voeding voor hongerigebaby's hoe doseren

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kathinka
afbeelding van kathinka
6 jun 2008 - 15:50
voeding voor hongerigebaby's hoe doseren

Ik heb hier een klein vreetzakje van 6 weken die structureel te veel eet. Van de week waren we overgestapt van 8! voedingen van 135 ml naar 6 voedingen van 170ml maar eigenlijk mag hij er maar 5 hebben. Ook wil hij nu weer gewoon om de 3 uur eten ipv om de 4 uur met heel veel gekrijs lukt het wel om hem wat langer te laten wachten met eten maar dit is 10 keer niets.

Hoeveel zouden jullie geven aan voeding voor hongerige baby's een hele fles lijkt me te zwaar voor een kind van 6 weken maar ik dacht aan overdag 2 schepjes voeding vervangen voor voeding voor hongerige baby's en 's nachts wel een hele fles. Zo hoop ik dat hij een hele nacht wacht met komen voor de volgende voeding.

Nu krijgt hij 5 schepjes normale voeding.

Groetjes Kathinka

Sandra25
afbeelding van Sandra25
16 jun 2008 - 00:48

Hai Kathinka,

Ik had dat probleem met Dewi ook en ben toen overgestapt op hongerige baby voeding en die krijgt ze nu nog alleen is het nu forte 2 geworden omdat ze natuurlijk 7 maand is.

Dewi zat ook met dr 6 weken al op 200 ml per fles!

En het cb wilde eigenlijk dat ik nog meer ging geven,maar dat wilde ik niet dus ben ik overgestapt en dat ging prima!

En nu gaat het ook nog steeds goed!

Doe wat jij het beste vind!

Liefs Sandirksmama
afbeelding van dirksmama
11 jun 2008 - 09:51

Een verborgen reflux betekent dat een kind wel zuur in de slokdarm krijgt zonder te spugen zoals bij reflux. Dat doet pijn en daarom willen kinderen die hier last van hebben vaak en veel drinken. Als ze drinken voelen ze namelijk geen pijn.

kathinka
afbeelding van kathinka
9 jun 2008 - 12:38

Hoi meiden,

Bedankt voor de reacties. Ik ben gestopt met het ouderwets voeden omdat zowel Manuël als ik er niet gelukkig van werden en met resultaat. Hij komt nu omde 3,5 tot 4 uur en is heeft hij 4 uur niet gegeten maken we hem wakker voor zijn fles. Ik voed dus niet meer stipt op de klok al was dat wel even nodig om hem van de 2,5 uur af te krijgen.

Vannacht heeft hij eindelijk van 12 uur tot 7 uur vannochtend geslapen (om 7 uur heeft mijn man hem wakker gemaakt). Dus nu zijn we waar we wezen moeten. Hij heeft nu denk ik in de 2 dagen 11 voedingen ipv 10 maar daar valt mee te leven vind ik.

Dirksmama wat is een verborgen reflux en hoe ontstaat het? Manuël is wel iets te vroeg geboren namelijk.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
dirksmama
afbeelding van dirksmama
9 jun 2008 - 07:32

Kathnka, als hij ook met hongerlapjesvoeding nog hongerig blijft, dan zou ik naar de arts gaan.

Even laten kijken of er geen sprake is van een medische oorzaak (verborgen reflux bijvoorbeeld)!

kathinka
afbeelding van kathinka
8 jun 2008 - 14:19

Hoi Sonja,

Ik dacht dat het zwaarder was maar merk ook dat het hem weinig doet de voeding voor hongerige baby's. Hij blijft gewoon honger houden. Meer voeding kan ik ook niet geven want met 165 ml voeding heeft hij soms al moeite.

Nou ja het zal wel een korte periode zijn die vanzelf weer over gaat.

Bedankt voor je tip iig en ik blijf gewoon proberen.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
kathinka
afbeelding van kathinka
6 jun 2008 - 19:44

Hoi tistsia,

Hoe bekend is dit! Ik laat steef elke dag alleen afwassen om ook af en toe wat tijd voor me zelf te hebben maar vaak ben ik dan bezig met de woonkamer schoon maken en opruimen.

Vandaag heb ik ook al zo ongeveer een hele dag een kind op schoot esther wou gister namelijk niet slapen en is hangerig en manuël is super lief als ie maar heeeeeeeeeeeel veel op schoot mag.

Ach ja zonder liefde woden ze niet groot.

Nu ligt manuël dus in mijn arm en esther zit naast me een boekje te lezen.

