Verstopping bij kindje (bijna 1)

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mirella
afbeelding van mirella
30 mrt 2008 - 23:54
Verstopping bij kindje (bijna 1)

Sinds 2 dagen heeft mijn dochtertje heel veel last met poepen. Ze heeft dagelijks minstens 2 poepluiers dus echt verstopt kan ze niet zitten, maar haar ontlasting is zo hard dat ze er echt last van heeft. Gisteren en vandaag heeft ze beide 1,5 uur ontroostbaar gehuild totdat ze een (paracetamol)zetpil kreeg die de boel kennelijk zo stimuleerde dat ze kon poepen.

We zijn onlangs overgestapt van opvolgmelk naar gewone melk. Zou het daaraan kunnen liggen??? Heeft iemand anders er ervaring mee. Eerder had ze nooit problemen met poepen (integendeel zou ik zeggen ).

Nogmaals wie heeft er tips?

aureliasmoeder
afbeelding van aureliasmoeder
14 apr 2008 - 03:02

Op zich kan opvolgmelk tot 18 maanden, en ook wel langer als je wilt. Dreumesmelk kan zelfs tot 3 jaar.

Misschien gewoon even wachten en dan later heel langzaam overstappen op dagmelk.

mirella
afbeelding van mirella
11 apr 2008 - 17:26

We zijn nu tijdelijk weer teruggegaan naar opvolgmelk en dat gaat goed dus waarschijnlijk heeft het daar idd aan gelegen. Maar ze moet natuurlijk eens naar de gewone melk dus hopelijk heeft het cb tips (moeten we as dinsdag naar toe). Fruit op nuchtere maag kan ik me ook vaag herinneren ooit gehoord te hebben. En voor vezels door de fles zal ik het cb even afwachten. Bedankt voor jullie reacties!

titsia
afbeelding van titsia
9 apr 2008 - 21:30

hoi hoi


Wat bij julia nog wel eens wil helpen is de dag beginnen met een fruit hap (dus op haar nuchtere maag). Het kan idd een reactie zijn op de overgang van opvolg melk naar gewone melk, zou dit zeker ff met het cb overleggen.


grt. titsiaSandra25
afbeelding van Sandra25
9 apr 2008 - 20:54

Hoi Mirella,

Ik zou even je ha bellen want Dewi heeft het ook en die is 5 maand nu,maar die krijgt zakjes met vezels door dr flesvoeding heen.

Je kan die ook gewoon oplossen in water en met een dag of 2 gaat het dan alweer beter en hebben ze vrijwel geen buikpijn meer.

Je moet dan nog wel een aantal maanden er mee doorgaan voor de zekerheid.

Wat Dewi krijgt ik Forlax de eerste keer moet je zelf betalen en de keren erna krijg je het vergoed!

Suc 6 dr mee!

Liefs Sanmirella
afbeelding van mirella
31 mrt 2008 - 18:23

Noah eet al een tijdje volkorenprodukten dus vezels krijgt ze genoeg. Ze is dol op groente en fruit dus daar kan ik weinig aan veranderen. Roosvicee laxo is een goeie tip, al zit ze niet echt verstopt. Ze poept keer op een dag alleen voordat het eruit komt heeft ze er zoveel last van. Maar misschien dat dat ze ontlasting wat zachter maakt? Drinken is bij haar altijd een probleem geweest maar we doen ons best.

We proberen het nu tijdelijk weer met opvolgmelk tot we over 2 weken weer naar het bureau moeten. Dan zien we wel weer.

Bedankt voor je tips!

wilma71
afbeelding van wilma71
31 mrt 2008 - 17:49

Hoi Mirella,


Ik weet niet of de verandering door de melk komt. Zou wel kunnen, als dat het enige is wat je hebt veranderd in het eetpatroon onlangs? Vezels eten helpt, je dochter is bijna 1 dus mag al volkorenproducten. Wat extra water drinken? Voor onze jongste gebruik ik roosvicee Laxo (op basis van pruimensap) en die geef ik in z'n fruithap ook vaak iets, waarin ik pruimen verwerk. Dat loopt lekker door:)


groetjes en suc6
Wilma