Wachthoekje januari 2015

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Shivan
afbeelding van Shivan
2 jan 2015 - 22:34
Wachthoekje januari 2015

Hier het eerste wachthoekje van t jaar! Iedereen een vruchtbare periode toegewenst.

Ik ben Shivan, en mijn man en ik zijn sinds november 2014 'bezig' om in verwachting te raken van ons eerste kindje. Hopelijk mag t snel lukken

mariss28
afbeelding van mariss28
3 mrt 2015 - 17:54

Gefeliciteerd voor degenen die zwanger zijn!

Ik had gisteren een positieve test in de handen!! heel blij!!

Ik ben 31 dec voor t laatst ongesteld geweest na stoppen pil. Gister op de 62e dag een positieve test! Aantal dagen ervoor nog negatief.
 

missilse
afbeelding van missilse
26 feb 2015 - 10:24

Hallo Dames,

 

Ik kan geen wachthoekje februari vinden dus sluit me hier aan :-)

Wij zijn sinds februari "bezig" met een tweede, hebben een zoontje van bijna 3. Nu heb ik alleen wel een vraag.. vanaf wanneer kan ik al vroeg testen? Ben 10feb nog ongesteld geweest... dan zou mn ovulatie rond de 20ste zin geweest.. wanneer zou ik kunnen testen?

 

Groet ilse


Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
24 feb 2015 - 18:55

Inmiddels weet ik dat ik zwanger was... We hadden een positieve test in handen. 
Helaas is dit een paar dagen later al geeindigd in een miskraam.
Uiteindelijk vandaag eindelijk bij de verloskundige kunnen komen. Ik wilde voor de zekerheid een echo. En inderdaad, ik heb een miskraam gehad. 

Ik weet dat er nu een tijd komt van verwerking. En het is niet makkelijk. Heb er veel verdriet van.

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
16 feb 2015 - 10:13

Hallo

Nou gister waren we met het gezin naar de stad geweest. Ik pas echt letterlijk opeens veel broeken niet meer ? Dus ik dacht, tja gewoon ik ben te dik. Ben sinds januari bezig met op mijn voeding te letten, minder te snoepen en vooral meer te bewegen. Ik sport 1x per week in de sportschool, en probeer daarnaast nog 1-2x per week te hardlopen of een "lesje" Zumba op de tv. Ook in de stad paste ik broeken maat 40 niet meer, was er helemaal verdrietig van. Ook maat 42 paste ik niet..
Ik was gister de hele dag met vlagen wel misselijk / niet misselijk.

Maar 2 weken geleden deed ik ook een test, toen was de test negatief.
Stel dat ik nu dan 2 weken zwanger ben, is het dan mogelijk dat je meteen al dikker wordt? (ik dacht van niet maar begint nu toch flink te twijfelen)

Hoe gaat het bij jullie dames?

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
16 feb 2015 - 10:12

Ik heb afgelopen zaterdag een test gedaan, en JA ik ben zwanger!
Ik ben zo blij. Doordat we er zo mee bezig waren heeft het voor ons gevoel heel lang geduurd (maand of 9-10) 
Wel nog heel spannend. We weten het net, nu 2 dagen, en begin januari had ik mijn laatste menstruatie, dus theoretisch gezien is het nog heel pril. 
Vanmiddag de verloskundige maar bellen voor een afspraak. Door een eerdere miskraam en mijn vorige zwangerschap (waar we toen achterkwamen bij 27 weken!) willen we er nu optijd bij zijn. 
Ik hoop zo dat het allemaal goed gaat.

Dames ik wens jullie allemaal veel succes ! 

deanjessy
afbeelding van deanjessy
14 feb 2015 - 23:38

Hoi dames
Ik was bij mijn eerste zoon heel erg bezig met zwanger worden dit duurde 6 maanden bij de 2de gestopt met de pil omdat het tog wel weer een half jaar zou duren maar voor de rest helemaal niet ermee bezig en mijn 2de menstruatie na het stoppen kwam al niet meer ik was al zwanger niet verwacht zo snel maar natuurlijk wel blij...
Dus mijn mening stop en je ziet het wel...
Misschien hebben jullie hier iets aan bij een cyclus van 28 dagen ben je het vruchtbaarst op de 14de dag maar ook 2 dagen ervoor en ernaar wel iets minder dus ik nam dit iets ruimer en dan om de dag want sperma ouder dan 48 uur is (dood) hieruit kunnen geen babys meer komen aldus mijn gynaecoloog en elke dag gemeenschap is ook weet niet goed.... owja bij een cyclus van 30 dagen is het hetzelfde alleen dag 15 elke x op de helft...
Suc6 meiden

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
11 feb 2015 - 12:58

Gefeliciteerd Ilona met je zwangerschap!
Ik hoop dat je ervan kunt genieten en dat alles goed verloopt.

