wel of niet een 3e kindje

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lady-865707
afbeelding van lady-865707
1 sep 2016 - 14:10
wel of niet een 3e kindje

Hoi, ik ben mama van een echte dame van 2,5 en een klein boefje van ruim 10 maanden en ben nu ontzettend aan het twijfelen voor een 3e kindje. M'n man wilt het liefste 4 kindjes dus daar ligt het niet aan, maar zelf heb ik altijd 2 kindjes gewilt en sinds ruim een maand begint het te kriebelen voor toch een 3e. Mij lijkt het gewoon ontzettend gezellig, maar is ook weer een extra kostenpost. Ik werk thuis, kindjes zijn ook thuis dus behoorlijk druk, en dat zal het dan nog drukker maken. Plus dan moeten we een andere auto, huis weer verbouwen of 2 kindjes op 1 kamer.. Weet ook niet hoe het dan gaat met op vakantie gaan. Dat is voor mij echt een must. Omdat we beide veel werken, en als we thuis zijn gaan we klussen.. ( 2,5 jaar geleden, net voor de bevalling van m'n dochter een opknapper gekocht).

Maar ondanks alle redenen waarom het eigenlijk verstandiger is om het bij 2 te laten, kriebelt het ontzettend erg. Zou gewoon graag nog een meisje erbij willen, maar ja dat heb je niet voor het zeggen. Ben super blij met m'n 2 schatjes, maar heb altijd gedroomd van 2 meisjes..

Is er misschien nog iemand die in dit lastige pakket zit? 

kare-555391
afbeelding van kare-555391
28 sep 2016 - 18:31

 

 

Hey hey, lastige keuze is het he? Ik zou ook zeggen, volg je hart en je gevoel. ik ben zelf moeder van een overleden zoontje(april 2012) en mama van 2 dochters (september 2013 en oktober 2014). Ook bij mij begonnen de kriebels weer met een hoop twijfels. Mijn man was het er in het begin niet mee eens, maar na verloop van tijd is hij er toch over na gaan denken en overstag gegaan. Hij vond het lastig omdat ik vorig jaar een een PND had en heeft de angst dat dit weer op gaat spelen. Hiervoor staan verschillende lijnen open, mocht toch terugvallen.Ook vond hij het jammer dat onze dochters dan op 1 kamer moesten gaan slapen, maar daar heeft hij zich bij neergelegd. We kunnen in de toekomst altijd nog verbouwen en daar verandering in brengen. De rest wat je zegt zal zeker aanpassen zijn met 3 kinderen, maar weerhoud dat je van het prachtig wonder wat jullie samen op de wereld kunnen zetten? Voor mij zijn er ook van die verschillende gedachtes, hoe ga ik dat doen met 3 kinderen?, kan ik dat wel aan? Moet ik zus?, moet ik zo? Uiteindelijk heb ik ook mijn hart en gevoel laten spreken en mijn gevoel mist nog iets in ons gezin en we hebben veel liefde km te geven, dus wat houd ons nog tegen. Ondertussen hebben wij helaas in juni een miskraam gehad, maar ondertussen ook weer direct aangeteld en zijn nu alweer 12 weken zwanger. Ik moet zeggen dat ik het wel heel spannend vind en nog steeds met verschillende vragen rondwandel. Uiteindelijk kunnen ze toch pas beantwoord worden als de baby er is en doe uitdaging durven we zeker wel aan te gaan :). Heel veel succes met je keuze en geniet van de wonders en het gezin dat jullie hebben. Xx

 

 

 

 

 

 

eva_-663846
afbeelding van eva_-663846
22 sep 2016 - 20:44

Hallo
Wij gaan na lang wikken en wegen toch nog voor een 3e kindje.
We hebben al 2 gezonde jongens van 4 en 2,5 jaar.
Volgende week laat ik mijn mirena verwijderen en dan is t natuurlijk weer net zo spannend als de vorige keren.
Suc6 met je keuze!

Danielle_H
afbeelding van Danielle_H
15 sep 2016 - 13:16

Wij hebben eind vorig jaar ook voor dezelfde keuze gestaan.Wij hebben 2 kinderen van 6 en 3,5 jaar dus over een half jaartje gaat de jongste naar school. Mijn man twijfelde heel erg omdat hij vond dat het "makkelijker" zou worden met 2 kids op school maar nadat we het hele financiele plaatje op een rij hebben gezet en ik heb hem verteld hoe ontzettend graag ik nog een 3e zou willen zag hij er ook de charme wel van in. De vraag die ik mijn man uiteindelijk heb gesteld is: zou het zo erg zijn om een jaartje niet op vakantie te gaan? Want dat is natuurlijk voor volgend jaar wel een onzekerheid (stel dat je snel aantelt). En ik moet eerlijk zeggen dat ik vakantie best een jaartje wil overslaan voor zo'n goed doel! ;) Helaas ging het begin augustus mis waardoor de twijfel bij mijn man weer een beetje toesloeg, maar inmiddels hebben we alles nogmaals bekeken en gaan we er weer volle bak tegenaan,

Succes met je keuze!! Het is heel lastig als je verstand en gevoel elkaar tegenspreken. Ik kan alleen maar zeggen: volg je gevoel!!

filtered_html

IN81
afbeelding van IN81
15 sep 2016 - 12:03

Oh jee, ben je er al uit? Alhoewel dit ook niet in een paar dagen besloten is natuurlijk. Ik zou vooral zeggen; volg je gevoel (en daarbij is het ook wel handig als het financieel een beetje haalbaar is natuurlijk).

Ik zit zelf niet in het pakket, maar ik weet wel dat een vriendin van mij hier onlangs ook flink over heeft nagedacht. Zij stelde zichzelf toen de vraag "worden wij (nog) gelukkiger met 3 kinderen dan dat we nu zijn?" en "worden mijn kinderen (nog) gelukkiger als ze nog een broertje of zusje krijgen?". 

Succes!