reflux, jbpm en nu verstopping

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
lili89
afbeelding van lili89
24 sep 2016 - 12:15
reflux, jbpm en nu verstopping

Hallo allemaal,

Mijn zoontje, 8 weken, is ineens 's nachts vaak wakker door of maagzuur of krampjes. Na 5 weken ben ik gestopt met borstvoeding, dit deed ik in combi met nutrilon standaard. Hij leek wat reflux te hebben want hij gaf ineens veel over. Bij het CB werd mij verteld dat hij te veel dronk en dus over moest op nutriolon forte.

Dit had totaal geen effect op zijn hoeveelheid drinken. Hij bleef netjes om de 3 uur komen en 's avonds clustert hij en slaapt dan 2x 5 uur met dus 1 nachtvoeding. Hij drinkt in totaal 1 liter, dus veel vond ik het niet. Op zich ging dit wel prima op het feit na dat hij steeds minder ontlasting kreeg en de ontlasting die hij kreeg was zo hard dat hij soms wel een dag aan het persen was op een keuteltje van een halve centimeter. We gaven al standaard 10 cc extra water in de fles dus daar lage het niet aan. Toen hij alleen nog maar huilde ben ik gestopt met forte en weer terug gegaan op standaard. Daar zijn we nu een week mee bezig maar nu kom ik erachter dat hij waarschijnlijk reflux heeft. Hij geeft ineens mondjes terug en soms 2 uur na een fles heeft hij ineens kokhals neigingen, komt er helder maagzuur (?) uit zijn mond en krijgt hij ineens veel de hik. Als ik JBPM in de fles doe is dit veel minder. Maar nu mijn dilema, daar raakt hij dus weer door verstopt...

Ik ben nu 2 dagen hiermee bezig maar zijn ontlasting is binnen een dag alweer een stuk dikker en ineens moet hij extreem veel persen. Helaas voor ons heeft hij hier 's nachts onwijs veel last van en slaapt hij dus niet meer zo lekker door. Als ik geen JBPM gebruik is hij wakker door het maagzuur en anders door krampen/verstopping. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kan ik doen? Ga maandag ook naar de dokter hoor maar hoop op wat ervaringen van anderen.

Lindsey

lili89
afbeelding van lili89
6 jan 2017 - 10:20

Hey lara en candykoekje ;)

Ondertussen is mijn zoontje al 23 weken oud en hebben we het probleem al onder de knie. Hij heeft zware koemelkallergie en daarnaast extreem last van maagzuur.
Wij kregen ook Nexium maar daar kreeg hij veel bijwerkingen door. Hij werd bijvoorbeeld erg agressief. We zijn van de ene op de andere dag gestopt en toen was dat weg. Ik gebruik het nu alleen als hij erg last van maagzuur heeft maar dan acuut krijg ik ook de bijwerkingen weer te zien.

Lactulose hebben wij ook gebruikt maar het echte probleem lag bij ons toch bij de KMA en maagzuur. Toen we stopte met Forte en over gingen op pepti had ik binnen no time een ander kind. Helaas was dat na 3 weken ook weer over dus nu op Neocate.

Wij gebruiken sinds mijn bericht ook pure JBPM inderdaad. Hier krijgt hij geen krampen door, raakt niet verstopt of krijgt geen diarree. Snap niet waarom er zoiets als Nutritron bestaat wat dat allemaal kan veroorzaken. CB moet ook de pure voorschrijven in mijn ogen.

Maar goed daar hebben we gelukkig het internet voor, om alle problemen zelf maar op te lossen want aan het CB en huisarts heb je vaak met baby's ook niks heb ik wel gemerkt.

Groetjes,
Lindsey

candykoekje
afbeelding van candykoekje
22 dec 2016 - 13:44

Wij hebben dit traject ook doorlopen. Gelukkig liepen wij vanwege andere redenen al bij de kinderarts en kreeg ons meisje nexxium tegen de pijn van het spugen maar had dus ook last van verstopping. Ze kreeg eerst Lactulose en later macrogolpoeder.... dit hielp gelukkig. Misschien toch s overleggen met de huisarts als ze niet mee willen werken bij het consulnazibureau. Het is echt zoeken naar een balans die voor jouw kindje werkt en die zoektocht zul jij moeten doen. Lactulose is trouwens vrij verkrijgbaar en wij zijn toen gestart met 2x 2,5 ml per dag. Was wat veel voor ons smurfje maar uiteindelijk heeft t wel geholpen.

Sterkte

lara-1115322
afbeelding van lara-1115322
22 dec 2016 - 12:35

Beste lili,
Hier ook een heel traject achter de rug, van weken lang aan tobben, kinderarts en ga zo maar door. Ik kreeg de tip om pure jbpm te gebruiken. De nutriton van nutrilon bestaat maar voor 30% uit jbpm. Als je de pure bij de reformwinkel haalt krijgt hij waarschijnlijk minder last van verstopping, hier nog geen last van gehad, en we gebruiken het al weken. Succes!

kiekeboe_1984
afbeelding van kiekeboe_1984
27 sep 2016 - 11:18

Het is zeker goed om het even met je (huis) arts te overleggen. Ik heb ook JBPM toegevoegd zoals werd voorgeschreven toen kreeg hij eerst waterdunne ontlasting toen 4dagen niets toen harde ontlasting. Toen ben ik gaan vogelen met de JBPM en begon met een half schepje op 150cc water na een aantal dagen ging dat goed en bereidde ik het uit na een heel schepje per 150cc water.

Wat je tegen verstopping ook zou kunnen proberen is klein beetje (paar druppels om te beginnen) olie bij de voeding doen.