februari 2009!!!

815 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
29 mei 2008 - 22:24
februari 2009!!!

Yesss het is gelukt, wel heel pril nog maar we zijn weer zwanger. Dinsdag al een test gedaan en ik zag een heeeeeel licht streepje, nog niet echt overtuigd natuurlijk Wink, maar gisteren nóg een test gedaan en ja hoor! het is ECHT waar. Ik vind het ook wel eng, steld dat het misgaat, maar ik weet dat ik er niet vanuit moet gaan. We hebben al een prachtige zoon van 1,5 waar we super gelukkig mee zijn. Deze zwangerschap is een geweldige aanvulling op ons gezin. Zijn er al meer gelukkige ouders die al weten dat ze begin februari 2009 papa en mama worden???


liefs mama76

mandylotus
afbeelding van mandylotus
25 jul 2009 - 13:45

hoi hoi.


nou hier ook alles goed ben nog steeds wel een beetje aan het kloten hoor. zat ik eindelijk om de 3 uur qua voeden komt hij nu 3 a 4 x s nachts de voeding van 8 uur s morgens doet hij om 4 uur snachts en dus drinkt hij om 8 uur niks meer. krijg het ook niet echt gerekt.


verder doet hijhet heel goed met zelf slapen. moet nu wel echt in een slaapzak want heeft al paar x omgerold van rug naar buik dus echt lang zijn de slaapjes niet.


had met 4 maanden al fruit geprobeerd hij vond het wel lekker. maar omdat hij nu zo weinig eet overdag ben ik er maar mee gestopt komt over een maand wel weer.


ff hier een fotootje


groetjes mandymamma74_anonymized
afbeelding van mamma74_anonymized
24 jul 2009 - 12:16

Ik ben zeker druk. Heb nu 2 kleintjes te verzorgen, we zijn weer aan het werk en ook loop ik nog bij het oca voor mijn bekken. En door de drukte geef ik nog steeds volledig borstvoeding, wat iedereen verbaast, maar het gaat heel natuurlijk en gewoon door de drukte heen.


De kids hebben nu allebei een hele mooie leeftijd. De oudste praat nu aardig, en moet daar vaak om lachen. Ze doet mij en mijn vriend ook na het is net een papagaai haha. De jongste draait, lacht en speeld de hele dag, het is een hele vrolijke baby. Ben met haar ook begonnen met de eerste hapjes, maar ze vond het helemaal niets haha. Deze week gaat het nu redelijk goed en gaat ze het lekker vinden. Ben ma. naar cb geweest en ze weegt nu ruim 8 kilo, dus dat gaat heel goed.


Groetjes Esther


Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
23 jul 2009 - 22:29

Meisjes wat is het stil hier. Allemaal druk met de kleintjes?

Hier gaat alles oke. Heb niets te klagen. Echt een leuke leeftijd. Bijna een halfjaar alweer. Ben begonnen met de pap. Echt een grote knoeiboel maar wel heel schattig. Volgende week weer naar het cb. Ben benieuwd hoe groot Dominik nu is.

Groetjes Jolanda

jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
15 jun 2009 - 15:30

Ja Dominik is een flinkerd. En dat terwijl hij de laatste weken soms maar 10 minuten aan de borst zit. Wie geeft naast bv ook bijvoeding? Ik vroeg dat vorige week aan het cb maar dat hoeft niet zei ze. Nu hoorde ik dat je vanaf 5 maanden rijtepap kan geven?

@Mandy: balen dat Micha nu weer 's nachts komt. Maar mss is het tijdelijk. Doe je aan regelmaat? Volgens m'n schoonzus kun je vanaf 4 en een halve maand het zitgedeelte van de kinderwagen gebruiken, maar ik vind het zelf nog wel wat vroeg. Dominik wil ook liever de kap omlaag. Kijk hij lekker boompjes kijken.

Hier gaat het doorslapen nog steeds goed. Alleen gisterochtend kwam hij om zes uur ipv 7 uur. na ja...kleinigheodje houd je.

@Goovy: je mag zeker van geluk spreken. Mogen wij ook wel. Alleen bij het drinken soms nog wat afgeleid en na het babyzwemmen gaat het slapen wat lastig.

Goofy
afbeelding van Goofy
15 jun 2009 - 15:13

Hallo allemaal!


Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat! Hier is het nog steeds allemaal goed. Bas vindt het eten dat we hem geven erg lekker: hij lust tot nu toe alles! Worteltjes, bloemkool, sperziebonen, meloen en banaan. Erg leuk om te zien! De laatste voeding is er zonder problemen af gegaan. Bas krijgt de laatste fles om 19 uur, ligt om 20 uur in bed, valt als een blok in slaap en wij maken 'm 's ochtends rond 7.00/7.30 weer wakker voor de eerste fles. Als we dat niet doen, slaapt hij nog langer. Ik ben me er wel van bewust dat we geluk hebben dat ons mannetje zo makkelijk is. Maarre...wat niet is kan nog komen! ;-)


Groetjes!

liesski
afbeelding van liesski
14 jun 2009 - 16:00

Jaaaa Dat wil ik ook wel weten! Volgens mij gaan ze in het zitgedeelte als ze zelfstandig kunnen zitten? Cas is ook vreselijk nieuwsgierig en wil best in de bak liggen maar dan met de klep open om rond te kunnen kijken. Ja en dat is lastig als de zon hard schijnt, dus factor 50 op en een pet en zonnenbril!


Cas komt sinds 2 nachten ook weer! EN ik was al zo gewent aan doorslapen, valt dat even tegen! Nu maar ik hem maar weer wakker om 23 uur en dan slaapt hij tot half 6. Snap er niks van.... zit hij in een 'sprongetje'? Maar ja verder is het een supervrolijk mannetje en geniet ik heel erg van hem!


