voeding

29 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
dasa
afbeelding van dasa
25 jun 2007 - 23:24
voeding

hallo allemaal

ik een dochtertje van 10 maanden en eet heel slecht haar potjes fruit en groente. dit is wat ze over de hele dag krijgt

's ochtends fles van 200 met 4 scheppen bambix

om 11.30 een boterham en rond 12.00 naar bed met een fles van 200 ook met bambix

tussendoor twee koekjes en sap en eet dan een paar hapjes fruit

rond 16.30 weer slapen met een fles van 200 en bambix

dan om 18.30 een paar hapjes groente of uit pot of meeeten en dan rond 19.30 haar laaste fles ook 200 ook met bambix

ze krijgt de bambix door de fles omdat ze te licht is voor haar lengte moet van het cb.

Heeft iemand tips hoe ik haar toch ook wat meer van der potjes kan eten zodat we haar minder flessen kunnen gaan geven hoor het graag alvast bedankt

samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
21 jul 2007 - 13:51

Hoi Samantha,

Wieng he wat Lotte eet maar ze groeit er op dus maak ik me maar niet meer druk. S'nachts wisselend het het best wel. SOms neemt ze drie slokken en dan denk ik nou dat wordt er weer uit. en dan hoef ik maar 1 keer speentje in haar mond te doen s'nachts. En het gebeurd ook dat ze de fles wel leeg drinkt en dan heeft madam honger. Maar over het algemeen krijgt ze s'nachts geen voeding meer. De laatste weken is ze een beetje aan het rommelen omdat ze ziek is geweest en opeens erg ligt te draaien in bed en dan in de meest vreemde posities terecht komt waar ze zelf niet meer uit komt.

Ben benieuwd hoe je nieuwe schema gaat werken

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
21 jul 2007 - 00:42

hoi margot

Lotte eet ook niet veel maar slaapt ze wel door met die 100ml fles 's avonds.

Is inderdaad een idee 's ochtends nog iets van fruit en dan om 15:00 uur een liga kan ik ook wel even proberen.

groetjes samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
20 jul 2007 - 23:04

Hoi Samantha en Melissa,

Ik snap er werkelijk niets van dat de verschillende CB's verschillende adviezen geven. Je zou toch denken dat er bepaalde richtlijnen worden gevolgd!

Samantha,

Heb net gespiekd in het cb boekje maar ik vind het nog wel meevallen hoe licht Chantana is hoor. Ze zit aan de ondergrens. Maar er niet onder en ze was ook licht bij de geboorte toch! Als ik jou schema zie zou ik in de ochtend toch nog iets van vast voedsel aan bieden fruit of zo en de halve liga om 14:00 weg laten die om 15:00 zou je een hele van kunnen maken.

Lotte haar schema is

7:00 70 ml fles en 60 ml dikke pap, niet lachen weinig he meer wil ze niet

9:15 fruit en sap

12:00 brood en fles 100ml (wordt bijna nooit leeg gedronken)

14:15 liga papje (van 1 liga) en sap

17:45 100ml fles (wordt niet altijd leeg gedronken)

18:00 groenten en toetjes

19:30 100ml fles (wordt niet altijd leeg gedronken)

Ben erg benieuwd hoe je nieuwe schema gaat het blijft zoeken zo lang Chantana maar aan komt zou ik me niet te druk maken.

Succes maar weer

groetjes,

Margot

groetjes margot
melissa23
afbeelding van melissa23
20 jul 2007 - 20:04

hallo dames,


ik was vorige week op t cb en mijn zoontje hoefde nog maar 1 fles, ik hou t op 2, sochtends pap met een lepel en savonds zijnh flesje,gewoon omdat hij t lekker vind, maar met 9 maanden hoeven ze nog maar 300cc zei het cb mijklopt dat dan niet?


groetjes melissa

dasa
afbeelding van dasa
20 jul 2007 - 19:46

Hoi Margot

We zijn gisteren naar het cb geweest en Chantana weegt nu 8 kilo en is 75 cm lang. Ze hebben op het cb gezegd dat ze meer mag eten maar dat wil ze niet maar doordat ze heel actief en beweeglijk is. Gaat het evt vet er meteen weer af dus hoeven ons geen zorgebn te maken .

Mogen binnenkort beginnen met gewone melk te gaan geven krijg ze wel al af en toe maar nu mogen we haar papfles in de ochtend maken met gewone melk.

