Ziek kind eet niet, acuut advies gezocht

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Breon
afbeelding van Breon
8 dec 2016 - 09:16
Ziek kind eet niet, acuut advies gezocht

Mijn tweeling van 11 maanden is ziek (snot, koorts, hoesten). Het is begrijpelijk dat daardoor de eetlust verdwijnt, maar inmiddels eten ze al 3 dagen nauwelijks. Brood weigeren ze en groenten gaan net mondjesmaat naar binnen mits gepureerd. Ik maak zelf appel-perenmoes voor ze, omdat ze dat nog wel eens willen na een dutje, maar meer krijg ik er echt niet in. Ze krijgen nu extra flessen door de dag heen, maar inmiddels vind ik het toch wel lang duren en ben ik bang dat ze voedingsstoffen gaan missen. Zijn er ervaringsdeskundige met tips?

MRL
afbeelding van MRL
8 dec 2016 - 16:03

Hee Breon,

Begrijpelijk dat je je zorgen maakt! Gevoelsmatig zou ik zeggen dat de eetlust weer toe zal nemen naar mate de griep afneemt, en dat is meestal al wel na een paar dagen. Bij twijfel altijd de HA bellen, maar mss nog een dagje aankijken? 

Toevalig gisteren met mijn dochter van 4 maanden naar de HA geweest omdat zij ook helemaal vol zit in d'r keel, neus en luchtwegen. Door verstopte neus heeft ze geen zin om te drinken omdat ze dan elke keer naar lucht moet happen. HA zei dat het voldoende is als ze 2/3 van haar tax binnenkrijgt. Nu kwam ze gisteren op hooguit 40/ 50% van wat ze nodig heeft, maar vanmorgen was ze ineens (dag 4) een stuk opgeknapt en ging er ook weer wat meer melk in.

Hoop dat je iets met mijn ervaring kunt. Sterkte!

...mama...
afbeelding van ...mama...
8 dec 2016 - 13:47

Mijn dochter is ook ziek, heeft inmiddels een kuur. Maar ik heb altijd zoiets (met mn andere Kids ook) als ze maar drinken. Om eten maak ik me minder druk. Als ze honger hebben komen ze vanzelf weer! Beterschap hoor! !

Mijnticker.com Tickers

Breon
afbeelding van Breon
8 dec 2016 - 10:10

Dag muffin, 

Bedankt voor je reactie

Het spreekt natuurlijk voor zich dat ik naar de dokter ga zodra er meer aan de hand is. Nu spelen ze echter nog en behalve dat het snot uit alle openingen druipt hebben ze verder geen klachten, maar ik wil natuurlijk wel dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Daarom de vraag aan ervaringsdeskundige wat zij hun kind geven om het te verleiden tot eten in een dergelijke situatie. Dit is geenszins een 'dokter-vervangende' vraag.

Muffin
afbeelding van Muffin
8 dec 2016 - 09:51

Hoi Breon,

Ten eerste ben ik geen medici/dokter en ten tweede is het belangrijk je huisarts/kinderarts vast op de hoogte te stellen en je eventuele zorgen bij de arts bespreekbaar maken.

Dat gezegd hebbende... Heel goed dat de kleintjes extra flessen krijgen. Het belangrijkste is namelijk vocht. Een baby kan snel een tekort aan vocht krijgen maar heeft vaak genoeg reserves om een tijdje wat minder voeding binnen te krijgen. De flessen waar jij over spreekt zijn gevuld met opvolgmelk, althans dat neem ik even aan, en daar zit natuurlijk ook voeding, vitaminen en mineralen in. 

 

Ik weet niet welke hoeveelheid ze tussendoor eten maar op het moment dat een baby zichbaar afvalt, er slechter uit gaat zien, achteruit gaat in algehele conditie en of je gewoon een ''onderbuik'' gevoel hebt, bel je huisarts. Al is het maar om je gerust te stellen. Het zekere voor het onzekere is altijd beter als het gaat om baby's/kinderen.

Het klinkt alsof je het allemaal goed doet, een extra fles vervangt ook een deel van een maaltijd en zolang ze beiden goed plassen en buiten het 'ziek' zijn het verder goed gaat zou ik zeggen dat je gewoon op je gevoel moet afgaan. Allicht probeer je andere 'snacks' en/of nieuwe smaken om te kijken of ze dit willen ontdekken. Vaak leidt het ook nog een beetje af van het ziek zijn. 

 

PS: een extra knuffel en veel kusjes doet wonderen ;).

 

Beterschap met de kleintjes!