Wat te eten als je zelfs van water moet overgeven?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Eva-2015
afbeelding van Eva-2015
26 mrt 2015 - 11:33
Wat te eten als je zelfs van water moet overgeven?

Ik ben de hele dag misselijk al weken lang (ik ben nu 13 weken zwanger en al van af 3 misselijk), in het begin kon ik mezelf nog dwingen genoeg en redelijk gezond te eten. Nu echter moet ik van water vak al over geven. Ik kan geen aardappel, rijs, pasta, brood, melk, groente (zelfs komkommer gaat er niet neer in) of verse fruitsappen eten/drinken. Heeft iemand hier ervaring mee en wat gaat/ging bij jou wel goed? De verloskundige zegt alleen maar het gaat wel over en de huisarts alleen maar Let op je vloeistoffen, als je uitgedroogd raakt moet je naar het ziekenhuis. Doordat ik aan het begin mezelf gedwongen heb te eten ben ik nog niet heel veel afgevallen, maar hou echt te weinig binnen om mijn lichaam daar op draaiende te houden. Ik ben nu constant moe, misselijk, duizelig en heb hoofdpijn. Als ik een kwartiertje iets doe val ik al bijna flauw, ook kan ik niet eens vitamines of paracetamol slikkende omdat ik het er weer uit gooi... Tegen de misselijkheid heb ik zetpillen, maar het werkt niet (voldoende). Is er iemand die dit herkent? En wat werkte/werkt bij jou wel? En hoe tot wanneer had je er last van (ik hoop zo erg dat nu dit snel voorbij gaat). Ik heb van alles geprobeerd van platgeslagen cola en perenijsjes tot vers fruit en aardappelpuree.

Eva-2015
afbeelding van Eva-2015
10 apr 2015 - 15:14

Inmiddels voel ik me gelukkig weer een stukje beter, ik kan in de avond weer een beetje eten en drinken. Ik ben nog nooit zo blij geweest met het kunnen eten van een boterham en het drinken van een beetje water. Medicijnen mag ik niet meer, die zijn niet voor langdurig gebruik bedoeld... Dus na 10 weken was dat echt voorbij.

Volgende week ga ik ook weer werken, dat kon ik de afgelopen tijd echt niet. Constant moe, hoofdpijn, duizelig en ook een paar keer flauwgevallen. Ik ben nu ook dood op als ik met de honden naar het parkje geweest ben, en dan loop ik als een oud vrouwtje van bankje naar bankje omdat ik te moe ben (loop nog geen 5 minuten zonder te moeten zitten).

Ik kan vaak niet slapen van de misselijkheid Hoe moe ik ook ben en ochtenden zijn een regel rechte ramp. Een cracker eten voor ik opsta gaat niet, komt er gelijk weer uit. Niks eten en zo lang mogelijk blijven liggen werkt bij mij beter. En in de middag zeurt het door. Ik blijf heel misselijk, maar gelukkig hoef ik dan meestal niet meer over te geven.

fabiennekirsten
afbeelding van fabiennekirsten
31 mrt 2015 - 18:01

Vreselijk die misselijkheid. Ik hoop dat het gauw over gaat! Bij mij hielp een blikje cola een beetje. Een appel voordat ik uit bed ging wilde ook best helpen. Ik probeerde ook te blijven eten maar het is en blijft lastig als je zo misselijk bent. Ik weet niet of het je eerste is maar rust vooral lekker uit als het kan. Je lichaam is hard aan het werk. Ik heb geloof ik vitamine b complex geslikt omdat ik zo moe was en dat hielp wel. Verder probeer toch een beetje je afleiding te zoeken. Op mijn werk moest ik voor mijn gevoel en dat hielp wel. Bij mij hield het aan tot ergens rondom 20 weken en daarna werd het rustig aan minder. Veel mensen zeggen eet gewoon waar je zin in hebt zolang je zo beroerd ben.
Veel sterkte toegewenst.

PapaenMamaisJij
afbeelding van PapaenMamaisJij
30 mrt 2015 - 22:52

Ik zou als ik jou was vooral dingen eten waar je op dat moment echt trek in hebt. Misschien dat je het daardoor binnen houdt? 
In het begin van mijn zwangerschap ben ik ook erg misselijk geweest en heb ook emesafene gehad. Door de pillen werd ik erg moe maar wel minder misselijk waardoor ik weer wat gemakkelijker kon eten. Verder hielp het bij mij ook om zoet te blijven eten, dat vond ik dan nog het lekkerste. 

Sterkte! Hoop dat je je snel beter gaat voelen!

Eva-2015
afbeelding van Eva-2015
26 mrt 2015 - 19:57

Bedankt voor je snelle reactie. Ik krijg emesafene als zetpil 3 keer per dag, eerst had ik gewone tabletten (van af week 5 geloof ik en van af week 11 de zetpil) maar die hield ik niet binnen en gelukkig zijn ze er ook als zetpil. Ik eet normaal nooit vla, maar ga ik proberen.
Crackers en beschuit gooi ik er helaas gelijk weer uit, rijstwafels de helft van de tijd

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
26 mrt 2015 - 17:46

Er zijn medicijnen tegen de misselijkheid, oa emesafene. Dat kreeg ik bij mijn tweede voorgeschreven toen ik zoveel spuugde dat ik af begon te vallen. Ik zou hier echt op aandringen bij je huisarts, je moet ergens op de dag iets binnen kunnen houden, anders trekt je lijf het niet. Qua eten wordt vaak vanillevla genoemd, wat ook helpt tegen maagzuur. En beschuit/crackers.