Weigert borstvoeding en fles.

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MelissaS
afbeelding van MelissaS
16 okt 2017 - 17:56
Weigert borstvoeding en fles.

hallo,

Mijn dochter is nu 3 maanden oud en dronk altijd super goed aan de borst. Sinds een ruime week weigert ze heel vaak de borst. Als ik haar wil aanleggen zet ze het op een krijsen en als ik dan na een tijd wiegen haar aangelegd krijg dan laat ze na een paar slokken weer krijsend los. Zo is het bijna met elke voeding en elke keer weer een ‘strijd’ want mevrouw is ook een flesweigeraar dus via de borst is de enige mogelijkheid om voeding binnen te krijgen. 

De fles heb ik vanaf 6 weken elke dag aangeboden en die heeft ze maar 3 keer gepakt en voor de rest weigert ze het. Eerst was het krijsen maar nu is het spelen met de speen en alles wat ze perongeluk binnen krijgt spuugt ze uit. Ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd en met de GGD alle opties besproken en toegepast maar niks wil baten helaas. Niks aan te doen maar als ze nu ook de borst zo goed als weigert word het wel erg lastig 

Iemand tips? 

IrisIrena
afbeelding van IrisIrena
17 okt 2017 - 14:19

Hi Melissa, wat vervelend voor jullie. Vaak verdwijnt ook rond de 12 weken het zuigreflex. Dan moeten baby's bewust alles gaan doen en niet meer op reflex. Als dat speelt merk je dat ze slaperig wel drinkt zonder problemen. Verder zou ik direct een lactatiekundige bellen voor hulp. Heeft je kindje misschien spruw, hoe is jouw productie, kan het zijn dat je gaat menstrueren, hoe is je toeschietrefkex? 

Zo zie je al een hoop vragen. Een lactatiekundige kan je hier het best bij helpen. Heb je eventueel een kolf en een klein bekertje van bijvoorbeeld medicijnen? Dan kun je wat melk afkolven, desnoods met de hand, en dit via het bekertje of lepeltje geven. Dan krijgt je kindje toch wat binnen. Succes!

 

lieke1989
afbeelding van lieke1989
17 okt 2017 - 12:04

Bel nu een lactatiekundige.dat is degene die echt verstand heeft over borstvoeding. Dan zij kijken wat ze voor jullie kan doen. Spruw bijvoorbeeld is vaak een reden om de borst te weigeren. En voor nu , heb je al geprobeerd om haar slapend aan te leggen? Soms willen ze dan wel.