werktijden/ kind

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
eeja
afbeelding van eeja
27 jun 2007 - 12:43
werktijden/ kind

hallo,

ik ben benieuwd hoe de werkende moeders onder jullie het allemaal doen. ik ga waarschijnlijk werken als groepsleidster, en moet dan vaak al om 7 uur sochtends beginnen. mijn dochtertje van 7 maand gaat naar oma en opa, dus die moet ik voor die tijd ook nog wegbrengen, ik moet dus om 6.15/ 6.30 uur van huis vertrekken. herkennen jullie de vroege werktijden? en hoe doen jullie dat? ik twijfel over dingen als: thuis ontbijten of bij oma ( omdat ze al zo vroeg eruit moet)
Hoeveel uren in de week werken jullie?

groetjes Andrea

eeja
afbeelding van eeja
27 jun 2007 - 21:24

anoeska: pff dus ik ben niet de enigste die het moeilijk vind om de kleine bij ma te brengen? mijn moeder is zon type dat het wel beter weet...en mij over een tijdje gaat vertellen hoe mijn dochter in elkaar steekt! jaja. mijn dochtertje is heel snel overprikkeld..en ze weten nog steeds niet hoe ze daar mee om moeten gaan ( veel muziekjes..lawaaispeelgoed..jahaa)

maar ik kan wel een contract laten opmaken zodat ik mijn meissie ook mee kan nemen in geval van.. ( als het niet werkt, of als mn ma een keer niet kan)

Mirande: nou, ik heb afgelopen dinsdag ook een gesprek gehad bij catalpa...en mag maandag een dagje meelopen..ik ben dus door naar de 2e selectie. en ja 3 juli heb ik bij die andere een gesprek hihi. dubbele kans hihi

ik schreef net al dat mijn dochterje snel overprikkeld is, ze is ook erg snel weer uit haar ritme, vandaar dat ik een beetje zit met dat vroege tijdstip dat ik dr uit bed moet plukken..maar aan de andere kant..ga ik alleen parttime werken..pff keuzes keuzes keuzes

groetjes Andrea


sonnetje
afbeelding van sonnetje
27 jun 2007 - 18:49

Hallo,

Ik werk als groepleidster bij verstandelijk gehandicapten. Mijn moeder kwam altijd om half 7 hier in huis.

Mijn toenmalige man moest altijd om zes uur al de deur uit.

Maar het ging mijn moeder opbreken om steeds zo vroeg hier te komen.

Nu heb ik een nieuwe vriend en ik heb nu de mazzel dat hij om half 9 eerst de kids naar school brengt of naar het KDV.

Groetjes Sonja


ROMO
afbeelding van ROMO
27 jun 2007 - 17:48

Ik heb geen ervaring met zo vroeg beginnen. Wij gaan niet voor 8-en de deur uit, das wel relaxed. En mijn man brengt weg en ik haal haar weer op.

Maar wilde wel even reageren op daisy en haar ervaring met het kdv. Ten eerste vind ik het ieder z'n eigen keus om wel of niet te gaan werken. Ten eerste kunnen sommige mensen niet anders (er moet toch geld op de plank komen) en ikzelf vind het gewoon lekker ook te gaan werken (ik werk, net als mijn man) 32 uur). Fleur gaat 2 dagen naar het KDV en ze begint al te stralen als ze daar binnenkomt en de leidsters ziet. Ze passen zich ook aan, aan het schema van Fleur, al proberen wij nu met eten wel rekening te houden met de tijden van het KDV (bijv. rond half 12 brood). Wij zijn zeer tevreden over het KDV waar Fleur heen gaat.mirande
afbeelding van Anoniem
27 jun 2007 - 16:50

Poeh hee, wat moeten er veel van jullie al vroeg beginnen!

Ik begin zelf om 7.30 uur, momenteel twee dagen in de week omdat ik nog een dag ouderschapsverlof heb.

Ik werk op een kinderdagverblijf en Eline gaat met mij mee, om 7.25 uur hevel ik haar over aan mijn collega en loop vier ruimtes verder en ben dan op mijn werk!

Het is inderdaad een strakke planning, het lukt allemaal. Op ons dagverblijf en dus ook bij mij thuis is het ritme van Eline de richtlijn (nu ze groter wordt zit ze al in een lekker slaap/eet/speel ritme), maar op de dagen dat ik werk doen we daar dus niet aan.

Ik bedenk me dan maar dat ze op mijn vrije dag weer bij kan tanken en ik me meer aan haar aanpas. Zo is het nu eenmaal. Zoals de mamma van Sanne al schreef; er moet brood op de plank!

Sneu hoor Daisy, dat je zo'n slechte ervaring heb. Had je geen overplaatsing aan kunnen vragen, want om nu zelfs met je opleiding te stoppen. Gewoon zonde, het is namelijk een heel fijn beroep. Enne, niet alle dagverblijven zijn zoals in jouw stage adres!

Goeten Mirande

Hee Andrea, weet je al iets meer? In ieder geval sucses 3 juli.

dreuvel
afbeelding van dreuvel
27 jun 2007 - 16:26

Ik werk ook en begin om 7.00 uur. Gelukkig begint mijn man pas om 9.00 uur, dus die brengt de kids naar het kdv. Ik werk maar twee dagen door de week en om het weekend 2 halve dagen. Dat is gemiddeld zo'n 20 uur per week...


sanne-v
afbeelding van Anoniem
27 jun 2007 - 16:06

hey Andrea

Dat is niet zo makkelijk dat je er alleen voor staat dan,maar ja er moet ook brood op de plank komen he?