Zo ik ga werken.... bah! Late dienst op zondag! Maar gelukkig is het slecht weer!

mandylotus
afbeelding van mandylotus
14 jun 2009 - 12:52

hoi hoi


jolanda: nou die groeit goed zeg. hoe reageert hij op de prikken heeft hij er een beetje last van?


hier gaat alles een stuk rustiger ipv half 11 is het nu deze week flink eerder geworden gister sliep hij om 9 uur, probeer hem ook echt om de 3 uur drinken te geven (hij is er niet echt heel makkelijk in) maar daardoor komt hij dus s snachts en dat maar liefst 2x. en van de hazenslaapjes komen we ook niet af. ach komt vanzelf het is een echte prater en een lachebek en verder doet hij het hartstikke goed.


vanaf hoe oud mogen ze eigenlijk inhet zitgedeelte van de kinderwagen, de bak vindt hij echt niks aan dan moet ik hem echt de hele tijd dragen
jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
9 jun 2009 - 15:00

Dominik wil ook al staan sinds vrijdag. Echt grappig hoe hij zijn benen strekt. Vorige week kreeg hij z'n derde en voorlopig laatste prik. 66cm en 7.6 kilo.

Ik ga je opzoeken op hyves.

liesski
afbeelding van liesski
9 jun 2009 - 14:51

Zo Cas net naar mijn schoonouders gebracht en heb nu even lekker tijd voor mezelf, en dus tijd om een berichtje te schrijven.


Dat Cas 2 weken te laat is geboren is niet te merken hoor. Hij is zo snel met alles. Hij wil al staan en zitten zonder om te vallen duurt ook niet lang meer. Cas is echt een supervrolijk mannetje, lacht veel en huilt bijna nooit. En bij de opa's en oma's huilt hij nooit Cas moet morgen weer voor zijn tweede prikjes naar het Cb. De vorige keer was hij al 62 cm. lang. Ik ben benieuwd hoeveel hij gegroeit is.


De borstvoeding gaat heel goed. Ik heb precies genoeg, helaas niet meer dan dat dus nu ik weer werk is mijn voorraadje wat ik met pijn en moeite had gemaakt aardig aan het slinken. Op werkdagen kolf ik maar 1 tot 2 flesjes vol en hij drinkt er 2 a 3 bij de oppas....... nou ja daar heb je gelukkig Nutrilon voor. We hebben op het werk een electrische kolf van Meleda. Ik ben daar wel blij mee. Thuis heb ik ook de handkolf van Avent en dat gaat ook goed, ja het was even oefenen en dat 'massage' ding gebruik ik niet, dat werkt voor geen meter. Maar wat heb ik vreselijk getobt met die borstvoeding...... jemig als ik dat eerder wist was ik er niet aan begonnen...... nu ben ik blij dat ik doorgezet heb.... maar ja gelukkig weet je dat soort dingen niet vantevoren.


Oja Cas krijgt al een poosje geen avondvoeding meer. Hij slaapt nu van19 tot 5. Ik vind het prima hoor! Om 5 uur even voeden en dan verder door slapen tot 8 uur.


Mandy: Balen dat je 's avonds zo'n rottijd hebt.... ja lastig als je niet weet wat je moet doen...... ALs ik het niet meer weet leg ik Cas op zijn buik op mijn arm en loop ik wat rond...... Maar dat wordt je snel zat hoor! Ik ben altijd blij als Rick thuis komt dan gaat Cas naar hem toe en kan ik koken.Even iets simpels doen zonder aan je kind te hoeven denken......


Esther: Wat fijn dat het niks ernstigs is..... dat was zeker wel schrikken toen je hoorde dat Marja een hartkwaal had........ Wat balen dat het met je bekken niet denderend gaat! En verplicht koffie drinken op je werk? Gezellig geforceerd zeg!


Goofy: Dus jouw mannetje groeit ook als kool! Het is wat met die kleding. Ik heb ook al een doos vol met te kleine kleertjes!


Hier is mijn hyvesadres: liesski.hyves.nl


Zo even hapje eten! Groetjes Liesbeth

jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
9 jun 2009 - 12:27

@Goofy: gaat het goed zonder de avondvoeding? Geef jij bv trouwens? Ik heb de laatste voeding er nu af maar geef nog geen bijvoeding.

@Mandy: ik heb 's avonds het ritme omgegooid. Eerst ging ik voeden, in bad, pyama aan en naar bed. Maar nu doe ik het voeden als laatst. Ws had hij toch nog honger. En dat gaat nu wel goed. Alleen na het babyzwemmen op maandagochtend duurt het even voordat Dominik in slaap valt.Maar dat is dan 's middags. Ws is hij dan te moe.

@Lieske:lijkt me gezellig Lieske. Heb je hyves? Kunnen we daar iets afspreken.

Groetjes Jo

liesski
afbeelding van liesski
9 jun 2009 - 12:15

Hoi Meiden,


Nou laat ik ook weer even tijd maken om een berichtje te schrijven.


Hier gaat ook alles goed. Cas groeit goed, slaapt 's nachts lekker door en is echt een lachebekkie! Ik werk ondertussen alweer 2 weken en het gaat goed. Cas vindt het prima bij de oppas en ik ga met een goed gevoel naar m'n werk.


sh*t hij is wakker.... Schrijf later weer!


