zwanger misselijk lage bloeddruk en gen honger wat nu

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
3 jun 2014 - 23:10
zwanger misselijk lage bloeddruk en gen honger wat nu

Hallo

Ik ben gelukkig 10.4 weken zwanger maar nu loop ik tegen het volgende aan:

Ik ben vaak misselijk en vind brood eten een ramp want van brood word het slimmer. Nu heb ik ook een lage bloeddruk waardoor ik soms onwel word duizelig zwart voor de ogen enz. Ik heb druiven suiker altijd bij me. Maar nu heb ik vaak geen honger kan gerust de hele dag zonder eten maar ik dwing mezelf te eten voor de kleine. Nu is mijn vraag wat eten jullie per dag.

En heeft iemand van jullie dit ook gehad.

Groetjes

Willycore020
afbeelding van Willycore020
15 sep 2014 - 08:44

Ik heb hier ook best wel veel last van. Vind het vervelend omdat het heel onverwachts komt. Dan ben ik vooral heel draaierig en moet dan ook echt even gaan zitten en soms wordt ik dan ook misselijk. Ik kan hier nog niet echt mijn draai in vinden want ik heb ook niet meer honger dan normaal en ivm werk kan ik tussendoor niet altijd even iets eten. Ik heb dan wel dextro in mn zak voor het geval dat. Maar vind het toch een vervelend iets.

chantalklaver_a...
afbeelding van chantalklaver_anonymized
17 aug 2014 - 20:43

ik heb ook vanaf het begin al weinig trek. eerst kon ik nog wel in de middag warm eten omdat ik het in de avond niet weg kreeg maar nu is dat eten in de middag ook niet te doen meer, heb gewoon geen trek.

als ik wat trek heb eet ik zodat de baby ook wat binnen krijgt.  ben nu 6 maanden zwanger en nog geen 3 kilo aangekomen, maar ja eet ook bijna niet. 

hoop dat je eetlust wat beter word succes ermee en geniet van je zwangerschap

nagelbijter
afbeelding van nagelbijter
5 jun 2014 - 21:18

Vooral de misselijkheid in combinatie met het moeilijk vinden om te eten komt mij bekend voor. Ik ben soms wel duizelig, maar niet zo erg dat ik echt onwel wordt en zwart voor de ogen.

De tip aan mij was toen blijven eten al is het maar een klein beetje en het maakt minder uit wat je eet. Dat was rond week 6 van de zwangerschap.

Ik ben begonnen door 1cracker of beschuitje als ontbijt, een manderijntje als tussendoortje, een of twee boterhammen tussen de middag, tussendoor nog iets eten, en savonds een klein beetje met de pot mee eten.

Met een paar dagen ging het al makkelijker en merkte ik vanzelf dat ik iets meer kon eten.

Nu ben ik zelf 16 weken en verschilt het een beetje per dag. Ontbijt is nu meestal 2 crackers, tussendoor wat fruit (dat vind ik gelukkig nog steeds lekker), smiddags 2 of 3 boterhammen, tussendoor nog wat fruit of een koek, savonds een beetje met de pot mee eten. Vooral savonds merk ik dat het lastig blijft. Maar als ik tussendoor wat extra lus dan pak ik dat op dat moment gewoon, en dat kan een stuk komkommer zijn maar bij een traktatie kan het ook gebak zijn.

 

Hopelijk heb je er iets aan en wordt het blijven eten in de komende weken vanzelf makkelijker en minder een verplichting.

suus1980
afbeelding van Anoniem
4 jun 2014 - 09:12

@rena,

mijn eetschema van de dag (ongeveer):

 

ochtend: plakje ontbijtkoek / thee - ja hier met suiker / zwangervit.pil

tussendoor : sap / water

'smiddags: 2-3 boterhammen of crackers  / grote beker melk

tussendoor : iets lekkers (koekje of chocolade) + iets zoets te drinken  ( 'smiddags is m'n zoetekauw momentje)

'savonds : hollandse pot / italiaans / chinees / vis, noem maar op.  meestal zoveel als op een ontbijtbord kan.

thee en water

 

zoals je ziet eet ik ook niet echt veel, meer omdat het moet, niet dat ik misselijk ben hoor, maar heb gewoon heel vaak nergens trek in.

 

voor mijn lage bloeddruk heb ik altijd drop bij me.

 

als je brood niet wegkrijgt, probeer dan crackers of beschuit of iets van yoghurt met muesli.

suc-6 en nog een goede zwangerschap gewenst.