Verkeerde diagnose missed abortion

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
cind-1085033
afbeelding van cind-1085033
20 mrt 2019 - 09:39
Verkeerde diagnose missed abortion

Hallo.

Iemand ervaring mee?
Ik kwam er half februari, door een test in het zh erachter dat ik zwanger was.. op echo nog niets tree zien..2 wkn later weer echo.. lege vruchtzak. En veel bloedverlies gehad. Volgens gynaecoloog waarschijnlijk miskraam of missed abortion. week later weer echo.. nog steeds geheel lege vruchtzak.. niets te zien..diagnose missed abortion..
Pillen mee.. cytotec. Om miskraam op te wekken..

Cytotec deed vrijwel niets... geen buikpijn of krampen.. wel wat oudbloedverlies maar dat had ik eigenlijk al 3 weken wat..

Weer terug naar t ziekenhuis.. afspraak voor curretage.. daar nog even met echo kijken.. misschien was toch alles er uit zei de gynaecoloog..

Tot onze grote verbazing was ineens een vruchtje te zien met hartslag en al... ook de gynaecoloog wist niet wat hij zag..
Zag er goed uit volgens de gynaecoloog.. goeie hartslag en voor zo ver te zien niks aan de hand.. maar ik heb wel die cytotec gehad dus.. volgens de gynaecoloog kon dat geen kwaad.. maar ben toch niet helemaal gerust gesteld..

Iemand eerder dit meegemaakt?
Ook vraag ik me af...hoeveel goede zwangerschappen worden er afgebroken door een verkeerde diagnose missed abortion.. als de cytotec gewerkt had bij me.. dan had ik dus nooit geweten dat t een verkeerde diagnose was. En had ik gewoon een miskraam gehad... of eigenlijk dus een abortus.. en had niemand geweten dat t vruchtje wel geleefd had..

daan-1485016
afbeelding van daan-1485016
20 sep 2019 - 11:13

Hey Cind, wat een onwijs aangrijpend verhaal! Ik was erg benieuwd of je nu zwanger bent van een gezond kindje? Of misschien zelfs al bent bevallen? Ik hoop dat de pillen je kleintje geen kwaad hebben gedaan!

Ik kwam bij je verhaal terecht omdat ik een soortgelijke situatie heb. Ik zou nu 9/8 weken zwanger moeten zijn, maar tot nu toe is er alleen een leeg vruchtzakje te zien en geen kloppend hartje. Het vruchtzakje groeit wel mooi, maar omdat er nu nog steeds niks te zien is en dat normaal rond de 8 weken wel zo zou moeten zijn heb ik ook de diagnose missed abortion (windei) gekregen. Dinsdag heb ik een afspraak om het weg te laten halen (nadat ze nog een laatste keer controleren of het echt niet goed is). Jouw verhaal maakt me alleen heel erg aan het twijfelen, zou er dan toch nog ineens een hartje kunnen gaan kloppen??? Bij hoeveel weken was dit bij jou het geval?

Ik hoop van je terug te horen en hoop vooral dat jouw verhaal een positief einde heeft!!