval mijn eisprong gevonden door middel van een ovulatietest, de test was positief op 21 april 2020. Op 26 april had ik wat bloedverlies (weinig en helder rood) en de volgende dagen alleen iets in de ochtend. Sinds vanochtend is dit helemaal gestopt. Nu vraag ik me af of ik dit kan zien als eerste menstruatie zo vlak na de eisprong? Of kan dit een innestelingbloeding zijn of iets anders? Ik heb verder geen zwangerschap symptonen nog. Hartelijke groet, Iris

  Sanne Bokkers, 06 mei 2020

  Beste Iris,

  Wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte voor jullie!

  Dit zou inderdaad heel vroeg na een ovulatie zijn. Over het algemeen heb je na 2 weken een menstruatie en ook een innesteling. Het zou wel kunnen aangezien hormonaal nog niet alles op de rit hoeft te zijn... Even afwachten wat de komende tijd gaat gebeuren.

  Nogmaals veel sterkte en hopelijk snel een betere tijd voor jullie.

  Vriendelijke groet, Sanne Bokkers

   

Pagina's