Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • mamn-1424263, 08 maart 2019

  Rhesus c negatief

  Hoi Sanne, Ik heb tehoren gekregen dat mijn bloedgroep O positief is en Rhesus factor c negatief is. Ik lees op internet veel erover maar er bestaat geen prik op het moment dat mijn baby wel bloedarmoede heeft. Maar wat zijn dan wel de vervolg stappen na het bloedonderzoek? Groetjes Ess

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

  Beste Ess,

  Op de website van de RIVM vind je goede informatie hierover; https://www.rivm.nl/bloedonderzoek-zwangeren/welke-aandoeningen/antistoffen-tege...

  Na het bloedonderzoek zijn er geen vervolgstappen nodig als er geen antistoffen gevonden worden. Indien dit wel het geval is dan zal het kindje extra in de gaten worden gehouden. Dit is erg zeldzaam.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • nikk-1401581, 17 februari 2019

  Suzette

  Beste Sanne, Ik ben nu 32 weken zwanger. Het gelukkig goed, maar ik maak me nu flinke zorgen. Ik heb vanmiddag en snachts dat ik telkens bij afvegen na het plassen een klein druppeltje bloed op het wc papier (per keer met afvegen of deppen). Zelf heb ik geen buikkrampen en m'n kindje is gewoon flink aan het schoppen. Laatst ben ik nog naar het ziekenhuis geweest en daar hadden ze m'n bloed en urine getest en deze waren prima. Daarnaast hebben ze een echo gemaakt en ook daar was alles goed. Is het toch verstandig om af te wachten of juist meteen het ziekenhuis te bellen? Dit is m'n eerste kindje en ben best wel bang. Help me alsjeblieft. Suzette

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

   

  Beste Suzette,

  Bij bloedverlies en onrust altijd bellen! 

  Sterkte!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Famke1987, 08 februari 2019

  Zwanger na curettage?

  Beste Sanne, 7 januari heb ik een curettage gehad. Hartje van de baby was na 9 weken gestopt met kloppe en had curettage met 12 weken. Mijn vraag is of ik nog steeds zoveel HCG in mij urine kan hebben om een positieve zwangerschapstest te hebben (curettage is nu 5 1/2 week geleden). Had 3 weken na de curettage wat slijm met roze bloed. In het ziekenhuis zeiden ze dat dit een menstruatie was. Heb nu een positieve zwangerschapstest, wat kan het zijn? Bij voorbaat dank voor het antwoord. Vriendelijke groet

  Sanne Bokkers, 12 maart 2019

  Goedenavond,

  HCG kan zeker nog even aanwezig zijn in het lijf. Het zou dan afnemend moeten zijn. Na 5 1/2 week zou ik verwachten dat het wel uit de urine zou zijn. Ik zou even 2 weken afwachten en kijken wat er dan uitkomt. 

  Succes! 

   

   

 • Marianneoctaviana, 20 januari 2019

  Paar dagen lichtroze bloedverlies bij afvegen vanaf 5 dgn voor NOD

  Hoi Sanne Ik ben erg onzeker ik heb in sept 2018 mijn zwangerschap moeten afbreken bij 23+6 ivm chromosoomafwijking bij onze dochter :( nu ben ik mogelijk alweer bijna 4 weken zwanger.. heb zaterdagochtend test gedaan deze was zeer licht positief. Echt een tuurstreep.. Ik ga morgen weer testen. Ik heb sinds vrijdag al kleine beetjes roze en af en toe hele kleine beetjes bloedverlies bij Het afvegen, het is heel weinig.. heb ook wat krampjes en wat branderig gevoel.. plassen gaat soms ook moeizaam. Kan het innesteling zijn? Of heb ik ws een uwi? Hoelang mag je bloedverlies hebben van de innesteling ? Ik had mogelijk 7/8 januari m’n eisprong. Heb regelmatige cyclus van ongeveer 28 dagen . Hopelijk heb je wat hoop voor mij dat het geen miskraam word. Groetjes marianne

  Sanne Bokkers, 21 januari 2019

  Beste Marianne,

  Wat spannend allemaal! Wat een verdrietig verhaal over jouw vorige zwangerschap. Hoop dat het nu allemaal anders gaat! 

  Een beetje roze afscheiding en krampen kan inderdaad te maken hebben met een innesteling. Dit kan enkele dagen aanhouden. Het is verstandig met de klachten die je hebt ook even een blaasontsteking te laten uitsluiten. 

  Verder afwachten wat er gaat gebeuren. Mocht je meer bloedverlies krijgen en krampen zoals een menstruatie dan lijkt het een miskraam te worden. Voor nu is het verder echt te vroeg er meer over te kunnen zeggen. Wat je nu verteld kan er wel echt allemaal bij horen. 

  Hoop het aller aller beste voor jullie! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • MariekeHeerink, 11 januari 2019

  Vaginale afscheiding

  Hallo, Ik ben 30 weken zwanger, en heb sinds een paar dagen veel meer vaginale afscheiding, opzich niet erg maaaarr het ruikt enorm zoet! Soms is het kleurloos en soms wit.. Nou heb ik afgelopen nacht ook 3 kwartier lang af en aan 'weeën' gehad. Ik wist niet want me overkwam. Ter informatie: Dit is mijn tweede zwangerschap, en net zo als bij de eerste heb ik minder vruchtwater. Groetjes

  Sanne Bokkers, 21 januari 2019

  Beste,

  Afscheiding komt meer voor in de zwangerschap. Ook is de geur vaak anders. 

