SUSHI!

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Sassielove
afbeelding van Sassielove
18 apr 2014 - 19:37
SUSHI!

Ik ben even aan het zoeken geweest op het forum maar kan dit onderwerp niet vinden. Ik ben echt verzot op sushi, je zou me hier best wakker voor mogen maken :-) Nou is mijn vraag mag je nou wel of geen sushi? Ik dacht namelijk altijd van niet omdat dit uit rauwe vis bestaat en je niet alle vissoorten mag eten.

IN81
afbeelding van IN81
10 mrt 2016 - 11:56

Zolang het VERS is, kan het! Dus zeker geen sushi uit de supermarkt, en ook een afhaal zou ik mijden. Maar bij eengoed sshi restaurant kun je ook rauwe vis nemen (behalve dan weer tonjn). Als je het zelf maakt, kun je het ook dubbelchecken bij de vsboer (geen vis halen bij de supermarkt)

bgerl
afbeelding van bgerl
28 feb 2016 - 21:06

Ik ben wel groot sushi fan, maar tijdens de zwangerschap maak ik het gewoon zelf thuis. Wel met aangepaste recepten zoals met gerokte kip of met tuna uit blik of vegetarisch. Het is even een paar maanden aan te passen en na succesvolle bevalling of na borstvoeding periode ga ik weer lekker genieten aan sushi in mij fav plekjes in Rotterdam ;-).

bppn
afbeelding van bppn
28 apr 2015 - 09:57

Ik eet ook gewoon zo nu en dan lekker sushi! Ik lust sowieso geen vis en al helemaal niet rauw! Ik eet bijv. sushi met gebakken garnaal en de california roll of die met komkommer en advocado.. hmmmm heeerlijk

Fenella
afbeelding van Fenella
27 apr 2015 - 20:56

Hier nog een grote sushi-fan. Heerlijk! Afgelopen weekend nog heerlijk sushi gehad maar ik mijd alle sushi met gerookte of rauwe vis. Beter het zekere voor het onzekere. Omdat ik zelf in een professionele keuken werk weet ik dat heel veel zalm gevacumeerd aangeleverd word. Vandaar mijn wantrouwen.

Willycore020
afbeelding van Willycore020
15 sep 2014 - 08:35

Ik ben ook zooooo gek op sushi en ik heb het tijdens mijn zwangerschap ook wel gewoon gegeten omdat ik weet dat het bij dat restaurant echt vers is. Maar ik heb er wel een beetje op gelet gewoon het zekere voor het onzekere. In plaats van een paar stukjes met zalm heb ik er op heel de avond maar een op. En natuurlijk heb je nog van alles waar geen vis in zit. Mjamm!

elen-989501
afbeelding van elen-989501
13 sep 2014 - 18:39

I do think sushi shouldn't contain raw fish

mariz01
afbeelding van mariz01
29 aug 2014 - 15:46

Als je bij sumo sushi gaat eten, staat er een dikke zwangere buik achter de gerechten die je gewoon kunt eten. Zag ik toevallig vorige week erop staan.

esje86
afbeelding van esje86
28 jul 2014 - 12:14

Ik heb het ook in het begin van de zwangerschap gevraagd aan mijn VK en ze zei dat het wel gewoon mag!
Zolang alles vers is. En niet uit verpakking komt. Dus ik geniet volop van sushi.
Ik krijg meteen weer trek haha!

Shelle
afbeelding van Shelle
25 jul 2014 - 21:47

Nu ik dit allemaal lees heb ik ineens zin in sushi!

Fam Klein
afbeelding van Fam Klein
18 jul 2014 - 23:09

Dat is ook het erge van sushi dat het zo lekker is en dan vooral met vis

Fam Klein
afbeelding van Fam Klein
18 jul 2014 - 10:53

sushi en vers is een groot word. Laatst online achter gekomen dat verse sushi (vis dan) een paar dagen in de koelkast moet liggen om de juiste structuur te krijgen. Weet niet of elke vis dit betreft maar wel zalm.

Dus vers is dan weer de goede vraag.

chellebel_
afbeelding van chellebel_
25 jun 2014 - 23:16

Ben afgelopen maandag bij Shabu Shabu wezen eten en was ook behoorlijk onzeker wat nou wel en niet gegeten kon worden. Op de kaart staat wel aangegeven welk sushi rauw vis heeft. Wat ik wel weet is dat er sushi's zijn zonder rauw vis, deze kan je dus gerust eten. Bijvoorbeeld de komkommer sushi, tonijn sushi en california roll, deze heeft geen vlees en vis. Ik ben voorzichtig geweest maar heb wel lekker kunnen smullen van de sushi's, raad ik jou ook aan. Genietse!!yes

 

 

 

 

DELETED_sjaak-e...
afbeelding van Anoniem
11 jun 2014 - 14:35

Volgens mij is het idd zod at als de vis ECHT vers is dat het geen kwaad kan maar té is nooit goed denk ik dan maar...ben zelf ook mega gek op Sushiiiiii....

