Contractwijziging ivm zwangerschap?

1 bericht / 0 nieuw
KJoanna
afbeelding van KJoanna
16 mei 2020 - 20:16
Contractwijziging ivm zwangerschap?

Hallo,

Graag zou ik advies willen betreft mijn situatie met mijn werkgever.

Momenteel ben ik bijna 14 weken zwanger en vorige week heb ik mijn werkgever ingelicht. Begin dit jaar ben ik in dienst gekomen bij dit bedrijf, ik heb een jaarcontract van 40 uur per week. Mijn functie is medewerker bediening (horeca).

Vorige week kwam 1 van de leidinggevenden met het voorstel om mijn contract te wijzigen van 40 uur naar 32 uur. Omdat de functie die ik heb zwaar is met een zwangerschap (lange dagen, de hele dag lopen, drukte, enz).

Ik weeg alle voors en tegens af maar ik kom er niet uit.

Voor: 32 uur is voor mij beter vol te houden dan 40 uur. Ik merk dat ik nu al erg moe ben na een werkdag. Een ander voordeel is ik met 32 uur mijn min uren kan weg werken. Ik sta 45 uren in de min (doordat het restaurant gesloten was in de eerste 10 dagen na het ingaan van mijn contract).

Nadeel: Financieel scheelt het 450 euro bruto per maand. Als mijn jaarcontract begin 2021 niet verlengd wordt moet ik (in afwachting van een nieuwe baan) ww gaan aanvragen over 32 uur. Daarnaast vraag ik mij ook af in hoeverre het nog druk gaat worden in de horeca ivm de corona crisis, en zodoende of het echt een zwaar seizoen zal gaan worden.

Vorig jaar werkte ik moeiteloos 60 - 70 uur per week, bij een ander bedrijf, ook horeca.

Graag hoor ik jullie meningen en advies.