Weinig kunnen verdragen met voeding en drinken

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Vuurtoren85
afbeelding van Vuurtoren85
12 aug 2013 - 12:36
Weinig kunnen verdragen met voeding en drinken

Beste aanstaande moeders.

 

Deze topic heb ik speciaal geopend om te zien hoeveel zwangere vrouwen helaas niet alles meer kunnen binnen houden of kunnen eten/drinken.

 

Bij mijn 1e zwangerschap kon ik alles nog eten en drinken wat ik wou maar nu: zwanger van de 2e, 32 weken alweer en ik kan bijna niks naar binnen krijgen. En sinds vannacht kwam het maagzuur zelfs tot aan me neus BAH!!

Het enigste wat ik een beetje na binnen kan werken zijn boterhammen met stroop en oude kaas en aardappels met groente erdoor gepureerd, vlees krijg ik bijna niet weg geslikt als dit wel lukt heb ik nog geen 10 minuten later ongeloofelijk veel maagzuur, heb intussen al 4 maxi pakken rennies erdoorheen en ik eet alleen rund en kip en let natuurlijk op de vetten.

Ook drinken lukt niet, alleen veel water en 1 mokje koffie per dag, ander soorten drank krijg ik gewoon weg meteen maagzuur van, of mag ik niet drinken ivm hoge bloeddruk, vorige week beveelde iemand ranja aan maar dat kwam er na een half uurtje ook weer uit.

Ben ondertussen ook pas 8kg aangekomen tot nu toe en de gyn vertelde dat dit niet erg is.

Ook eet ik al met hele kleine beetjes en geen zure dingetjes( dit krijg ik toch niet weg gewerkt want hiervan wekt het braken al op).

Juist in deze periode zijn veel verjaardagen in onze families en vriendengroep en hebben we volgende maand 2 familiedagen, en vind heel moeilijk om dingen te weigeren want ze gaan toch vragen waarom ik dan zo weinig eet en om dan weer alles te vertellen is ook weer zo aandacht trekkerij na mijn gevoel.

 

Wie heeft hier nog meer last van of heeft tips om toch meer gevarieerd te eten en drinken??

femkeismaria_an...
afbeelding van femkeismaria_anonymized
8 aug 2015 - 22:30

Ik heb hetzelfde. Ik ben inmiddels 36 weken zwanger en krijg ook werkelijk na elke maaltijd last van brandend maagzuur. Mij staat ook al het eten tegen. Ik drink overdag ook eigenlijk alleen water. Ik ben ook nog niet echt veel aangkomen deze zwangerschap. Bij mij vliegen de Rennies er ook doorheen. Ik moet mijzelf dwingen om te eten, en dat doe ik dan ook. Ik weet dat het voor de duur van de zwangerschap is, dus nog maar even doorzetten.

AE1980
afbeelding van AE1980
8 aug 2015 - 21:37

Ik ben niet meer misselijk nu ik op dik 13 weken zit maar ik kan deze hele zwangerschap al geen vet en het meeste vlees verdragen. Ik heb al 3 kinderen, met vlees bakken had ik wel eerder moeite maar met eten van vet en vlees niet. Ik vind dat best wel moeilijk want moet zo best wel veel laten staan. Ik hoop dat dit nog veranderd al denk ik van niet. 

Gabriella21
afbeelding van Gabriella21
15 aug 2013 - 11:00

Hallo,

 

ik heb dit ook gehad bij mijn laatste zw. Echter toen ik 3kilo weer was afgevallen is de dokter erbij in gesprongen. Ik weeg zelf namelijk maar 42 kilo en dan 3 kilo afvallen vond de dokter niet zon succes. 

Hier kreeg k medicijnen voor, daardoor werd je minder gauw misselijk. En kon ik dus meer eten en drinken verdragen het hielp niet altijd even goed maar wel meer an helemaal niks in te nemen. Het zijn echter wel zetpillen want anders kots je het er toch weer uit. 

Misschien dus een idee om naar de dokter te gaan!

 

succes

 

groetjes gabriella