Wat denken jullie?

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
10 okt 2008 - 13:35
Wat denken jullie?

Ik zit even met het volgende...

Onze zoon Pim (3,5 maanden, 8 kilo en 66 cm.) is aan het rommelen met zijn schema.

Nou ja met mijn schema.

Mijn voedingsschema was:

7:00-11:00-15:00-19:00-23:00 de fles en dan kwam Pim snachts nog een keertje voor een fles.

Per fles krijgt hij 180/6 Omneo. En in de fles van 23:00 uur krijgt hij 3 eetlepels Rijstebloem.

Maar voor die fles van 23:00 moeten wij hem wakker maken. Hij is dan echt heel vast aan het slapen. Met moeite drinkt hij die fles leeg, en soms laat hij toch ook nog wel 50cc staan.

En nu laat hij vaak in de eerste 2 flessen na de nachtfles ook nog wel eens 50 tot 90 cc in zijn fles over. Waardoor de volgende fles niet om de 4 uur is, maar vaak om de 3 a 3,5 uur is. Want ja...hij heeft honger.

Nu is het idee van mijn man om in de fles van 19:00 de rijstebloem te doen en Pim niet wakker te maken voor de fles van 23:00 uur. En dan eens te kijken wat dat doet met de nacht en de daarop volgende dag. Wie weet dat Pim dan die 6e fles kan laten vallen. Plus we kunnen weer eens lekker naar bed wanneer wij willen, en niet hoeven wachten tot 23:00 uur. Want dat is voor ons best laat, aangezien we allebei vaak vroeg op moeten ivm ons werk.

Ik denk dat we er waarschijnlijk 2 keer uitmoeten die nacht en dat er van mijn schema weinig meer terecht komt. Maar mijn man denkt dat hij dan even goed maar 1 keertje komt.

Het is het proberen waard vind ik. Maar hoe denken jullie erover? Hebben jullie nog suggesties qua schema?

Bij mijn dochter had ik dit allemaal niet. Zij was een enorme slaap kop, sliep met 4 weken al de hele nacht door. En tegen de 5 maanden ging ze van 5 naar 4 flessen. Haar schema is heel lang 8:00-12:30-18:30-21:30 geweest. En ze at al vrij gauw met de pot mee. Waardoot de avond fles ook al vrij snel kwam te vervallen.

Ik weet het even niet meer, wordt er gek van dat Pim steeds eerder wakker wordt ( is dat een sprongetje, hoort dat zo??) en hij vermaakt zich lang hoor in de box/wipper of op het kleed. Maar dan nog wilt hij met 3 a 3,5 uur al de fles weer hebben.

Ideeën, meedenken en suggesties zijn dus welkom.

Omneo met Forte hebben we ook al geprobeerd, maar omdat hij daar onrustig van wordt en nu met alleen Omneo ook niet altijd zijn flessen leeg drinkt kan het naar mijn idee geen honger zijn.

Ik hoor het graag!

Groetjes Mijke.

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
13 okt 2008 - 20:12

Fijn dat je een rustig weekeinde gehad hebt! Ook echt niet zo erg als hij de ene dag 5 en de andere 6 flessen neemt hoor. Belangrijkste is dat hij voldaan is en lekker slaapt (en jullie ook).

Heeft er verder niets mee te maken, maar wat heeft je zoon een leuke naam!aureliasmoeder39734.7673611111

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
13 okt 2008 - 15:41

Het is echt niet erg als hij af en toe 50cc laat staan. Zelf heb je ook niet altijd even veel honger.

Met die hapjes zou ik even wachten. Het internationale advies (WHO en Inspectie Volksgezondheid) is niet voor niets om bij voorkeur met 6 maanden te beginnen.

Dat er 4 maanden op de potjes staat heeft te maken met het feit dat de Nederlandse wetgeving nog niet is aangepast aan internationale verdragen. 4 maanden is de absolute minimumleeftijd, omdat er soms gevallen zijn dat een kind wel eerder dan 6 maanden bijvoeding moet krijgen. Maar dat is niet standaard.

Natje72
afbeelding van Natje72
10 okt 2008 - 17:20

Ik zou niet gaan voeden op verzoek hoor gewoon een schema volgen is veel prettiger.


Waarom zou je die fles van 23 uur niet laten vervallen hebben wij met Amber ook rond die leeftijd gedaan. Dat wakker maken om die tijd vonden we ook niks en idd eens wat vroeger naar bed is ook lekker.


Amber dronk ook niet alle flesjes leeg maar met een schema lukt het uiteindelijk wel om ze netjes op de tijden te krijgen die jullie ook eten wel handig. Weet niet of Pim naar een KDV gaat maar dan is een schema echt wel handig


Ik denk dat ie het 's nachts nog maar een keer komt zoals altijd.


Bovendien is ie bijna 4 mnd en dan mag ie ook fruithapje en groentehapje erbij hebben. Het is onzin dat dit pas vanaf 6 mnd mag hoor. Staat niet voor niks 4 mnd op die potjes. De meeste kindjes vinden het dan echt wel al lekker. En altijd met een soort beginnen om te kijken of ze niet allergisch zijn.Dan zou je ook kunnen kijken of ie niet als jullie eten zijn groentehapje krijgt en dan voor het slapen gaan (bij ons was dat 19.15 uur) zijn flesje.


Voor rijstebloem is ie idd nog te klein.


suc6

Natje7239731.6403472222


aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
10 okt 2008 - 15:41

Waarom voed je hem niet gewoon op verzoek?

Op deze leeftijd is om de 4 uur soms te lang wachten voor een kind. Om de 3 of 3,5 uur is ook nog vrij normaal op deze leeftijd. Het liefste geef je gewoon een fles, maar dring je niet aan om het restje op te maken, en je noteert hoeveel je kind gedronken heeft. Beter wat vaker een kleinere fles dan minder vaak een grote fles. En Pim geeft ook aan dat hij dat nodig heeft omdat hij niet alles drinkt, en eerder zich meldt. Bij een babymaagje geldt: vol is vol, je kunt er niet meer eten indoen dan er in past.

Voor rijstebloem is je kind nog veel te jong, dat is bijvoeding en dus bij voorkeur vanaf 6 maanden en nooit eerder dan 4 maanden.