En hoe gaat het bij iedereen?

Ik twijfel hier momenteel. Ruim 1, 5 week geleden heb ik flink getwijfeld aan m'n lichaam. Werd het nou anders of niet, voelde me anders. Slecht uit te leggen. Aangezien wij er echt mee bezig zijn om zwanger te worden dacht ik, ik ga een zwangerschapstest doen. Toen was de test negatief.
Afgelopen week was ik 3-4 dagen ziek: moe, misselijk, hoofdpijn... voelde me ellendig (ik dacht aan griep).
Afgelopen maandag was ik 's ochtends uit het niets kotsmisselijk, maar na thee en een boterham was dat over. 
Gister was er eigenlijk niets aan de hand, vandaag voel ik me wel weer moe.
Borsten zijn al een tijdje gevoelig, de rechter meer dan de linker. Soms zelfs pijnlijk bij aanraking. (maar zou dat ook kunnen door bijv. vermoeidheid?)

Als ik terug kijk (ik hou mijn menstruatie-dagen bij)  was mijn laatste menstruatie 4 t/m 11 januari.
Maar mijn menstrutie komt nooit rond dezelfde dag. Ik denk nu ik wacht nog een week, dan ga ik daarna een zw.test doen. 
Vind het nu wel heel spannend worden. 

Woep
afbeelding van Woep
3 feb 2015 - 13:57

Bedankt voor je lieve bericht! Dames ik hoop dat het voor jullie ook snel raak is :D 

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
2 feb 2015 - 20:12

Nou gefeliciteerd! Je bent zwanger. Die streepjes van de etostesten worden bij indrogen inderdaad dun. Ik vond die blauwuitslaande testen nooit fijn, die lcihtblauwe teststreep maakte me altijd onzeker. Ik test zelf daarom nu altijd met kruidvat 2 voor 5 euro... altijd duidelijk. En je teststreep hoeft niet even donker te zijn als je controlestreep hoor. Vaak wordt de teststreep donkerder naarmate je langer zwanger bent. Je kunt dus over een paar dagen opnieuw testen met gecconcentreerde (ochtend)urine... dan zul je zien dat je test al wat donkerder is.

Meid... ga genieten... het is eindelijk gelukt na 14 maanden! Je bent zwanger!

Woep
afbeelding van Woep
29 jan 2015 - 13:25

Hallo, 

Vorig jaar was ik ook op de forum van wachthoekje maar ben er toen vanaf gegaan omdat ik er te veel mee bezig was. 

Nu heb ik vanmorgen voor het eerst een positieve test naar 14 maanden klussen. Ik durf niet te blij te zijn.. Het is een Etos test en controle streep was echt fel blauw en de het andere streepje minder fel maar wel zichbaar.. Nu na een uur blijft er een wel een fel blauw streepje over maar veel dunner. Iemand ervaring daarmee? 

Groetjes Ilona 

Shivan
afbeelding van Shivan
28 jan 2015 - 13:23

NOD is inderdaad niet ongested dag. Tsja wat is normaal. Ik ben ook verre van regelmatig ongesteld op t moment, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik lang de pil heb geslikt en mijn lijf weer went aan het zelf regelen van de hormonen. Wel lastig dat jij al zo lang niet helemaal regelmatig bent zeg :(. Zover ik nu gelezen heb is dat als je een jaar bezig bent, en er is nog geen zwangerschap, dat je dan naar de huisarts kunt om advies.

Hier houden we het voorlopig nog gezellig, we zijn nog niet een half jaar onderweg, dus nog geen rommel aan mijn lijf. Heel veel succes gewenst!

