Zacht gekookt eitje

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
heddos
afbeelding van heddos
11 feb 2012 - 14:39
Zacht gekookt eitje

Hey allemaal,

Even een vraagje: Mag je nu wel of niet een zacht gekookt eitje eten als je zwanger bent? Ik lees overal wat anders....Vandaar dat ik m'n vraag maar even hier neerzet.

Groetjes,
Hilde

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
22 jun 2015 - 11:06

Een zacht gekookt ei kun je gerust eten. Ik heb me door een kippenboer goed laten voorlichten. De salmonella zit nl in de darm van de kip die het ei legt. De salmonella zit dus aan de buitenkant van het ei ipv aan de binnenkant. Je moet dus goed je handen wassen nadat je eitjes hebt vastgepakt die ongekookt zijn. Bij het koken van een eitje volstaat 1 minuut koken in principe voldoende om de salmonella te doden. Bij het bakken kan er dus een besmetting optreden omdat het ei in aanraking komt met de schaal. Daarom moet je het gebakken eitje wel goed verhitten en doorbakken als je zwanger bent.

creativemommy
afbeelding van creativemommy
25 mrt 2015 - 22:51

Het eten van rauwe eieren tijdens de zwangerschap wordt door het voedingscentrum vanwege mogelijke Salmonellabesmetting afgeraden. De kans dat je het krijgt zou wel heel klein zijn (1 op 20.000) en salmonella schijnt niet schadelijk te zijn voor de baby. Zelf kun je er wel erg ziek van worden. Ik neem dan liever het zekere voor het onzekere. 

http://mooizwanger.blogspot.nl - Blog over voeding, schoonheid, sport en kleding tijdens de zwangerschap!
Gretha
afbeelding van Gretha
15 dec 2012 - 11:09

bij brie moet je er op letten of het van rauwe melk of van gepasteuriseerde melk is. de meeste brie in de supermarkt is van gepasteuriseerde melk dan mag het wel omdat de schadelijke bacterieen eruit zijn. maar verse brie van een kaasboer ofzo (en dan vooral in frankrijk bijv ;) hier is het meer fabriekskaas denk ik ??) is vaak van rauwe melk en die mag dus niet

 

Lilypie First Birthday tickers

Anoniem1985
afbeelding van Anoniem1985
30 okt 2012 - 16:07

Ik heb toen ik zwanger was van de VK een boekje gehad waarin stond wat je niet mocht eten. Het komt er ongeveer op neer dat je niks mag eten wat rauw is (dus ook een zacht gekookt ei, want dan is het eigeel nog rauw).
Net als rood vlees (biefstuk, tartaar, rosbief) en er was ook iets met een bepaald soort kaas... rauwmelkse kaas mocht niet??? Maar brie en gewoon kaas mag wel.

DELETED_shar-652949
afbeelding van Anoniem
24 feb 2012 - 13:11

En geen spiegelei ook dus... Big fat bummer ja...