Profiel Marjolein Grömminger

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • Jeannyalyssa, 01 augustus 2017

  Wanneer bevrucht

  Hallo, Op dit moment ben ik ongeveer 23 weken zwanger. Mijn laatste menstruatie was op 15-02 en mijn cyclussen waren altijd langer 38-34 en de laatste 2 maanden was het 34 dagen. Als ik een echo heb komt er altijd 21-02 te staan terwijl mijn menstruatie echt 15-02 was want ik heb het een jaar lang bijgehouden. Als ik terug reken met hoelang ik nu ben kom ik ook op 21-02 uit. Ze zeggen dat ik vandaag precies 23 weken ben maar dat is weer 21-02 en niet 15-02 Is dat omdat mijn cyclus langer is, ipv 28, 34 dus daarom die 5 dagen verschil? Als ik het via internet bereken waren mijn vruchtbare dagen rond 3 maart - 7 maart en was de piek 5 maart. Ik denk zelf dat ik 5 maart bevrucht ben want ik heb alleen 20 februari - 26 februari en 5 maart gemeenschap gehad. 20 februari was 1 dag na mijn menstruatie en dat was beschermd dus die kans is heel klein en 26 februari was ik ook nog niet vruchtbaar. 1 mei heb ik een afspraak gehad met de verloskundige en die zei afgaande van de menstruatie denk ik dat je 10+5 weken bent. Dezelfde dag heb ik de termijn echo gehad en zij kwam uit op 9+6 dus dat is ook 5/6 dagen verschil. Komt dat gewoon door mijn langere cyclus en ben ik rond 5 maart bevrucht? Hopelijk snapt u wat ik bedoel, ik vind het lastig uit te leggen. Ben alleen benieuwd waarom ik die 5 dagen verschil heb en ik denk dat dat te maken heeft met een langere cyclus?

  Marjolein Grömminger, 31 augustus 2017

  Beste vragensteller,

  Excuus voor de vertraging in het antwoorden! Er is even iets mis gegaan waardoor jouw vraag over het hoofd is gezien.

  Binnen Freya weten we heel veel over (moeilijk) zwanger worden, maar vragen die zo concreet over een zwangerschap gaan, kunnen beter door andere specialisten beantwoord worden.

  Nu is het wel vaker zo dat er iets verschil kan zitten tussen een uitgerekende datum op basis van de laatste dag eerste menstruatie en op basis van een echo-meting. 

  Ik denk dat je de volgende keer jouw vragen het beste kunt voorleggen aan de verloskundige.

  Een hele mooie en fijne verdere zwangerschap toegewenst!

  Met vriendelijke groet,

  Marjolein Gromminger

 • lucafaro, 28 juli 2017

  Daar ben ik weer

  Hoi marjolein daar ben ik weer maar dan met heel goed nieuws ik ben zwanger geraakt door de tweede behandeling iui en mag ik met 5 en 3 dagen in het ziekenhuis de eerste echo bij de fertifitijd arts gemaakt als die goed is dan blijft de afspraak bij de verloskundige staan met 6 weken en drie dagen en dan heb ik weer een echo . Dus ik zal jou niet meer berichten dank voor al je andere advies groet Heleen

  Marjolein Grömminger, 31 augustus 2017

  Beste Heleen,

  Tot mijn spijt is jouw bericht niet goed doorgekomen waardoor ik het nu pas lees. Maar wat een geweldig nieuws te lezen dat je zwanger bent! Heerlijk voor je, ik ben blij voor je. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe en straks een wolk van een baby!

  Groetjes, Marjolein

 • lucafaro, 02 februari 2017

  mischien zwanger

  Hoi Marjolijn IK heb een vraagje mijn vorige cyclus januari was er een van 32 dagen of zich met dec die was 36 dagen. dus dat was weer normaal voor mij. maar zat van de week op dag 18 van mijn cyclus en had bruine afscheiding. en volgens de berekening was rond 1 feb ook mijn eisprong dus was van af zondag 30 jan aan het testen om te kijken wanneer mijn eisprong was en dat we dan ons best zouden doen om zwanger te raken .En die gaf maandag een heel licht streepje . En woensdag morgen had ik bruine afscheiding. en nu is het 2 feb en heb nog steeds bruin afscheiding. En al zou ik echt ongesteld worden dan heb ik 1 keer bruin en dan goed rood . En dat zou ook wel heel vroeg wezen voor een ongesteldheid . Dus hoop dat dit de innestelings bloeding is. kan jij mij hier meer van vertellen . groet heleen

