Voeding in je zwangerschap

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Denimens
afbeelding van Denimens
28 mrt 2013 - 16:01
Voeding in je zwangerschap

Hallo dames!

Overal kan je lezen wat je wel en niet kan eten in de zwangerschap, zo het bekende lijstje waarop staat wat je op een dag binnen moet krijgen als je het goed wil aanpakken.

Natuurlijk wil ik daar het liefst aan voldoen, dus is mijn vraag of jullie handige tips hebben om met weinig moeite een gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen waarin zoveel mogelijk van het lijstje is verwerkt.

Groetjes!

MamaSusan1985
afbeelding van MamaSusan1985
22 apr 2013 - 12:13

De verloskundige had mij afgeraden te gaan zoeken naar lijstjes op internet wat wel en niet mag want hier staan een hoop fouten in. De enige juiste is die van het Voedingscentrum, deze kan je bekijken op de website. Want voor je het weet denk je dat je niets meer mag of je eet juist dingen die niet mogen. Gevarieerd eten lukt mij ook niet altijd want ik vind niet alles lekker (vooral groente en aardappels vind ik nu helemaal niks). Ik probeer gewoon elke dag fruit te eten, melk/karnemelk te drinken en kaas te eten, verder iets van vlees bij het avond eten (voornamelijk kip) rijst of pasta met een lekkere salade erbij met bijvoorbeeld tomaat (zit veel ijzer in!). Verder drink ik veel, voornamelijk kruidenthee waarmee ik varieer en neem een 'mama multi vitamine met visolie' van Davitamon omdat ik geen vis eet. 

Lilypie First Birthday tickers

cp
afbeelding van cp
7 apr 2013 - 21:27

Hoi hoi ik rommel gewoon wat aan ik doe gevarieerd inkopen/boodschappen voor een week en op is op dus dat betekend voldoende diversiteit op. Een tip ik koop een ananas,mango, blauwe bessen, perxik, granny Smith en kiwi en doe dit alles in een kom. Ieder dag neem ik een schaaltje net dubbelfriss appel, manderijn soort bowle. Gevarieerd fruit is zo erg makkelijk.