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
27 jan 2015 - 23:31

Eerlijk snap ik dat "NOD" niet. = niet ongesteld dag, toch?
Ik weet niet hoe het bij anderen is, maar bij mij heb ik de ene keer 4 weken , andere keer meer tussen zitten tussen 2x menstruatie.
Dus ik kan bijv niet zeggen "elke 5e van de maand wordt ik ongesteld", het kan ook 1 week ervoor of erna komen. 
Dus ik kan dat naar mijn mening niet zeggen... Dus daar baal ik wel van.

Het is hier vooral bewust vrijen ongeveer om de dag, eerlijk gezegd ook als we niet veel zin hebben , alleen om maar zwanger te kunnen worden. Werkt ook frustrerend. 

Ik heb wel eens gelezen dat het normaal is dat je binnen 3-6 maanden zwanger bent. Gebeurd ook nog veel tussen 6-12 maanden, aangezien we al zo'n 8 maanden bezig zijn wordt ik daar best nerveus van. 

Wat denken jullie van wat normaal is? En is 8 maanden nou echt lang, of valt dat mee? Zou ik me zorgen moeten maken?

Shivan
afbeelding van Shivan
26 jan 2015 - 21:20

Heh wat rottig voor jullie zeg, maar vanaf vandaag duimt er iemand met jullie mee ;). Hopelijk mag jullie dochter toch snel grote zus worden!

Ik ook nog niet zwanger, als t goed is op 2-2 mijn NOD. Dan maar weer kijken hoe of wat. Momenteel heb ik t aldoor maar koud, moet me echt dikker aankleden en dan nog kost t moeite mezelf warm te houden. Maar ook dat kan vanalles zijn houd ik mijzelf steeds voor.

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
25 jan 2015 - 20:16

Hallo Ik kom hier ook weer eens kijken. Ik kom hier niet vaak, denk ook niet vaak aan het forum hoewel ik wel erg bewust bezig met met zwanger worden.

Ik ben 26, mijn vriend ook. We hebben een dochter van 2,5 jaar. Van haar was ik toen ongepland zwanger, dus weten niet hoelang het toen heeft geduurd voordat ik zwanger werd.
Inmiddels zijn wij al 8 maanden bezig om zwanger te worden voor de 2e keer. Eerlijk gezegd vind ik het heel lang duren. Ben er ook bewust mee bezig.
Ben inmiddels ruim 4 maanden gestopt met roken (mijn vriend ook), ik drink zo goed als geen alcohol (misschien 1 wijntje in de week, en dat redt ik nog niet eens), mijn vriend elk weekend 's avonds een biertje. Ik sport 1x per week in de sportschool. Eet gezond, maar geen dieten ofzo. Ook slik ik foliumzuur. Zelfs het vrijen staat hier zo ongeveer gepland, 1x per 2/3 dagen.. Toch nog steeds niet zwanger. 
Het is een obsessie aan het worden. We willen het heel graag. De zwangerschap en bevalling van ons eerste kindje was alles behalve gepland, en ging alles behalve volgens het boekje bij de bevalling. Ik heb daar 1-1,5 jaar over gedaan om dat te verwerken.

Inmiddels voel ik mij regelmatig verdrietig omdat het zwanger worden niet lukt. En zeker omdat je dan "opeens" regelmatig om je heen ziet dat "iedereen" zwanger is. 
Wilde hier even wat stoom afblazen. En denk soms ook dat ik niet mag klagen, we hebben immers al een gezonde meid. Maar toch voelt het heel rot als het zwanger worden niet lukt hoe je had gehoopt. 

Shivan
afbeelding van Shivan
6 jan 2015 - 03:28

Wat leuk! Hoe gaat t bij jullie? Ik voelde me de eerste maand heel raar, zal wel van t ontpillen komen. Nu gaat alles alsof ik in een emotionele achtbaan zit. Mn cyclus is ook nog niet op orde, maar gelukkig wel spontaan op gang, en t lijkt steeds korter op elkaar te komen.

mariss28
afbeelding van mariss28
4 jan 2015 - 09:44

Hallo,
wij gaan nu vanaf januari'15 voor een tweede kindje
we hebben al een dochter van 1.5 jaar.