Voeding

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
MamaMe
afbeelding van MamaMe
8 jan 2008 - 15:54
Voeding

Hoi moeders,


ik zag dat er al een onderwerp over voeding stond en ik was verbaasd over wat de kinderen allemaal te eten krijgen van vijf maanden.


Mijn dochter is net vijf maanden (eergisteren), en ze vertikt het om een fles te drinken.


's Ochtends om 8 uur maak ik een 180 fles met 6 scheppen nutrilon die drinkt ze terwijl ze nog half slaapt en dan drinkt ze maar 80 tot 100 ml. Dan hoort ze om 12 uur weer te krijgen (om de 4 uur) maar die drinkt ze gewoon echt echt niet. Dan gaat ze slapen een uurtje. Dan moet ze om vier uur weer dan drinkt ze misschien weer tussen de 80 en 100 ml. Dan om 8 uur wil ze hem soms leeg drinken en anders ook tussen de 80 en 100 ml. En om 12 uur de laatste en dat verschilt dat kan 180 zijn met 6 scheppen en 3 schepen pap en soms wil ze daarna nog maken we 90 en heel soms wil ze daarna nog. Dan gaat ze slapen tot 6 uur 's ochtends wil ze een paar slokjes water. Voeding doe ik niet omdat ze dan om 8 uur helemaal niet eet. En zo gaat het iedere dag.


Bij het cb wisten ze me geen advies te geven. Lara kan geen fruithapjes eten of groentehapjes omdat ze ontzettende exceem heeft. Maar ze heeft heel erg behoefte aan vaste voeding. Vandaag heeft ze ong. 50 ml flesvoeding met twee liga koekjes gemengd gegeten en daarna 30 ml thee. Dat vond ze wel lekker en we hebben een potje sperzieboontjes om straks te proberen. Ze valt niet af of zo maar als ik kijk naar wat andere kinderen eten en dan naar m'n eigen dochter dan krijgt ze echt veel te weinig binnen.


Graag wil ik van jullie horen hoe het zit met eten en slapen want naar mijn idee slaapt ze veel op een dag. Ik ben echt radeloos want ze doet al vier weken zo en ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Hoop gauw reactie's te kunnen lezen!


Alvast bedankt!


x Linda

nieling
afbeelding van nieling
15 jan 2008 - 17:32

Hoi,

Ik maak alle groente en fruit zelf klaar. Onze zoon heeft een intolerantie voor koemelkeiwit en daarom ben ik stap voor stap ieder fruitsoort (wat hij dan mocht hebben) apart eerst gaan uitproberen (kijken hoe hij erop reageerde). Vervolgens heb ik dat ook met de groente gedaan en pas later ben ik het gaan mengen.

Gijs kreeg met 5 maanden ook nog 5 flessen, maar ik deed er wel rijstebloem doorheen (niet zoveel, alleen bij de laatste fles evenveel aan de scheppen melkpoeder). Dit heeft hij tot bijna 7 maanden volgehouden, daarna vond hij fruit en groente interessant genoeg. En vanaf dat moment ben ik rijstwafeltjes gaan en de liga vermengde ik met de fruit.

Gr.
Arianne

MamaMe
afbeelding van MamaMe
12 jan 2008 - 22:14

Hoi!


Ik denk niet dat lara genoeg heeft aan vier flessen ipv 5.. ook omdat ze 's nachts wakker wordt van de honger..


Ik wil dat ook pas gaan doen vanaf 6 maanden omdat ze dan een heel potje mag leeg eten..


mama-Petra
afbeelding van Anoniem
12 jan 2008 - 16:36

Hoi,


onze Myrthe wilde rond 4 maanden ook niet meer goed drinken op haar eigen schema (en dat van het cb.) Toen heb ik haar een keer laten liggen, en kwam ze een uurtje later vanzelf. Vanaf dat moment ben ik van 5 naar 4 voedingen gegaan, maar dan wel met 7 ipv 6 scheppen. Zo kreeg ze op een dag toch de volledige hoeveelheid voeding binnen, alleen was ze goed uitgeslapen als ze moest eten. Op het cb waren ze hier niet blij mee, maar voor ons werkte het prima.


Ik heb in het begin alles zelf gemaakt, nu grijp ik toch stiekem wel eens naar een potje, vooral als wij iets eten wat Myrthe niet mag hebben (kool ofzo), of als we ergens anders eten.


Succes ermee!


Groetjes, Petra

MamaMe
afbeelding van MamaMe
8 jan 2008 - 21:21

hoi hoi ik maak me ook niet al te veel zorgen hoor maar ik wou gewoon weten of haar gedrag wel okeej was.. en tuurlijk denk ik wel eens van hoe ken het nou dat je het gewoon vertikt je kan toch niet leven op 400 ml op een dag.. bv. maar goed idd als ze honger heeft komt ze vanzelf wel..


ik heb inmiddels wel een schema gevonden wat ons wel aanspreekt we zijn halverwege deze dag verder gegaan met dat schema en het lijkt haar wel te boeien.. =P


hebben jullie zelf groente en fruithapjes gemaakt en krijgen de kinderen tussen door nog iets anders zoals liga koeken.. ook al vanaf vijf maanden?


x linda

MamaSan
afbeelding van MamaSan
8 jan 2008 - 20:00

Sja ik denk dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken hoor.

