Succesverhalen afvallen na extreem veel aankomen tijdens zwangerschap?

11 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
tamz-955504
afbeelding van tamz-955504
14 nov 2014 - 05:33
Succesverhalen afvallen na extreem veel aankomen tijdens zwangerschap?

Goedemorgen!
Zit ik weer kwart over 5 's ochtends achter de computer omdat ik niet meer kan slapen met die dikke buik. Enfin.. Ik ben eigenlijk op zoek naar fijne succesverhalen van vrouwen die na veel aankomen tijdens hun zwangerschap de kilo's redelijk snel weer kwijt waren. Gewoon om mijn eigen gemoedstoestand te sussen. Ik ben inmiddels 38 weken zwanger en 26 kilo aangekomen (Afgelopen week zelfs nog 3 kilo!) Ik ben klein van formaat (woog bij het begin van mijn zwangerschap 62 kilo, nu 88. Overigens heb ik wel echt een enorme buik, baby is zeker 4 kilo en hij zwemt rond in een behoorlijke plas. Vocht vasthouden ook wel aardig denk ik: mijn handen zijn net paddenlijven en m'n onderbenen zouden een pygmeenijlpaard ook niet misstaan) Het is overigens grotendeels mijn eigen schuld hoor, ik sportte altijd redelijk veel, maar door intense kortademigheid (vanaf eerste/tweede maand al) heb ik daar mee moeten stoppen. (Normaal rende ik 30 a 40 km per week, nu is de 200 meter naar de Albert Heijn al ver.) Verder heb ik als een idioot suiker naar binnen zitten werken (het was het eerste waar ik 's ochtends aan dacht.. Soms kon ik het een dag volhouden, maar dan was het toch zeker de tweede dag raak) Ik ken alle regels betreffende gezonde voeding en beweging (was een milde gezondheidsfreak), maar ben toch een beetje te zwak gebleken :S. Bummer! Ik kijk er naar uit om straks weer te kunnen bewegen maar vrees ook dat ik daar (vooral in het begin) wellicht de puf niet meer voor ga hebben. Dus mama's, ik zie van jullie graag de succesverhalen, motivatieverhalen en ook gewoon de "'t Komt wel goed schatje" :D

Kimsel1990
afbeelding van Kimsel1990
22 feb 2016 - 11:10

Hoi Breon

Ik ga er inderdaad vanuit dat ik er ook nog een hoop vanaf zal moeten sporten, maar dat maakt mij ook niet veel uit hoor! Ben allang blij dat zoals je zegt dat opgeblazen snel weg zakt! Heb af en toe het idee dat mijn handen benen en voeten op knappen staan en als dat al minder of weg is word het al een stuk prettiger natuurlijk! We zullen het allemaal wel zien straks als de kleine er is, maar af en toe heb ik het er wel moeilijk mee ook omdat ik niet groot ben en voor mijn gevoel nu echt tonnetje rond ben!

Breon
afbeelding van Breon
22 feb 2016 - 02:19

Dag kimsel,
Tijdens mijn zwangerschap ben ik 40 kilo aangekomen. Op 11 januari ben ik bevallen en heb hierna twee weken in het ziekenhuis gelegen (en dus niets aan beweging gedaan). Bij thuiskomst ben ik meteen op de weegschaal gaan staan en was ik al 19 kilo kwijt. Baby, placenta en vruchtwater verlies je sowieso meteen en dat is al snel een kilo of 8 (afhankelijk van de hoeveelheid vruchtwater) en dat vocht begin je vrijwel direct na de bevalling uit te plassen. Ik zag mezelf met de dag slinken die eerste week. Alles wat er nu nog aan zit is babyvet en dat moet ik er zelf af eten en sporten, maar dat het nog even zichtbaar is dat je een kind hebt gekregen is geen schande. Dat echte opgeblazen is er gelukkig vanaf

Kimsel1990
afbeelding van Kimsel1990
21 feb 2016 - 11:22

Hoi,

Ik was net van plan een nieuw topic te schrijven toen ik dit tegen kwam, dus ik reageer hier gewoon even! Ik zit er namelijk ook even helemaal door heen qua gewicht toename. Ben zwanger van de eerste en nu 33+3 weken en al ruim 30 kilo aangekomen. De eerste paar weken heb ik wat meer gegeten om het misselijk zijn tegen te gaan, en natuurlijk heb ik af en toe mijn eetbui momenten maar over het algemeen eet ik gezond en probeer ik er zoveel mogelijk op te letten wat ik eet. Nu hou ik ook super veel vocht vast waardoor ik voor mijn gevoel nog net niet ontplof! Ik ben ook klein van stuk (1.55m) waardoor mijn buik echt gigantisch lijkt. Door al dat vocht in mijn benen en voeten en lage rug klachten erbij is 100 meter lopen al een hele opgave dus veel bewegen zit er helaas ook niet in. Maar wat ik vooral vreselijk vind zijn al die opmerkingen van andere. Alsof ik het zelf niet zie en erg vind dat ik zoveel aangekomen ben! Ik werk in een supermarkt (deze week gelukkig de laatste voor mijn verlof) en zit achter de kassa en zo'n beetje elke klant die komt afrekenen moet er iets over zeggen! Opmerkingen als "jeetje wat ben je dik geworden" of "weet je zeker dat het er geen 2 zijn" of "nou koud zou jij het niet hebben nu, je hebt vet zat!". Ik probeer me er niets van aan te trekken maar pfff af en toe staan de tranen in mijn ogen. Zeker na een hele dag te horen hoe dik je wel niet geworden bent! Maar goed, genoeg geklaagd ik moest dit even kwijt haha. Hoop vooral dat ik alles snel weer kwijt raak na de bevalling want ik word hier dood ongelukkig van zo!