En Jolanda: Ja laten we eens gaan wandelen!

mandylotus
afbeelding van mandylotus
9 jun 2009 - 10:30

hoi hoi


jo;anda; wat heb jij aan slapen s avonds gedaan of ging vanzelf over? ik gebruik zelf ook een handkolf vind ik zelf prettiger en sneller voor mij werken dan elektrisch(had 1e 2 weken dubbel elektrisch en met handkolf was ik sneller klaar en had dan ook allebei gedaan.


goofy: hoe ging het bijvoeden. vindt ie t wat?


esther: goed dat het zo goed met marja gaat. heb je echt zo'n last wat kan je daardor allemaal niet doen dan of heb je er de hele tijd last van.


micha is ook al een echte "prater". helaas zijn de avonden hier elke dag een ramp we blijven 2,5 uur bezig, niks helpt , voeden, speen/ pink wil hij niet, en eruit halen om te spelen blijft hij ook doorhuilen. best moeilijk hoor de 21e gaan we hier beginnen met fruithapjes ben benieuwd!!


over 2 weken een bruiloft voor het eerst een hele lange dag mijn mannetje afstaan ben benieuwd hoe dit gaat.


liefs mandymamma74_anonymized
afbeelding van mamma74_anonymized
7 jun 2009 - 14:31

Hoi meiden,


Hier gaat het gelukkig allemaal goed met Marja. We zijn vorige week voorlopig voor het laatst bij de kinderarts geweest. Marja heeft een goed aardig hartruisje, waar ze overheen groeit. Doordat ze in het begin iedere keer blauw aanliep, hebben ze haar iedere maand opnieuw onderzocht. Ze heeft nu 3 maal een ECG scan gehad en die waren allemaal goed. We hoeven nu pas over een half jaar trerug te komen. Verder doet ze het heel goed. Ze doet het tot nu toe zelfs sneller als haar zus. Met slapen doet ze het wat minder dan haar zus. Ze slaapt nu z´n 6 tot 7 uur.


Met mij gaat het nog wat minder goed. Loop nu bij het OCA om mijn bekken te trainen. Zit momenteel in de ziekte wet, maar moet wel 2 keer in de week een kwartiertje koffie gaan drinken.


Allemaal lekker genieten van onze kids.


Groetjes Esther


Goofy
afbeelding van Goofy
5 jun 2009 - 16:43

Hee meiden!

Wat leuk om weer wat van jullie te 'horen'! Hier gaat ook alles goed. Bas is een tevreden mannetje. Hij groeit goed, is bovengemiddeld qua lengte en gewicht. Nadeeltje is wel dat hij maat 62 maar 6 weken aan heeft gehad en daar had ik veel kleertjes van. Nou ja, het belangrijkste is dat Bas goed groeit! :-)

Morgen gaan we beginnen met bijvoeden. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Ook wij proberen dan de laatste voeding 'eraf' te krijgen. Ik hoop dat het net zo goed gaat als met Dominik!

Verder is het elke dag weer genieten van Bas!


Groetjes!


jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
5 jun 2009 - 15:55

Hallo dames,

voor mij is het ook weer een tijdje geleden. Ik ke=reeg helemaal geen mail binnen dat er berichten waren hier. Heel vreemd.

Hier gaat alles goed. Slapen gaat perfect. Ook 's avonds. Dat ging eerst wat lastiger. IDoorslapen deed Dominik al wel met 4 weken. Ik heb de avondvoeding er sinds gisteren ook afgedaan. Ging helemaal goed. Hij had 12 uur geslapen. Alleen met voeden soms afgeleid de laatste 4 weken. Ik heb een handkolf maar vind het niet echt goed werken en zit te denken aan een electrische kolf. Iemand ervaringen?

Dominik begint nu veel te lachen te brabbelen en pakt al dingen vast.Het is echt een vriendelijk mannetje.Hij heeft z'n voetjes ontdekt en de slappe lach gehad. Echt super! We hebben ook portretfoto's laten maken. Morgen gaan we ze bekijken. Ben benieuwd.

Lieske: leuke foto van Cas. Hoe gaat het met z'n teen? En Esther wat uis er met Marja?

Lily: hoe bevalt het werken?

Lieske: mss kunnen we een keer samen gaan wandelen aangezien je ook in Rijkerwoerd woont?

Liefs Jolanda

Lilybee
afbeelding van Anoniem
11 mei 2009 - 12:19

Dag allemaal,


Jeetje ik heb lang niks meer van me laten horen, maar nog wel aan lieski moeten denken, en blij nu te lezen dat Cas geboren is en zo'n flinke knappe boy is geworden! Gefeliciteerd Lieski!


Hier ook druk, vandaar zo weinig achter de computer. Maxim vandaag 75 dagen, doet het goed al +- 6kg, slaapt altijd door en begint al rechtop te wllen zitten. Matteo (2,5 jaar) gaat sinds pasen naar school, en geloof het of niet daar heb ik ook mijn handen vol aan. Weg brengen en ophalen, eten meegeven, boekje kaften etc... ze kunnen er iets van hier in Belgie. Wel leuk hoor, hij geniet ervan om niet meer op kdv te zitten, maar op een echte school met heel veel grotere kindjes. Voor moederdag een leuke dvd gekregen met filmpjes en foto's van op school.


BV gaat eindelijk goed hier. Ik denk dat ik kan zeggen dat het vanaf 6 weken eindelijk geen grote pijn meer doet. Tip: bij veel pijn en geen melk om op je tepel te laten drogen, koop Lysomusil (paars tubetje) bij de apotheek, da's een creme die je goed in moet masseren op je kloofjes, en dan herstelt het sneller, en heb je minder pijn. Tepelhoedjes helpen ook wel, maar probeer er niet verslaafd aan te raken, op langere duur gaat dat ook juist weer pijn doen.


Ik moet vanaf volgende week maandag weer fulltime werken, ga deze week dus 2 voedingen afbouwen, zodat ik er maar 1 hoef te kolven op werk en 2 live kan geven 's morgens en 's avonds; ik hoop dat het zo gaat werken.


