Laagliggende placenta / Placenta praevia

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
simonemg
afbeelding van simonemg
30 dec 2015 - 12:59
Laagliggende placenta / Placenta praevia

Hoi,

Zijn er meer dames hier die met 20 weken te horen hebben gekregen dat de placenta laag ligt? Hoe is dit bij jullie verder gegaan? Ik heb wel al een en ander gelezen over laagliggende placenta en bij de meesten trekt hij wel omhoog als de baarmoeder groeit. Maar ik ben gewoon benieuwd hoe het bij anderen verloopt.

Ik ben nu 21 weken zwanger van ons derde kindje. De tweede is met een keizersnede geboren en ik las ook dat de kans op een laagliggende placenta groter is na een keizersnede. Ik hoop deze keer zo op een 'normale' bevalling. Maar ben nu een beetje bang dat dat weer niet het geval gaat zijn. De eerste keer ben ik ingeleid en is mijn zoon met een tangverlossing ter wereld gekomen. Zoals gezegd de tweede met een keizersnede. Nu hoop ik echt dat het een keer 'gewoon' verloopt. Vliezen breken of weeën en dan spontaan bevallen.
Uiteraard ben ik heel blij dat ik zwanger ben en is een gezond kindje het belangrijkste, maar het zou zo leuk zijn.

De placenta ligt nu aan de achterkant laag. Zijn er meer die dit hebben of hebben gehad. En hoe is dit verder gegaan? Ik heb nog geen bloedverlies gehad.

Groetjes,
Simone

mama van twee jongens (4 jr en 21 mnd)

 

mono-340604
afbeelding van mono-340604
9 apr 2021 - 12:45

Hoi,

Net 20 week echo gehad en indd 3,2 cm ligt mijn placenta bij de baarmoedermond. was even schrikken moet vanaf nu naar t ziekenhuis en niet meer bij de verloskundige. ik heb veel overgelezen en ben echt bang. ik hoop dat het omhoog trekt en dat ik normaal kan bevallen en als ik een keizersnee moet ook prima maar dat mn kind het gewoon red tot week 37 week. ik sta voor alles open maar hoop echt dat mn kid niet te vroegkomt. te veel miskramen meegemaakt dus deze hoop ik dat t eindelijk goed komt :S

Mama Egel
afbeelding van Mama Egel
6 mei 2016 - 12:05

 

Helaas ben ik een van de heeeeel weinigen waar deze kwaal in een ziekbed en een te vroeg geboren kindje is geeindigd. Mijn mannetje was 23 weken en is overleden. Het is heel erg, maar deze afloop is zeldzaam en ik wens het niemand toe. Ik heb inmiddels een gezond meisje van 4 jaar en verwacht in november weer een kindje. Zorgeloos zwanger zijn is moeilijk.

 

elmess
afbeelding van elmess
8 jan 2016 - 09:24

Hoi simone,
Ik heb inmiddels de 20 weken echo gehad en gelukkig ligt de placenta boven wat betekend dat ik in principe "normaal" kan bevallen.
Mijn dochtertje is met 37 weken en 5 dagen geboren (effe nagekeken ).
Ze hebben de keizersnede eerder gepland omdat ze met een laag liggende placenta heel erg bang waren voor bloedverlies wat gevaarlijk kan zijn.
Maar gelukkig heb ik geen bloed verlies gehad waardoor ik me een beetje op de keizersnede kon voorbereiden.
Maar maak je er niet druk over, het gaat zoals het gaat je kan er helaas niks aan doen ik hoop dat je placenta gewoon omhoog mee groeit. En zoals je zei is een goede gezondheid het belangrijkste. Als het goed is krijg je met 30 weken weer een echo om de placenta te bekijken laat dan een berichtje achter wat de uitkomst is ben benieuwd en zal voor je duimen.
Groetjes elmess

simonemg
afbeelding van simonemg
4 jan 2016 - 14:29

sorry foutje, maar krijg de reactie niet meer weg

simonemg
afbeelding van simonemg
4 jan 2016 - 14:27

Hoi Inge,

Fijn dat de placenta goed gegroeid is. Waarom moet je weer voor een echo?