En we gaan nu een schema qua voeding uitproberen zoals mijn moeder het doet op woensdag want dan eet ze wel de groentepot bijna op. Dus dat betekeny dat dit haar schema wordt.

tussen 6.00 en 7.00 papfles 180 met bambix

tussendoor sap of thee

13.00 een boterham

14.00 een halve liga of een koekje

15.00 weer een halve liga of koekje

en na 16,00 geen tussendoortjes meer

om 18.00 groente

tussen 19.30 en 20.00 pyjamapaje en naar bed

hopelijk gaat het werken heb wel gisteren 10 hapjes groente erin gekregen

groetjes samantha

dasa
afbeelding van dasa
14 jul 2007 - 18:44

hoi Margot

michien is het voor mij ook een idee om het eten meteen op de plaat van de kinderstoel te leggen. Gelukkig heeft ze weer wat gegeten van goenten.

Sterkte daarme wel vervelend voor haar maar natuurlijk ook voor de rest van het gezin.

groetjes samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
14 jul 2007 - 11:07

Hoi samantha,

Ik leg het eten niet op het boord gewoon op het blad van de kinderstoel. Of als ze in de wipstoel zit in haar handje. En boord vliegt door de kamer hier. Of wordt aangevallen en getest op z'n hardheid haha ten slotte moet alles in de mond dus ook het boord. Gisteren was Lotte nog niet inoorde maar toch een paar sperzieboontje geknabbeld daar is ze dan heel druk mee.

Ben er overigens achter waar de hoge koorts vandaan komt... Van ochtend zag ik dat Lotte allemaal rode uitsl*g had. Even gegoogled en blijkt de zesde ziekte te zijn.

Ik hoor het wel hoe het 19 juli is gegaan.

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
14 jul 2007 - 00:10

Hoi Margot

Ja ben ook erg nieuwsgierig hoeveel ze is aangekomen. Ik leg het voor haar op een bord en dan bekijkt ze het bord en kiept het bord om en gaat dan eten. Als ik wat los in haar handje geeft eet ze het meestal wel op ook niet altijd een mischien is het ook een idee om zelf voor haar te gaan koken en kijken wat er dan gebeurt.

ik laat je weten hoe het 19 juli gegaan is

jij ook succes

groetjes samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
12 jul 2007 - 22:50

Hoi Samantha,

19 juli schiet al op. Weet je te minste hoeveel ze is aangekomen. Lotte is nu 9mnd en 1 wk. Heb je al eens geprobeerd om eten in haar hand te geven. Lotte smikkelt d'r boontjes uit de hand. Gaat best goed. Lotte moet het eten eerst voelen voor dat ze het echt eet. Brood hoef ik ook niet in haar mond te doen. Ik geef een stukje en dan doet ze het zelf in haar mond. Als ik haar spinazie met aardappels geeft hapt ze wel van de lepen maar pers het dan eerst uit haar mond kneet het een beetje en stopt het dan terug. Er ge klieder maar ach ze eet. Ik kook overiges wel zelf voor Lotte. Potjes lust ze echt niet.

Ben heel benieuwd hoe het jou 19 juli vergaat. Laat je me het weten?

Tot die tijd succes.

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
12 jul 2007 - 19:11

Hoi Margot

Dat is mooi dat Lotte toch zoveel is aangekomen in twee maanden. En het is mooi dat je pas weer over een half jaar terug hoeft te komen ben blij voor je dat het allemaal goed is. Ik kan me heel goed voorstellen dat je meer waarde hect aan KA dan aan het CB.

We moeten 19 juli weer naar het consultaiebureau voor prikjes laatt je dan even weten hoe en wat. Chantana is nu 10.5 maand oud.

Potjes wil ze echt niet en flessen wel en alles wat ze zelf kan vasthouden en eten het zijn allebei geen grote eters komt allemaal goed. Hoe oud is Lotte ook alweer.

groetjes samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
12 jul 2007 - 18:10

Hoi Samantha,

We zijn net terug van de KA. Nou ik snap er niets van. Ondanks dat Lotte zo weinig eet en drinkt was ze toch 650 gr in twee maanden aangekomen. Lotte weegt nu 6900 gr en 69 cm lang. De KA was erg te vrede Lotte gaat mooi in haar eigen groeilijn mee met de curve. KA zei dat Lotte kennelijk erg wienig nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Over eenhalf jaar moeten we weer terug komen. Lotte wordt gevolgd tot dat ze loopt en praat. Dus voorlopig blijven we onder controle.

We hebben nog over de koorts gehad maar waarschijnlijk een virus. Moeten het uitzieken. Dus we zien wel, als ze maar drinkt eten komt wel weer. Van KA mocht er ook een dip in de groei zitten als ze ziek was geweest. Hecht toch meer waarde aan mening van KA dan CB.

