Waar voeden?

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Tor
afbeelding van Tor
28 apr 2008 - 13:12
Waar voeden?

Hoi,

Kon niets over dit onderwerp vinden, ben benieuwd of meer moeders hier mee zitten! Ook tips zijn zeker welkom!

Hoe doen jullie het 'buiten' voeden? Dus als je niet thuis bent, een dagje weg bent... dan heb ik het dus over de borstvoedende moeders!

Ik ga een weekend naar Amsterdam met de schoonfamilie. Leuk natuurlijk, maar ik maak me alleen een beetje druk over waar ik kan voeden...

Natuurlijk kan het overal, maar om nou op de Dam of in een restaurant te gaan zitten voeden, met de familie van mijn man erbij, dat vind ik dan weer minder.

Hoe doen jullie dit, heeft er iemand tips? Zijn er bijvoorbeeld speciale plekken voor in steden?

Loïs
afbeelding van Loïs
30 mei 2008 - 16:28

Ik dacht dat ik moeite zou hebben met voeden waar andere mensen bij zijn, maar ik heb m'n "angst" overwonnen en heb vorige week op een groot voetbaltoernooi in een lege dug-out gevoed! Hydrofiele luier over de schouder en eten maar. Goh, wat voelde dat vrij!

kathinka
afbeelding van kathinka
18 mei 2008 - 19:48

Hoi Tor,

Ik las nu pas je berichtje (veel te laat voor jou natuurlijk) maar ik ken je probleem. Ik heb ben mijn dochter te weinig bv aangemaakt terweil ze wel gewoon goed aanhapte en nu bij mijn zoon gaat het door tepelkloven helemaal niet zoals het hoort. Mijn zoon kan ik alleen nog afgekolfde melk geven en Esther heeft na 3 maanden bijvoeding moeten krijgen.

Ik vond het na een tijdje dan ook heel moeilijk om in het openbaar te voeden want het voelt of dat iedereen naar je kijkt. Ik ben stress situaties ook steeds verder uit de weg gegaan. Mocht je nu toch eens uit eten willen of gewoon nog eens een dagje weg gaan. Als je aangeeft dat je bv geeft maar dit nog al eens problemen op levert mag je ook vaak in een prive ruimte van een restaurant voeden. Het voordeel is dat je dan geheel met rust gelaten wordt. Als je uit eten gaat kan je vragen of het mogelijk is als je reserveert. Ga je spontaan een dagje weg kan je het meestal vragen.

Ik kan me voorstellen dat het voeden op het bootje mislukte. Voor de rest is de dag denk ik een opsteker geweest want je weet nu dat je het wel kan!

Heel veel bv plezier verder.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
Tor
afbeelding van Tor
9 mei 2008 - 23:26

Het is best goed gegaan dat weekend! Ik voel me in ieder geval niet echt op mijn gemak met mensen er omheen, maar dat heeft voornamelijk met het feit te maken dat het drinken vaak moeizaam gaat (problemen met melkproductie, kindje vaak onrustig)

In Amsterdam ben ik steeds gewoon op een rustig plekje aan het water gaan zitten, in de Keukenhof gewoon ergens op een bankje, alleen toen we met mijn ouders en schoonouders op een klein bootje zaten ging het niet goed. In het oog van iedereen, plus een baby die meer huilde dan dronk... dat was even frustrerend!

Maar ik denk dat als het voeden altijd lekker zou gaan en ik altijd genoeg melk had, dat het dan ook makkelijker zou gaan.

daisy82
afbeelding van daisy82
9 mei 2008 - 19:08

ik voed ook overal, meestal leg ik iets over mijn zoontje en de borst heen zoals een sjaal of zijn jasje etc, zodat niemand iets ziet.

sappie
afbeelding van sappie
28 apr 2008 - 23:37

Ik heb mijn 2 kids ook overal bv gegeven. Ben normaal best preuts maar bv geven ging overal goed. In een pashokje tijdens het shoppen, in de auto op een parkeerplaats onderweg op vakantie, In mijn groep op twerk (werk op een kdv en mijn kids zaten in de groep naast mij) in een restaurant....echt overal heb ik wel een keer bv gegegen.