Dames, allemaal lekker genieten van jullie mooie babietjes, groetjes, Lily

mandylotus
afbeelding van mandylotus
16 apr 2009 - 17:15

hallo!


esther: jeetje dat is dan wel druk allemaal, gaat het verder wel goed?


liesski: het inbakeren had ik al geprobeerd,maar heb t toch weer een poging gegeven, en raad wat in plaats van 3x in de nacht (laatste 2 om de 2 uur) mag er nu 9 uur tussen een voeding zitten. ben echt blij en meer utgerust.


hier gaat alles goed, moet donderdag weer naar het cb, krijgt hij zijn eerste enting, vind t wel zielig.


met mij gaat helaas wat minder. sinds 2 dagen doet borstvoeding zeer, eerst dacht ik alleen toeschietdreflex, maar nu de laatste voeding moest ik hem er echt afhalen omdat het echt bij elke slok zeer deed. toch maar weer afkolven.


nog fijne paasdagen gehad allemaal, wij zijn naar blijdorp geweest (helaas niet de enige met dit idee met t mooie weer)


liefs mandymamma74_anonymized
afbeelding van mamma74_anonymized
10 apr 2009 - 13:17

Hoi meiden,


Lang niks van me laten horen, druk druk druk. Met Marja veel in ziekenhuis geweest, en volgende maand weer 3 keer. Alles wel goed, maar willen het toch nog weer even nakijken. Ze heeft gisteren weer een ECG gehad, en 12 mei gaan we samen met de kindercardioloog naar de uitsl*g kijken.


Volgende week vrijdag gaat mijn broer trouwen, dus moesten we nog op zoek naar kleding. Winkel in winkel uit, maar na een week shoppen is het dan eindelijk gelukt. Mijn meisjes hebben allebei van oma een mooie jurk gehad, echt super mooi. Onze kleding is goed opelkaar afgestemd. Echt een gezin.


Liesski@ Wat een schatje is Cas. Een heerlijk knap mannetje. Was het winkellen gezellig gisteren?


Groetjes Esther


Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

liesski
afbeelding van liesski
9 apr 2009 - 13:33

Mandy: tussen de meeste voedingen slaapt Cas nog gewoon, maar als hij eerder honger heeft dan doe ik soms wel eens een druppeltje cinababy op zijn speen.... dat werkt soms. Maar Cas ligt heel graag op zijn buik op mijn onderarm. Ja hoe leg je dat uit....... En dan loop ik met hem rond. Wel een spuugdoekje op je arm leggen, want kwijlen is niet te voorkomen Ik ga hem ook wel eens lekker masseren.


Maar als je zijn handen vast houdt, is inbakeren niet wat dan?


En krijgt hij wel genoeg voeding, als hij zo snel gaat huilen? Ik merkte bij Cas dat het een aanwentsel was geworden van: o kind huilt, hup aan de borst..... En dat is dus niet goed.


Bij de dokter: Er zit een klein puskopje onder zijn nageltje. Moest een washandje met water en soda/biotex om zijn teentje wikkelen tijdens de voedingen, maar het is alweer bijna over gelukkig.


Ben vandaag voor het eerst met de auto weg geweest. Haha wat een onderneming! Vanmiddag gaan we winkelen...... Leuk!!!!!!

mandylotus
afbeelding van mandylotus
8 apr 2009 - 22:36

ik ben helemaal niet jaloers hoor!! al 7 a 8 uur doorslapen, wauw! ik ben ook zo aan het mutsen met bv, hoe heb jij hem afgeleid. (als ik de regelmaat aan moet houden moet ik hem om de 1,15 geven is beetje absurd. maar dan kan hij echt krijsen,ik krijg hem alleen rustig door handen muurvast vast te houden) leuke foto hoor, lekker blond koppie zeg. hoe ging t trouwens bij de dokter?liesski
afbeelding van liesski
7 apr 2009 - 15:23

Pfffff let niet op de spuugvlek op zijn shirt!

liesski
afbeelding van liesski
7 apr 2009 - 15:22


hoihoi


Cas komt nu om de 3 a 4 uur. Eerst was het bij iedere kik de borst, dat heb ik snel afgeleerd, want Cas kon gewoon geen honger hebben. Nu probeer ik het met afleiden, en hij slaapt gewoon lekker lang achter elkaar. "s nachts slaapt hij al 7 a 8 ur achter elkaar. Maar ja, geen kind is hetzelfde dus dat geldt natuurlijk niet voor alle kinderen.


Moet zo even met hem naar de dokter, lijkt wel of hij een ontstoken teentje heeft. Helemaal rood, lijkt wel of hij een ingegroeit nageltje heeft, ben benieuwd wat de dokter zegt. Maar volgens mij heeft Cas er geen last van.


Huilen wordt ik wel steeds makkelijker in hoor (niet altijd...) maar Cas huilt zichzelf in slaap, soms duurt het me ook te lang hoor, dan pak ik hem nog even bij me en valt hij alsnog snel in slaap op mijn buik.


Mandy: Zoals je ziet is het kwartje gevallen bij mij!!!! Hahaha Eindelijk na wat oefenen dus een foto van Cas!

mandylotus
afbeelding van mandylotus
6 apr 2009 - 23:33

liesski als je op de link zelf drukt moet krijg je ook de foto hoor. maar je moet op de link drukken hier van foto plaatsen. in het voorbeeld als je typt zie je de foto al staan zo niet, dan moet je ff wat anders proberen. dus je voedt nuniet meer op verzoek?


ombra: ach, arme meid. jeetje een hele voeding eruit gooien. gelukkig is het maar 1 voeding.


hier alles goed. ik heb helaas het principe van niet laten huilen laten varen, want zelf als hij mij lag kan hij nooit rustig in slaap komen, hij heeft het gewoon nodig (maar ik vind het zo zielig) maar nu gaat het slapen in bed dus echt superOmbra
afbeelding van Anoniem
4 apr 2009 - 17:10

ik probeer aan te geven wat jer ervoor moet doen, en wat erachter, maar het is steeds niet zichtbaar. Nog een poging: tussen [ en ] img ervoor en /img erachter.


Hier al lekker een ritme, alleen is Zara erg verkouden en gooit daardoor gemiddeld 1x per dag de voeding er weer uit na een hoestbui. Dus veel wassen en poetsen... En idd veel buiten!


De nacht dat de klok terugging heeft Zara zelfs doorgeslapen, de hele nacht, raar hoor! M'n oudste sliep voor de 1e keer door toen ze 9 maanden was.

