Maart 2016

95 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Rosanja
afbeelding van Rosanja
28 feb 2016 - 15:48
Maart 2016

In februari zijn er een aantal zwanger geraakt. Hopelijk volgen er meer. Nu het bijna maart is weer een nieuw wachthoekje geopend vol goede moed naar de volgende ronde. Succes allemaal

Lientje27
afbeelding van Lientje27
5 apr 2016 - 22:46

Ik had gekeken of er al een hoekje was maar kon hem toen niet vinden dus zelf een gemaakt. Later bleek dat er wel al een was. Dus het hoekje wat nu is is niet door mij gemaakt maar door Maartje. Ik zit er ookal bij ondanks dat wij deze maand even over slaan zou ik toch graag lezen dat anderen een positieve test in handen hebben. Zie je daar op het hoekje wel. Xx

Liefs Lientje

annemarie35
afbeelding van annemarie35
5 apr 2016 - 19:26

Hey Lientje,

Ja ik heb idd 2 dochters, Jill is 9 en daar ben ik spontaan zwanger van geraakt en Dani is 1 daar was ik bij de derde IUI zwanger :-)
Even kijken of ik het april wachthoekje kan vinden!

Groetjes,

Annemarie
Lientje27
afbeelding van Lientje27
3 apr 2016 - 22:09

Oké ja sorry op de een of andere manier wil ik me toch graag verantwoorden.

Jeetje wat heftig zeg. Maar zoals ik begrijp heb je dus al wel 2 wondertjes rondlopen? Of lees ik dan verkeerd?

Ik snap idd dat het dan voor jou allang mooi zou zijn dat het zover mag zijn. Bij ons was het vorig jaar direct de eerste maand na het stoppen met de pil raak. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nu weer zo gauw raak is. Voor mijn idee duurt het nu alweer te lang. Hij wordt ons eerste kindje en zo welkom en daarom misschien toch wat ongeduldig.

Ik zal voor je duimen deze weken.

Ik heb trouwens een nieuw wachthoekje aangemaakt april 2016. Wees welkom allemaal!

Liefs Lientje

annemarie35
afbeelding van annemarie35
3 apr 2016 - 20:36

Hallo Lientje,

Zoals ik al eerder zei het is goed zo hoor het probleem ligt meer bij mij dan bij jouw of andere mensen :-)

Ik ga je even uitleggen wat voor traject ik bewandel daar ben ik heel open en eerlijk over...
Het heet IUI, oftewel intra uterale inseminatie. Plat gezegd je man levert zijn zaad in wat binnen 1 uur in het ziekenhuis moet zijn, vervolgens bewerken ze dat zaad, ze scheiden het kaf van het koren hahaha en daarna wordt dit zaad bij jou ingebracht zo dicht mogelijk bij de baarmoeder. Dan volgen er 16 lange wacht dagen alvorens je mag testen...iedere cyclus stimuleer ik door middel van hormooninjecties een eitje om te gaan groeien, is dit eitje groot genoeg (ongeveer 20 mm) dan zet je een ovitrelle of pregnyl spuit om dit eitje te laten springen. De kunst is dan om de IUI precies te laten plaats vinden op het goede moment en daarom ligt deze behandeling (los van de hormooninjecties) redelijk dicht bij gewoon zelf seksen.
December ben ik begonnen met spuiten, ik heb namelijk PCOS en helaas bij poging 1 groeide er niet eens een eitje en kreeg ik tussentijds een bloeding dus heeft er geen IUI plaats gevonden. Poging 2 hetzelfde verhaal in eerste instantie geen groei toen een eitje van 12 mm (ik al stiekem blij) alleen 3 dagen later eitje weg!!! Bleek achteraf ook gesprongen te zijn want exact 14 dagen erna werd ik keurig ongesteld dus weer geen IUI...
Je kunt je misschien nu voorstellen dat ik dus zo blij ben als een kind in een snoepwinkel al er überhaupt een eitje ontwikkelt zodat ik een eerlijke kans krijg, oftwel die IUI....
Laatste poging groeide er dus wel een eitje, klote is alleen dat die gasten liever niet in het weekend insemineren en hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet maar ik kom altijd uit in een weekend! Na dat eitje van 12mm die weg was hebben ze besloten om mij dagelijks te monitoren...dus als er een groei ter zien is die potentieel is dan moet ik dagelijks en echo om dit eitje te volgen zodat we kunnen zien hoe gek die doet.

Helaas doen ze gek want ze horen 2mm per dag te groeien en die van mij doen of een halve mm of ineens 4 mm dus je moet goed opletten en dat is deze laatste IUI dus niet gebeurd vanwege dat weekend met het gevolg dat ik zaterdag de spuit voor de eisprong moest zetten en het eitje gesprongen is op zondagavond en ik dus geen enkele echo gehad heb op zondag (stom!!) en maandag de IUI stond gepland waar uiteraard geen ei meer te bekennen was!?? Ik wist toen meteen al te laat dit gaat hem niet worden....
En ik had gelijk ;-)

Zo heel verhaal maar hoop dat je het nu snapt :-)

Morgen dus weer een eerste folikel tracing zoals het officieel heet. Je word ongesteld en dan op je derde dag moet je je weer melden in het ziekenhuis voor een echo (getverderrie hahah) als er geen cystes zitten ga je meteen weer spuiten en mag je een week later weer komen voor de eerste echo...meestal is er bij mij dan niks te zien dus we wachten braaf af :-)

Groetjes!