Onze verbouwing is eindelijk bijna klaar en wat er nog moet gebeuren heeft echt geen haast. bijvoorbeeld 2 deueren die nog een 2e laag moeten maar verf is op, plafond woonkamer klein stukje opnieuw witten, 1 deur helemaal verven, wat sier lijstjes verven en ophangen, een lamp kopen en ophangen in de badkamer en zitgedeelte van de woonkamer en voor manuëls kamer een keer blinderings rolgordijntje halen en o ja gordijnen aan de achterkant van de woonkamer ophangen.

Van de zomer komen steefs broers en zussen de tuin aanpakken zodat die ook kind proef is want nu liggen er gewassen grindtegels. Niet echt lekker voor de knieën.

Ik luister ook niet echt naar het cb hier. In rijen waren ze alleen wel heel goed dus dat is wel jammer.

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
titsia
afbeelding van titsia
6 jun 2008 - 18:43

hey hey


Hahaha leuk het het CB en de kinderarts die elkaar tegen sprekeConfused Nou ik heb bij julia op advies van de kinderarts gewoon gegeven wat ze wou hebben en rara mijn kind doet het erg goed en is een gezonde grote meid geworden!!!!


Ik heb voor milan gewoon nog een keertje de arts gebeld (moest ook toch voor julia bellen) en die had zo iets van nou geef dat kind maar waar hij om vraagt!!!! Dus ik de laatste keer bij het CB (kreeg hij 6x 200) kreeg ik commentaar dat meneer niet genoeg was aangekomen Confused Ach.... Ik haal de prikken en verder klaar hoor.


Hier gaat het de ene dag ook beter dan de andere dag!!!! Dagen zoals vandaag pfffffffffff julia is ziek en wil alleen maar mama hangen en dat gaat gewoon niet de hele tijd dus zit ik met 2 of met 1 kind op schoot. Julia is ook nog steeds in het zelfte ritme als normaal en jah milan gaat er een beetje omheen maar hij si zooooooooo zoet dat dat heel erg goed gaat. Ik heb echt geboft dat milan een heel erg zoet manneke is hoor.


Ik vind het soms alleen lastig om ook nog eens ergens titsia tijd vandaan te halen als de kinders op bed liggen heb ik vaak ook nog van aalles te doen maar ik denk dat dat vanzelf ook wel weer komt. Wij zitten namelijk ook in een heerlijke verbouwing, of zijn jullie alweer klaar????? Dus hubbie is vaak pas om 22:30 weer terug en gaat om 06:45 van huis. Nog een maand of 2 en dan mag ik soms weer even wat tijd voor mezelf claimen JOEPIE!!!!!!!!!kathinka
afbeelding van kathinka
6 jun 2008 - 18:21

Hoi Titsia,

het gaat steeds beter. Sommige dagen zijn ze met zijn 2en vervelend maar doorgaans heb ik aan het eind van de week alle huishoudelijke taken klaar. Hebben wij en de kinderen de hele week door gewoon kleren in de kast liggen (soms alleen geen reserve kledingstukken) en liggen de kinderen ook nog op een redelijk tijdstip in bed. Esther wat beter als Manuël natuurlijk.

Van het CB mag ik echt niet meer geven dan ik nu geef want dat zou slecht zijn voor zijn nieren dus doe ik het maar niet. De kinderarts vind het allemaal prima. Eigenlijk mocht ik van het CB al niet meer geven als 120cc maar toen kreeg ik echt oorlog dus ik hoop dat ik met voeding voor hongerige baby's een compromis krijg tussen Manuël en ons.

Het is ook best vervelend dat het CB ook gewoon een kinderarts tegenspreekt en je vertelt welke info je van een kinderarts in het ziekenhuis heb gekregen durven ze hier ook nog ijskoud te zeggen dat die het vaak bij het verkeerde eind hebben. Nou alsof het CB het helemaal nooit fout heeft.

Hoe gaat het bij jou? Lukt het een beetje om alles te doen wat je wilt/ moet doen?

Groetjes Kathinka

Esther 6-3-2007 en Manuël 22-04-2008
www.kathinka1984.hyves.nl
titsia
afbeelding van titsia
6 jun 2008 - 17:58

hey katinka,


Hier ook zo´n hongerlapje LOL Ik mag milan gewoon geven wat hij hebben wil..... Hij krijgt nu 5 tot 6 voedingen van 200 cc en dat was ook al zo toen hij 6 weken was, toen kreeg hij 6x 200 cc.


Ik hoor van meer mensen dat ze dit niet mogen van het Cb maar ik heb het met julia ook altijd zo gedaan. Anders moet je ff het CB of je huisarts bellen en overleggen wat ze er van vinden en hoe je het zou kunnen aanpakken.


suc6 ermee, liefs titsia


ps hoe gaat het er nu mee??? begin je al een beetje ritme te krijgen met de 2 kids???