Ik zou me over Chantana ook maar niet te veel zorgen maken, anders ga je een keer extra wegen bij cb. Ben even kwijt hoe oud Chantana is. Misschien is zij net als Lotte een kindje dat weinig nodig heeft om zich te ontwikkelen.

Laat je nog weten hoe het bij jullie gaat.

groetjes,

Margot

groetjes margot
gootje7
afbeelding van gootje7
10 jul 2007 - 20:55

Hoi Samantha,

Dit is zo herkenbaar. Frustrerend he. Helamaal omdat we kindjes hebben die geen hollands glorie zijn en best een kilootje meer mogen hebben.

Vandaag had ik Lotte wel naar KDV gebracht want ze had van ochtend 36,7. Werd om 12:30 gebeld of ik Lotte op kan komen halen want ze was toch wel erg ziek. Mijn arme lotje was zo slap als een vaatdoekje. Ze wil alleen maar tegen mama aanhangen. hoop dat we de nacht een beetje door komen. We zien het wel.

Ik laat je het wel weten wat de KA zei.

Jij weer veel succes met alle eet periekelen.

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
10 jul 2007 - 13:02

hoi margot

wat vervelend zeg zo ineens 40 graden koorts. Sterkte daarmee en succes donderdagmiddag bij de KA hoor het graag van je.

Hier gaat het niet beter krijgt wel minder flesvoeding maar op dit moment neemt ze een hap een spuugt het weer uit en ook brood met pasta gaat er niet meer in zelfs de potjes neemt 2 happen en weer klaar. Ze slaat ook tijdens het voeden steeds met de handen om haar heen of stopt haar handen ercoor en slaat lepeltjes uit je hand.

groetjes samantha

gootje7
afbeelding van gootje7
10 jul 2007 - 12:34

Hoi Samantha,

Ik moet donderdag middag naar de kinderarts. Ben erg benieuwd. Lotte had gistern in een keer 40 graden korts. Nou dat was dus helemaal iks eten en drinken. Gistern maar 60 ml melk gedronken wel veel diksap. Ben heel benieuwd wat de KA zegt. En hoe gaat het dan bij jullie?

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
9 jul 2007 - 23:41

hoi margot

Ben je al met lotte weer bij de kinderarts geweest. En is ze goed gegroeid?

groetjes samantha (dasa)

dasa
afbeelding van dasa
1 jul 2007 - 22:28

hoi malika

Ze zit de ene dag op drie flessen en de andere dag wil ze alleen maar melk hebben en drink ze vier flessen. Na haar slaapje wil ze niet altijd eten. Nee met die groeipap heb ik maar twee poepluiers op een dag dus valt wel mee. Ook als het voor de nacht krijgt wordt ze alleen wakker met een plasluier en als de eerste ochtendvoeding heeft gehad heb ik pas de eerste poepluier. Dus wel lekker makkelijk. Maar ze is ook niet zo groot en qua gewicht ook licht ze is maar 73 cm en weegt net 7.8 kilo ze moet een beetje aankomen om ook beter te slapen.

groetjes samantha (dasa)

malika
afbeelding van malika
1 jul 2007 - 03:41

Hoi,

Het lijkt mij ook zo veel melk, ik denk dat het zal helpen als je dat wat minder maakt.

3 flessen per dag, zoals iemand anders ook al schreef.

Ik deed in de laatste fles voor het slapen gaan altijd 4 of 5 scheppen rijstebloem, dat zet ook lekker aan.

En als ze om half vijf te slaperig is en vier uur niet werkt, kun je het dan niet na het slaapje geven?

Lastig he als je kindje niet goed eet. Maak je er maar niet te veel zorgen om hoor.

Al die groeipap, moet ze daar niet veel van poepen? Dat heeft mijn zoontje namelijk zo erg.

Succes ermee en groetjes!

Groetjes Loes
dasa
afbeelding van dasa
1 jul 2007 - 00:04

hoi Margot

Chantana begint langzaam aan wat meer fruit en groente te eten maar heeft nog steeds der dagen dat ze alleen maar melk wilt en niks anders. Dus nog even doorbijten.

Ik kan het begrijpen dat je er moe van wordt het moeilijke eten van lotte maar het komt wel weer goed zo denk ik ook bij chantana.

Laat je nog even weten als je bij de kinderarts bent geweest

groetjes

dasa

gootje7
afbeelding van gootje7
26 jun 2007 - 22:36

Hoi Dasa,

Kwa lengte ontlopen Chantana en Lotte elkaar niet. Lotte is 2 wk en 6dg te vroeg geboren (heb hellp gekregenen het ging met ons beide niet meer goed)Door de hellp had Lotte een groei achterstand. Ze was 443cm en woog 2030gr.