Annemarie
Lientje27
afbeelding van Lientje27
3 apr 2016 - 14:29

Hee Annemarie,

Zoals ik al probeerde uit te leggen is het helemaal niet ondankbaar bedoeld. En voor ons geldt het alleen voor de maand dec omdat we dan echt rond kerst en oud en nieuw uitgerekend zouden zijn. Verder maakt het ons ook niet uit en zouden we heel blij zijn als we weer zwanger zouden worden. Voor hetzelfde geldt zou het deze aankomende maand helemaal niet lukken dus als we er even een maand je rekening mee kunnen houden vinden we dat geen probleem. En daarmee bedoel ik dus ook echt niet dat we niet blij zouden zijn als het toch zover mag zijn. Ik snap dat dit voor jou heel vervelend kan overkomen maar zo is het helemaal niet bedoeld en echt plannen is ook niet onze bedoeling. Ik denk wel dat er meer mensen zijn die een bepaalde maand ofzo over zouden slaan. Dus gelukkig zijn we niet de enige. Maar snap dat het voor jou toch anders is vanwege de omstandigheden.

Wat houdt het precies in wat je nu ondergaat? Als je het er niet over wilt hebben is dat prima hoor. Maar ben wel benieuwd wat het precies inhoud.

Idd dames allemaal veel succes. Ga zo even kijken of er al een nieuw wachthoekje is.

Liefs Lientje

annemarie35
afbeelding van annemarie35
3 apr 2016 - 09:08

Hey Lientje

Ik begrijp je ergens wel maar hoop ook dat je mij kunt begrijpen. Ik heb over mijn oudste 5 jaar gedaan en de joneste 4,5 jaar. Dan doet het mij enigzins pijn als ik dan mensen hoor die graag willen plannen maar dat is mijn probleem niet die van iemand anders.
Dus gewoon lekker doen wat je graag wil en ik zeg er verder niks over hoor ☺

Morgen heb ik een folikelmeting cyclus dag 10. Pas sinds gisteren niet meer ongesteld 8 dagen ben ik het geweest. Meestal is er op dag 10 nog geen groei te zien dan moet ik woensdag weer komen en dan heb ik kans dat er misschien iets groeit.

Zet hem op dames!

Liefs Annemarie

Annemarie
Lientje27
afbeelding van Lientje27
27 mrt 2016 - 22:24

Wat vervelend om te lezen.

Wou nog wel even duidelijk maken dat het echt niet bedoeld is dat we niet blij zijn dat we zwanger zouden kunnen worden. En ik snap dat plannen niet altijd mogelijk is maar wij willen er deze maand graag rekening mee houden zodat de kans deze maand zo klein mogelijk is. Dat heeft dus zoals ik al eerder noemde niks te maken met dat we niet waarderen dat we zwanger zouden kunnen worden. En ik snap ook zeker dat er genoeg stellen zijn bij wie het allemaal niet gaat zoals ze graag zouden willen.

Maar als wij er wat bewuster mee bezig zijn en ervoor proberen te zorgen dat we in ieder geval niet eind dec begin jan uitgerekend zijn dan zou mij dat een fijner gevoel geven als ik eerlijk ben. Misschien als ik zeg dat ik pdd nos heb dat jullie dan beter snappen dat ik de feestdagen een heel vervelend en lastig moment zou vinden en als wij daar met een beetje creativiteit wat aan kunnen veranderen dan doen wij dat. Dus bij deze slaan wij aankomende maand even over wat betreft de vruchtbare dagen en gaan we er de volgende maand weer voor de volle 200% voor. Hoop dat jullie mij zo snappen en niet denken dat we ondankbaar zin want zo zijn we niet en zo willen we ook zeker niet overkomen.

Voor jullie allema de komende maand heel veel succes en sterkte. Ik denk wel dat ik bij het forum kom want hoop daar veel positieve verhalen te lezen. En sluit me dan vanaf mei weer bij de groep aan. Hoop natuurlijk dat ik jullie dan niet meer in de groep zie (knipoog)

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

annemarie35
afbeelding van annemarie35
27 mrt 2016 - 20:11

Hallo dames,
Ik ben gisteren ook ongesteld geworden exact 14 dagen na mijn eisprong en 13 dagen na inseminatie.
Momenteel loop ik echt behoorlijk leeg, jeetje wat een pijn zeg pfff...morgen om 13.10 krijg ik dan een echo om te kijken of er geen cystes zijn blijven zitten en dan gaan we direct weer dagelijks gonal-f toedienen via de buik.
Volgende ronde dan maar en of ik dan wel of niet rond kerst ben uitgerekend kan mij juist niets schelen!! Ik mag al blij zijn dat ik zwanger kan worden....eitjes en kindjes laten zich echt niet plannen dames helaas ;-)

Succes de komende rondes zoekend naar verlate 'paas'eieren!

Groetjes,

Annemarie

Annemarie
M@@rtje1988
afbeelding van M@@rtje1988
25 mrt 2016 - 19:17

Jammer, weer veel teleurstellingen aan het eind van deze maand. Hopelijk hebben we allemaal snel meer geluk!

Marijke86
afbeelding van Marijke86
24 mrt 2016 - 15:11

Nou.. Serieus.. Ik netjes met vriendlief mezelf om 14:30 gemeld bij de gyn! Word ik naar binnen geroepen en krijg gelijk de mededeling dat hij niet zo goed weet wat hij met deze afspraak moest.. Hij plant hem zelf normaal na 2 wkn, zijn collega die mij heeft behandeld pas na 4-6 wkn.. Deze afspraak was bedoeld voor emotionele nazorg (maar dat gaat gelukkig prima) en niet voor lichamelijk onderzoek.. Wel nog ff over m'n cyclus gehad en als die binnen het half jaar niet regelmatig is dan mag ik een verwijzing halen bij de huisarts om met medicatie de cyclus regelmatig te krijgen :) 
We stonden letterlijk binnen 3 minuten weer buiten.. vriendlief beetje boos; had een belangrijke afspraak moeten verzetten en dit hadden ze ook wel met een telefoontje kunnen doorgeven (en ik dus al een paar dagen onrustig rondgelopen) 

Balen dames, dat het deze maand niet zo mag zijn :( .. Maar April doet wat hij wil; dus wie weet! 

