Bang dat ik mijn kind belast met de problemen uit mijn verleden

1 bericht / 0 nieuw
HQ
afbeelding van HQ
26 okt 2021 - 14:33
Bang dat ik mijn kind belast met de problemen uit mijn verleden

Jarenlang heb ik mezelf voorgehouden dat ik geen kinderen mocht krijgen. Hoe graag ik dat ook wilde. Want met mijn verleden (eetstoornis, depressie, ...) was ik bang dat mijn kinderen net zo verknipt zouden worden als ik.

 

Afgelopen week is mijn oudste dochter 10 geworden. En ben ik een heel ander mens dan al die jaren geleden. Ik weet nu dat mijn kinderen net een betere start in het leven hebben en sterker zijn dan de kinderen van ouders waarbij het leven over rozen is gegaan. Want zij leren van mijn problemen.

 

Wat zou ik ervoor gegeven hebben om dat al die jaren geleden al geweten (en vooral gevoeld!) te hebben. Dat is precies wat ik nu druk aan het ontwikkelen ben: hulp voor (aanstaande) moeders die zich net zo voelen.

 

Klinkt dit jou bekend in de oren en kun jij een half uurtje van je tijd missen? Dan zou ik heel graag met je in gesprek komen. Want als jij met mij wil delen hoe het voor jou is en wat jij nodig hebt, kan ik mijn programma nog veel sterken maken. In ruil daarvoor geef ik je drie gouden tips om je meteen al meer zelfvertrouwen als (aanstaande) moeder te geven.