fitwithbabyjazz
afbeelding van fitwithbabyjazz
26 okt 2015 - 22:34

Ik ben ook pas geleden bevallen in augustus van een prachtige dochter. Wel was ik 23 kilo aangekomen. Na de 1e week was er 10 kilo af en ben nu totaal 13 kilo afgevallen. Ben nu hard aan het trainen om alle kilo's kwijt te raken. Ben een blogspot gestart om ook andere te motiveren om af te vallen en ga ook YouTube video's plaatsen.
Wil je ook afvallen samen met mij check dan mijn blogspot.
http://fitwithmybabyjazz.blogspot.nl/2015/10/fitwithmybabyjazz.html?m=1

YouTube video's volgen☺☺☺

KarinvL
afbeelding van KarinvL
15 mei 2015 - 10:02

Wat een fijne positieve berichten. Ik heb zó gelachen. En ze geven hoop en herkenning :) Ik ben nu 24 wkn en 10kg meer dan mijn normale gewicht.. Ben huiverig voor wat komen gaat!

tamz-955504
afbeelding van tamz-955504
13 feb 2015 - 06:33

Allen bedankt voor de reacties..! (en excuus voor de late reactie)
(@Mamainspe88 - wat een bastards zeg! Ik was dus echt gigantisch geworden, maar iedereen bleef maar zeggen dat ik er zo goed uitzag (inmiddels de foto's van de laatste weken terugkijkend weet ik dat ze logen - bless them ;) Wel was er een keer een dame in de HEMA die naar me wees en meelijwekkend aaahhh zei, maar goed toen voelde ik me inmiddels ook wel aaahhh. Het is zuur: je wordt alleen nog maar groter, wat overigens de bedoeling wel een beetje is. Blijf zo lang je kan lekker wandelen/zwemmen oid en show vooral je buik! Probeer ook vooral de vertederende blikken waar te nemen, die doen goed en zijn er plentiful)

Inmiddels is de kleine alweer bijna 3 maanden...time flies.
Overigens is dat een dot dus daar zijn we heel gelukkig mee.

Mijn lijf word ik minder blij van overigens, maar mezelf kennende wil ik weer te veel te snel. Binnen twee weken na de bevalling (keizersnede - belachelijk. Heb je van die geniale werpheupen (een leuk formaat) doen ze het niet!) was ik 14 kilo kwijt. Dat beloofde veel goeds, dacht ik. Natuurlijk waren dat de echte zwangerschapskilo's, de overige 12 waren degene die ik eraan gesnoept en niet eraf gesport had. Na 6 weken mocht ik weer voorzichtig (!) gaan joggen van mezelf..dat ging natuurlijk niet florissant maar ach ik was iig weer bezig. Omdat ik daarna van alle kanten hoorde dat dat echt niet verstandig was ben ik daar even tijdelijk weer mee gestopt. Dan maar een dieet (idd ook het 17 dagen dieet) Ook daarvan werd me van verschillende kanten verteld dat dat niet verstandig was, je bent immers nog aan het herstellen. Koppig als ik ben dacht ik dikke BS - dat geldt niet voor mij. Maar helaas had men weer gelijk: na 10 dagen kreeg ik last van hoofdpijn en misselijkheid die maar aan bleef houden. Ik dacht dat het van de vermoeidheid kwam, maar na een hand (oude - bleh) pepernoten verdween de misselijkheid als sneeuw voor de zon en de hoofdpijn was binnen no time ook verdwenen (te lage bloedsuikerspiegel dus - vind je het gek na al dat suiker tijdens mijn zwangerschap). Ook had ik tijdens de operatie veel bloed verloren dus nog aan de ijzersupplementen. Daarna (nog steeds geen acceptatie) toch maar weer 5 km voorzichtig gerend (heerlijk!) en daarna anderhalve week last van mijn litteken (Bareuh).