Lientje27
afbeelding van Lientje27
24 mrt 2016 - 14:07

Als ik komende maand zwanger zou raken dan zou ik uitgerekend zijn op 29 dec. Dat zit dus binnen 2 weken van 25, 26 en 31 dec en 1 jan. Het is echt niet dat wij niet waarderen dat we zwanger kunnen worden hoor maar dat is echt een maand waarop we gewoon vlakbij die 4 dagen in de buurt zitten en dat zouden we niet prettig vinden. Dus als we het dan toch een beetje kunnen regelen proberen we het deze maand te omzeilen. Mocht het wel zo zijn dan is het natuurlijk hartstikke welkom!

Liefs Lientje

0luna0
afbeelding van 0luna0
24 mrt 2016 - 14:05

Ook hier breekt de ongesteldheid door ... :(

Op naar een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

Laurean
afbeelding van Laurean
24 mrt 2016 - 13:34

Hier helaas geen dubbel feest in november. Na 29 dagen kon de vlag uit. Het valt me wel zwaar, we wachten nu al n jaar. Maar we proberen vol goede moed door te gaan. Ik hoop nog in 2016 een baby te krijgen, als ik komende maand zwanger zou worden ben ik nnnog ruim voor Kerst uitgerekend.

@ Oluna: weet jij al meer? wachten duurt lang hè?

@ Marijke, wat spannend voor je! Kun je de controle niet gewoon een weekje verzetten? Dan heb je meer duidelijkheid. Het zou mooi zijn als er meteen iets anders te zien was op de echo :)

 

@Maartje, jammer dat je door mag naar de volgnede ronde! Deze maand heb ik geprobeerd om er minder mee bezig te zijn *vandaar ook nu pas mijn reactie* maar als je iets heel graag wilt, denk je er toch aan. Volgende maand klets ik gewoon weer gezellig mee ;) Het heeft nu ook niet geholpen, dus ja. Wat ik wel doe is heel bewust genieten van de mensen om mijn heen, leuke dingen op mijn werk en van het feit dat het weer lente wordt. dus niet pas genieten als ik een positieve test zou hebben, wie weet hoe lang dat nog duurt en of ik nog ;n keer zwanger raak.

 

 

 

<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdf.lilypie.com/lzVBp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

.Daphne
afbeelding van .Daphne
24 mrt 2016 - 10:23

Ik ben ook ongesteld geworden, maar voor mij is het eerder een opluchting dan een teleurstelling. Was toch een beetje bang dat ik een cyclus van 48 dagen zou hebben, dat vond ik wel heel erg lang. Nu is het 32 dagen, dat vind ik wel prima.  

 

Klara
afbeelding van Klara
24 mrt 2016 - 09:26

Hè wat balen lientje. .......
Wat betreft een maandje "overslaan" hadden wij ook bedacht als t deze maand niet raak was. Onze jongste is begon november jarig en dat is al 'lastig' met sinterklaas en kado's. Speelt natuurlijk ook mee dat hij de 3e jongen is hahaha.
Nu is de kans (als deze zwangerschap goed gaat) dat nr 4 erg dicht op nr 3 jarig is. Omdat ik zeer ws met 38 weken wordt ingeleid. Ach ja

Wel fijn dat je cyclus op orde is.

Lientje27
afbeelding van Lientje27
24 mrt 2016 - 09:11

Dag dames,

Ik ben vannacht ongesteld geworden. Eergisteren krampjes waardoor ik dacht dat het toen al door zou komen want heb meestal alleen vlak ervoor wat krampjes en aan het begin. En gisteravond nog wat steekjes in de onderbuik dus voor de zekerheid weer maandverband voor en ja hoor vanmorgen op de wc zag ik dat ik ongesteld was. Wel precies 28 dagen erna dus opzich is mijn cyclus weer op gang. Wij gaan een maand overslaan want zouden het beide niet leuk vinden voor ons kindje om met kerst of oud en nieuw jarig te zijn en die kans lopen we wel heel erg de komende maand. Ik heb ook geen zin om de hele zwangerschap te denken zou het met kerst komen of met oud en nieuw? Dus voor ons even een maand rustig wat betreft het bewust ermee bezig zijn.

Liefs Lientje

Liefs Lientje

Rosanja
afbeelding van Rosanja
23 mrt 2016 - 12:33

Hey ijsvogel,

Ik herken wel wat je zegt ik had dat ook elke keer. Ik ben toen het in mijn agenda van mijn telefoon gaan zetten op een tijdstip dat ik wist dat ik thuis was bv etenstijd of lunch. En als mijn melding dan afging dan teste ik en zo vergat ik het niet. Misschien heb je er wat aan. Succes!!!

Groetjes

IJsvogel
afbeelding van IJsvogel
23 mrt 2016 - 12:29

Ik zit nu nog in het wachten op de ovulatie. Als het goed is komt die volgende week ergens. Het lastige bij mij voor die ovulatie testen is dat ik er telkens te laat aan denk en van te voren klaar leggen is geen optie als er oppas thuis is.

Voor iedereen die die deze maand gelukkig mag zijn met een positieve test, alvast gefeliciteerd!

annemarie35
afbeelding van annemarie35
22 mrt 2016 - 05:27

Hoi dames,
Hier nog iemand die op het wachtbankje zit...
Moet er wel bij zeggen dat ik IUI heb gehad maandag 14 maart, officieel mag je dan 16 dagen erna testen dat betekent dus 29 maart.
Maar 14 dagen erna is mijn nod, dat is dus zondag 1e paasdag...
Bij mijn 2e dochtertje zat ik in hetzelfde iui traject en toen droomde ik op 12 dagen na iui dat ik zwanger was en standaard werd ik 5.00 wakker om te plassen (net als nu ik moet zo gaan werken dus dan maar meteen douchen ) deed een test van clear bleu met zo'n plusje en die was heel licht positief...
Dat was dan op een dinsdag en donderdag zou toen mijn nod zijn ik was uiteindelijk zwanger!
Dani is nu 13 maanden en ik hoop dat ik zaterdag een positieve test in handen heb en ik braaf kan wachten nu niet te vroeg gaan testen...

