Dilemma wel of niet gaan werken

1 bericht / 0 nieuw
nien-1403649
afbeelding van nien-1403649
28 okt 2019 - 12:18
Dilemma wel of niet gaan werken

Hoi iedereen,

Ik ben nieuw hier en moeder van 3 dochters waaronder een baby van 5 maanden. Momenteel ben ik fulltime thuis bij onze jongste. Dit bevalt mij prima. Ik kon altijd al goed thuis zijn en ik vind het niet erg dat mijn wereldje klein is. Bij de andere 2 meiden ook altijd zo gedaan. Toen ze ouder waren wel tijdelijk parttime banen gehad.

Eigenlijk willen we graag verhuizen omdat ons huis te klein wordt. We wonen vrijstaand en buitenaf maar zonder bovenverdieping, erg onpraktisch allemaal. Om er echt op vooruit te gaan is het toch wel nodig dat ik ook werk i.v.m. een hypotheek. Op zich vind ik het niet erg om weer te gaan werken en ik solliciteer dagelijks. Maarrr...

Ik zit met een innerlijke strijd dat ik veel moeite heb (alleen al met het idee) om onze baby naar een opvang te brengen. Ik ben van mening als je kinderen hebt, je er voor ze moet zijn. Helemaal voor een baby. Mijn ouders werkten beiden fulltime en ik heb dat als totaal niet leuk ervaren en altijd gezegd dat ga ik nooit zo doen.

Wat zouden jullie mij aanraden? Ik weet dat het natuurlijk heel persoonlijk is maar ik lijk er niet uit te komen. Ook lijkt 4 dagen werken erg veel, om haar 3 dagen naar een opvang te doen, vriend heeft 1 dag ouderschapsverlof. 3 dagen werken is dan beter maar qua financiën weer minder mogelijk.

Ik wil mijn kinderen graag in een fatsoenlijk huis laten opgroeien waar het niet alsmaar behelpen is. En het geld is natuurlijk prettig om te leven, hoewel ik een jaarinkomen verdien met een hobby maar dat kan niet mee worden geteld voor een hypotheek. Ik zou dus puur gaan werken om een beter huis te kunnen kopen.

Hopelijk zijn er moeders die me een beetje kunnen helpen met het maken van een keuze...