Al met al: Damn - mensen (JULLIE!) hebben dan toch gelijk - je lichaam moet nog herstellen en dat is niet zomaar gebeurd. Persoonlijk vind ik het teleurstellend dat dat zo werkt, ik had serieus meer verwacht van mijn lijf. Het was altijd zo sterk en resilient en nu blijk ik dan toch ook maar gewoon menselijk te zijn. Bummer!
Inmiddels heb ik toch maar wat nieuwe outfits aangeschaft en geaccepteerd dat dit voorlopig even mijn lichaam is. Ik wandel veel en let zo veel mogelijk op mijn voeding, maar so far doet dat nog niks. Soit! (bij tijd en wijle nog flink gefrustreerd hoor).
Enfin, over 3 maanden hoop ik een update te geven waarin ik vertel dat ik helemaal de oude weer ben, wat nee zeg nog 3 kilo lichter zelfs. (So much for haalbare doelstellingen ;)) Waar ik wel blij mee ben is dat wanneer ik mezelf in de spiegel bekijk (in de nieuwe outfits) ik er eigenlijk best ok uitzie. Daarnaast hebben we het meest toffe snuitje ever.
It can only get better from here!

Mamainspé88
afbeelding van Mamainspé88
10 feb 2015 - 13:44

Je verhaal is hilarisch! Ik ben nu bijna 28 weken zwanger en 15 kilo aangekomen. Ik huiver voor de overige kilo's. Ik was altijd slank, bezig met sporten en goede voeding, geloof me daar is niets meer van over op dit moment! Waar ik zelf erg van baal zijn de reacties van anderen wanneer ik iemand tegen kom in bijvoorbeeld de supermarkt maar ook op het werk. Niemand die leuk reageert op de zwangerschap ( dit is niet helemaal waar, het is alleen korte opmerking "o wat leuk!".) Daarna wordt over gegaan tot de vervelende opmerkingen over het gewicht. "Je bent wel zwaar geworden he", "nou jij groeit ook goed!" etc etc. Erg vervelend wordt ik er van! Heb jij hier ook last van? Want daardoor voel je je nog ellendiger!
Maar straks komt alles goed, dat weet ik zeker!

saphiremoonm
afbeelding van saphiremoonm
4 feb 2015 - 20:16

Ik ben bij mijn eerste ruim 35 kilo aangekomen, bij mijn tweede ruim 25 en ik zit nu in week 25 al op zo'n 17 kilo. Ik kom gewoon veel aan, maar ik neem het er ook van tijdens mijn zwangerschappen. Ik ben bij zowel mijn eerste als mijn tweede zelfs meer kilo's kwijtgeraakt dan dat ik aangekomen was. Binnen een half jaar ook nog! Moet ik er wel bij zeggen dat mijn kindjes niet zo lang borstvoeding hebbengehad omdat dit niet goed wilde lukken. Ik kon dus snel beginnen met diëten. Ik heb het 17 dagen dieet gedaan, wat inhoud dat je geen tot weinig koolhydraten eet. Ik kom van nature snel aan, dus ik maak me er ook bij deze zwangerschap niet zo druk over. Al duurt het een jaar na de bevalling ik ga weer terug naar die 63 kg! Het is me twee keer gelukt, dus de derde keer lukt ooksmiley

dori-1011326
afbeelding van dori-1011326
17 jan 2015 - 19:35

Komt wel goed schatje!

suus1980
afbeelding van Anoniem
14 nov 2014 - 09:27

@tamz,  van mij de 2 kanten:

ten eerste..ik moet wel lachen hoor om je verhaal.

is best wel herkenbaar.

toen ik van de oudste zwanger was..liet ik me helemaal gaan FOUT ik weet het.

kwam ook ruim 20 kilo (geloof 23 ofzo) aan.

bij m'n 2de "slechts" 20 kilo maar gelukkig ging het er ook redelijk snel weer af.

bij de oudste binnen 4 maanden op m'n oude gewicht en bij de 2de binnen een half jaar.

gewoon door lekker te gaan wandelen en bezig te zijn met je kind.

ik had een hond dus dat betekende dat ik er zoiezo uitmoest voor de wandeling. 

helaas ken ik ook de andere kant , dus dat 't er niet afgaat.

bij m'n 3e kwam ik maar 15 kilo aan, en na de bevalling ben ik met behulp van een dieet al m'n kilo's overtollige kwijtgeraakt, helaas mocht je dat dieet niet blijven doen en als gevolg daarvan kwam het er weer even hard aan  + nog 5 kilo extra.

inmiddels ben ik nogsteeds 20 kilo te zwaar en toch eet ik gewoon gezond, beweeg en wandel ik nogsteeds met m'n inmiddels nieuwe hond

en heb ondertussen ook nog 2 kindjes gekregen. waarvan de laatste zwangerschapskilo's er gelukkig bij na weer afzijn.

die extra kilo's waarvan ik gewoon weet dat íe zonder elke dag intensief sporten en streng (levenslang) dieet niet eraf gaan, neem ik voor lief.

zoals ik al zei, ik eet gezond etc. en eigenlijk voel ik me ook gewoon prima.

 

je zal de kilo's heus wel kwijtraken, maar ga niet streng dieten, laat je lichaam 't werk doen, straks als je bent bevallen en je weer je sport mag gaan oppakken, komt 't allemaal wel goed. (schatjewink hihi)

 

groetjes suus