Succes allemaal!!

Groetjes Annemarie

Annemarie
Lientje27
afbeelding van Lientje27
21 mrt 2016 - 22:16

Ik heb na mijn curretage trouwens geen extra controle gehad. Ik kan je dus ook niet echt antwoord geven op je vraag of het nut heeft om de afspraak door te laten gaan als je nog niet ongesteld bent geweest. Ik weet wel dat er ook gevallen zijn waarbij een vrouw pas na een half jaar weer ongesteld word. Ik ben 31 dagen na mijn curretage ongesteld geworden. Je curretage kun je ook zien als 1e dag van je cyclus zeggen ze. Een test van 6 dagen van te voren bestaat en werkt ook bij sommigen. Alleen kan het zijn dat er dan wordt aangegeven dat je zwanger bent en dan kan het daarna nog mis gaan waardoor je dus niet meer zwanger bent. Ze kunnen je dus soms wel misleiden en dat is ook niet wat je wilt denk ik. Ik zou gewoon eerlijk zijn naar de gynaecoloog. De mijne heeft gezegd dat ik alleen de 2 weken dat ik nog bloed verloor van de ingreep geen seks mocht hebben ivm infecties en dat we daarna weer gewoon groen licht hadden. Ik merk wel dat er verschillende dingen gezegd worden. Maar als je lichaam nog niet klaar is om zwanger te worden dan gebeurd dat niet. Dus opzich kan het geen kwaad om na de bloedingen seks te hebben.

Liefs Lientje

Marijke86
afbeelding van Marijke86
21 mrt 2016 - 21:58

Tja.. Nog erg rustig.. Geen tekenen van een zwangerschap of aanstaande menstruatie (behalve een of andere gekke choco-verslaving!!).. Gisteren een negatieve test in handen maar had ook niet anders verwacht! 

Morgen de gyn ff bellen of ik donderdag gewoon kan komen voor de controle van de curettage ondanks dat ik nog niet ongesteld ben geweest.. Iemand een antwoord?  Zo ja, dan maar ff zo'n test halen die je 6 dgn van te voren kan doen voordat we ineens we de gyn iets uit te leggen hebben ;) *al lees ik net op internet dat die niet echt te vertrouwen zijn* 

Lientje27
afbeelding van Lientje27
21 mrt 2016 - 21:43

Ja idd heel jammer. Vandaag weer die krampjes gevoeld. Aan de ene kant geeft het me hoop want heb normaal nooit van die krampjes en bubbels. En ook mijn bekken voelt apart aan. Zo aan het hopen dat het allemaal toch zo mag zijn.
Maarja aan de andere kant die onzekerheid en het idee dat ik ook zo weer ongesteld zou kunnen worden. We hebben wel echt engelen geduld nodig hè? Maarja als je iets zo graag wilt is dat zo lastig.

Deze week wordt nu toch wel echt spannend. Of rondom donderdag ongesteld of rondom zondag. Dus de spannende dagen zijn hier nog niet voorbij...

Ik zal voor ons duimen.

Hoe is het met jullie Ijsvogel en Marijke?

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

.Daphne
afbeelding van .Daphne
21 mrt 2016 - 17:27

Ik heb ook nog geen idee hoe mijn cyclus precies zit Lientje. Voor de zekerheid vandaag getest (had bij 28 dagen afgelopen zaterdag ongesteld moeten worden), maar niet zwanger. Had ik ook niet verwacht, dus geen teleurstelling. Wilde het alleen even weten zodat ik rustig vier bakken koffie op een dag kan drinken ;) Als ik dezelfde cyclus heb als vorige maand, zou ik over precies een week ovuleren. Misschien ga ik wel testen, maar ik denk toch dat ik daar nog een tijdje mee wacht. Ik ken mezelf, ik word obsessief als ik dat ga doen, haha!

Iedereen die deze maand zwanger is geraakt, gefeliciteerd!

0luna0
afbeelding van 0luna0
20 mrt 2016 - 20:04

He, wat jammer lientje!

Hopelijk heb je snel meer duidelijkheid.

Ik zit ook nog steeds in de wachtmodus...

Lientje27
afbeelding van Lientje27
20 mrt 2016 - 14:25

Hoi Klara,

Ik bedoelde niet perse dat mijn cyclus overhoop ligt. Want ik weet eigenlijk niet eens wat mijn eigen cyclus is. Vorig jaar gestopt met de pil en daarna direct zwanger dus geen idee wat mijn cyclus normaal gesproken is.

Ik heb na mijn curretage nergens last van gehad, geen pijn en was er goed aan toe wat dat betreft. Mijn baarmoeder zag er volgens de gynaecoloog ook goed uit direct na de ingreep.

Mijn menstruatie was gewoon normaal 5 dagen en normale hoeveelheid wat ik anders ook heb dus wat dat betreft niks geks aan.

Ik heb deze week 15, 16 en 17 maart krampjes, steekjes gehad en hoop dus dat dit mischien de innesteling is geweest ofzo.

Pff lastig hoor dit. En zeker omdat wij komende maand even een stop willen zetten wbt het klussen met een doel. Dus wel klussen maar niet voor een kindje zeg maar.

We zien wel wat de uitkomst is deze maand.

