SUIKER en VOEDING

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
21 mei 2010 - 01:42
SUIKER en VOEDING

Hallo,

Over een paar maanden is het dan zo ver. Dan zal ik vader worden! Ik kijk er met zo veel plezier naar uit, maar ook met zo veel onzekerheden die op mijn pad komen. Naast het zo goed mogelijk ondersteunen van mijn vriendin, ben ik ontzettend veel informatie aan het verzamelen over voeding. Want hoe gaat een beginnende ouder om met het begrip voeding??

Gelukkig kon ik erg veel voedinginformatie vinden op hoeveelsuikerziterin.nl
Was wel komisch, want men heeft daar ook een fotoserie staan van verschillende suiker producten. Ik zoek naar meer suikerinformatie. Kan iemand mij informatie geven over goed en slechte suikers?

Vriendelijke groet,

Seppe

seppe40318.9886574074

tjitske
afbeelding van tjitske
21 mei 2010 - 13:56

Als je op de gezonde toer wilt, moet je allereerst starten met borstvoeding!!!!


Als ik jou was zou ik me daar eerst in verdiepen, zodat je je vriendin goed kunt ondersteunen daarin! Zie o.a. www.borstvoeding.com


De eerste 6 maanden geef je (je vriendin dan hè ) alleen maar BV, dus geen bijvoeding! Dit omdat de darmpjes van je kindje nog niet volledig klaar zijn voor bijvoeding. Borstvoeding zorgt voor een beschermlaagje op de darmen! (wanneer je eerder met bijvoeding begint, zal dat beschermlaagje kapot gaan)


Na de 6 maanden ga je bijvoeding introduceren naast de BV! (WHO norm voor BV is 2 jaar!!!)


Op bovengenoemde site staat ook een introductieschema voor bijvoeding. Daar zie je precies wat je t beste wanneer kunt gaan geven!


Succes!

Gretha
afbeelding van Gretha
21 mei 2010 - 08:08

het eerste jaar krijgt een kind nauwelijks suiker binnen omdat je borst of flesvoeding geeft en pas met een half jaar ook groente, aardappels, fruit, yoghurt etc gaat geven. brood. en later ook vlees. etc. evt soms een liga of lange vinger, dat is het enige met suiker volgens mij...?
maar als je gewoon gezonde voeding geeft, hoef je je helemaal niet bezig te houden met suikers...??

Lilypie First Birthday tickers