  Het is verstandig met deze informatie even de verloskundige te bellen. Zij kan wat meer uitvragen en informatie geven. Het is verstandig dat zij van deze situatie af weet. 

  Succes! 

  Sanne Bokkers

   

   

 • chel-747787, 03 november 2018

  Licht bloed.

  Hey ik ben morgen 40 weken zwanger. Dacht vanmorgen een stukje van mn slijmprop te hebben verloren. Nou ga ik net naar de wc en veeg ik af en is het heel licht roze. Het lijkt dus niet direct op bloed maar meer bloed en urine gemengd met elkaar echt heel licht. Als ik een stukje wc papier in de vagina duw hetzelfde maar niet echt bloed in mijn urine. Is dit nog van mijn slijmprop of moet ik de verloskundige bellen?

  Sanne Bokkers, 05 november 2018

  Goedemorgen,

  Dit is bij 40 wkn niet gek inderdaad. Je kan wat licht bloedverlies hebbenw at met de slijmprop vermengt is. Als het meer gaat worden zou ik altijd even de verloskundige bellen.

  De verloskundige bellen bij twijfel of vragen is altijd goed! 

  Goede bevalling en kraamtijd!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • luca-95756, 25 oktober 2018

  Vruchtwater

  Beste Sanne, Ik heb een nogal gecompliceerde zwangerschap, nu 19 wkn, vanaf het begin al bloedverlies door een hematoom. Gister met de echo (kindje doet het super) zagen ze ook dat de placenta laag ligt en bloed voor de uitgang, ook zagen ze met een beweging van het kind vlokjes in het vruchtwater wat ws stolseltjes (bloed) waren. Nu ik erover na denk wordt ik onzeker, ik neem aan dat als het levensbedreigend was geweest ik wel was doorgestuurd? Kunnen kleine bloedvlokjes kwaad in de vruchtzak? Mvg, Wilma Visser

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Beste Wilma,

  Wat een vervelende en spannende situatie zeg! 

  Het is lastig om op jouw vraag precies antwoord te geven. Dan zou ik meer informatie over de gehele situatie nodig hebben. 

  Als de placenta nog laag ligt bij 32 wkn dan word je in ieder geval doorverwezen naar het ziekenhuis. 

  Indien de vlokjes in het vruchtwater zorgwekkend zouden zijn dan zou je inderdaad doorverwezen zijn. Het is goed om met jou vraag gewoon nog een keer de verloskundige te bellen! Zij hebben alle informatie.

  Hopelijk verloopt de 2e helft van de zwangerschap beter! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • gadu-1412339, 23 oktober 2018

  Weinig vruchtwater

  Ze zeiden tijdens de 20weken echo dat het geen kwaad kon weinig vruchtwater.voor de rest was alles ok met de baby moet ik mij druk maken??

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Goedemorgen,

  Als er werd gezegd dat het geen kwaad kon dan zal het niet té weinig zijn geweest maar enkel wat minder dan gemiddeld. En dat kan inderdaad geen kwaad. Als het wel té weinig was geweest dan had men dit benoemd en was er verder actie op ondernomen.

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • acht-1064033, 17 oktober 2018

  hartje luisteren

  Vanmiddag probeerde mijn verloskundige het hartje van de baby te zoeken. Ik ben precies 12 weken. Is het normaal dat ze het hartje nog niet kon vinden? Ze vertelde er weinig over. Alleen dat ik over een week weer mocht komen. Dus de vraag is het normaal dat je bij 12weken bij de verloskundige geen hartje kunt vinden of horen? Gr ilona

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Beste Ilona,

  Dat is vervelend! Het kan zeker zijn dat je bij 12 weken nog niet het hartje kan vinden. Dit komt vaker voor. Eventueel kan er met een echo eerder gekeken worden. 

  Hoop dat je een goede controle gaat hebben volgende week! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Jennyjager, 17 oktober 2018

  Pijnlijke anus

  Hallo, het is vandaag precies 6 weken geleden dat ik ben bevallen van een prachtige zoon! De bevalling duurde 6 uur en ik had bijna een totaal repetuur.. nou is het daar onder aardig geheeld. Maar ik blijf last houden van mijn anus, vooral bij het na toilet gaan en daarna weer gewoon zitten. Het geeft een drukkend/ schaafwond achtig gevoel. Ontlasting doet geen pijn, en zit geen bloed bij. Wat zou het kunnen zijn?

  Sanne Bokkers, 28 oktober 2018

  Goedemorgen,

  Gefeliciteerd met jouw zoon!

  Vervelend van de klachten. Het kan te maken hebben met het herstel van de bekkenbodem. Vooral bij lang staan kan het dan nog druk geven. Het kan handig zijn de gynaecoloog/verloskundige nog even te laten kijken bij de nacontrole. 

  Een afspraak maken bij een bekkenbodemtherapeut kan wijs zijn om te kijken of het een probleem is van de bekkenbodem. 

  Sterkte! 

Pagina's