Ombra39907.6350347222
liesski
afbeelding van liesski
4 apr 2009 - 16:39

Nou Help!!!!!! Snap er niks meer van!!!!!!!

liesski
afbeelding van liesski
4 apr 2009 - 16:39

http://i42.tinypic.com/152z4lf.jpg


Eens kijken of het nu wel is gelukt!


liesski
afbeelding van liesski
4 apr 2009 - 16:33

hmmm heb toch iets verkeerd gedaan met die foto! ...... digibeet!

liesski
afbeelding van liesski
4 apr 2009 - 16:31

http://i40.tinypic.com/xp8xhu.jpg


Ja erg rustig inderdaad! Ik heb elk wakker uurtje besteed om lekker buiten te wandelen. Vandaag helaas geen zon, maar wat was het een superweek!


Hier ook nu een ritme gevonden! Ik gaf eerst de borst wanneer Cas er om vroeg, maar ik voelde me letterlijk een melkkoe, en heb nu een ritme van om de 3 a 4 uur voeden, en 's nachts zelfs 5 a 6 uur! Ik kolf af voor een flesje die ik dan 's nachts geef (of mijn vriend) scheelt veel tijd. En Cas drinkt dan meer zodat hij langer doorslaapt, hij viel namelijk na 10 minuten alweer in slaap en kwam dan na 2 uur alweer! Superoplossing!


Cas was 540 gram aangekomen in 2 weken, en ik me maar zorgen maken dat hij te weinig zou krijgen! Hahaha


Nou ik hoop dat de foto is gelukt!


En iedereen lekker genieten van de kleintjes en een prettig weekend!

mandylotus
afbeelding van mandylotus
4 apr 2009 - 14:28

hoi hoi


wat is t rustig hier, alles goed met iedereen? lekker van t mooie weer aan t genieten


hier alles goed, hij slaapt voor babytermen lekker door (6 uur) wel eczeem in nekje door spugen ]


typt leker snel met een slapend kind op je schootjolandajansen
afbeelding van jolandajansen
30 mrt 2009 - 14:13

@Mandy: ja ik dacht het al. Maar volgens mij heeft Dominik de laatste paar dagen geen last van krampjes meer. Het slapen gaat de laatste 4 dagen super goed. Ook overdag. Even een of twee liedjes zingn en stevig wrijven over z'n romp en 'm idd strak toedekken. Daarna jengelt ie een paar minuten en dan slaapt ie. Alleen rond etenstijd niet altijd. Maar een paar huiluurtjes mag. Alleen vind ik het dan weer moeilijk of ik 'm dan eruit moet halen. Want eruit halen betekent eten en daar is het dan weer te vroeg voor. Daarom probeer ik 'm te laten liggen. Alleen als hij echt begint te huilen haal ik 'm er wel uit.

mandylotus
afbeelding van mandylotus
30 mrt 2009 - 11:58

jolanda: als ze echt last van krampjes hebben dan huilen ze bij jou ook nog steeds. ik geef ook cinababy van vsm maar je hebt er heel veel druppels voor. gaat toch pas rond 3 maanden over ofzoiets?


nou hier gaat s nachts super ik kon hem eerst in bed leg omdat hij zo in coma was na het drinken. nu dus niet meer inbakeren helpt ook niet want hij doet zijn armen er gewoon uit ( ik snoer hem echt goed in) maar als ik nu zijn armen onder de dekens doe en handen vasthou...wekt echt super. helaas alleen overdag niet, het rare is, hij valt bij mij ook nooit rustig in slaap, ik weet niet wat het is ik vind het zo zielig.jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
27 mrt 2009 - 12:50

@ Mandy: het is ook wel zielig als ze liggen te huilen voor het slapen. Zit zelf ook wel eens te huilen beneden als hij huilt. Maar ik wacht dan toch even tien minuten. Meestal gaat hij daarna wel slapen. Met krampjes vind ik het toch wel moeilijk om te ontdekken of het dan daadwerkelijk krampjes zijn. Ze zeggen toch als je 'm bij je houdt dan hij dan nog steeds huilt of hoeft dat niet? Ik weet wel dat ze dan steeds de beentjes optrekken en weer strekken en last van winderigheid hebben.

mandylotus
afbeelding van mandylotus
27 mrt 2009 - 12:45

hoi hoi,


jolanda: ik probeer eigenlijk toch helemaal niet te laten huilen voordat hij gaat slapen, vind het zo zielig, heb ik bij alyssa ook nooit gedaan, maar die was net iets makkelijker in bed.


liesski: ik heb ook geen pink meer over maar speen wil hij ook niet, volgens mij duurt t 4 maanden eer ze de duim vinden. micha kan ook nog niet zo heel lang in de box, komt vanzelf. goed regelmaat houden. alyssa heeft bruine ogen, was geboren met donkerblauw (micha ook, maar die heeft nu echt al blauwe ogen) kan een paar maanden duren voor ze echt de goed kleur ogen hebben maar je ziet wel redelijk gauw welke kleur ogen ze krijgen.


hier ook hele erge krampjes sinds vanochtend half 9 pas een kwartier geslapen en het is nu al kwart voor 12. hij werd echt schreeuwend wakker met krampjes, zo zielig!!! hoop dat hij snel gaat slapen.
liesski
afbeelding van liesski
26 mrt 2009 - 20:43

Hoi Meiden,


Hier wel een fopspeen. Cas heeft zo'n enorme zuigbehoefte, en ik had geen rust en pink meer over..... Maar eerst moest hij er wel aan wennen. Ik wilde eigenlijk helemaal geen speen maar liever de duim, helaas kan hij zijn duim nog steeds niet vinden.....


Ik ben vandaag ook maar begonnen met die regelmaat, gewoon 's middags naar bed. Maar hier is het niet gewoon jengelen hoor! Echt helemaal overstuur, nou dat kan ik echt niet aan! ook heeft Cas last van krampjes en vandaag leek het erger dan normaal, dus hem een beetje venkelthee gegeven en later druppels van VSM gekocht.... nu slaapt hij al 3 uurtjes........ Ik heb zelf al 5 dagen geen ontlasting gehad daarom veel ontbijtkoek, koffie, water, kiwi's enz. gegeten alleen bij mij gebeurt er niks maar Cas heeft er duidelijk wel last van van mijn laxeermiddeltjes...... Ik wil poepen!!!!!!!!!!!!