  Marjolein Grömminger, 03 juli 2017

  Beste Heleen,

   

  Tot mijn spijt is er technisch iets mis gegaan, waardoor jouw vraag onbeantwoord is gebleven! Dat is natuurlijk erg vervelend. Ik hoop dat je inmiddels de duidelijkheid hebt waarnaar je op zoek was. Ik wens je heel veel succes met alles!

   

  Zoals je het beschrijft was je cyclus ontregeled. Ik kan natuurlijk niet beoordelen waar dat aan lag, maar als je je zorgen maakt, kun je altijd naar de huisarts gaan voor overleg.

   

  Hartelijke groet,

  Marjolein Gromminger

 • lucafaro, 09 december 2016

  een vraagje

  hoi. IK heb een vraagje ik zal even een lijstje geven met de dagen tussen mijn ong januari 29 dagen feb 36 maart 30 april 32 mei 26 Juni 30 juli heb ik nog gemaild en kwam het na 46 dagen. augustus 26 dagen okt 31 en nov 28. en nu zit ik weer op 32 ik heb donderdag een test gedaan en die was negatief Helaas. IK wacht het rustig af maar frustreren is het wel ik ben 36 geworden van de zomer . maar we zouden nog zo graag een 3 de kindje willen. Ons Dochtertje is 3 jaar gelden via iui tot stand gekomen . en we willen niet meer het ziekenhuis is. en ik ben er niet constant meer mee bezig zo als iedereen zegt . hoop zo dat het deze ronde wel raak is. al heb ik er weinig hoop nog op toen de test negatief was gisteren . jij kan er ook niks mee denk maar wou het wel even aan iemand kwijt .groet heleen

  Marjolein Grömminger, 09 december 2016

  Hi Heleen,

   

  Wat spannend om voor een derde kindje te willen gaan! Je geeft aan dat jullie eerdere kindje is geboren na IUI, maar dat jullie niet opnieuw een ziekenhuistraject willen starten. Nu weet ik niet waarom je destijds was aangewezen op een behandeling in het ziekenhuis; ik neem aan dat hiervoor een medische reden was. In hoeverre je een spontane zwangerschapskans heb kan ik dan ook niet inschatten op basis van jouw verhaal.

   

  Een zwangerschapstest is pas positief als er voldoende HCG in je urine zit. Doorgaans is dit 14 dagen na de eisprong. Bij een onregelmatige cyclus kan het wat lastig zijn om dit te bepalen.

   

  Ik hoop dat je alsnog zwanger bent (of wordt) en wens je veel geluk!

   

  Marjolein Gromminger

 • JR90, 26 oktober 2016

  Onzekerheid

  Hallo. Mijn vriend en ik proberen nu 10 maanden om in verwachting te raken. Dit is tot op heden nog niet gelukt, mede doordat mijn menstruatie 3, soms 4 maanden uitblijft waardoor ik in de afgelopen 10 maanden pas 4 keer ongesteld ben geweest (40, 115, 56 en 75 dagen ertussen). Ik maak mij hier grote zorgen om en heb mijn huisarts hiervoor al meerdere keren bezocht. Zij wilde mij in eerste instantie niet verder helpen en na lang aandringen heeft ze mijn bloed laten onderzoeken op mijn schildklier en soa's (en niet op hormonen wat ik wel graag wilde) en doorverwezen voor een echo. Uit het bloedonderzoek kwam, zoals verwacht, niks uit. Ik heb toen een week voor de echo uit nieuwsgierigheid voor het eerst een ovulatietest gedaan. Deze was tot mijn verbazing hartstikke positief. De dag erna nog 2x gedaan, positief. De dagen erna was hij negatief. Ik ging ervanuit dat ik per toeval mijn eisprong had gevonden. 5 dagen later vond de echo plaats en heb ik de gyn op de hoogte gesteld van de positieve ovulatietesten. Ze ging hier niet echt op in. Zij zei tussen neus en lippen door dat ze iets zag van 8mm en dat het die misschien wel kon zijn. Op de echo zag alles er verder goed uit en kon ze geen reden zien waarom mijn menstruatie uitbleef. Een paar dagen later heb ik contact gehad met mijn HA over de uitslag en vertelde haar ook over de ovulatietesten. Zij zei echter, dat de testen niet kunnen kloppen omdat er op de echo dan niks te zien kan zijn. Ik snapte er ondertussen niks meer van en ging nergens meer van uit. Precies 14 dagen later diende mijn menstruatie zich aan. Naar mijn mening moeten de ovulatietesten wel juist geweest zijn. Nu vraag ik mij af wat er dan wel of niet op de echo gezien moet zijn. Ik maak me nu nog meer zorgen over mijn cyclus dan eerst. Ik mag van mijn HA pas in dec terug komen en durf haar nu niet meer te bellen met vragen. Hopelijk kan jij mij verder helpen. Alvast bedankt!

