Toch geen koemelkallergie?!

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mari-1165912
afbeelding van mari-1165912
15 aug 2017 - 12:03
Toch geen koemelkallergie?!

Hallo,

Ten einde raad plaats ik dit bericht hier omdat ik hoop dat er iemand is die zich in ons verhaal herkent of wellicht een idee heeft dat ons verder kan helpen.

Ons zoontje (geboren 10 januari 2017 dus nu 7 maanden oud) is met plm 4 maanden opgenomen in het ziekenhuis met een virale longinfectie en na een aantal dagen ontstond een voedingsprobleem (weigerde de borst/fles en heeft toen sonde gehad). Kanttekening: we zijn al aan het tobben met zijn gezondheid sinds hij plm 6 weken is; hij was heel veel verkouden, hoestte veel, spuugde veel etc.
Na 1,5 week opname, is hij uit het zh ontslagen met de diagnose; verborgen reflux.
We zijn begonnen met Enfamil voeding. Dit ging matig; veel spugen, veel darmkrampjes, onrustig drinken etc. bleef. Hij kreeg er ook uitslag bij en n.a.v. daarvan heb ik Pepti voorgeschreven gekregen. Binnen 24 uur hadden we een ander kind; veel rustiger, vrolijker en zijn uitslag verdween. Na een aantal dagen kwam zijn uitslag weer terug en na 1,5 week waren alle symptomen weer terug. Toen na overleg met kinderarts overgestapt naar Nutramigen LGG. Zelfde verhaal als met Pepti; eerst verdwenen alle symptomen, maar na 1,5 week kwamen een aantal symptomen terug. Hij bleef wel veel rustiger, dronk zijn fles gulzig (eerste voeding waarbij hij dat doet, hij drinkt de fles in 1 teug leeg) en spuugt minder. De krampen (hij schreeuwt het vooral 's nachts uit van de pijn in zijn buik; is helemaal stijf en gespannen) en huiduitslag blijven over. Toen Nutramigen Puramino (voorheen AA) geprobeerd; 1 groot drama, 36 uur aan 1 stuk gekrijst en kreeg enorme uitslag. Dus weer terug naar LGG. De arts weet het niet en hij wordt nu opgenomen ter observatie...

Is er iemand die dit herkent?! Of wellicht een idee heeft in welke hoek dan nog te zoeken?
Naast dit alles of misschien wel dóór dit alles, eet hij nog geen vast voedsel; hij snapt simpelweg niet hoe hij van een lepel moet eten. We zijn al weken aan het proberen, maar zonder succes. Dit hebben we nu op een zijspoor gezet omdat we eerst rust willen mbt flesvoeding en daarna weer opnieuw proberen. Toch wil ik het hier vermelden omdat dit wellicht op iets duidt?!

1love
afbeelding van 1love
28 sep 2017 - 20:02

Beste Mari, zo herkenbaar...de uitslag. Bij beide zonen het geval geweest. Ook wij zijn overgestapt naar geitenmelk. Dit is vergeleken met koeienmelk makkelijker te verteren ook, dus minder last van datmkrampjes. Alleen gebruiken wij sinds enkele maanden nanny care ipv kabrita Deze bevat geen maltodextrine. Geitenmelk is bijna 3x duurder dan nutrilon, maar soms vind je online wel aanbiedingen en voor de kindjes...ja dan doe je het he! Succes..tis echt een aanrader.

Mieps85
afbeelding van Mieps85
26 sep 2017 - 12:53

Onze dochter had ook verborgen reflux, daarnaast spuugde ze veel, en had last van obsitpatie, uitslag, krampjes. Toen ze 3 maanden oud was, ben ik overgegaan van koemelk naar voeding op basis van geitenmelk (kabrita). Ze was binnen twee weken van alle klachten af.

Ze zeggen dat de eiwitten in koemelk te groot zijn, en moeilijk te verteren. Geitenmelk lijkt meer op mensenmelk dan koemelk.

Onze dochter is inmiddels 17 maanden, drinkt nog steeds geitenmelk. Merk als ze een keer fristi op heeft, gelijk weer uitslag heeft. In januari komt onze tweede kindje, mocht borstvoeding weer niet lukken, dan gaat hij ook gelijk geitenmelk krijgen.

Ik hoop dat voeding op basis van geitenmelk een uitkomst is voor jullie. Kabrita is overigens gewoon bij de etos te verkrijgen.