Maar als je jezelf er niet prettig bij voelt moet je het niet doen hoor. Dan gaat het toch niet zo goed. Ik deed wel altijd langs boven het klipje van de bh los, dan mijn kids ervoor leggen en dan mijn t-shirt omhoog en de borst vrij maken. omdat mijn kids er dan al voor lagen zag je helemaal niks.


Je kan in een restaurant het beste in een hoekje zitten....dan zit je niet zo in de kijkert. Ook kan je een grote doek mee nemen en die een beetje ervoor hangen zeg maar.


Succes ermee.


groetjes Sabrina.


Marlala
afbeelding van Marlala
28 apr 2008 - 22:11

Hoi hoi,


ik vind 't superknap van jullie dat jullie er zo goed bij voelen ! Ben er stiekem een beetje jaloers op. Ik kon dat niet... Zelfs als m'n ouders op bezoek waren ging ik nog liever boven op de slaapkamer zitten (kon ik tenminst ook nog 's m'n tranen de vrije loop laten). Als ik alleen thuis was, zat ik wel gewoon op de bank, maar als er anderen waren, ging ik óf naar de slaapkamer, óf naar de bijkeuken.


Ik vind 't mooi dat jullie 't zo kunnen!

Marlala39566.8421875


aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
28 apr 2008 - 21:40

Ik heb ook overal gevoed. Tram, trein, terras. Mooiste plek was in de dierentuin, tegenover de mensapen, gaf zo'n gevoel van verbondenheid met moeder aap

Maar als ik de indruk had dat het gezelschap er misschien wat moeite mee zou kunnen hebben, dan ging ik gewoon een beetje achteraf zitten, in een restaurant bijvoorbeeld met mijn rug naar de mensen en mijn neus naar de muur. Was voor mijn kind ook rustiger. Handige kleding doet wonderen. Meestal was er niet te zien dat er een kindje aan het drinken was.

Inge01
afbeelding van Inge01
28 apr 2008 - 15:21

Ik gaf Max ook overal borstvoeding. In het begin vond ik het ook niet zo makkelijk om hem ergens anders te moeten voeden dan thuis. Maar je wordt er vanzelf makkelijker in. En je moet ook zeker doen wat je zelf prettig vindt.

Als we ergens gingen eten vroeg ik altijd of er een mogelijkheid is om hem eten te kunnen geven. En meestal ging dat wel en als dat niet ging dan gaf ik hem in de auto eten. Het is niet zo comfortabel maar het gaat wel.

Ik zorgde altijd wel dat ik makkelijke kleding aanhad zodat niet "alles" bloot hoeft meestal had ik een voedingsshirt of hemd aan.

MamavanFloor
afbeelding van MamavanFloor
28 apr 2008 - 15:04

Hoi, Ik vond het ook erg lastig maar heb hier altijd wel een weg in gevonden. In de duinen b.v. op een bankje achteraf en bij een restaurant vroeg ik het altijd van te voren even. Vaak kreeg ik dan een comfortabel hoekje aangeboden waarbij je tijdens het voeden niet te veel in het zicht zat. Floor dronk zelf namelijk ook niet al te best als het te druk was. Voor alle partijen een fijne oplossing. Ze hebben hier nooit moeilijk over gedaan. Ook de auto is regelmatig gebruikt als we niet in de buurt van Horeca waren (wel minder comfortabel!)

Marisje
afbeelding van Marisje
28 apr 2008 - 14:37

Hey

Ik heb Jelle wel gewoon overal gevoed. In de V&D, in de Bus en ook gewoon thuis bij mij ouders of schoonouders. Ik trok me er niet zo veel van aan. Als mensen het niet willen zien gaan ze maar ergens anders zitten.

Maar je moet het niet doen als je je er niet goed bij voelt want dan werkt het niet denk ik.

Je kan een beetje achteraf gaan zitten zodat niet iedereen je ziet, en anders als je in een restaurant bent even in de auto ofzo.

Even voor jezelf kijken wat je prettig vindt.

in ieder geval veel plezier gewenst.

Groeten Maris