Heb net tepelhoedjes gekocht,ik hoop dat de pijn daardoor verzacht. Pijn in tepel is dus wel een kloofje! Heb ik pas vandaag ontdekt..... Daarom die pijn!


Nou ik hoop dat de krampjes morgen over zijn, dan ga ik weer proberen 's middags met Cas naar bed te gaan.... ja volhouden is wel belangrijk nu! Maar moeilijk is het wel!


Cas kan zich trouwens helemaal niet vermaken in de box. Het is even naar al die leuke kleurtjes kijken van de mobiel, maar na 5 minuten is het over. Nu is hij nog maar 13 dagen oud, maar ik hoop toch dat hij leert wat langer in de box of bed te liggen zonder gelijk te huilen!


Nou zo zie je maar dat alle baby's hun eigen dingetjes hebben hoe klein ze ook zijn!


Zijn er baby's met bruine ogen? Hoelang duurde het voordat je zag dat ze bruin werden?

jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
26 mrt 2009 - 17:03

@Mandy: ik heb geprobeerd de fopspeen te geven. Was eerst even oefenen. Toen wilde hij wel een paar dagen de speen. Toen weer een tijdje niet en nu geef ik 'm soms de speen als hij erg lang in bed ligt te huilen en valt daarna meestal in slaap. Je kunt het best doen maar je moet wel zorgen dat je het binnen een jaar weer af gaat bouwen.

Met die regelmaat prbeer ik wel strikt aan tijden te houden. Slapen, verschonen, voeden, even knuffelen, alleen spelen in de box en dan weer slapen. Per keer 60-75 inuten wakker. Dominik wilde overdag eerst ook niet slapen maar het gaat al een stuk beter en ben nog geen week bezig. Het gaat natuurlijk niet elke dag even goed maar er zit al een vooruitgang in. Gewoon een half uurtje laten jengelen/huilen. Daarna strijk ik 'm even over z'n lijfje. Huilt hij daarna weer dan geef ik even de speen. Het lijkt makkelijk gezegd maar ik vond het ook best moeilijk maar het werkt wel. O ja en strak toedekken helpt ook.

mandylotus
afbeelding van mandylotus
26 mrt 2009 - 16:42

hallo!


liesski: van harte gefeliciteerd met je mannetje, wat lekker dat het zo snel gegaan is zeg. qua bv hoop ik dat het wel wat minder zeer gaat doen want het moet natuurlijk voor jou ook prettig zijn. ik weet alleen een grote hap nemen en minimaal 1,5 tussen de voedingen laten. oh ja foto uploaden bij www.tinypic.com met grote van email en dan de code kopieren van de forums en dan als je kopieert de (IMG) aan voor en achterkant weghalen .(en zorgen dat er maar 1x http: staat)


geven jullie eigenlijk een fopspeen? ik ben zo in dubio of ik het zal doen scheelt me dalijk wel weer snachts lopen, maar ik ben nu de hele tijd als hij gaat slapen mijn pink kwijt.


de nachten gaan hier eigenlijk hartstikke goed. hij is na het drinken zo diep in slaap dat ik hem gelijk in zijn bedje kan leggen dus dan maakt het mij niet uit hoe vaak hij komt :-). alleen overdag wil hij dus echt niet in zijn bedje. ben nu ook begonnen met de regelmaat. maar werkt nog niet echt. moet echt goed op de signalen letten. ach uiteindelijk zal hij het toch wel leren?!


verder met alle andere mams en kids alles goed?


liefs mandyOmbra
afbeelding van Anoniem
26 mrt 2009 - 11:23

@Liesski: gefeliciteerd! Is hij dan toch gekomen, en vanzelf!


@Liesski en Jolanda: wij zijn met Lynn (1 jaar geleden al) en Zara (2 weken terug) naar de chiropractor geweest, die kijkt je kleine na of alle nekwervels wel goed zitten. Veel huilbaby's hebben nekwervels die bij de bevalling door de draaiing in het geboortekanaal verschoven zijn en daar hebben ze dan last van. De choripractor zet ze dan weer recht in een of meer sessies. Dit wordt overigens vergoedt door je verzekering. In amerika gaan bijna alle baby's na de geboorte even bij de chiropractor of osteopaat langs. Veel chiropractors zijn vaak ook osteopaat. Bij Lynn zijn we pas langs geweest bij 6 maanden, en toen waren we nogal uitgeput van de gebroken nachten. En nu bij Zara zijn we uit voorzorg langsgeweest.


Dus als ze toch veel blijven huilen, denk dan aan de chiropractor!

jolandajansen
afbeelding van jolandajansen
25 mrt 2009 - 22:57

@ Lieske: idd een droombevalling. Proficiat meid. Over overdags niet slapen, daar had Domonik ook last van. Ik ben nu bezig met rust en regelmaat en het gaat al een stuk beter. Hij huilde ook veel en wilde alleen door mij getroost worden. Dat huilen kwam ws door over vermoeidheid. Maar hij heeft nog wel zijn moeilijke dagen hoor. Ben ook pas 6 dagen bezig. Vandaag was er weer zo eentje. Gisteren ging harstikke goed. Mss moet je het boek van Ria Blom lezen: regelmaat en inbakeren.

Pijnlijke tepels had ik ook last van terwijl er niets aan te zien was. Gaat vanzelf over als het goed is :))

Geniet lekker van je kleintje!

Groetjes Jolanda

liesski
afbeelding van liesski
25 mrt 2009 - 21:06

Hoi Meiden,


Ja sorry meiden! Lang niks van me laten horen, maar iedereen had het hier al over de kinderen terwijl ik nog steeds zat te wachten en ben daarom ook actief geworden bij de maartgroep.