  Marjolein Grömminger, 28 oktober 2016

  Beste vragensteller,

   

  Ik begrijp heel goed dat je je zorgen maakt. Als je menstruatie soms 3/4 maanden uitblijft, is er sprake van een onregelmatige cyclus. Je leest er meer over op onze site: https://www.freya.nl/kinderwens/diagnoses/onregelmatige-cyclus/.

   

  Op basis van de situatie die je beschrijft, lijkt me een doorverwijzing naar een gynaecoloog / fertiliteitsarts op zijn plaats. Deze kan verder onderzoek doen. Het lijkt mij dat je hiermee niet hoeft te wachten tot december, aangezien er een duidelijke verstoorde cyclus niet positief is voor de zwangerschapskans.

   

  Veel succes gewenst!

  Marjolein Grömminger

 • lucafaro, 09 september 2016

  lange wachtijd voor ongesteld

  Hoi, Ik heb de maand verschillende medicijnen geslikt en nu ben ik 9 augustus na 46 dagen ongesteld geworden . Ik heb door middel van een ovulatie test mijn ov gehad op 28 aug. Ik heb vandaag een test gedaan en die was nog negatief. ben wel geregeld misselijk en heb een vreemd gevoel of er iets aan de hand is. en af en toe een steek in mijn borsten en kreeg vandaag een behoorlijke steek onder in mijn buik.. zou ik te vroeg zijn of niet kan je mij misschien helpen Groet Heleen

  Marjolein Grömminger, 12 september 2016

  Beste Heleen,

   

  Uit je berichtje maak ik niet helemaal op welke medicatie je hebt gebruikt. Is dit medicatie voor een vruchtbaarheidsbehandeling?

   

  Doorgaans is een test 14 dagen na de eisprong positief als je zwanger bent. Het kan zijn dat de ovulatie mogelijk toch iets later heeft plaatsgevonden, dan zal ook de test iets later positief zijn.

   

  Helaas is het moeilijk om aan de hand van symptomen te beoordelen of je zwanger bent. De symptomen die een naderende menstruatie aankondigen, kunnen veel lijken op vroege zwangerschapsverschijnselen. Een zwangerschapstest geeft dan toch echt als enige de uitkomst. Wellicht kun je nogmaals een test uitvoeren, mocht je twijfels houden. Mocht die negatief blijven, dan ben je spijtig genoeg niet zwanger.

   

  Veel succes,

  Marjolein Grömminger

 • lien-1025788, 09 juni 2016

  cyclus na een miskraam

  Hallo, Ik heb 11 mei met 8 weken een miskraam gehad. Hoelang kan het duren voordat je cyclus weer goed op gang komt?

  Marjolein Grömminger, 13 juni 2016

  Beste,

   

  Wat akelig dat je een miskraam hebt moeten meemaken! Dit is een heftig en emotioneel proces waarvan je moet herstellen. Ook fysiek. Het kan enkele weken duren voordat je cyclys zich weer heeft hersteld en je weer een eisprong en menstruatie krijgt.

   

  Ik wens je veel sterkte.

