Kdv

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
31 jan 2017 - 15:48
Kdv

Hoi hoi, onze zoon zit nu al ruim 1,5 jaar bij een kdv dat echt net naast mijn werk is (max 30 min snelweg) De beste kdv dat er bestaat..echt absoluut niks mis mee. Maar dus de afstand, hij kan echt alleen daar terecht als ik overdag werk. Natuurlijk ook op mn vrije dag, maar dan heb ik niet echt zin om 2 uur van mn vrije dag kwijt te zijn voor het brengen en halen. Dit als gevolg dat hij soms1-2 weken niet naar het kdv gaat en het voor hem moeilijk is om weer te wennen. Nu met een 2de kind onderweg zijn wij aan het overwegen voor een kdv 10 min van huis..ideaal! Maar ik twijfel...moeten we nou weg van een plek dat zo fantastisch is voor iets dat we niet kennen? Ik denk met een 2de erbij het wel super handig is voor een kdv zo dichtbij aan huis. Wat denken jullie? advies aub

1love
afbeelding van 1love
3 feb 2017 - 19:18

Hoi Andr, ja zeker hoor...we hebben er echt over nagedacht. Ik breng mn zoon zelfs met moeite weg, ik voel mij altijd schuldig, alsof ik hem in de steek laat. En met tranen in mn ogen bel ik mn man en zeg ik dat ik huisvrouw wil worden. Maar ik merk echt dat hij er baat bij heeft, hij leert dingen die hij thuis toch anders meemaakt. En dank zij het kdv hebben we meer regelmaat en ritme kunnen vinden.
Gr. One love

andr
afbeelding van andr
3 feb 2017 - 18:35

Ha, fijn dat jullie daar goed over nagedacht hebben! Het was ook geen verwijtende vraag, maar soms denk ik wel eens dat mensen er ook voor kiezen omdat het 'gewoon makkelijk is' dat vind ik zo sneu voor de kinderen!

1love
afbeelding van 1love
3 feb 2017 - 12:17

Hoi Andr, Het liefst wil ik mn kind zoveel mogelijk bij mij hebben. Maar ik merk dat hij bij een kdv heel veel leert wat hij thuis niet leert...zoals met andere kindjes omgaan..hij wordt pedagogische geobserveert en begeleid...niet dat wij dat niet kunnen. Maar ik heb op dit moment geen makkelijke zwangerschap, ben elke dag misselijk en aan het braken en eenmaal de kleine er is wil ik ook tenminste 1 dagje (met name in het begin) even een beetje rust, ik wil borstvoeding geven, dat was de 1ste keer al niet makkelijk, laat staan nu met een 2 jarige rond lopen. Ik merk dat mn zoon heel veel baat heeft aan kdv qua structuur en ritme, dus kies ik ervoor dat hij toch 1 keer per week daargaat. Hij gaat nu al...stel dat ik hem 6 maanden nu ineens thuis hou omdat ik dus niet werk, en daarna weer breng, maak ik het voor hem alleen maar moeilijker...ik ken mn zoon :)

1love
afbeelding van 1love
3 feb 2017 - 12:15

Dank Breon!!

Breon
afbeelding van Breon
2 feb 2017 - 15:56

Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken Andr, maar ik denk dat mijn voornaamste reden zou zijn dat een kind behoefte heeft aan een bepaalde structuur en het te verwarrend zou zijn hem daar ineens uit trekken op een moment dat thuis alles al anders wordt voor hem. Het is al lastig genoeg met een nieuw gezinslid, een nieuw huisritme, allemaal mensen over de vloer, etc. Ik denk dat het houvast biedt om naar een plek te kunnen gaan waar het vertrouwd is en waar alles nog hetzelfde is. Daarom zou ik ook ruim voor de uitgerekende datum de wissel maken dan kan hij die plek nog eigen maken, anders is het wel veel verandering in een keer.

andr
afbeelding van andr
2 feb 2017 - 14:07

Mag ik vragen waarom je kind naar een kdv moet/gaat als je zelf niet aan het werk bent?

IN81
afbeelding van IN81
2 feb 2017 - 09:36

Ik zou echt voor een kdv dicht bij huis gaan. Hoeven je kinderen ook veel minder in de auto te zitten, en kunnen ze ook op dagen heen dat jij thuis bent en niet naar je werk hoeft. Daarbij is het straks met een kleintje denk ik helemaal niet wenselijk om dan in je verlof je zoon naar kdv te brengen wat zo ver weg is. Dus dan zou hij maanden niet gaan? 

In het begin is het waarschijnlijk even wennen, andere routine, andere leidsters, maar na verloop van tijd denk ik dat het daar net zo fantastisch is ... Wij gaan over een paar weken verhuizen en moeten dus ook de stap naar nieuw kdv maken. Andere reden dus om te wisselen, maar ik snap wel een beetje je gedachten. 

Succes!