Maar ik zal jullie eens op de hoogte brengen, en ga na het schrijven eens teruglezen wat ik allemaal heb gemist. (mits Cas blijft slapen, anders komt dat nog wel)


Cas is 13 maart geboren. Net optijd want we hadden die dag een afspraak bij de gyn! Donderdagavond begonnen toen ik in bad zat de weeen, het was goed te houden. De weeen kwamen sneller maar echt pijnlijk vond ik het niet. Mijn zus was inmiddels gekomen, ze kon toch niet meer slapen...... En mijn vriend Rick lag lekker te slapen (ik zei dat ik hem wel zou wekken als het echt door zou zetten) Rond 2 uur toch maar eens de tijd opgenomen, ik dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen omdat de weeen nog steeds goed te doen waren. Na 1 uur bleek dat ze wel heel regelmatig waren.... toch maar de vk gebeld. Ik was bang dat het te vroeg was omdat het nog steeds niet pijnlijk was...... Om 4 uur was ze er, ik lag inmiddels in bed omdat ik misselijk was en mijn benen trilde als een gek. Bleek ik al 4 cm. te hebben. Had ik dus nooit verwacht!


Vk zou om 7 uur terug komen omdat ze 1 cm. per uur schatte en de vliezen nog niet gebroken waren. Maar ze was nog niet weg of ik kreeg persdrang. Maar ja dat kon natuurlijk niet zo snel......... dachten we..... De persdrang was nog wel redelijk weg te puffen en tussen de weeen door viel ik gewoon in slaap. Maar die persdrang werd te erg dus toen kwam de vk (ik weet niet meer hoelaat) En toen had ik al 10 cm! Nou dat had ik echt nooit verwacht! Na 37 minuten persen en een vloedgolf van vruchtwater kwam Cas zwaaiend te wereld! Om 6.54. 51 cm lang en 3770 gr.


Zonder hulp is Cas gekomen! Doordat hij zijn handje naast zijn hoofd had was ik helaas iets uitgescheurd.... wel 1 hechting! Hahaha Nou meiden ik vond het echt een droombevalling! Zo doen we er nog een paar!


Cas is helemaal gezond en had direct een dikke 10! Cas is wel echt een overtijd baby, niks geen huidsmeer meer en direct aan het vervellen, net een oud mannetje! Borstvoeding gaat ook heel goed alhoewel mijn linkertepel nu wel pijnlijk is vooral met de eerste hap! Misschien toch een kloofje oid. Ik zie niks maar het doet wel zeer!


Cas slaapt 's nachts 4 uur tussen de voedingen! Helaas is hij wel de hele dag wakker en is alleen stil als hij bij mij is. Een ander kan hem niet troosten, dat is voor mijn vriend natuurlijk niet zo leuk. Maar dat komt vanzelf goed. Ik hoop wel dat hij straks wel 's middags gaat slapen want het huishouden staat op een laag pitje!


Kraamhulp was ook geweldig, ik mis haar echt! Deze week is mijn vriend vrij en volgende week moet ik het echt alleen gaan doen, spannend!!!!!!


Maar wat kan je toch verliefd zijn op zo'n mannetje! Geweldig! Ik geniet elke dag! Mijn vriend is echt superlief voor Cas, hij is een onwijs trotse papa geworden. De eerste voetbal (NEC) ligt hier al en Cas is ook al lid van de kidsclub van NEC! Hahaha Hij heeft zelfs al zijn eigen hotmail!


Oja ik ben pas 3 x ondergeplast en 1 x ondergepoept! Jeetje wat gaat dat met kracht!


Nou Als iemand tips heeft tegen pijnlijke tepels....please........ vertel...... Ik zie nu al een beetje op tegen de volgende voeding! Ik kan nog geen melk eruit persen anders kon ik dat er op smeren, heb er nu bepanthen op gedaan.


Oja hoe kan je hier foto's opzetten?


mandylotus
afbeelding van mandylotus
25 mrt 2009 - 12:42

hallo


wat is het rustig hier.


ombra: lekker hoor dat zara zo gegroeid is.


wij zijn gister naar cb geweest en hij is in 1 maand 4 cm gegroeid en maar liefst 1630 gram!!! hij zit nu nog net onder gemiddeldOmbra
afbeelding van Anoniem
19 mrt 2009 - 16:43

@mandy: Zara maakt ook nogal geluid als ze slaapt, dus ook ik kijk regelmatig hoe het met haar is. Soms zit er 7 uur tussen de voedingen 's nachts en soms maar 3... Slapen in haar eigen bedje is eigenlijk geen probleem, maar overdag ligt ze er nog weinig in, het is voor mij handiger dat ze nog beneden ligt. Hoewel ik wel laatst tegen man heb gezegd dat ze overdag ook 's in haar bedje moet. Met Lynn hebben we haar nooit langer dan 15 minuten laten huilen, en dat vond mijn moederhart al veel te lang. CB zegt dat het een half uur mag, maar dat kon ik niet.


Vanochtend naar cb geweest, ook Zara is al weer 2 maanden en kreeg haar 1e vaccinatie. En nu is ze heel erg zielig en van sl*g, net maar paracetamol gegeven. Ze woog trouwens 4440 gram, een kilo in een maand! 54 cm lang, 5 cm gegroeid in 1 maand

mandylotus
afbeelding van mandylotus
19 mrt 2009 - 14:34

hallo


zo was ff weer rustig hier


lily: alyssa dronk bij mij ook altijd aan 1 kant, en daar heeft ze het prima op gedaan.


goofy: jeetje wat gaat dat snel, al 8 weken, micha is vandaag precies 1 maand oud.


hier gister ff cadeautje gehad, hij sliep s nacht 8 uur door. (was maar 1x maar toch ff lekker bijtanken). ik vind het zo moeilijk s nacht wanneer hij wakker word, hij huilt ook in zijn slaap.....dus moet elke keer kijken, is ie nou wakker of niet.