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

Klara
afbeelding van Klara
20 mrt 2016 - 14:02

Klopt lientje je cyclus kan nogal overhoop liggen na een curretage. Was je menstruatie wel gewoon?
Ik heb 23 nov curretage gehad en netjes 28 dagen erna werd ik ongesteld maar was een hele rare. 10 dagen lang en heel minimaal. Cyclus erop was 35 dagen en wel weer normale menstruatie en mijn laatste cyclus was 24 dagen. Bij de lange cyclus was ik op dag 19 gestopt met ovulatietesten en dus geen positieve gehad achteraf gezien logisch door de lange cyclus.
Je baarmoeder kan tijd nodig hebben om te herstellen. Na de eerste curretage heeft het bij mij ook 3 a 4 cyclussen geduurd alleen was er ik toen lichamelijk veel slechter aan toe dus had het nu ook eerder verwacht.
Wachten duurt altijd zo verschrikkelijk lang en daarom testte ik ook altijd zoveel. Ongeduldig hè hihihi
Ik hoop voor je dat jullie goed door geklust hebben en dat je toch nog een positieve test in handen krijgt.

Lientje27
afbeelding van Lientje27
20 mrt 2016 - 13:11

Dag dames,

Vanmorgen een test (action) gedaan met ochtendurine. Helaas negatief. Maar toen ik eens goed keek bleek dat mijn cyclus nog niet perse 28 dagen was. Ik heb 25 januari een curretage gehad en die dag kan je zien als eerste dag van je cyclus. Toen werd ik 25 februari weer ongesteld dat is 31 dagen erna. Dus wie weet is mijn hele cyclus wel anders dan dat ik de afgelopen maand dacht en heb ik dus toch nog een andere (nooit gedachte kans) Wel lastig dat ik niet weet wanneer ik dus ongesteld zou kunnen worden of wanneer niet. En wanneer ik dus een test zou kunnen doen. Want ik bedenk me nu dat nu ik dus een heel andere cyclus zou kunnen hebben ik dus misschien al de hele week voor niks aan het testen ben geweest. Wie weet valt er weinig te testen haha.

En zouden mijn krampjes van de afgelopen week al wel innestelings symptonen kunnen zijn?

Aan de ene kant ben ik blij dat onze kans deze maand nog niet zo min was als gedacht maar aan de andere kant nog meer onzekerheden wat betreft allerlei data zoals wanneer ongesteld en wanneer testen? Misschien toch maar gewoon om de dag testen. Met de actiontesten is dat nog wel leuk te doen qua prijs. Ik houd jullie op de hoogte!

 

Ik wou trouwens nog even zeggen dat ik erg blij ben met dit forum. Als ik op google naar antwoorden op bepaalde vragen zoek zie ik ook fora voorbij komen waar ze elkaar best wel afkatten zo van ow wat test je al vroeg en je bent er teveel mee bezig en ook nog wel onaardige dingen. Vind het fijn dat wij elkaar allemaal in elkaars waarde laten. We weten van elkaar dat we allemaal een grote kinderwens hebben en snappen het dus als we er veel mee bezig zijn en vroeg willen testen. Daarvoor alvast bedankt meiden!

 

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

Lientje27
afbeelding van Lientje27
20 mrt 2016 - 00:21

Dag dames,

Nee vandaag niet getest. Volgens mijn officiële cyclus zou ik donderdag mijn menstruatie moeten hebben (wat ik natuurlijk niet hoop) dus ik ga morgen (eigenlijk vandaag al) een test doen met ochtendurine zodat als het hormoon dan aanwezig is het ook duidelijk is (hoop ik) Ben zo benieuwd want voel nog steeds krampjes en steekjes en heb verder geen last meer van buikgriep achtige dingen gehad. Mijn borsten knappen voor mijn idee ook zowat uit elkaar. Dus ik ga duimen en dan hopen dat ik morgen (vandaag) goed nieuws heb.

Lief dat jullie het vragen.

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

0luna0
afbeelding van 0luna0
19 mrt 2016 - 21:13

Weer wat geleerd :)
Wat fijn dat je elke week terug mag komen!
Hopelijk heb je nu een goede zwangerschap!

Rosanja
afbeelding van Rosanja
19 mrt 2016 - 21:10

Hey luna spannend hoor. Hoop voor je dat je volgende week een positieve test in je handen mag houden. Het hartje gaat kloppen vanaf 5 weken. Maar het is nog niet altijd op de echo te zien. Ik heb vorige week maandag me eerste echo gehad met 5+4 het lag lekker boven in me baarmoeder dus ze konden nog niet zover inzoomen dat ze een Kloppende hartje zagen. Ik krijg na het verlies van me dochtertje 5 maanden terug elke week een echo dus mag maandag weer hopelijk zien we dan een kloppend hartje ben dan 6+4. En het geeft mij wel rust dat ik me wondertje elke week mag bewonderen.

Succes iedereen hoop en duim voor jullie dat ook jullie snel een positieve zwangerschapstest in handen mogen hebben.

Liefs.

Klara
afbeelding van Klara
19 mrt 2016 - 21:01

Toen ik belde om het te verzetten had ik een andere vk aan de lijn en die heeft het volgende aan mij uitgelegd. Je kunt met 5,5 week een primitief hartje zien maar omdat het vruchtje nog vast zit aan de baarmoederwand is dat lastig om met een echo waar te nemen. Met 6 weken komt het vruchtje los en klopt het hartje duidelijker zei ze.

0luna0
afbeelding van 0luna0
19 mrt 2016 - 20:53

Een echo met 5,5 weken lijkt me ook wel heel vroeg. Het hartje klopt toch pas vanaf een week of 7?

Mijn ovulatietesten zijn ruim een week positief gebleven (daarna eigenlijk niet meer getest). Ik heb ook die hele week pijnlijke borsten gehad en dat was ineens weg.
Vanaf de eerste positieve ovu test zou ik a.s. maandag ongesteld moeten worden, maar kan ik s vrijdag zijn.

