Wakker maken? Door nachtfles te veel voeding

1 bericht / 0 nieuw
sask-1181850
afbeelding van sask-1181850
11 mei 2017 - 16:16
Wakker maken? Door nachtfles te veel voeding

Hallo,

Ik wil graag jullie mening horen daar ik niet weet wat ik precies moet doen.

Mijn zoon Sem is morgen 12 weken. Woog 4 weken geleden 4700 en en 56 cm. Inmiddels zal hij zeker ruim 5 kilo wegen. Aanstaande dinsdag ga ik weer naar consultatiebureau.

Hij heeft altijd krampjes. Daarvoor gebruiken we al een poos druppels van VSM.
Hij krijgt nutrilon standaard, met 1 schepjes ar omdat hij soms veel kan spugen. Meer ar doen we niet want ook dan meer krampjes.
Hij komt rond de 4 uur en incl nachtfles komt hij aan 6 flessen, meestal 7 uur-11-3 enzo.
We deden eerst om en om met 180 cc en 160 cc (150+10 extra).
We maakte hem ook altijd wakker voor de fles van 23.00 uur en kwam dan gewoon om de 4 uur weer.
Sinds afgelopen weekend hebben we hem niet wakker gemaakt en kan dan 5/6 uur zonder fles. Gevolg is dat ik dan 2 nachtflessen krijg. Nu ik nog verlof heb vind ik dat niet erg. We wilden dit ook proberen. Ik voed dan op verzoek alleen verschuiven de tijden dan en kwam ik aan 6 flessen van 200 ml (pas verhoogd....). Dat hij rond de 1000 cc zit kan maar dit vind ik wel heel veel. Forte durven we niet omdat we verwachten dat zijn krampjes nog erger worden (hebben we aantal weken geleden ook geprobeerd, maar veel krampjes).
Snachts is hij tussen de flessen door ook regelmatig wakker door krampjes. Soms komt er een grote scheet uit en is het weer goed.
Dat hij niet doorslaapt vind ik niet erg maar wel dat hij (en wij) weinig nachtrust hebben. Hij slaapt wel goed vanaf de fles om 7 uur. Dan maakt hij dus die 5/6 uur en zou eigenlijk moeten verschuiven.
Overdag heeft hij hazenslaapjes, ligt in bed en/of in mn armen.

Over een week ga ik weer werken en weet dan nog niet of we hebben dan laten slapen of toch wakker maken.
Qua voeding maak ik me ook wel beetje zorgen, wil niet dat hij straks een te forse baby wordt. Nu zie je het nog niet aan hem, maar drinkt veel. Laten boeren doen we ook, hoewel het niet altijd lukt. Houden heb na de fles min. 15 min rechtop.
Ook kan hij last hebben van een sprongetje / regeldagen rond deze periode. Wat moet ik doen als hij nog meer wil drinken?
Verder is hij wel vrolijk en lacht ontzettend veel.
Wellicht dat de krampjes minder worden nu hij 3 maanden wordt.
Het doorslapen zal ook vast een keer wel lukken?

Herkend iemand dit? Ervaring mee?