nou in bed slapen gaat af en toe wel iets beter, ik probeer toch el dat hij 2x zowieso zelf in zijn bed in slaap valt (1x overdag en s nacht gaat zowieso wat makkelijker) maar hij doet er lang over dus dan neem ik hem toch weer bij me.


ff gevoelig onderwerp: als jullie hem in bed leggen, laten jullie hem dan huilen of nemen jullie hem lekker bij je.


liefs mandyvuurvonk
afbeelding van vuurvonk
19 mrt 2009 - 12:54

meiden van harte gefeliciteerd met jullie mooie kindjes heb wat foto's zitten gluren!voor mij was het alweer een jaar geleden geniet maar vollop van ze want de tijd vliegt!Goofy
afbeelding van Goofy
17 mrt 2009 - 22:59

Hee meiden,


Wat leuk om te lezen dat alles goed gaat met jullie. Hier loopt het ook lekker. Bas groeit goed en reageert steeds meer op ons. Hij is nu 8 weken oud en slaapt de hele dag. Iedere 4 uur (ook 's nachts) wordt hij wakker voor een voeding en daarna valt hij meteen weer in slaap. Hebben jullie dat ook?


Ik kan helaas tot mijn grote verdriet geen borstvoeding geven. Heel erg vind ik dat. Het is het beste voor Bas en het leek me zo mooi om als moeder mijn kind zelf te kunnen voeden. Ik lees jullie verhalen met plezier, maar moet af en toe wel even een traantje wegpinken als het over borstvoeding gaat. Ik ben heel blij voor jullie dat het wel lukt!


Groetjes!

Ombra
afbeelding van Anoniem
17 mrt 2009 - 21:52

wat een schatjes op de foto's!


@lily: ook bij mij is het voeden pijnlijk, eigenlijk alleen de eerste minuut ofzo. Het scheelt bij mij al door eerst een warm compres op de borst te leggen, waarschijnlijk is bij mij het probleem dat het er te snel uit komt, wat bij mij al pijn doet, en Zara het niet kan verwerken, daardoor steeds loslaat en weer opnieuw moet aanzuigen. Door het compres komt het er langzamer uit, kan Zara het goed verwerken en laat minder snel los en kan dan rustiger drinken. Als ik 's geen zin heb om de boel voor te verwarmen, wordt ik gestraft want dan doet het gelijk meer pijn. Maar Zara drinkt meestal ook maar uit 1 borst, daar heeft ze kennelijk genoeg aan. Geloof dat haar oudere zus dat ook deed. Hoezo smokkelen? Dat ze vanuit het circuit nou liever willen dat ze een toetje uit nr 2 krijgen, wil nog niet zeggen dat elke baby dat ook wil. Je ziet maar dat niet elke baby dezelfde hoeveelheid drinkt, Zara drinkt de helft van wat een ander kindje dronk.

Lilybee
afbeelding van Anoniem
17 mrt 2009 - 16:54

@ Mandy, tja het zal komen doordat hij toch wat 'klein' zuigt. Wel heel sterk, maar zijn mondje grijpt enkel in het begin heel breed en daarna gaat ie langzaam steeds kleiner, en dat is natuurlijk pijnlijk.


Nu weer een aantal dagen verder moet ik weggen dat het steeds draagzamer wordt. Maar ik 'smokkel' wel, met telkens maar 1 borst aan te bieden zodat die andere tepel nog even langer heeft om terug in vorm te komen. ;-)


@ Lieski : Hoe is het met je??? Erg benieuwd!


Groetjes,


Lily

mandylotus
afbeelding van mandylotus
13 mrt 2009 - 20:50

lilybee: jeetje, echt zo erg, wat knap dat je dan toch doorzet door al die pijn. maar ze weten dus niet waardoor het komt?


hier gaat alles goed, gister en eergister ff regeldagje gehad denk ik, hij kwam om de 2 a 3 uur (ook snachts) en vannacht gelukkig weer om de 4 uur. maar helaas was dat slapen in zijn eigen bed ook maar 1 dagje goed, hij wil echt de alleen maar bij ons slapen. is op zich ook wel lekker, ff kroelen.


liefs mandyjolandajansen
afbeelding van jolandajansen
13 mrt 2009 - 12:06

Ah lief!

Lilybee
afbeelding van Anoniem
13 mrt 2009 - 10:47


WinkMaxim Wink

Lilybee
afbeelding van Anoniem
13 mrt 2009 - 10:39

Hallo Allemaal,


Bedankt voor de felicitaties!


@Moosie: gefeliciteerd met jullie mooie dochtertje Olivia Sophie! Mooie naam ook! Ik maakte me al zorgen over je toen je zo lang niets liet weten, gelukkig kun je er nu enkel nog op terug kijken en heb je je fantasische "pakketje" dicht bij je! Sunshine after the rain;-)


@Lieski: succes meis, je bent onze hekkensluiter, hoop voor je dat het net zo vlot gaat als mijn ingeleide bevallingen, als het een ingeleide wordt, natuurlijk. We blijven voor je duimen op een spontane.


BV gaat ietsje beter nu. Niet meer tot bloedens toe, hoewel ik soms nog wel paniekeer van de pijn, maar ik blijf doorzetten met het vertrouwen dat het schijnbaar minder pijn zal gaan doen. Ik heb laten checken of ik wel goed aanleg, wat dus goed is, en ik heb genoeg melk, met voor en na wegen bleek 140 ml uit een borst gedronken te zijn. Dus ik mag niet zeuren en moet maar gewoon doorzetten. maxim zit ook onder met baby acne nu, dus voldoende vetten in mijn melk.


Ivm pijnlijke anus masseer ik iedere ochtend wat baby olie, wat de stoelgang een hoop verlicht. Ik heb geen ervaring met aambeien. Maar na mijn vorige bevalling had ik ook altijd het gevoel van inscheuren bij iedere stoelgang, wat niet wegging tot einde bv en zelfs later, dus ik ben blij met het olie truukje nu.


Ik zal eens een fotootje proberen te zetten van onze nieuwe aanwinst!


Groetjes, Lily

Pagina's