Op een enkel krampje na heb ik helemaal geen klachten, terwijl ik normaal van alles voel!
Ik blijf dus nog hoop houden ...

Klara
afbeelding van Klara
19 mrt 2016 - 20:45

Ik ben ook benieuwd lientje!
0luna0 wanneer schat jij in dat je nod is?
Bij mij wou de verloskundige 2e paasdag alvast een echo maken. Maar ik heb m een week later gezet. Was anders op z'n vroegst 5,5 week een ben Veel te bang dat er dan nog geen hartje te zien is omdat het gewoon nog te vroeg is maar weet dat ik me dan toch ongerust ga maken. Mijn man is de dagen erna waarschijnlijk ook nog op zakenreis dus heb daarom gekozen voor een week later.

0luna0
afbeelding van 0luna0
19 mrt 2016 - 20:30

Lientje, heb jij nog getest vandaag? Hopelijk een positieve? ?
Ik had vandaag weer een negatieve test :( kan nog steeds zijn dat het te vroeg is geweest...

Lientje27
afbeelding van Lientje27
17 mrt 2016 - 19:05

Ja je zou denken van de buikgriep maar ik heb alleen gisterochtend daar last van gehad. En daar heb ik geen buikpijn of kramp van gehad. En de krampjes en bubbels die ik voel zijn niet omdat mijn darmen gisterochtend even van slag waren. Normaal heb ik met buikgriep echt veel meer en langer last nu was het 3x naar de wc en klaar. Ook heb ik vandaag met opstaan krampjes in mijn onderbuik. Ik houd er rekening mee dat het allemaal toevallig kan zijn en idd van de buikgriep maar heb nu wel opeens heel veel dingen waarvan ik bijna automatisch ga denken zou ik toch zwanger zijn?
Ik denk ook dat als ik het überhaupt zou zijn ik ook nog te vroeg en fanatiek met testen ben. Maarja doordat ik geen handige dag of datum heb om rekening mee te houden is de stap om elke keer te testen wanneer ik wil makkelijker. Hoewel ik natuurlijk wel snap dat dat niet altijd even handig is. Ik ga ook proberen tot zaterdag te wachten. En wie weet...

Liefs Lientje

0luna0
afbeelding van 0luna0
17 mrt 2016 - 18:56

Spannend! Hoewel het natuurlijk ook van de buikgriep kan komen, maar hopelijk heb je over een paar dagen toch een positieve test.

Ik heb gisteren getest, maar deze bleef wit. Vanochtend had ik het idee dat ik ongesteld zou worden, maar dat is niet gebeurd. Verder voel ik eigenlijk niet zoveel ... wat mij dan ook wel weer hoop heeft omdat ik altijd alle zwangerschapsklachten heb maar dan gewoon ingesteld wordt.
Ik denk dat ik zaterdag weer ga testen mocht ik nog niet ongesteld zijn.

Lientje27
afbeelding van Lientje27
17 mrt 2016 - 14:35

Hallo dames,

Daar ben ik weer. Gisteren een soort van snelle buikgriep gehad paar keer naar de wc gemoeten 1 diareeremmer gehad en daarna was het gelukkig ook klaar. Ik heb nu al 3 dagen onderin mijn buik van die krampjes/steken niet vervelend of pijnlijk maar wel aanwezig. Ook heb ik af en toe van die blubjes in mijn buik en voelt mijn bekken een beetje weeïg. Toch kwam er vandaag, gisteren en eergisteren niks uit de test. Ook mijn borsten lijken gezwollen en zijn gevoelig zou het dan toch...? Ow en ik weet van gekkigheid niet wanneer ik moet testen en ben bang dat ik ook testverslaaft ben want elke dag neem ik me voor om om de dag te testen en dan opeens heb ik toch die test in mijn handen... Ik kan gewoon niet wachten! Zo ontzettend spannend!

Hoe gaat het met de rest van jullie? Al nieuws?

Liefs Lientje

Liefs Lientje

IJsvogel
afbeelding van IJsvogel
16 mrt 2016 - 15:11

Iedereen gefeliciteerd de deze maand zwanger is geworden!

Ook ik heb deze maand mijn ovulatie gemist. Mijn cycles het was de laatste maanden steeds 43 dagen, nu weer 35 dagen. Moet hem net gemist hebben met het testen.

Marijke86
afbeelding van Marijke86
16 mrt 2016 - 14:59

Gefeliciteerd Klara! Nu lekker genieten en wachten tot de echo, duurt lang he..

Lientje, ik moet testen om de 5 dgn van de gyn.. Zorgt altijd ff voor een paar dagen rust en misschien voor iets minder teleurstellingen :) 

Hier is alles rustig.. Had de stiekeme hoop dat na de curettage m'n cyclus enigszins normaal op 28 dgn zou zitten, maar het is nog erg rustig :( gisteren 2e test gedaan maar ook negatief.. Dus we wachten maar rustig af en testen maar door ;) 

Zondag wel stiekem nog ff geklust, als m'n cyclus 45 dgn zou zijn dan zou ik dan m'n ovulatie gehad moeten hebben :) 

Lientje27
afbeelding van Lientje27
16 mrt 2016 - 14:41

Gefeliciteerd! Ik snap je angst ik denk dat ik dat ook wel zou hebben als het besef er is dat het echt weer zo is. Maar hoe meer zorgen je ke maakt hoe meer invloed dat heeft op je lichaam. Ja het is makkelijk zeggen van mij dat snap ik ook, maar probeer er toch een beetje relaxed in te staan want stress en spanningen zijn ook niet goed voor jpu en de baby.

Oké dus vanaf nu om de dag testen? Maar tot wanneer dan? Want weet dus niet wanneer ik ongesteld zou kunnen worden of niet? Haha sorry voor alle vragen :-)

Maar ben super blij dat er weer iemand goed nieuws heeft!