   

  Hartelijke groet,

  Marjolein Grömminger

 • mihe-1159319, 17 mei 2016

  Vruchtbaarheid

  Hallo marjolein, ik ben nu een jaar gestopt met de pil en in die jaar heb ik ook diabetes gekregen, zou dat effect kunnen hebben op mijn vruchtbaarheid ? Want ik ben de eerste paar maanden ongesteld geweest maar de laatste maanden helemaal niet meer. Groetjes miheyly hato

  Marjolein Grömminger, 24 mei 2016

  Beste Miheyly Hato,

   

  De vraag over de relatie tussen diabetes en verminderde vruchtbaarheid is vrij medisch en kun je het beste voorleggen aan (huis)arts. Je geeft ook aan dat je al enkele maanden niet meer menstrueert (en je bent niet zwanger, neem ik aan). Het is goed om ook hiervoor de huisarts te bezoeken.

   

  Veel succes!

  Hartelijke groet,

  Marjolein Gromminger

 • lucafaro, 12 april 2016

  misschien zwanger

  Hoi Marjolein We willen heel graag een derde kindje . ik heb een ovulatie thermometer in huis. en ga die volgende maand gebruiken. We zijn al ruim 2 1/2 jaar met plezier aan het vrijen maar helaas nog niks. We hebben ons 2de kindje via iui gekregen . Maar wil nu het ziekenhuis niet meer in. Dus is het elke maand toch even een teleur als het niet raak is. Maar nu was is ik 21 maart ong en nu had ik zaterdag 9 april een heel klein beetje helder rood kleurtje in mijn afscheiding zitten S avonds en de volgende morgen een beetje donker . en nu is alles weer gewoon. zou dat misschien al een in nesteling bloedinkje kunnen zijn. Want het was wel heel raar. Ik hoop het zo dat het mij lichaam nog 1 keer mee wil werken. word in jullie 36 dus alsjeblief ook nog een keer mee doen. Met vriendelijke groet heleen

  Marjolein Grömminger, 13 april 2016

  Beste Heleen,

   

  Als je een kinderwens hebt en zwanger worden lukt niet, dan is dat zeer teleurstellend. Iedere maand hoop je dat het raak is en als dit niet het geval is, is dat verdrietig. Ik begrijp dat de tweede zwangerschap door middel van IUI is ontstaan en dat je momenteel niet meer in behandeling bent/uitbehandeld bent.

   

  Natuurlijk begrijp ik dat je graag snel wilt weten of je alsnog spontaan zwanger bent geworden. Helaas kan ik die vraag niet voor je beantwoorden op basis van de informatie in je bericht. Spijtig genoeg kun je niet veel meer doen dan afwachten tot de dag dat je normaal gesproken je menstruatie zou verwachten en dan een zwangerschapstest uitvoeren.

   

  Ik wens je veel succes!

  Marjolein Gromminger

 • M@@rtje1988, 20 maart 2016

  Luteale fase

  Hoi Marjolein, Ik ben nu ruim een half jaar gestopt met de pil en sinds vier maanden mijn cyclus in de gaten aan het houden dmv ovulatietesten en temperaturen. Daar komt steeds uit dat ik 8 dagen na mij eisprong alweer ongesteld ben. Te snel dus eigenlijk. Ze zeggen dat je een jaar moet afwachten voordat je naar de huisarts gaat. In dit geval ook, of is het verstandiger om eerder te gaan in dit geval? Alvast bedankt voor je antwoord.

  Marjolein Grömminger, 21 maart 2016

  Beste vragenstellen,

   

  Een luteale fase (de periode tussen je eisprong en de eerste dag van je volgende menstruatie) moet minstens 10 dagen zijn. 8 Dagen is dus inderdaad te kort (ervan uitgaande dat het temperaturen en de ovulatietesten de juiste dag aangeven van de ovulatie). Het lijkt met verstandig dat je hiervoor een bezoek brengt aan de huisarts en dit voorlegt. Hij/zij kan dan bepalen of je wordt doorgestuurd naar de gynaecoloog voor aanvullend onderzoek.

   

  Op de website van Freya staat ook informatie over cyclusproblemen, misschien vind je dit interessant om door te lezen.

   

  Ik wens je veel succes!

  Hartelijke groet, Marjolein Gromminger

Pagina's