Dilemma: Blijven of toch een andere baan

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Mamma_82
afbeelding van Mamma_82
5 mrt 2014 - 09:46
Dilemma: Blijven of toch een andere baan

Hallo allemaal,

Ik zit met een dilemma. Ik ben mama van een zoon van 8 maanden. Ik heb al jaren een vast contract. Na mijn zwangerschap ben ik schandalig behandeld door mijn werkgever. Ik mocht niet terug keren naar mijn oude functie (kreeg ik ineens tijdens mijn verlof te horen) en nu heb ik een functie die ik totaal niet leuk vind. Ik werk 3 dagen in de week maar 3 dagen per week met pijn in je buik zijn 3 hele lange dagen....

Ik ben nu op zoek naar een andere baan maar ik zit wel met een dilemma. Wij willen namelijk eind dit jaar proberen om voor een tweede te gaan. Maar als ik nu een nieuwe baan krijg, dan krijg ik een tijdelijk contract. Grote kans natuurlijk dat deze dan niet verlengd gaat worden mocht ik zwanger worden. We kunnen mijn salaris echt niet missen want ons oude huis is nog steeds niet verkocht dus we zitten met 2 huizen.

Wat vinden jullie? Gaan voor zekerheid en dan maar 3 dagen ongelukkig en afzien in mijn huidige baan of toch het risico nemen en gaan voor een nieuwe baan?

dina-1495344
afbeelding van dina-1495344
9 jan 2020 - 15:06

Hoi hoi ik zit ook met een dubbel gevoel ik ben kapster en ben 12 weken zwanger nu gaat mijn baas me het best moeilijk maken ik krijg best veel stress op het werk en ga er met buikpijn soms naar toe ik heb al 1,5 dag minder opgegeven en werk nu nog maar 2 dagen en een avond maar die duren me veel te lang nu ben ik op zoek naar iets anders maar dat gaat niet zo makkelijk bij kapsters iemand tips

Mamma_82
afbeelding van Mamma_82
26 mrt 2014 - 13:02

@Veerle85, Ik denk dat het voor ons beide goed is om te zoeken naar een andere baan. Voor jou is het niet goed om stress te hebben mocht je straks zwanger zijn en voor mij is de stress niet goed omdat dit ook zijn uitwerking heeft op mijn gezin. Wil genieten van mijn kleine mannetje en geen gestreste moeder zijn. Ik ben inmiddels wel hard op zoek naar een andere baan maar het valt nog niet mee :( Als er een leuke parttime baan voorbij komt dan solliciteren er zo verschrikkelijk veel mensen dat je maar net het geluk moet hebben dat je op gesprek mag komen. Maar goed ik geef niet op!

@Puk2014, wij zijn wel bezig geweest om het huis te verhuren maar tot onze verbazing gaat dat nog niet zo makkelijk. Maar ja misschien zijn we wel te kieskeurig. Je wilt ook niet zomaar iedereeen in je huis hebben natuurlijk. Als het helemaal uitgeleefd wordt dan verkoop je het nooit meer....

Veerle85
afbeelding van Veerle85
18 mrt 2014 - 14:08

@Mama 82, ik herken je probleem. Ik zit momenteel ook in een baan waar ik niet meer met heel veel plezier naar toe ga. Maar wel met een vast contract. We willen nu graag aan kinderen beginnen en ik durf niet goed van baan te wisselen met deze plannen.

Ik heb het echter in mijn omgeving wel vaak goed zien gaan. Een nieuwe baan gevonden, tijdelijk contract en toch een verlenging of zelfs een vast contract, ondanks zwangerschap of verlof.

Ik ga het in elk geval proberen, in elk geval het gesprek aangaan met nieuwe werkgevers. Als er een goede klik is kan het wel denk ik... Ik hoop dat het niet te naief gesproken is.

Mamma_82
afbeelding van Mamma_82
15 mrt 2014 - 19:42

Dank jullie wel voor de reactie!

Ik denk inderdaad dat ik hard op zoek moet naar een andere baan. Zal niet makkelijk worden in deze tijd maar we zullen zien.

@ Ikke84: Ik heb helaas al van alles geprobeerd op het werk maar krijg totaal geen medewerking. 

IN81
afbeelding van IN81
5 mrt 2014 - 11:27

Op zoek naar een nieuwe baan! Een mama die met plezier naar haar werk gaat, is een leukere mama voor haar kind(eren) dan eentje die niet lekker in haar vel zit. En wat zegt een contract voor bepaalde tijd op dit moment met de huidige crisis? Ook dan kun je toch zomaar op straat komen te staan door reorganisatie of faillisement, en zul je ook op zoek moeten naar een nieuwe baan. Laat je eigen geluk niet afhangen van een werkgever! En is het een aanname (angst) dat je denkt dat je nieuwe werkgever je contract niet zal verlengen als je zwanger bent. Zolang jij je werk goed doet, goed wordt beoordeeld, etc. zouden daar in principe geen redenen voor mogen zijn.

En nee, ik heb niet makkelijk praten. Mijn partner is op dit moment op zoek naar een nieuwe baan (zit thuis) en zelf verloopt mijn contract ook in augustus (en ben in augustus ook uitgerekend).

Ikke84
afbeelding van Ikke84
5 mrt 2014 - 10:38

Als je echt zo ongelukkig bent, dan zou ik zeker op zoek gaan naar een nieuwe/andere baan. Is het niet mogelijk om eerst met je werkgever in gesprek te gaan? Of heb je dat allemaal al geprobeerd? Of iemand anders op jouw werk die je misschien kan helpen? Ik zou in elk geval niet in deze situatie blijven zitten.