Harde buiken en stoppen met werken

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Da1309964
afbeelding van Da1309964
19 dec 2017 - 17:42
Harde buiken en stoppen met werken

Ik heb sinds afgelopen weken heel erg last van harde buiken, nu was het een eerste instantie een blaasontsteking maar nadat deze helemaal over was blijven de harde buiken constant. Ik ben nu 28 weken zwanger.

Nu slaap ik ook maar echt vier a vijf uur per nacht en in overleg met de verloskundige en huisarts is het beter om nu mijn rust te nemen en even niet te gaan werken.

Als ik alleen al even de vaatwasser uitruim zijn de harde buiken alweer volop aanwezig dus ik merk inderdaad dat het rustig aan doen gewoon helpt.

Helaas denkt mijn werkgever hier heel anders over en geeft die aan dat zij vroeger gewoon doorwerkte met harde buiken en dat zij nu een heel groot probleem hebben qua bezetting.

Ik heb voor mijzelf wel besloten dat de kleine het belangrijkste is maar voor mijn gevoel voelt het toch als falen. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

lw.v-1453553
afbeelding van lw.v-1453553
26 sep 2019 - 09:11

Dit is al een wat oudere blog. Maar oh oh, of dat we allemaal voor dezelfde werkgever werken, echt heel herkenbaar allemaal. Ik ben nu ruim 26wk van de tweede, werk 3 dagen sinds de komst van de eerste. Ik loop constant met harde buiken, krampen, steken in mijn buik enz. enz. Soms kan ik bijna niet rechtop staan van de pijn. Het kindje voel ik heel goed bewegen hoor, maar ik ben zelf echt op. Dan moest ik maar halve dagen op kantoor en halve dagen thuiswerken. Ik ben zo'n sukkel die dat dan doet, bang voor de reacties van collega's en de hork van een leidinggevende (ik werk in een mannenwereld van 370 personeelsleden zijn er maar 25 vrouw). De vrouw van mijn leidinggevende heeft twee HG-zwangerschappen gehad, dan verwacht je toch enig begrip, nou niet dus. Morgen weer naar de gynaecoloog, ik hoop dat ze zegt dat ik helemaal moet stoppen.

Madelon Hoekstra
afbeelding van Madelon Hoekstra
31 jan 2018 - 09:52

Jou lichaam geeft het heel goed aan!
Harde buiken id echt een teken van te veel doen. Raar dat de werkgever er zo over denkt..Elke zwangerschap is anders en is niet te vergelijken met elkaar! Jij moet doen wat goed is voor jou en de baby niet wat je werkgever zegt.
Succes ik zou me ziekmelding en idd wat eerder aangegeven is de bedrijfsarts inschakelen.

melo-1325621
afbeelding van melo-1325621
16 jan 2018 - 19:48

Ik herken me lichamelijk helemaal in je verhaal. Helaas moest ik al met 21 weken stoppen met werken hierdoor.
Van mijn collega’s heb ik een aantal onbegripvolle reacties gekregen. Ik trok me dit heel erg aan en toen ik dit tegen mn leidinggevende vertelde. Gaf ze als antwoord. Dat ik begrip moet tonen voor de negatieve reacties omdat er nu onderbezetting is

sabje86
afbeelding van sabje86
21 dec 2017 - 23:04

Sorry voor typefouten....typ op mobiel...

sabje86
afbeelding van sabje86
21 dec 2017 - 23:02

Hallo,

Allereerst proficiat! Zelf nu 4e zwangerschap, 3e kindje. 31wk zwanger.
Vorige zw.schappen met 13 en 17 wk volledig plat ivm harde buiken/ bloedverlies. Deze zw.svhap ook continu bloedverlies, veelharde buiken en met 21 wk volledig bedrust ivm vooreeen.nu 31 wk, cervix niet veel korter, dus ga langzaamaan weer iets doen. Moest van mn werkgever al eerder ziekmelden, maar was (in.mijn ogen) nog geen reden voor. Heb net een nieuw team, had nieuwe coll. Aangenomen en wilde mijn coll. Zelf inwerken, maar is helaas niet gelukt.

Erg vervelend dat je werkgever zo'n reactie geeft. Niet begripvol. Je VLK en HA geven dit aan... jou lichaam ook! Jou lichaam zegt al dat je teveel doet. Ik zou gesprek met bedrijfsarts aanvragen/ danwel ziekmelden.
Straks met jou veelof kunnen.ze ook iemand inzetten. Ziekte tijdens zwangerschap ( mits zwangerschapsgerelateerd) krijgen ze vergoed, kost werkgever niets..
Als jij 2 benen breekt ben je er morgen ook niet..qua bezetting kan.het niet, betekend nudat jijal volop 'aan de bak moet' terwijl.je júist rust moet nemen..
Ik.zou bedrijfsarts morgen nog bellen! Daarnaast heb je wettelijk recht op meer pauzes....maak hier gebruik van! .missch. komt dat al iets tegemoet. Hoeveel uur werk je? Werk jenog steeds je normale uren ondanks ander advies?
En wat betreft je werkgever, vroeger doorwerken met harde buiken....jou kindje ennjou gezondheid gaan voor! Aan haar verhaal moetbje letterlijk lak aan.hebben.

Denk aan jezelf en je kindje!