Zwanger en werk

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Carm83
afbeelding van Carm83
7 sep 2018 - 08:33
Zwanger en werk

Hai allemaal! Mijn naam is Carm en ik heb even jullie tips nodig!
Ik moest invullen hoever ik zwanger was maar dit is dus niet het geval, ik ben nog niet zwanger. We willen wel dolgraag nog een kindje ( ik heb al twee meiden uit een vorig huwelijk ) alleen ik zit met mijn werk.
Ik ben sinds eind vorig jaar begonnen bij een nieuwe baan, dit gaat super goed en inmiddels heb ik een opleiding aangeboden gekregen van hun die start in sept/okt. Dit wil ik ook heel graag aanpakken! Mijn contract loopt begin maart af en dan krijg ik waarschijnlijk weer een verlening van 8 maanden. Maar inmiddels ben ik ook al 35 en tegen die tijd al bijna 36 dus ik wil ook niet te lang wachten met een zwangerschap.
Ik weet niet wat ik moet doen? Ik wil wel gewoon graag blijven werken dus het is niet zo dat ik weg wil bij mijn huidige baas.
Iemand ervaringen??? Ik hoor graag jullie reacties!

Mamanicole1981
afbeelding van Mamanicole1981
14 sep 2019 - 09:29

Hoi Carm, ik snap dat het lastig kan zijn als je het gevoel hebt te moeten kiezen. Ik zou eens goed nadenken over wat je nu echt wil. Een kindje krijgen gaat niet altijd makkelijk en zoals gepland en je bent nu 35 dus in de komende paar jaar zou het moeten gebeuren. Van onze 1e was ik de 1e poging gelijk zwanger en bij de 2e en derde zijn we jaren bezig geweest in het ziekenhuis en uiteindelijk via ivf en cryo's zwanger geworden. Als je echt nog een kindje wil zou ik daar voor gaan ongeacht wat er op je werk aan de hand is. Een opleiding kan je altijd doen, geen leeftijdslimiet etc. Stel jezelf de vraag wat nu echt belangrijker is voor je. Ik kan me voorstellen dat een opleiding volgen en werken en mama zijn van 3 kindjes waarvan 1 baby wel erg veel tegelijk is, dat er dan altijd wel ergens niet genoeg aandacht naar toe kan gaan. Wees open en eerlijk over je situatie op het werk en communiceer goed thuis met je partner. Natuurlijk zijn er veel factoren die meespelen zoals hoeveel uur jij werkt in de week en hoeveel werkt je man? Hoelang de opleiding duurt en hoeveel inzeten tijd deze vraagt. Uiteindelijk is er 1 ding boven aan je lijstje, bij mij is dit ons gezin, gezin boven werk. De balans daarin is altijd lastig. Ik ben zelf bewust minder gaan werken en een baan met minder druk zodat ik meer tijd heb met de kinderen en mijn man werkt juist meer en doet er een opleiding naast. Op de dagen dat ik week komt oma oppassen en op deze manier vinden wij het fijn. Het is net hoe je het verdeeld. Veel succes met je keuzes