Tweede zwangerschap en veel klachten

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kitt-1296916
afbeelding van kitt-1296916
4 mrt 2019 - 15:59
Tweede zwangerschap en veel klachten

Hallo Mama's,

We zijn weer zwanger en we zijn heel dankbaar dat we een hele mooie lieve zoon hebben van 1 jaar. Mijn man en ik houden het nog even geheim maar ik wil graag even mijn verhaal kwijt.

Bij mijn eerste was ik alleen een beetje moe, ik deed een opleiding en voelde me verder helemaal prima, ik kwam wel veel aan omdat ik veel vocht vasthield maar verder ging het erg goed. Na mijn propedeuse ben ik thuis gebleven voor onze vent en dat is nu nog zo. We wisten dat we de kids dicht in leeftijd wilde hebben dus toen hij 1 jaar was geweest gingen we proberen en meteen raak!

Ik wist al vrij snel dat ik zwanger was want ik voelde de innesteling, maar had veel meer last van kwalen ( hormonaal, misselijk, opgeblazen buik, hoofdpijn, spierpijn) en na 2 weken overtijd was de test meteen positief.

Nu ben ik 7 weken zwanger en voel mij uitermate beroerd... niet te vergelijken met de eerste. ik moet ieder dutje van mijn zoon ook liggen en zelfs die 1,5 - 2 uur is niet afdoende. vaak ook hoofdpijn        (wat ik nooit heb) ook steeds een misselijk gevoel ( smorgens wel eens slijm spugen), een buik van 23 weken en uitgeput . Nu is alles een strijd om uit te voeren, het huishouden, eten koken , boodschappen doen en voor mijn oudste zorgen ( gelukkig is hij  lief) we nemen nu een huishoudster voor 2 uur in de maand want het is zo zwaar om het vol te houden. Ik voel me schuldig tegenover mijn zoon want ik kan hem niet de aandacht geven die ik normaal aan hem geef.

de oma's zijn allebei aan het werk en wonen niet om de hoek, ook hebben ze veel lichamelijke klachten en zorgen aan hun hoofd dus kunnen ook niet echt bijspringen. Mijn man werkt fulltime en helpt ook met dingetjes maar ik verlang ZO naar het tweede trimester, ik hoop dat het dan beter gaat.. het genieten is er nog niet bij zo,. as vrijdag de eerste echo en kijk er naar uit, dan zie ik waar het allemaal voor is

Hebben jullie dit ook gehad en hoe deden jullie dit ?? werd het inderdaad beter?

Groetjes!

 

Lottolot
afbeelding van Lottolot
23 apr 2019 - 11:03

Ik ben heel benieuwd! Ik ben pas 5 weken zwanger nu van ons tweede kindje dus heb nog geen idee hoe het zal gaan. Tot op heden voel ik me niet anders dan anders en daardoor vind ik het zo onwerkelijk, zoveel zin in de echo! Maar bij mijn 1e zwangerschap werd ik rond de 7e week extreem ziek, en moest ik echt 40x per dag overgeven waardoor ik uitdroogde en ik het ziekenhuis kwam te liggen. Na een paar dagen knapte ik weer op en ging het weer even goed. Een paar weken later herhaalde dit zich allemaal nog een keer, maar na een week of 16 had ik helemaal nergens last meer van! Op het eind alleen van mijn bekken waardoor ik aangepast ben gaan werken. Nu dus nog even afwachten hoe mijn 2e zwangerschap gaat zijn.

kitt-1296916
afbeelding van kitt-1296916
5 mrt 2019 - 15:47

Hallo Karen,

Bedankt voor je lieve berichtje! fijn dat andere moeders het ook begrijpen. Allereest mijn medeleven naar jullie eerste kindje..

Ja, ik hoop dat het uiteindelijk beter word maar als het niet zo is, dan zal ik mij ook erbij moeten neerleggen.  Aan de ene kant ben je wel blij met de klachten want dan weet je zeker dat je nog zwanger bent , maar makkelijk is het niet. soms dan denk ik wel eens, zouden het er twee zijn haha. Ik ben ook blij als we het de familie en zo hebben verteld want nu is het een soort geheim en je kan niet de hulp vragen die je nodig hebt, het voelt eenzaam om weken zo te voelen en niet kunnen vertellen waarom. Na de eerste echo gaan we het " anounchen" 

Gelukkig gaat het sommige dagen beter dan andere dagen en ik ben blij dat de zon terugkeert. 

 

kare-555391
afbeelding van kare-555391
5 mrt 2019 - 08:16

Hoi hoi. Ten eerste GEFELICITEERD met jullie zwangerschap, zo ontzettend leuk!!! Heb zelf 4 zwangerschappen gehad, waarvan de eerste 3 in 3 jaar achter elkaar (2012,2013 en 2014 bevallen). Nu zou ik het voor geen goud willen hoor, maar ben er wel degelijk achter gekomen dat het lichamelijk en tussen de oren wel behoorlijk veel van je eist. En idd, niet elke zwangerschap is hetzelfde. Onze 1ste zwangerschap is helaas bij 24 weken geboren en overleden, maar deze zwangerschap was een hele makkelijke zwangerschap. Wel ook wat moe, maar dat was het. Onze 2de, 3de n 4de zwangerschap was ook gepaard met veeeeeel vermoeidheid, rug en bekken klachten, maagzuur en misselijkheid. Klinkt misschien niet positief, maat dat is eigenlijk de hele zwangerschappen gebleven. Vond het ook heel erg lastig hoor, aangezien ik idd ook de rest van mijn dagelijkse dingen op een laag pitje moest zetten. Hier moest ik wel even tussen mijn oren een knopje voor omzetten hoor en dat ging ook gepaard met tranen. Eenmaal mijzelf erbij te hebben neergelegd werd de stress een stuk minder. Je kunt ook niet meer dan je kan, je doet je best en het is uiteindelijk voor een heel goed doel. De mensen om je heen snappen echt wel dat er nu en stofje meer ligt in huis en dat je is een keer nee zegt voor ern feestje. En snappen ze dat niet, dan is dat hun probleem. Denk aan jezelf. En je zoontje is nog jong en flexibel. Slaap idd lekker met hem mee, groot gelijk heb je. Ik weet niet of je wat aan mijn geklets hebt, maar toch. Nogmaals, denk aan jezelf!! Liefs van karen