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

Klara
afbeelding van Klara
16 mrt 2016 - 09:54

Hallo allemaal,

Lientje ze zeggen dan om de dag testen omdat het hcg elke 2 verdubbeld. Ik hoop dat je snel een positieve test hebt.
Ik heb vanmorgen een CB test gedaan met tekst en er stond zwanger 1-2! Maar ik durf het niet te hopen of blij te zijn omdat ik bang ben dat het toch weer mis gaat. Het vertrouwen zal er pas weer een beetje zijn als we een echo hebben gehad rond 7 weken......

Zitten er nog meer rond de NOD?

Lientje27
afbeelding van Lientje27
16 mrt 2016 - 09:40

Dag dames,

Hoi Klara welkom in de groep. Ik snap jou test verslaving wel. Ik heb dat momenteel ook een beetje. Gisteren zere borsten en de hele dag door wat krampjes/steekjes (waar ik op dat moment blij van werd want hoop dat het toch op de een of andere manier raak is deze maand). Maar omdat ik dus niet weet wanneer mijn eisprong precies is geweest weet ik dus ook niet vanaf wanneer ik kan gaan testen. Ik heb gisteren en vanmorgen een test gedaan helaas beide negatief. Hopelijk ben ik gewoon nog te vroeg. En kloppen mijn symptomen wel met een zwangerschap. Maar dat afwachten is zooooo lastig! Pff echt niet leuk. Nu zit ik ook hele dagen thuis dus heb ik ook weinig tot geen afleiding. Toch maar weer afwachten maarja wanneer doe ik dan een test?

Hebben jullie nog tips voor me?

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

Klara
afbeelding van Klara
15 mrt 2016 - 11:14

Goedemorgen allemaal,
Ik ben een troste mama van 3 zoons en een dochter die een mooie ster is.
In november heb ik een curretage gehad na een miskraam ten tijde van de curretage was ik 9 weken maar was al een week of 2 gestopt met groeien (was een tweeling ) ons derde kindje (dochtertje) is met 17 weken geboren omdat ze overleden was. Dat was sept 13 en heb ik ook een curretage gehad omdat de placenta niet afkwam.
Deze cyclus had ik 3 maart s morgens nog een negatieve ovulatietest en s avonds was ie positief. 4 mrt s avonds ook nog positief en 5 maart niet meer. Flink geklust om de dag die dagen.
Gister een test gedaan die 6 dagen van te voren kan,ik dacht een streepje te zien maar ja ik dacht dat is wishfull thinking. Met kon ik me weer niet tegenhouden en nu was er toch echt wel een streepje te zien maar nog geen knalstreep.........
Ik ben echt test verslaafd zou t nu dan toch weer raak zijn. Ben zo bang voor alles wat er mis kan gaan.........

Nu ga ik jullie verhalen ff bijlezen!

0luna0
afbeelding van 0luna0
14 mrt 2016 - 21:04

Er vanuit gaande dat je ovulatie dan toch vorig weekend is geweest zou je dus dit weekend ongesteld moeten worden. Of liever niet natuurlijk! Spannend. Kun je wachten met testen of heb je ook al de neiging om eerder een zwangerschapstest te doen?

Leuk om te lezen hoe je nu moet de zwangerschap van jou vriendin omgaat. Zal extra confronterend zijn na je eigen miskraam.

Ik lees inderdaad ook dat een ov test positief blijft als je zwanger bent, hoewel dit niet bij iedereen zo is. Helaas is het nog te vroeg om dat te testen. Ik wil vrijdag gaan testen... Ben zo benieuwd!! 

 

Lientje27
afbeelding van Lientje27
14 mrt 2016 - 19:55

Dag dames,

Ik ben na vrijdag gestopt met ovutesten. Want donderdag en vrijdag had ik beide geen streepje meer dus had het idee dat het weinig nut had. Ik hoor volgens de appjes 24 maart ongesteld te worden, maar mijn ovulatie klopte ook nit met de appjes dus zal ik het nu wel eerder horen te worden. Een beetje afwachten dus want ik weet het niet helemaal zeker. Mocht je nu niet zwanger zijn hoe denk jij dan over de volgende ronde? Want ik zit dan zo met de kerstdagen en oud en nieuw. Ik zou het gewoon geen prettig idee vinden als ons kindje dan jarig zou zijn. Ik heb het er net met mijn man over gehad en die snapt mij en staat er wat de maand december ook zo in. We hebben dus ook besloten om komende maand niet teveel rondom de vruchtbare dagen te gaan klussen. Klinkt heel raar maar dit voelt voor ons beide goed en dat is het belangrijkste toch? En het is echt niet dat we niet heel dankbaar zijn dat we überhaupt zwanger kunnen raken maar we hebben zoiets als we dan toch een beetje sturing kunnen geven aankomende maand dan doen we dat. 5 dec hadden we minder "erg" gevonden dus vandaar dat we deze maand er wel open voor stonden.

Ik snap ook je gevoel dat je vriendin nu zwanger is. Mijn vriendin en ik vertelden elkaar begin december op hetzelfde moment dat we zwanger waren. Zij is inmiddels iets meer dan 18 weken zwanger. Ik vind het ook soms een beetje lastig maar zoals je ook al zei je gunt het ze ook. En ik vind hetwelk fijn dat ze me toch wel betrekt erbij zoals laatst even samen shoppen bij de ikea voor de kleine. Ik heb de eerste weken ook gedacht ik wil zo snel mogelijk weer zwanger worden omdat we het er dan weer over kunnen hebben, maar ik besef me dat dat niet perse moet we kunnen het er ook nu al leuk over hebben.

