wat mag hij eten

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
1 mei 2009 - 17:46
wat mag hij eten

hallo, mijn naam is kim en heb een zoontje van 10 maanden. hij heeft tot nu toe eigenlijk alleen maar potjes gegeten en wou heel lang geen zzelfgemaakte groente.


nu is mijn vraag, wat mag hij eigenlij llemaal hebben. ik wou hem rode kool geven en mag hij al mee eten met de pot, ook al is dan snel van de knor of zoiets is dat wel gezond genoeg voor hem. en wat gaven jullie je kinderen.alvast bedankt kim

dirksmama
afbeelding van dirksmama
6 mei 2009 - 04:50

Op borstvoeding.com kun je bij voedselintroductie een heel duidelijk schema vinden van wat wanneer kan (ook heel bruikbaar als je kunstvoeding geeft).

Bloemkool, chinese kool, broccoli en zuurkool kunnen vanaf 6 maanden. De rest vanaf anderhalf jaar.

Natje72
afbeelding van Natje72
3 mei 2009 - 15:29

Nou nou Kim ben maar blij je zoontje eet meer als onze dochter van bijna 21 mnd.


Kolen mogen nog niet ivm de gasvorming hihi daar kunnen de darmpjes nog niet tegen. Dat is wat ze mij geleerd hebben maar goed je kunt het altijd met een beetje proberen.


Amber eet echt bijna niks maar ja toen ze 9 mnd was at ze wel alle potjes.


Pasta kun je gewoon maken met een beetje tomatensaus en gehakt, maar met appelmoes kan bijvoorbeeld ook. Eigenlijk kan met pasta alles. Pasta met spinazie en roomkaas bijvoorbeeld. Of pasta met spinazie en tonijn. Pasta met blokjes ham en erwtjes kan nog wel een dagje doorgaan met lekkere pasta recepten. Eigenlijk kan er bijna alles mee.


In Italie eten ze immers ook overal pasta bij en tja je hebt zoveel soorten macaroni, spaghetti, lasagne, tortelini, penne enz enz.


Veel kookplezier.kim-isleyen
afbeelding van Anoniem
3 mei 2009 - 15:06

hallo dames,


bedankt voor de tips. ik geef hem nu potjes of blikjes groente met aardappelen of rijst. alleen weet ik nog geen recepten met pasta, maar dat zal ik wel googelen.


hij eet nu al worteltjes met doperwtjes, bruine bonen, spinazie en broccoli bloemkool. elke dag probeer ik wat nieuws en soms pak ik wat uit de vriezer.


alleen weet ik niet en kan ook nergens vinden of hij rodekool mag en waarom hij eigenlijk geeen kolen mag zoals Natje schrijft, maar ik ga op onderzoek uit.


in iedergeval gaat het nu best goed en eet hij redelijk oed van de zelfgmaakte groente. dus een hele vooruitgang.


groetjes kim

Benthe2008
afbeelding van Anoniem
2 mei 2009 - 01:22

Hey Kim,


Ons dochterje is nu net 1 jaar en eet eigenlijk vanaf 7 mnd al mee met de pot. We hebben elke x een maaltijd geprobeerd en gekeken hoe ze daar op reageerde qua krampen/ontlasting enz. Als we echt iets pittigs eten wat eigenlijk weinig tot niet voor komt dan krijgt zij een potje van Olvarit, en heb ik genoeg tijd dan kook ik apart voor haar aardappels, groente en vlees.


Ons voordeel hieruit is dat ze alles maar dan ook alles lust! Oke ik mag niet liegen, ze lust echt geen spercibonen hihihi.


Groetjes, Linda

Natje72
afbeelding van Natje72
2 mei 2009 - 01:09

Hoi Kim,


Kool mogen ze het eerste jaar in ieder geval ook niet hebben, heb ik altijd gehoord. Heb ook het boek Opperdepop staan wel leuke recepten in maar idd googlen vind je super veel recepten.


Verder mag hij gewoon pasta, aardappels, rijst e.d hebben.


Ben het met Sas eens die knorr maaltijden zijn erg zout voor een kleintje kun je beter niet doen. Want dat hebben ze nu net niet nodig.


De andere Saskia heeft al goed aangegeven wat ze wel aan groente mogen hebben. Wat ik wel eens deed als we zelf wel zo'n knorr maaltijd aten is voor Amber een klein blikje groente /aardappeltjes maken.


Ligt er ook aan hoeveel tijd je er in wil steken.sas76
afbeelding van sas76
1 mei 2009 - 22:26

Hoi,


Ik kreeg op het CB een foldertje van het Voedingscentrum toen de kinderen aan de bijvoeding mochten. Dat was heel handig, stond precies in wat met welke leeftijd wel en niet kan. Je kunt sowieso eens bij hun op de website kijken, misschien dat je daar de juiste info vindt. En anders eens bij het CB vragen.


Over die Knorr-maaltijden enzo: wij eten die hier ook wel hoor, maar de kinderen hebben daar op jonge leeftijd nooit aan meegegeten (pas vanaf een maand of 18). Die maaltijden zijn vooraf gekruid en vaak zit er veel zout in. En da's niet goed voor kleine kinderen.


Groetjes!
SNB
afbeelding van SNB
1 mei 2009 - 22:18

Hallo,

nou mijn zoon eet eigenlijk nooit potjes, ik kook zelf.
wat hij nu eet (hij is ruim 9 mnd), zijn aardappels, pasta of rijst, met groente (niet te vaak nitraatrijk, max 2 keer per week en dit niet opwarmen) en een beetje mager vlees, kip of vis.

Nitraatrijk zijn veel bladgroenten, zoals paksoy, andijvie, etc. ook bieten zijn nitraatrijk. vette vis kan ook niet, denk aan zalm etc.

geen zout gebruiken, verse kruiden mag wel (verse oregano, basillicum etc) wat mij erg heeft geholpen in het begin is het boek Opperdepop. dit koop je bij de Albert Heijn voor 9 euro, en hier staat in wat je kind met welke leeftijd mag hebben, en allerlei gerechten... heel makkelijk.
Op de website van nutricia, friso en nestle staan ook allerlei tips

als je het googled, kom je ook veel gerechten tegen.

Succes!

Groeten,

Saskia


<
mandy22
afbeelding van mandy22
1 mei 2009 - 18:53

Hallo Kim ,


Ik vind het wel een goede vraag die je nu stelt , Ik weet het eigenlijk ook niet.


Heb je vriendinnen die kids hebben ? of mischien een familie lid waar je het aan kan vragen ? mischien kunnen hun je tips geven of mischien wel een heerlijk recept voor de kleine.suces en hoop dat je snel antwoord op je vraag hebt !