Weinig/geen eetlust

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Goosterboer
afbeelding van Goosterboer
23 jul 2015 - 15:54
Weinig/geen eetlust

Hallo iedereen, Ik zit met een kleine zorg. Ik ben nu 19 welen zwanger en mijn eetlust is geheel verdwenen. Ik heb nergens trek ik, maak avondeten voor mij en me partner en laat meer als de helft staan. Een boterham zo nu en dan gaat er gelukkig wel in en drinken is geen probleem. Is er iemand die zich hierin herkent of misschien tips heeft? Voel me een beetje alsof ik wat fout doe en niet goed voor de baby kan zorgen op deze manier. Alvast bedankt

egnie
afbeelding van egnie
31 jul 2015 - 17:23

Ook hier herkenbaar. Ik eet al vanaf het begin geen gekookte aardappels. En nu ik verder kom wordt mijn eetlust er niet beter op. Hier helaas ook maagzuur. Pasta, rijst, enz dat gaat wel. Gebakken aardappels krijg ik ook nog weg. Het zijn wel kleinere hoeveelheden dan normaal, maar ook hier een goed groeiende baby. Ik eet s morgens meestal griekse yoghurt met musli en fruit erdoor. Tussen de middag een  3 crackers en s'avonds is het kijken hoe ik mij voel. De maagzuur komt dan ook om de hoek kijken maar een Rennie doet gelukkig bij mij wonderen. Verder probeer ik veel te drinken, voornamelijk ranja (de rest smaakt me niet)  

 


femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
30 jul 2015 - 17:26

Hopelijk kun je met tomaatjes en boterhammen dan even vooruit. Gelukkig ook nog eens heel gezond wink

Goosterboer
afbeelding van Goosterboer
25 jul 2015 - 12:53

Super fijn om te horen, ik heb gelukkig (nog) geen laat van brandend maagzuur. Tis meer een soort afkeer lijkt het wel.

Heb uitgevonden dat ik de snoeptomaatjes erg lekker vind, kijken hoe lang dat duurt. :-)

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
24 jul 2015 - 13:33

Dit is herkenbaar voor mij. Ik ben 34 weken zwanger en heb ook al een hele tijd niet echt trek meer. Veel dingen smaken me niet en ik heb ook geen rare dingen die ik graag eet. Misschien een andere reden dan bij jou, maar bij mij komt het ook vooral door brandend maagzuur. Als ik ga eten krijg ik er weer meer last van. Ik heb ook nog niets aan etenswaar kunnen ontdekken waardoor ik minder last van maagzuur heb. Het is er gewoon altijd. Ik moet mijzelf dus haast dwingen om te eten en ik eet ook minder dan eerst. Zowiezo ook geen tussendoortjes, of snoeperij, want dat is gegarandeerd maagzuur. 

Toch groeit de baby goed. De baby neem wel wat hij nodig heeft. Dus als je alleen trek ik boterhammen hebt, dan eet je die toch lekker? Zorg dat je varieert met beleg en eet je boterham ook met groenten en fruit als beleg. Dan krijg je zomaar voldoende voedingsstoffen binnen. Door hormonen kan je eetlust gewoon heel erg veranderen. Je hoeft je dus zeker niet schuldig te voelen. Als je daarnaast ook vitaminepillen voor zwangere vrouwen slikt moet het helemaal goed komen. Gewoon blijven proberen om gezond te eten. Als het een keertje niet lukt, jammer dan! Morgen is er weer een dag!