 

simonemg
afbeelding van simonemg
4 jan 2016 - 14:25

Hoi Elmess,

Ik duim voor je dat morgen op de echo te zien is dat de placenta goed ligt. 

De keizersnede wordt dan al met 37 weken gepland als de placenta niet goed ligt?? dat is echt vroeg. Als je bedenkt dat ik bij de meest 'normale' zwangerschap richting de 42 weken ging. 
Nou je laten we maar niet op de zaken vooruit lopen en wachten tot er wat zeker is.

Ik ga zeker weer genieten van dit kleine wondertje in mn buik en een gezond kindje is toch uiteindelijk het balangrijkste.

Laat je weten hoe het gegaan is bij jou?

Groetjes,
Simone

elmess
afbeelding van elmess
4 jan 2016 - 09:29

Hoi Simone
Bij mijn 2e zwangerschap kreeg ik het zelfde te horen en dat ik me verder niet zo druk hoefde te maken want het kwam namelijk heel zelden voor dat de placenta laag bleef. Met 30 weken weer een echo gehad en ik had dikke pech want ik hoorde net bij die "zelden" personen en kreeg ik te horen dat de placenta volledig op de baarmoedermond lag en dat het een keizersnede zou worden waar ik gigantisch tegen op zag aangezien ik niet goed wordt van naalden en bloed. Mijn dochtertje is met 37 weken geboren bij een geplande keizersnede.
Ik had gelukkig geen bloedverlies tijdens de zwangerschap. Nu weer zwanger van de 3e en morgen de 20 weken echo en hoop dat de placenta dit keer wel goed ligt.
En Simone ik hoop echt uit grond van mn hart dat de placenta zal optrekken en dat je op de natuurlijk manier zal bevallen. Heel veel succes nog in je zwangerschap en vergeet vooral niet te genieten.
Groetjes elmess

IngeFCB
afbeelding van IngeFCB
4 jan 2016 - 08:36

Bij 14 weken had ik een heel zware bloeding. Bleek toen bij de echo dat ik een voorliggende placenta had. Bij 18 weken terug bloedverlies. Toen lag de placenta al iets hoger maar nog altijd met het uiteinde over de opening. Bij 21 weken bleek de placenta volledig naar rugzijde gegroeid te zijn. Ik ben vandaag precies 23 weken zwanger en mag woensdag weer voor een echo gaan.

simonemg
afbeelding van simonemg
2 jan 2016 - 22:50

Ik heb ook gelezen dat 98% goedkomt. Dus de kans is groot. Tussen 31-35 weken duurt nog wel even frown

Maar ben ook benieuwd of anderen dit na een keizersnede hebben gehad en hoe dit is afgelopen. 

Lisette ik hoop dat t idd bij ons allebei goed komt. 

 

LisetteenLucian
afbeelding van LisetteenLucian
2 jan 2016 - 04:18

Hoi hoi Simon,

Vind het fijn dat je dit onderwerp aan spreekt.
Ik ben zwanger van me eerste kindje nu 23 weken en heb met de 20 weken echo het zelfde te horen gehad. Ik ga de reacties gezellig met je mee lezen. En hoop dat alles goed komt bij jou en bij mij.

Liefs Lisette

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
1 jan 2016 - 16:32

De kans dat ie omhoog groeit is heel groot. Vooral tussen de 31 en 35 weken groeit de onderkant van de baarmoeder. Bij mij was ook bij twee zwangerschappen een laagliggende placenta geconstateerd, maar beide keren gewoon vaginaal bevallen. Ik heb bij één zwangerschap er een beetje bloedveerlies van gehad, bij de tweede helemaal niet.