Slaap is goed voor de weerstand en in hun slaap groeien ze ook goed.

Lilian slaapt ook best veel.'s Ochtends van 9.30 tot 11.00, 's middags van 14.00 tot 15.30 en dan weer van 19.00 tot 7.Ze zullen het gewoon nodig hebben, niks mis mee.

Ik denk dat je 1 van de gelukkigen bent die een kindje heeft die wel lekker wil slapen .

Echt maak je niet te druk.

Als je dochter ergens niet blij mee is dan hoor je dat vanzelf.

Blijf bij het weinige drinken wel letten op voldoende plasluiers he.En hoe gaat het met de groei?

Liefs Sandra
MamaMe
afbeelding van MamaMe
8 jan 2008 - 19:24

Dankjewel voor jullie tips en advies. De drie standen speen gebruiken we 's avonds voor de pap. Voor de gewone voeding gebruiken we de 2 speen want drie gaat te snel dus ik denk niet dat het daar aan ligt.


Met slapen is het zo dat ze om de vier uur ong. na de voeding een uur slaapt. en 's avonds vanaf 8 uur slaapt ze tot tien uur en dan om 12 uur naar bed..


MamaD
afbeelding van Anoniem
8 jan 2008 - 18:24

Hallo MamaMe,


Mijn dochtertje is bijna 4 maanden en ging begin vorige week ook ineens moeilijker drinken. Wij naar de huisarts, die dacht aan een buikgriepje omdat ze ook diarree had. Misschien heeft ze dat ook wel gehad maar het bleef wel wat moeilijk gaan met drinken. Toevallig had ik vorige week ook een afspraak bij het cb en daar zeiden ze dat het ook kan zijn (maar dat hoeft niet!) dat ze last heeft van tandjes. Het kan soms weken, maanden duren voordat ze doorbreken, maar daarom kan er al wel druk op ontstaan. Uiteindelijk heb ik zelf een andere speen genomen voor op de fles (een 3-standen speen) en sindsdien drinkt ze veel en veel beter. Heb het idee dat ze dan niet zo hard hoeft te zuigen en dat het dan minder pijn doet. Nogmaals, dat hoeft het niet te zijn, maar ja, je probeert maar wat. Het gaat wel een beetje hard met deze speen, maar goed, ze drinkt weer normaal en dat is wel fijn. Dus misschien een idee om een snellere speen te proberen?? Ik raad je wel aan om niet op een ander merk fles over te stappen, daardoor kunnen ze in de war raken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt, ik begrijp je zorg, het is gewoon echt niet leuk als ze niet goed drinken.


Groetjes, MamaD


PS Mocht je overigens Avent Flessen/spenen gebruiken, de 3-standen speen werkt zo: heeft de standen I, II en III. Stand I gaat iets sneller of ongeveer zo snel als de speen nr. 3 (met 3 gaatjes). De 3-standen speen is eigenlijk een pap-speen.

MamaD39455.7370601852
MamaSan
afbeelding van MamaSan
8 jan 2008 - 18:20

Ik zou me niet teveel zorgen maken hoor.

Zolang je er zeker van bent dat er niks mis is, kan het heus geen kwaad.Als ze honger hebben, melden ze zich wel.

Ik heb met Lilian rond dezelfde leeftijd met hetzelfde probleem gezeten.

Vaak worden ze zo nieuwgierig dat ze gewoonweg geen tijd hebben/nemen om lekker te eten.De wereld om hun heen is natuurlijk veel boeiender dan zo'n fles!

Het kan best zijn dat ze de nieuwe dingen die je aanbiedt wel pikt maar de kans is net zo groot dat ze het de volgende keer niet meer wil, het is dan immers niet nieuw meer.

Bij ons hielp het om 1 fles te laten vervallen maar toen kreeg Lilian ook bijvoeding.En jouw dochter niet echt dus das even lastig...

Echt tips om haar meer te laten eten heb ik niet.Ik kan alleen maar zeggen: maak je er niet TE veel zorgen om, dan raak je alleen gefrustreerd en je dochter uiteindelijk ook waardoor ze nog minder zin heeft in eten.Blijkbaar heeft ze genoeg aan wat ze nu krijgt, anders zou ze zich wel vaker melden.Het trekt later wel weer bij.

Ik kon uit je verhaal niet helemaal opmaken hoeveel je dochter slaapt.Maar als ze het nodig heeft dan is het niet anders.Van slaap worden ze echt niet slechter.

Succes ermee.MamaSan39455.724224537

Liefs Sandra