Smeurtje
afbeelding van Smeurtje
6 jun 2014 - 00:12

Op de menu kaart van restaurant sumo staat er een roze zwangere poppetje bij het gerecht wat een zwangere dus wel mag eten. Erg handig vind ik dat. Dus ik eet vol vertrouwen overheerlijke sushi

mama van Kayla geb op 24-11-2014

mvk3
afbeelding van mvk3
13 mei 2014 - 20:19

Wisselende berichten inderdaad. Ben even aan het googelen geweest omdat ik zelf ook graag sushi eet.
Zie onderstaande resultaten. Weet jij het nog ? Groetjes 

.

Op de website http://www.oversushi.nl/sushi-en-zwanger/

.
Hoewel sushi relatief veilig is om te eten, kun je om het zekere voor het onzekere te nemen sushi met rauwe vis beter vermijden om te voorkomen dat je zelf ziek wordt. Ook om kind te beschermen, kun je beter sushi met de grotere vissen vermijden, aangezien deze vaak meer zware metalen bevatten. Aangezien de in de sushi rauw gegeten vissen juist vaak deze grotere zeevissen zijn, kun je stellen dat je relatief veilig bent zolang je maar alle sushi met rauwe vis vermijdt. Natuurlijk is de kans dat er iets mis gaat zelfs als je deze regels overtreedt niet heel groot, maar waarom zou je het risico lopen? Beperk je tijdens de zwangerschap gewoon tot sushi met gekookte vis of vegetarische sushi, waarvan er meer dan genoeg van in restaurants op het menu staat of online te bestellen is.

.

http://www.verloskundige-amstelveen.nl/nl/zwangerschap/leef-en-eetadviezen/

.

Voor rauwe ('gerookte') zalm en sushi geldt dat je dit in principe gewoon mag eten, mits het product vers is, bijvoorbeeld afkomstig van de visboer of een goed restaurant. De vacuümverpakte zalm uit de supermarkt kun je beter eerst goed verhitten alvorens deze te eten.

.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/zwanger/eten-en-drinken-tijdens...

Vis   Wel    Niet    Beperkt
Vis is heel gezond. Pas wel op met de onderstaande vissoorten.    X        
Gerookte kant-en-klare vis uit de koeling (gerookte zalm, paling), zowel vacuümverpakt als andere soort verpakking (*2)        X    
Rauwe schaal- en schelpdieren (mosselen, oesters) (*2)        X    
Roofvissen (zwaardvis, tonijn, haai, koningsmakreel)         X    
Wilde paling en wolhandkrab uit Nederlandse wateren (*3)         X     
Vette vis (makreel, haring, zalm, paling, heilbot, bokking, sardines, forel)           Maximaal 2 x per week

 .

Zwangere vrouwen kunnen beter geen voorverpakte gerookte vis eten, zoals gerookte zalm of paling uit de koeling. Omdat voorverpakte gerookte vis lang bewaard kan worden kan de Listeria-bacterie zich vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. Eet liever ook geen gerookte vis van de visboer.

Als je zwanger bent kun je ook de volgende vissoorten beter niet eten:

  • roofvissen (zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel, marlijn en verse tonijn). Tonijn en makreel uit blik is geen probleem.
  • paling of wolhandkrab uit de rivieren
  • rauwe vis en rauwe schaal- en schelpdieren. Dus geen sushi met rauwe vis en geen oesters. Mosselen kunnen wel als ze door en door gekookt zijn.

2 keer per week

Vis bevat veel gezonde vetzuren. Die zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis, zoals zalm, heilbot en forel.

 

IN81
afbeelding van IN81
22 apr 2014 - 14:17

Je mag wel sushi, maar niet alle sushi en je moet echt naar de betere sushi tenten waar het vers is... Dus geen sushi uit de supermarkt! Als je daar aangeeft dat je zwanger bent, kunnen ze je duidelijk uitleggen wat je wel / niet van de sushi mag (sommige vis wordt afgeraden vanwege hoger kwikgehalte bijvoorbeeld, welke precies dat weet ik nu even niet meer). Eetse!