Wel vaag dat je ovulatietesten nog steeds positief zijn. Zal dat nit zijn omdat je al zwanger zou kunnen zijn? Ik wil je niet te enthousiast maken hoor maar als je zwanger bent zijn ze ook positief toch? Oeh wel spannend hoor. En zoals je zegt erg fijn om ons verhaal even kwijt te kunnen. En ondanks dat je elkaar niet kent leef je echt met elkaar mee best grappig :-)

Nou ik zal voor je duimen dat het deze maand wel raak was.

Liefs Lientje

Liefs Lientje

0luna0
afbeelding van 0luna0
14 mrt 2016 - 18:44

 

Balen maartje!! Hopelijk volgende ronde meer succes!

Lientje, heb je geen positieve ovu test meer gehad? Zou je dan nu ongeveer ongesteld moeten worden? Spannend wat er gaat gebeuren!

Ik wil er ook wat minder mee bezig zijn, dit gaat goed totdat die ovulatie er weer aan komt. Vanaf dan ben ik er toch constant mee bezig en ook ik weet niet hoe ik het uit mijn hoofd kan zetten. Aan het begin van deze ronde had ik zo iets van we slaan even over, omdat mocht ik nu zwanger zijn we rond de verjaardag van mijn dochter en sinterklaas zitten. Nu we toch hebben besloten om er gewoon voor te gaan, ben ik wel heel erg benieuwd wat deze maand gaat brengen en als het niet raak zou zijn zou het toch wel weer een flinke teleurstelling zijn.

Een vriendin vertelde van de week dat ze zwanger is en vertelt over wat ze er allemaal al van merkt/voelt. Ikben heel blij voor haar en ik het het haar echt, maar na mijn curretage vind ik het toch wel heel erg moeilijk om het zo dichtbij van een vriendin mee te maken.

 

Het gekke hier is dat ik nog steeds positieve ovulatietesten heb. Al 10 dagen lang. Ik snap er niks van en heb dan ook geen idee wanneer ik ongesteld zou moeten worden! Dit alles maakt dat ik er nog extra mee bezig ben deze maand.

Fijn om hier mijn verhaal even te kunnen schrijven!

 

Lientje27
afbeelding van Lientje27
14 mrt 2016 - 14:33

Dat is idd balen Maartje. Ik herken het wel dat teveel ermee bezig zijn. Ik probeer teveel te plannen. En ik dacht dat ik het met die data uit mijn hoofd had gezet maar nu blijkt dat het deze maand waarschijnlijk niet raak was en ik dus als het de komende keer mag lukken eind dec uitgerekend ben gaat het me toch wel weer tegen zitten (sorry als dit heel rot overkomt voor sommigen) ik heb pdd nos en add (milde vorm) ik houd er dus erg van als ik weet waar ik aan toe ben. Vandaar dus waarschijnlijk ook dat ik het zo lastig los kan laten. En ik zou me de hele zwangerschap druk maken over wanneer het dan geboren zou worden. Ja klinkt heel stom ik weet het. Maarja eerst maar eens afwachten wanneer ik nu ongesteld ga worden. Pff baal er zo van eigenlijk... Als mijn zwangerschap nog was dan was ik in augustus uitgerekend de maand waarin mijn overleden vader ook jarig was. Zit er verder nog iemand zo met die data? En hoe zien jullie dat Luna als het deze maand niet zo mag zijn?

Liefs, Lientje

Liefs Lientje

Marijke86
afbeelding van Marijke86
12 mrt 2016 - 11:07

Balen Maartje :( Hoe lang zijn jullie bezig om zwanger te worden? Ik ben in sept bij de dok geweest omdat we voor een kindje wilde gaan maar daarbij moesten mijn astmamedicatie opnieuw ingesteld worden.. Zijn advies was; geen rauwe melkproducten en geen rood vlees, en verder gewoon je leven leiden zoals je altijd gedaan hebt.. Hoe minder je er mee bezig bent, hoe sneller dat het gaat.. 

Maar dat is voor mij natuurlijk gemakkelijker gezegd dan wanneer je er al langer mee bezig bent.. 

M@@rtje1988
afbeelding van M@@rtje1988
12 mrt 2016 - 10:57

Hoi dames. Ik ben vanmorgen helaas weer ongesteld geworden. ik ga proberen volgende maand niet meer zoveel met een zwangerschap bezig te zijn. Afgelopen week heb ik mezelf echt helemaal gek gemaakt. De hele dag info opzoeken op internet enzo en van het moment dat ik wakker werd dacht ik er alweer aan. Ik hoop echt dat ik er de volgende ronde minder aan kan denken want het is echt vervelend zo... Iemand tips? 

Marijke86
afbeelding van Marijke86
12 mrt 2016 - 10:54

Poeh.. Wat een gedoe met die ov testen, fijn als ze werken maar dan moet je nog wel zicht hebben op je cyclus? Ik heb ze nog nooit gebruikt blush

Hier is het allemaal nog rustig.. Gisteren dag 29; geen menstruatie en negatieve test (had ook niet anders verwacht dus geen teleurstelling) en nu elke 5 dgn een test doen.. Ik heb de app 'P tracker Light' om inzicht te krijgen in m'n cyclus en die staat nog op 45 dgn en dat zou betekenen dat maandag de dag zou moeten zijn om te klussen, misschien toch een kleine poging wagen?! Dan wel ff zo'n duurdere test halen voor 6 dgn eerder aangezien we 24 mrt naar de gyn moeten en ik pas 28 mrt 45 dgn na de curretage zit.. Zou ook wat zijn, controle of de baarmoeder schoon is, zit er al weer een boon in laugh maar daar ga ik vooralsnog niet vanuit.. 

Zijn er eigenlijk meer mensen met een vreemde cyclus? Op een of andere manier zit die 45 dgn in m'n hoofd terwijl dat ook niet echt ergens op gebaseerd is.. 

Pagina's