voeden op verzoek

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
buts2000
afbeelding van buts2000
2 sep 2008 - 18:51
voeden op verzoek

vraagje..


Mijn zoontje is 3 en een halve week oud.


ik ben van BV over op de KV vanweg enorme pijn en daardoor productieafname.


Van het CB moet ik nog steds voeden op verzoek. Vind ik sowieso erg moeilijk want hij mag dan weer niet meer dan 6 keer 120 of 5 keer 150... In het begin kwam zoonlief wel 7 keer, gewoon gegeven want hij bleek de laatste week BV niet veel binnen te hebben gekregen.


Op een gegeven moment was 6 keer 120 voldoende en nu slaapt hij 's nachts opeens door (lekker hoor), 's ochtende gaf ik dan weer 120 maar das niet voldoende. Heb een dag van 150 geprobeerd maar hij heeft 's middags zijn huiluurtjes van fles tot fles en dan is 6 keer voeden iets relaxter dan 5 keer...mijn schema is nu als volgt...


150+5


120+4


120+4


120+4


120+4


120+4


6 voedingen dus en de eerste van de dag een "grote" fles.


Ziet dit er stom uit? hij heeft het nodig volgens mij.


Heb er geen tijdstippen bij egzet want die varieren dus per dag..

Marlala
afbeelding van Marlala
6 sep 2008 - 23:11

Da's idd geen huiluurtje meer...


Jens was ook een huilbaby. Op 't consultatiebureau vertelden ze aldoor maar 'dat zijn gewoon krampjes' en ik geloofde dat... Maar 't arme kind liet in de kraamweek al scheten waar een volwassene jaloers op zou zijn . Dat zijn geen gewone krampjes... weet ik nu! Veeeeel te laat. Zure luiers, veel melk terug geven etc...


Jens had idd ook een hele sterke zuigbehoefte waardoor ik veel pijn had en dus heel rap met BV ben gestopt. Het sloopte me. Letterlijk en figuurlijk.


Wat was er nu uiteindelijk met hem aan de hand; hij deed te veel indrukken op, op een dag én hij had Lactose Intolerantie. Heel gezellie...NOT.


Dus wij z'n slaapkamertje en box en alle andere plekjes waar hij veel tijd door bracht, zo leeg mogelijk gemaakt, of eigenlijk; zo rustig mogelijk. Niet te veel knuffels in bed/box, niet te veel tierelantijntjes aan de muur, etc etc. Niet de hele dag door radio of tv aan, niet te veel uitstapjes, hooguit 1 op een dag, bijv. naar de super. Op visite? Liever dat de visite hier kwam dan wij daar. Op stap? Tussen de slaapjes door. Als hij maar aan z'n rust kwam. Anders kon hij de indrukken/prikkels niet verwerken.


Rust en Regelmaat... het is wat, maar wel effectief.


Gr. Marla


Loïs
afbeelding van Loïs
6 sep 2008 - 22:51

Hoi Buts,


Heb zelf de eerste 5 maanden volledig BV gegeven, dus weet niet zo goed hoeveel er in een fles moet enzo als ze zo klein zijn als die van jou. Wat het huilen betreft: Vinnie heeft de eerste drie maanden heel veel gehuild, uren achter elkaar. Hij was heel onrustig en wou veel drinken. Ik denk achteraf dat het niet altijd huilen van de honger was, maar ook een grote zuigbehoefte want soms spuugde hij veel eten weer uit. Pas na 3 maanden werd het huilen minder omdat hij toen zijn duimpje goed kon vinden en dus zelf kon bepalen wanneer hij zijn duim in zijn mond wou doen en werd de voeding regelmatiger (qua tijdstippen enz.). Wil je niet ontmoedigen, wil je alleen even laten weten dat het heel normaal is dat je je hier onzeker over voelt, zeker bij een eerste. Goed naar je gevoel luisteren hoor! Het CB heeft het ook niet altijd juist!


Succes er mee!


Grtz Lois

buts2000
afbeelding van buts2000
3 sep 2008 - 21:23

ik kan me het voorstellen...hopelijk gaat het iets makkelijker bij een 2e.


we geven vanaf nu 6 keer 150 en wat erin gaat gaat erin.


Moet vrijdag naar het CB, ben benieuwd, komen ze maar eens 24 uur kijken...Nou nog het aantal huiluurtjes verminderen... dat zijn er vandaag behoorlijk wat... al sinds vanmiddag 12 uur tot heden...


Marlala
afbeelding van Marlala
3 sep 2008 - 21:17

Oja, al die verwarring en onzekerheden... let maar op... dat krijg ik straks ook weer . Een ander weet ik 't altijd goed te vertellen, totdat ik er zelf weer voor sta .


buts2000
afbeelding van buts2000
2 sep 2008 - 23:54

Hoi, bedankt voor jullie reacties.


het is onze eerste en dan vraag je je weleens af of je het wel goed doet...


het is ook best verwarrend, de ene keer doet ie bijna 5 uur op een kleine fles en de andere keer maar 2,5 uur... de andere keer heeft ie aan 120 genoeg en de volgende keer 150


Zoals vanmiddag ook, dan krijgt ie dus een kleine fles, vervolgens een uur later huilen, ik dacht huiluurtje altijd rond die tijd, maar vond hem hongertekenen vertonen, klein beetje gemaakt en meneertje slaapt vervolgend een paar uur... was de kleine fles opeens weer te weinig...


geen touw aan vast te knopen... komt hier dan wel op een gegeven moment duidelijkheid in? Ik bedoel de verschillende tijdstippen maakt me niet uit, maar iedere keer die verschillende hoeveelheid... moet ik dan maar iedere keer een fles van 150+5 maken? Want als ie dan 6 keer komt... das best veel toch?


Sorry hoor.... snap er af en toe nog niet veel van en het CB maakt het er zeker niet makkelijker op. Probeer inderdaad niet teveel op hun af te gaan.


en dan nog iets, kan het zijn dat die kleine zijn huiluurtjeS tussen 16 uur en 20 uur heeft?en soms nog wel later ook? Is dat niet lang?


bij voorbaat dank maar weer....


Marlala
afbeelding van Marlala
2 sep 2008 - 22:03

Ja hoor gewoon doen, gaat toch goed zo?


En als je teveel aanmaakt is toch niet erg... dan is 't jammer, maar dan gooi je 't gewoon weg. Het flesje MOET niet leeg... toch?


Gr. Marla


titsia
afbeelding van titsia
2 sep 2008 - 20:53

ik sluit me er bij aan...

Julia heeft altijd te veel voeding gehad volgens de richtlijnen en milan mu ook weer ze zijn beiden niets te zwaar dus hebben het ook gewoon nodig (gehad).

Luister naar jouw gevoel jij kent jouw kindje het beste en ik zeg ook altijd maar de ene volwassen persoon heeft ook meer nodig dan de andere dus waarom zou dat met baby's niet zo zijn????

groetjes titsiaLotje
afbeelding van Lotje
2 sep 2008 - 19:43

Haaai Sietske,

Doe vooral wat voor JOU en JOUW zoontje goed voelt!!! T CB kent jou kind niet zoals jij hem kent!! Als jij denkt dat hij dit nodig heeft, geef je hem dit!! De hoeveelheden zijn een richtlijn! Bij BV weet je ook niet hoeveel je kindje drinkt!!

Succes

Groetjes Lotte