Weinig ontlasting, wel gewoon dun

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jhij-1421104
afbeelding van jhij-1421104
7 aug 2019 - 21:55
Weinig ontlasting, wel gewoon dun

Hoi,

Mijn dochter van 7 weken oud krijgt flesvoeding en poept meestal om de dag. Nu schijnt dat wel normaal te zijn bij kv, maar ze zit er op de tweede dag enorm tegenaan te hikken en als het dan eindelijk komt (rond 23:00 uur ‘s avonds) krijst ze het uit. Daarna is ze weer rustig. Op het cb zeggen ze niets aan te doen, haar ontlasting is niet hard dus het is geen obstipatie en als we bijv pruimensap zouden geven zou ze alleen maar meer last krijgen. Nu zit ze echter voor de tweede keer op de derde dag geen ontlasting en ik maak me toch wel wat zorgen en vind het vooral heel zielig om te zien dat ze er zo hard voor moet werken.

Zou hier echt niets aan te doen zijn?
Als ik Google kom ik steeds weer bij obstipatie en harde ontlasting terecht, maar dat is het niet. Haar ontlasting is mooi dun.
Ze drinkt moeizaam (valt in slaap tijdens drinken ondanks grotere speen en dus minder moeite) maar wel genoeg. Ik las ook ergens 10 ml water extra in de fles doen, op voorwaarde dat ze de fles leegdrinkt... en dat doet ze niet altijd.

Iemand tips?

Alvast bedankt!

jhij-1421104
afbeelding van jhij-1421104
9 aug 2019 - 14:04

Bedankt voor je reactie! Ik probeer idd ook wel wat te stimuleren met masseren en vaseline, werkt vaak toch wel, meestal komt het dan wel binnen het uur. Gelukkig is het verder een heel tevreden meisje, heb geen vermoedens van wat betreft een allergie maar hou het in mn achterhoofd!

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
8 aug 2019 - 10:47

Lastig probleem. Wij hadden hetzelfde met beide kinderen, met borstvoeding. Ik kon er ook niets over vinden. Als het heel erg was wekten wij ontlasting om door een wattenstaafje met vaseline te gebruiken en de anus zachtjes te stimuleren. Niet echt wenselijk, maar soms moet je wat.
Onze dochter bleek koemelk allergie te hebben, toe we speciale dieetvoeding gaven (en ik een streng dieet volgde vanwege de bv) werd het beter.
Het werd pas echt beter toen ze met vier maanden ook fruit kreeg en met zes maanden volkorenpap (rijstebloem werkte juist averechts!). Het schijnt veel vaker voor te komen. Het kan met allergie te maken hebben, maar veel kinderen hebben er last van en dan is het helaas ook deels afwachten tot het beter wordt (door de tijd of doordat uiteindelijk andere voeding ook mag).