Werk + baby, hoe combineren jullie dit?

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

13 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
7 dec 2015 - 11:07
Werk + baby, hoe combineren jullie dit?

Over twee weken zit mijn verlof erop en moet ik weer fulltime werken. Help!

Hoe ga ik dit combineren met mijn baby? Dit wordt 's ochtends opstaan om 4 uur volgens mij ;-( Hoe doen jullie dit? Iemand tips?

stud-1678591
afbeelding van stud-1678591
28 feb 2022 - 15:33

Bedankt voor de handige tips! Dat kan ik zeker gebruiken voor mijn situatie.

Verhuislift huren bij StudentVerhuizers

StrongSexyMamas
afbeelding van StrongSexyMamas
10 feb 2016 - 21:39

Ik ben Manon Waenink en ik het platform StrongSexyMamas ontwikkelt. SSM heeft de perfecte match tussen het moederschap en carrière, waarin vrouwen het beste uit beide halen en zichzelf.
Wij hebben de oplossing voor het probleem waar heel veel moeders tegen aan lopen. Vrouwen die full time werken hebben vaak een schuldgevoel omdat hun gezin niet de aandacht krijg die het verdient. En moeders die thuis blijven genieten van hun moederschap maar ervaren dat hun wereld klein wordt en willen meer betekenen in de maatschappij. Kortom, vrouwen willen het maximale uit hunzelf en carrière halen zonder dat dit ten koste gaat van het gezin.

StrongSexyMamas werkt met een bewezen concept waarin vrouwen met 15 uur werken per week binnen 5 maanden een boven gemiddeld inkomen opbouwen. Je bepaalt waar en wanneer je werkt en daarom perfect te combineren met het gezin.

Ik wil hierover graat met jullie van gedachten wisselen. In een uur tijd, live of via skype met een kopje thee of lekker vanaf de bank...... zal ik je uitleggen wat ik jou te bieden heb en kunnen wij samen bekijken of SSM iets voor jou kan betekenen.

Groetjes,
Manon Waenink
06-30371975

maoskuh
afbeelding van maoskuh
11 dec 2015 - 18:59

Het komt goed! Ik ben net aan het werk na mijn 2e x verlof. Als je borstvoeding geeft, kun je smorgens gerust een half uurtje later beginnen. Dat is wettelijk geregeld. Mijn wekker gaat om 6:00 en dan vertrek ik rond half 8 of iets later. Moet eigenlijk 8:00 beginnen maar door de BV ben ik er tussen 8 en half 9. overdag ben ik afgebouwd. savonds wel weer BV. Als t werk leuk is en je kleintje doet t goed dan vliegt de dag voorbij. en ze worden er makkelijker van. En jij hebt weer eens andere praat dan kinderen! suc6!

s88
afbeelding van s88
11 dec 2015 - 15:31

Voor het ritueel heb je al veel goede tips zie ik. Wat mij geholpen heeft emotioneel is om de kleine een hele dag weg te brengen nog in mijn verlof zodat ik dat al een keer had gehad. Dit kan ook geregeld worden met het kdv als je je kindje daarnaartoe brengt als je weer werkt. Ik zorg er zelf altijd voor dat wij zelf de eerste en laatste fles (19.00 uur) doen, zodat wij wel de binding met haar houden. Meestal heb ik de ochtendfles en mijn man de laatste fles. Dan nog even spelen, verhaaltje voorlezen en naar bed. Ik ben nu 1,5 maand aan het werk en dat gaat echt prima. Soms merk ik dat ik iets niet af krijg dan werk ik s avonds thuis nog door als ze op bed ligt. Ideaal!

Komt goed, veel moeders zien er tegenop maar het is echt heel fijn wanneer het weer loopt.

nikkie-h
afbeelding van nikkie-h
11 dec 2015 - 15:19

Graag gedaan! En het wordt steeds makkelijker. Ook de handelingen doen. Dat gaat op een gegeven moment op de automatische piloot ;)

DELETED_Noukie28
afbeelding van Anoniem
11 dec 2015 - 15:17

Oh dat is een goeie! Alvast even een testdag draaien in mijn verlof! Thanks Nikkie

