vieze mm uit de vriezer

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Drieks
afbeelding van Drieks
27 nov 2007 - 22:22
vieze mm uit de vriezer

Mijn dochter is nu 3 mnd. In de afgelopen tijd heb ik veel mm kunnen kolven en dus ingevroren. Nu deze 3 mnd voorbij zijn heb ik wat van de oude melk ontdooid. Maar wat is dat raar spul. Mijn dochter lust het ook niet graag. Zelfs bij menging van slechts 10 cc van de 120 cc heeft ze het in de gaten. Wat is jullie ervaring.

karina
afbeelding van Anoniem
28 nov 2007 - 10:21

Ik heb toen ook altijd de moedermelk ingevroren in ijsblokzakjes! Erg handig als je een bepaalde hoeveelheid wilt ontdooien.

Maar het ruikt wel een beetje "vreemd" als je het ontdooit en het is idd plakkerig.

Maar als je het binnen 3 maanden gegeven hebt, kan het niet bedorven zijn.

En als je het uit de vriezer haalt, is het vervolgens ook maar 12 uur houdbaar.

En je moet het zo langzaam mogelijk laten ontdooien, dus bevroren in de koelkast laten ontdooien. Nooit gelijk opwarmen of op kamertemp.

Als je het eens heel snel nodig hebt, moet je het onder lauw stromend water laten ontdooien en dan gelijk geven.

En hoe warm je de melk vervolgens weer op dan? Mag nl. niet in de magnetron. Ik deed het altijd au bain marie, ging supersnel en is volgens mijn kraamhulp destijds ook de beste manier. (of een flessenwarmer natuurlijk).

Nou, succes ermee!

Drieks
afbeelding van Drieks
28 nov 2007 - 07:57

Het is niet bedorven, maar ik krijg het idee dat het door het plastic kan komen. Ik ben gisteren weer voor het eerst gaan werken en heb op mijn werk gekolfd. Het gekolfde heb ik thuis in het flesje laten zitten in de kk. Vanochtend toen ik mijn dochter de fles klaar maakte rook het en heb ik het ook geproefd. Dezelfde smaak en geur als wanneer ik het uit de vriezer haal. Ik vries de melk in in die handige ijsblokjes-zakjes.


Laatst heb ik mm ingevroren en meteen de zelfde week nog ontdooid en daar had ik ook dat het vies smaakte.


Ik heb het idee dat de bijsmaak veroorzaakt wordt door het plastik. Heb jij dit ook wel eens ervaren?

sappie
afbeelding van sappie
27 nov 2007 - 22:56

Mijn dochter had er nooit moeite mee om het op te drinken....ze vond het gewoon lekker.
Het ziet er inderdaad een beetje raar uit. Er zitten wat dikkere stukjes in lijkt wel en het plakt een beetje aan de rand van hetgeen waar je het in bewaart vast.
Is het nog wel goed wat je in heb gevroren? Het is dacht ik ingevroren ook maar een bepaalde tijd houdbaar....weet niet meer hoelang. Dacht maximaal 3 maanden, maar ik kan er ook naast zitten hoor. Bij mij zat het nooit super lang in de vriezer namelijk.


groetjes Sabrina.