Over het kinderdagverblijf:ik ken zoveel mensen die hun kindje naar een kinderdagverblijf brengen en zijn zeer tevreden,ik denk dat dat verblijf een geval appart is!

ik ben ook niet zo van het wegbrengen hoor,ik vind 1 dag in de week al genoeg,mijn schoonouders zijn zo bezitterig,zodra ik daar kom trekken ze Sanne echt gewoon uit mijn handen,en zeggen ze zooo kom maar eens bij je lieve oma!!!!!!!!!!!!!!!

eeja
afbeelding van eeja
27 jun 2007 - 15:03

Wel fijn dat jullie mannetjes er zijn sochtends, mijn man kan dan helaas niet helpen ,want hij is doordeweeks veel van huis..hij is chauffeur, dus ik sta dr doordeweeks altijd alleen voor.

groetjes Andrea


eeja
afbeelding van eeja
27 jun 2007 - 14:59

heey mama van sanne: nou, een eigen flesje vasthouden...mmm hihihi wil nog niet echt. En mijn dochtertje krijgt sochtends de pap altijd van een bordje..dus tis nu nog geen goed idee om dr zelf te laten eten hihi.

Anoeska: nou, ik vind het zelf geen optie om dr een nacht over te laten blijven bij oma..ben ik zelf niet zn voorstander van..ik vind het al moeilijk om dr nu aan hun over te laten hihi

daisy: ik denk niet dat jij alle kinderdagverblijven over 1 kam kunt scheren, alleen maar omdat je toevallig een slechte ervaring had. Ik ga zelf werken op een kinderdagverblijf en daar is alles hartsikke goed geregeld! Oke ik zou zelf mijn kinderen ook niet fulltime dr heen brengen, en ik vind t ook lastig om ze aan anderen over te laten, maar dat zegt wat over je eigen gevoel en niet over de opvang.

groetjes Andrea


daisy82
afbeelding van daisy82
27 jun 2007 - 13:54

hallo,


ga het eertse jaar niet buiten de deur werken, ik probeer iets van thuiswerk te doen, of iets s avonds en in het weekeinde een paar uurtjes als mijn vriend thuis is want we hebben geen familie in de buurt wonen die op kunnen passen, en anders zou dat betekenen dat mijn kindje al heel vroeg naar de opvang gebracht moet worden, dat wil ik absoluut niet. het geeft me geen fijn gevoel om mijn kind bij een ander achter te laten, vooral als mijn kind zelf nog geen woord kan zeggen. ik heb namelijk op een kinderdagverblijf stage gelopen tijdens mijn opleiding onderwijsassistente/spw4 en als je eens wist hoe er daar met de kinderen werd omgesprongen zou je echt zo iets hebben van ; hier breng ik mijn kind echt nooit van me leven naar toe;


toen ik daaar stage liep probeerde ik wel iets aan die situatie te doen, maar het enige antwoord wat ik kreeg was 'dat ik maar moest doen wat door hun werd opgedragen, en dat ik daar maar stage liep en niks voor het zeggen had. dus heb ik het aan mijn school gemeld wat dat daar allemaal gaande was, die konden verder ook niets doen ;dat was nou eenmaal het beleid daar; daarna heb ik besloten om met mijn opleiding te stoppen omdat ik zo niet met kinderen om wilde gaan, ik had ook een dikke onvoldoende voor mijn stage gekregen omdat ik tegen het beleid van de dagopvang inging en er vaak discussies waren.dus ik zou zoiezo dat jaar over moeten doen.


dus mijn kindje blijft lekker bij mij, en het liefst tot een jaar of 3


groetjes daisy


sanne-v
afbeelding van Anoniem
27 jun 2007 - 13:52

Ik werk 2 dagen in de week,ik begin ook altijd om 700,opa en oma wonen hier 5 minuten vandaan en geven Sanne een boterham en wassen en kleden Sanne aan,de fles geeft mijn vriend.

En ik zorg dat alles in de auto klaar staat een avond ervoor,dan is het alleen nog maar sanne in de auto en aanrijden.

Misschien is het een optie op je kindje 1 keer in de week bij opa en oma te laten slapen,is voor jouw makkelijker en voor de kleine ook wel fijn dat ze gewoon lekker in haar bedje kan blijven liggen.

Succes groetjes Anoeska

mama-v-sanne
afbeelding van Anoniem
27 jun 2007 - 13:39

hallo andrea,

ik werk 18 uren gemiddeld per week en ik moet ook wel eens om 7.15 uur beginnen en dan brengt mijn man de kinderen naar oma. zij wonen op 5 minuten van ons. dan is het dus pas 7.20 als de meiden daar zijn.

sanne eet dan pas een broodje (of ze moet al erg vroeg wakker zijn)

niena krijgt zodra ze wakker is een fles pap. dit kan zijn wanneer ze nog in dr bed ligt of onderweg/bij oma.

van beide hangt t dus erg af van het moment dat ze wakker worden.

ik zie dat jouw dochter nu 7 maanden is, wellicht kan ze ook al zelf een fles vasthouden. dan kun je haar zelf laten drinken, terwijl jij je aankleed.

succes ermee.

ps ik heb een contract van 24 uur maar heb voor 6 uren in de week ouderschapsverlof opgenomen, en werk sinds april tot volgend jaar 1 april maar 18 uren.