Laat je nog weten hoe het gaat en wat je hebt veranderd.

Had overigend vanavond bietjes met aardappel. Nou geen hap toen ik de lepel voor hield was het pfffffff (spetter spetter spetter)SOms wordt ik ik moedeloos van het moeilijke eten van Lotte. Maar ja je kunt het er moeilijk in proppen.

Succes maar weer

groetjes,

Margot

groetjes margot
dasa
afbeelding van dasa
26 jun 2007 - 12:44

hoi allebei

wat vervelend zeg dat sanne alles weer uitspuugde. Maar gelukkig is het bij jou goedgekomen.

Dat kan ik ook nog proberen om 17.00 een fles van 100 geven met een schepje pap. Mischien dat ze daarna wel warm eet en dan minder fles drinkt 's avonds en hopelijk gaat ze dan ook wat beter slapen. Chantana is drie dagen na de uitgerekende datum geboren en was ook niet zo zwaar. Ze was maar 43 cm lang en woog 2790 gram.

Dan is lotte inderdaad ook een licht veertje succes over twee weken bij de kinderarts.

gootje7
afbeelding van gootje7
26 jun 2007 - 10:12

hoi,

Ik geef Lotte om 17:00 een fles van 100ml met 1 schep rijstebloem (zelfde reden als jij) Dan geef je niet een volledige fles, maar wel om die eerst honger te stillen zodat ze kan slapen.

Lotte was met 7maand 66 cm en woog 6,2 kilo. Ze is nu 8,5 mnd. Moeten over twee weken bij de kinderarts komen ben erg benieuwd hoeveel ze gegroeid is. Het blijft een licht veertje!!! Was ze bij de geboorte ook al zo licht?? Lotte was een dysmatuurtje.

Succes En hou ons op de hoogte

groetjes,

Margot

te

groetjes margot
sanne-v
afbeelding van Anoniem
26 jun 2007 - 10:12

een paar weekjes,alles wat ze at,spuugde ze er spelender wijs ook weer uit!

Wie weet is het met 1 fles minder opgelost.

dasa
afbeelding van dasa
26 jun 2007 - 00:23

ik ga het eens proberen om er om 16.00 uur avondeten te geven. En hoe alng heeft die fase bij sanne geduurd als ik mag vragen.

sanne-v
afbeelding van Anoniem
26 jun 2007 - 00:21

o jee ,misschien eerder rond 16 00??vervelend he?als ze zo weinig eten,ik heb er gelukkig geen last meer van,maar Sanne heeft die fase ook gehad,al kon ze het wel hebben,maar misschien is jouw kindje nou eenmaal tenger,niet iedere baby heeft babyvet,laat je niet gek maken he?

dasa
afbeelding van dasa
26 jun 2007 - 00:12

hoi Anoeska

als ik probeer haar om 16.30 warm eten te geven is ze meestal al in de beginfase van moe zijn en dan lukt niets

dasa
afbeelding van dasa
26 jun 2007 - 00:09

hoi gootje 7

het is inderdaad veel melk achter elkaar. Maar mijn dochter Chantana is 73 cm lang en weegt 7.7 kilo

sanne-v
afbeelding van Anoniem
25 jun 2007 - 23:51

hey Samantha

Ik zou die fles van 1630 ook laten vervallen,en dan ipv de melk een potje groenten geven.

Op deze leeftijd hebben ze meestal nog maar 3 flessen,ze hebben dan maar 500 cc opvolg melk nodig.

1 s""morgens,1 bij de boterham s""middags,en 1 voordat ze naar bed gaan.

Misschien kan je er s"'morgens en overdag 150 cc in doen,en voor de nacht 200cc?

Succes groetjes Anoeska

gootje7
afbeelding van gootje7
25 jun 2007 - 23:35

Hoi Samantha,

Mijn eerste reactie is wat veel melk!!!

En allenmaal met bambix. Ik snal dat je extra moet mee geven ivm gewicht. Als ik zie wat ze binnen krijgt is het niet weinig. Maar veel van het zelfde. Tussen 16:30 en 19:30 400ml melk en dan nog eens warme hap. Lijkt me logisch dat ze geen behoeft heeft aan warme hap.

Zou de fles van 16:30 halveren. Kijken of ze dan wel meer eet.

Lotte is overigen ook een licht gewicht dus snap heel goed dat je wilt dat ze goed eet. Lotte drink heel weinig melk en eten gaat ook niet geweldig. Dus begrip volkomen maar vrees dat het te veel is in een te korte tijd. Mag ik vragen hoe veel ze weegt en hoe lang ze is?

groetjes,

Margot

groetjes margot