nikkie-h
afbeelding van nikkie-h
11 dec 2015 - 15:09

Hai Noukie28,
Ik ben sinds alweer bijna een jaar de trotse moeder van een tweeling. Wij werken allebei 4 dagen. Ze gaan dus 3 dagen naar de opvang. Ik doe ook het ochtendritueel met de jongens. Ik heb de mazzel dat ik vanuit huis werk, dus dat ik redelijk flexibel ben. Ik zorg dat kleding voor de jongens klaar ligt beneden (want als er eentje wakker wordt, haal ik die eruit en kan de ander nog even blijven slapen). mijn wekker gaat om 6:20. Ik zorg dat ik zelf eerst heb ontbeten en gedoucht heb. Dan haal ik om 10 voor 7 als ze nog liggen slapen een van de twee er uit. Die geef ik een papfles. Die kleed ik aan en zet ik in de box om te spelen. Dan haal ik die andere eruit, geef de fles en kleed hem aan. Als ze beide wakker zijn kleed ik ze eerst aan, gaat de ene spelen in de box en de andere krijgt de fles en daarna omgekeerd (het wil dus ook wel eens zijn dat ze allebei honger hebben en dat er eentje moet wachten :|) Dan is er nog een luier check en daarna stop ik ze in de fietskar (7:45) en dan breng ik ze naar het kinderdagverblijf. Om even over 8 fiets ik weer terug en ik begin half 9 met werken. Ik zorg dat ik genoeg tijd neem voor de handelingen 's ochtends, zodat je die rustig en op je gemak kunt afwerken. Het schiet namelijk niet op als je gestresst bent, want je kind voelt dat en is dan juist lastiger. Mijn man haalt ze dan op van het kdv, zodat ik eventueel langer kan werken. Ik heb voordat ik weer ging werken het ritueel eerst op een dag gedaan waarop ik wel gewoon thuis was. Om te kijken qua tijd etc wat goed was. En ja je voelt je af en toe schuldig (zeker in het begin) dat je je kindje wegbrengt. Maar zeker 's avond en in het weekend moet je dan echt bewust momenten pakken waarop je met je kind speelt etc. Dan komt het helemaal goed.

samm-1045110
afbeelding van samm-1045110
11 dec 2015 - 14:57

Emotioneel is het vooral het schuldgevoel en dat hou je toch wel. Ik kolf zelf twee keer op een dag als ik werk en dan krijg je ook nog dat hormoon erbij. Dan wil je eigenlijk direct naar huis. Maar het is even doorbijten. Foto's en filmpjes van grootouders en man helpen mij er wel doorheen. Het is ook heerlijk thuiskomen want je wordt helemaal opgevreten door die kleine. Dat is ook wel een heerlijk gevoel.

Verder een praktische tip. Zet de wekker 10 minuutjes eerder dan dat van plan was. Dat helpt echt. Verder heb je volgens mij alle tips gehad :)!

Sterkte en het wordt beter! (mijn meisje is nu pas 4 maanden)

DELETED_Noukie28
afbeelding van Anoniem
10 dec 2015 - 15:42

Dat is wel fijn dat je man thuis is inderdaad. Mijn man werkt ook fulltime, hij begint heel vroeg, maar is dus gelukkig ook op tijd weer klaar met werken. Het ochtendritueel is dus voor mij, hopelijk komt hij er aan toe om 's middags al wat voor te bereiden voor het eten zodat we nog even iets aan onze avond hebben met zijn 3en. Voorheen begonnen we 'uit gezelligheid' pas meestal met koken als we allebei thuis zijn, nu bereid ik dit meestal voor omdat ik nog met verlof ben, maar daar zullen we straks ook onze weg in moeten vinden...

Over het huishouden twijfel ik of ik een werkster zal nemen. Voorheen vond ik het geen probleem om dit in het weekend te doen (zo'n groot huis hebben we nu ook weer niet), maar ik merk nu al dat het iets onhandiger is om te dweilen met de kleine erbij. En de wasjes nemen aardig toe, dus daar gaat ook wat tijd heen ;-) 

Dank voor je reactie in ieder geval! 

Moira
afbeelding van Moira
8 dec 2015 - 21:16

Ik werk ook fulltime maar mijn man is thuis. Ik hoef me sochtends dus alleen druk te maken om mezelf. Emotioneel vind ik het met vlagen heel moeilijk. Een moeder wil toch graag zelf voor haar kind zorgen, zeker als hij ziekjes is. Het huishouden doe ik in de avonden of in het weekend. Het is ons ritueel dat ik eten geef, speel, in bad doe en naar bed breng (rond 7 uur). Hierna heb ik tijd voor boodschappen was enz. Ik heb ook het geluk dat ik om half 8 al kan beginnen met werken en dus al rond half 5 weer thuis ben

DELETED_Noukie28
afbeelding van Anoniem
8 dec 2015 - 14:43

Dank voor deze praktische tips, hier kan ik zeker wat mee.

Iemand ook nog emotionele tips? Ik zie er echt tegenop... door omstandigheden moet ik voorlopig fulltime werken. Maar vind het heel heftig om mijn kindje iedere dag achter te moeten laten / weg te brengen merk ik nu het dichterbij komt. Heb het gevoel dat ik straks helemaal geen quality time meer heb. 

Cynthia5
afbeelding van Cynthia5
7 dec 2015 - 12:01

brood voor de volgende dag (lunch) smeren wij s'avonds al. blijft prima in de koelkast

tassen zover als mogelijk al inpakken en klaarzetten (ook de luiertas luiers, evt melkpoeder, flesje, billendoekjes, extra setje kleren)

eten voor de volgende dag ook al  klaarzetten. (aardappels al schillen, groente snijden, vlees ontdooien) dat scheelt als je vermoeid thuis komt.

kleren voor de volgende dag vast klaar leggen scheelt ook. Hoef je s'morgens niet meer na te denken :)

en voor het ontbijt alles al klaarzetten. dan is het s'morgens aankleden, wassen eten / voeden en de deur uit met al je spullen.

ikzelf werk parttime waardoor ik veel van het huishouden op mijn vrije dagen kan doen. als je full time werkt zal dat helaas in de avonduren en het weekeind moeten.